Facebook şifremi bir sapık çaldı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

mert5863

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar öncelikle herkese merhaba sizde ALLAH Rızası için bir şey isteyecem benim facem çalındı ve bir sapıgın elinde benim face hesabımda 3-4 yıldır var ve herkes ekli aile akraba iş arkadaşları ekli bu sapık tüm arkadaşlarıma sövüyor ve zorno gibi pis videolar paylaşmış ve benim fotolarımı kaldırmış ne hikmetse sizde istegim verdigim adrese girip şikayet et bölümüne girip arından hesabı şikayet ede arından sahte hesaba girin ve ilk şıkkı işaretleyin lütfen şikayet edenler yorum olarak yazsın adres:

Kadir Sekme

Profesör
Reaksiyon puanı
2
E-posta adresine parola sıfırla yolla sorunun çözülsün :)

ksfno1

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Kullanılan dil ve yazım konusunda tüm üyelere ciddi bir uyarı yapılması gerektiğini düşünüyorum çünkü son zamanlarda üyelerin yazım tarzı iyice yoldan çıktı. Bu,Türkçenin düzgün kullanımına özen gösteren biri olarak beni oldukça rahatsız ediyor ve eminim benim gibi daha birçok kişi de bu durumdan şikayetçidir. Soruyorum size, "Facem" nedir Allah aşkına?! Özellikle ergenler arasında çok yaygın olan "Facem, feysim, feys, face" gibi kullanımlar insanın kulağına resmen tecavüz ediyor! "Feys" diye bir şey yok, "Face" diye bir şey de yok. Facebook var, Facebook hesabı var.

"Facem, Feysim" gibi eğreti ve yanlış kullanımlar yerine "Facebook hesabım" tercih edilmeli. Bu konuda dikkatsiz davrananlar uyarılmalı ve doğru kullanıma yönlendirilmeli.

Mg.

Profesör
Reaksiyon puanı
24
Bir insanın yani üyeceğin ilk mesajı bu tarz ise ve mesajda link varsa Kaç! kaç! kaç! :D

friendly

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
671
Forum ne hallere dönüşüyor...

ALPARS

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Facebook'dan üç arkadaşını seçip Facebook tarafından onlara güvenlik kodu göndermesini sağlayarak tekrar hesabını kurtarabilirsin.

Hicr

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Adamın bir sorunu var sizin yaptığınız muhabbete bak ya. Yok yanlış yazım yok ilk mesaj vs ..
Herkesi kendiniz gibi görmeyin.
Herkes sizin kadar tecrübe sahibi olmayabilir.
Bir çözümünüz varsa söyleyin yok ise konuyu neden başka yerlere çekiyorsunuz anlamadım.

Dostum soruna gelince aşağıdaki Facebook sayfasında yönergeleri izle detaylı bilgi veriliyor bir göz at derim.

http://tr-tr.facebook.com/help/131719720300233/

ahmetfx

Doçent
Reaksiyon puanı
18
Şu Facebook'a "face" (okunuş olarak) diyenlere uyuz oluyorum nedense..

smnfrkn

Profesör
Reaksiyon puanı
11
Allah rızasını her işe karıştıranlara uyuz oluyorum ben de.

friendly

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
671
Yağda yumurta pişirdiğimde beyazının bazen çok cıvık olmasına uyuz oluyorum bende... :)

Kurşun Kalem

Profesör
Reaksiyon puanı
58
Kullanılan dil ve yazım konusunda tüm üyelere ciddi bir uyarı yapılması gerektiğini düşünüyorum çünkü son zamanlarda üyelerin yazım tarzı iyice yoldan çıktı. Bu,Türkçenin düzgün kullanımına özen gösteren biri olarak beni oldukça rahatsız ediyor ve eminim benim gibi daha birçok kişi de bu durumdan şikayetçidir. Soruyorum size, "Facem" nedir Allah aşkına?! Özellikle ergenler arasında çok yaygın olan "Facem, feysim, feys, face" gibi kullanımlar insanın kulağına resmen tecavüz ediyor! "Feys" diye bir şey yok, "Face" diye bir şey de yok. Facebook var, Facebook hesabı var.

"Facem, Feysim" gibi eğreti ve yanlış kullanımlar yerine "Facebook hesabım" tercih edilmeli. Bu konuda dikkatsiz davrananlar uyarılmalı ve doğru kullanıma yönlendirilmeli.

Bir dönem bununla ilgili mücadaele ettim ve hiç bir işe yaramadığı gibi kötü olan ben oldum. Bu, sanal alemde uyarıyla falan çözülebilecek bir sorun değil. Aile, çevre ve en önemlisi okul. Maalesef kardeşim, en azından biz dikkat ederek örnek olmaya çalışacağız. En azından bir iki kişiyi bilinçlendirsek kar sayacağız.

ksfno1

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Ve tahmin ediyorum ki sırf bunun için üyelik aldın :)

Bence bu arkadaş buradan aldığı taktiklerle hesabını çoktan kurtardı ve bir daha buraya uğramayacak muhtemelen :yes:

Adamın bir sorunu var sizin yaptığınız muhabbete bak ya. Yok yanlış yazım yok ilk mesaj vs ..
Bir çözümünüz varsa söyleyin yok ise konuyu neden başka yerlere çekiyorsunuz anlamadım.

Dostum soruna gelince aşağıdaki Facebook sayfasında yönergeleri izle detaylı bilgi veriliyor bir göz at derim.

Sen niye celallendin ki şimdi? Herkesin kendine göre bir düşüncesi var ve forum kuralları dahilinde bunu ifade etme özgürlüğü var.

Şu Facebook'a "face" (okunuş olarak) diyenlere uyuz oluyorum nedense..

:thumbup:

Allah rızasını her işe karıştıranlara uyuz oluyorum ben de.

:thumbup:

Kurşun Kalem

Profesör
Reaksiyon puanı
58

Evet adamın sorunu var; düzgün Türkçe kullanamamak. Ve bu sorun bence Facebook hesabının çalınmasından daha önemli.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Al işte, düzgün küfür bile edemiyor. :D

friendly

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
671
Adam küfür ederken bile türkçeyi katlediyor siz daha neyin bilinçlendirmesini yapmaya çalışıyorsunuz. Boş hepsi... :)

honline

Profesör
Reaksiyon puanı
296
Bende forumda kendini Türk dil kurumu fahri müfettişi zanneden üyelerden rahatsız oluyorum, herkez facebook yazmak zorundamı arkadaşım isteyen face der isteyen feys der,bunları bırakında adamın sorununa yardımcı olun yardımcı olamıyorsanız sonsuza kadar susun

Kurşun Kalem

Profesör
Reaksiyon puanı
58
Bende forumda kendini Türk dil kurumu fahri müfettişi zanneden üyelerden rahatsız oluyorum, herkez facebook yazmak zorundamı arkadaşım isteyen face der isteyen feys der,bunları bırakında adamın sorununa yardımcı olun yardımcı olamıyorsanız sonsuza kadar susun

İsteyen istediği gibi yazmakta özgürse, isteyen de kendini TDK fahri müfettişi de sanabilir değil mi? Dilimizin yozlaşması seni rahatsız etmiyor, bununla ilgili eleştirilerden rahatsız oluyorsun, garip...

ksfno1

Asistan
Reaksiyon puanı
1
honline, senden ve senin gibilerden bizi biz yapan dilimizi koruma ve düzgün kullanma bilinci beklemek yanlış olur ama bir umut uğraşıyoruz işte.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Bir dönem bununla ilgili mücadele ettim ve hiç bir işe yaramadığı gibi kötü olan ben oldum. Bu, sanal alemde uyarıyla falan çözülebilecek bir sorun değil. Aile, çevre ve en önemlisi okul. Maalesef kardeşim, en azından biz dikkat ederek örnek olmaya çalışacağız. En azından bir iki kişiyi bilinçlendirsek kar sayacağız.

Ben anlamıyorum zaten bu arkadaşlar okula gitmiyorlar mı acaba? Eğer bi' de bunlar Türkçeden 5 alıyorlarsa eğitim sisteminde ciddi sorun var demektir.

NOT: "hiçbir" birleşik yazılır.

ahmetfx

Doçent
Reaksiyon puanı
18

Aynen katılıyorum. Mesajınızı görmeden yorum yazmıştım ama düşündüğüm herşeyi yazmışsınız..

honline

Profesör
Reaksiyon puanı
296
honline, senden ve senin gibilerden bizi biz yapan dilimizi koruma ve düzgün kullanma bilinci beklemek yanlış olur ama bir umut uğraşıyoruz işte.

Sen ve senin gibiler işi gücü bırakmış milletin yazdıkarına yok Türkçede öyle yazılmaz , böyle yazılmaz eleştirin durun belki birgün anlarsınız kimse burada kitap,sunum vs yazmıyor burası teknoloji sitesi
İsteyen istediği gibi yazmakta özgürse, isteyen de kendini TDK fahri müfettişi de sanabilir değil mi? Dilimizin yozlaşması seni rahatsız etmiyor, bununla ilgili eleştirilerden rahatsız oluyorsun, garip...
Doğru haklısın (Tdk fahrimüfettişi sanıyor) derken hata etmişim herkez kendini müfettiş saymakta özgür, benimde bu tür yorumlardan rahatsız olmakta özgür olduğum gibi.

thekillingroad

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Sevmediğin masum bir adamın profil adresini verdiysen ne olacak?

Yazım kurallarına gelince. Kimseden aşırı özenli, %100 doğru yazmasını diktatörce beklemeye gerek yok belki evet, ancak en ufak noktalama işaretinden yoksun okunması imkansız hale gelmiş mesajlara bir iki laf etmek de sanki pek yanlış değil.

Kadima

Rektör
Reaksiyon puanı
841
geyiğiniz bol olsun gençler :D

friendly

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
671
Geyiğimizi ne yazıkki banladılar... :)

Mai Nai

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
157
Zuahahahaha:D Konuya dikiz :D
Neyse kapatalım gitsin.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...