Facebook CEO'su İçin Gizlilik Önemsiz

Bu konuyu okuyanlar

The Dark Knight

Profesör
Katılım
10 Eylül 2009
Mesajlar
3,912
Reaksiyon puanı
77
Puanları
0
Geçtiğimiz ay Facebook süpriz bir kararla 350 milyon kullanıcısının hesaplarını bir anda herkese görünür hale getirmişti. Ancak sosyal ağın CEO'su verdiği kararı ilginç yöntemlerle savunuyor.

Bir internet efsanesi olan Facebook aynı zamanda sanal dünyanın kurallarını değiştiren site olarak da anılacak. Bu sosyal ağdan öncen hemen herkes kişisel bilgilerini internette vermek konusunda paranoyakça davranıyordu. Ancak sırf popüler olduğu için kullanıcıları bu sayfa üzerinden tüm bilgilerini ve hatta sonradan pişman olacakları fotoğraflarını bile paylaştı.
Özellikle bu sanal sosyalleşme sitesinin geçtiğimiz ay kendiliğinden değiştirdiği gizlilik ayarları nedeniyle, Facebook kullanıcılarının profilleri bir süre herkese açık hale gelmişti. İşin vahim kısmı ise bu ayarları es geçen ya da yapmayı bilmeyen kullanıcılarının birçoğunun, hâlâ profillerinin halkla açık durumda olmaları.
mark-zuckerberg-facebook-speaking1263290090.jpg
Ancak kararından kendide olumsuz etkilenen Facebook CEO'su geçen gün verdiği bir konferansta internette özel hayatın olmayacağını savundu. Mark Zuckerberg, konuşmasında insanların kişisel bilgilerini paylaşmamak gibi sosyal normları niye sanal dünyaya taşıdıklarına anlam veremediğini söyledi.
CEO: Biz sorumsuzluk değil devrim yaptık
Zuckerberg ünlü sosyal ağın temellerini Harvard'daki bir öğrenci odasında atarken, arkadaşları projenin işe yaramayacağını çünkü kimsenin kişisel bilgilerini internete vermek istemeyeceğini iddia etmişler. Ancak 25 yaşındaki CEO yarattıkları yeni sanal düzen sayesinde, birçok eski kafalı şirketin zarar gördüğünü ve gizlilik esaslı politikalarından vazgeçtiğini de belirtti.
facebook-mark-zuckerberg1263290115.jpg
Zuckerberg'e göre kendisi yaptığı bu yeniliklerle internette yeni bir dönem açtı. Bu devrimi yapmak için 350 milyon kullanıcının profilini gizlilikten yoksun hale getirdiğini hatırlatan ve sizce bu kişilerin hepsi o ayarları okuyup güvenli olacak şekilde düzenleyip düzenlemediğini sorgulayan bir soru üzerine ise sosyal ağ krallının verdiği cevap ise oldukça ilginç.
Mark Zuckerberg olayla ilgili kararlarının hatalı olduğunu kabul etmeyip, yaptıkları şeyin aslında büyük bir devrim olduğunu savundu. CEO soruya "Bu kadar kullanıcının özel ayarlarını değiştirmek her şirketin yapabileceği bir şey değil. Ancak daha önce bahsettiğim sosyal normları kırmak için böyle devrim niteliğinde bir hareket yapmak zorundaydı" cevabını verdi.
:: Facebook CEO'su sizce ne kadar sorumlu bir yönetici? Sosyal ağın yaptığı değişikliklerden memnun musunuz?
Yazan: Cem Süer
SDN - http://shiftdelete.net
 

adoen

Doçent
Katılım
4 Ağustos 2008
Mesajlar
719
Reaksiyon puanı
6
Puanları
0
İlgiyi arttırmak için gizliliği kaldırıyorlar daha fazla para kazanmak için bir yol bence. Sitenin yeni şekli pek içaçıcı gelmedi bana
 

penguin

Profesör
Katılım
11 Haziran 2009
Mesajlar
3,494
Reaksiyon puanı
201
Puanları
63
Arkadaşa ihtiyacı olan varsa, 100 arkadaşı 10USD dan satıyorum. Şaşırdınız mı? Hiç şaşırmayın. Facebook yeni bir sektör bile doğurdu. Satılık arkadaşlar. Bana gelince, face kullanıcısı bile değilim tabii ki.
 

UndyingDarkness

Profesör
Katılım
9 Ocak 2010
Mesajlar
2,441
Reaksiyon puanı
49
Puanları
0
Birden gizlilik ayarlarını değiştirdiler herkesin profilleri ve fotoğrafları görüntülenebilir oldu. O zamandan bu yana daha giriş yapmayan yada ayarları değiştirme sayfasını bilmeden es geçenlerin sayfası hâlâ görüntülenebiliyor. Facebook kalleşlik yaptı kullanıcılarına. Gözümden iyice düştü.
 

YellowRed

Rektör
Katılım
2 Ekim 2008
Mesajlar
13,574
Reaksiyon puanı
27
Puanları
0
adam haklı. sanal alemde gizlilik diye birşey yoktur. daha doğrusu, gerçek anlamda yoktur. bu yüzden kurumsal şirketlerin kendi mail, mesajlaşlma, vb sistemleri vardır. facebook vb sitelere üye olurken de kabul ettiğiniz kullanıcı sözleşmesi ile profilinizde paylaştığınız her türlü bilginin haklarını site yönetimine devrediyorsunuz. zaten bunu kabul etmiyorsanız siteye üye olmamalısınız. olursanız da dikkatli olun. işinize gelmeyen bilgileri paylaşmayın. bu kadar basit. :)
 

3pio

Öğrenci
Katılım
13 Kasım 2009
Mesajlar
94
Reaksiyon puanı
1
Puanları
0
yahu interneti kullanmayı bilmeyenlere napabilirsinizki, tmm belki hatalı gibi ama zaten adamlar bu değişikliği duyurdu ve ayarları yapması için tüm kullanıcılara bi uyarı verdi apaaçık seçenekler önünde olan kullnıcılar o kadar zaman harcadığı sitenin ayarını yapmaya üşeniyorsa facebook un suçu değil tabiki
 

gerdanmaldini

Öğrenci
Katılım
22 Nisan 2009
Mesajlar
26
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
"gizlilik önemsizdir" söylemine kullanıcı cevabı olarak facebook önemsiz cevabını verdim ve facebook u kapattım
 

fatihizm

Öğrenci
Katılım
19 Kasım 2009
Mesajlar
16
Reaksiyon puanı
0
Puanları
1
bence çok haklı madem vermeyeceksin o zaman siteye girmeyeceksin! amaç neydi bu sitede ? dizilere çıktı değilmi herkes ilk okul arkadaşlarını bulacaktı ? sen yanlış bilgi verirsen o arakadaşın seni nasıl tanıyacak? ama bizim türk kitlesinin gençleri bu amacı aşarak kız tavlamaya falan çalışıyor doğal olarak bende bu duruma hak veriyorum internet artık bir yaşam tarzı ve gizlilik diye bir şey söz konusu olamaz madem ikinci bir kişilik istiyorsan o zaman sen sen değilsindir!
 

Son mesajlar

Üst