Bu yoruma aynen katılıyorum imzamı atarım.F klavye kullanımı evet okullarda devlet dairelerinde zorunlu olmalı. İngilizce yavaş yazmak için tasarlanmış bir klavye düzenini, Türkçe hızlı yazmak için tasarlanmış bir dizine göre tercih etmek tam bir saçmalık.
Q klavyede 10 parmak yazan biri bunu diyor. Abinizi dinleyin, eğer 10 parmak yazmayı öğrenin, yazmayı öğrenecekseniz de F klavyede öğrenin.
Zamanı geri alabilseydim klavyeye F ile başlardım. Bir Türk kullanıcı 1 yıl Q, 1 yıl F kullanırsa kesinlikle F'de daha hızlı yazar. Çünkü F'de, Türkçe'de az kullanılan karakterler uzak yerlere; çok kullanılanlar ise orta bölümlere konulmuş. Daha ne olsun...
Oyun oynayacaksan Q Yazı Yazacaksan F Klavye.Klavye savaşlarını başlatıyorum!
F mi, Q mu?
F klavye, Türkçe için özel olarak geliştirilmiş bir klavye çeşididir. 20 Ekim 1955 tarihinde Bakanlıklararası Standardizasyon Komitesi tarafından onaylanmış ve bu tarihten itibaren kullanılmaya başlanmıştır.
Q klavye ya da QWERTY, dünyada en çok kullanılanve özellikle İngilizce konuşulan ülkelerde yaygın olan bilgisayar ve daktilo klavyesi. Q klavyenin patentini, 1874'te Christopher Latham Sholes tarafından almış ve Sholes aynı yıllarda QWERTY'nin patentini daktilo işleriyle uğraşan E. Remington and Sons şirketine satmıştır.
F klavye, Türkçe için özel olarak geliştirilmiş bir klavye olduğundan Türkçe bir metni bu klavyede yazmak, Q klavyede yazmaktan daha kısa sürer. F klavyede Türkçede çok kullanılan harfler parmaklara daha uygun yerlere yerleştirilmiştir. Art arda gelen harflerin yazım hızı da farklı parmaklara dağılımı daha iyi olduğundan standart Q klavyeye göre daha yüksektir. Q klavyede hızlı yazılamamasının temel nedeni bu klavyenin İngilizceye özel hazırlanmış olması değil, daktilonun harf çubuklarının hızlı yazmada sıkışmaması için tasarlanmış olmasıdır. Ayrıca, parmakların klavyede harften harfe geçerken kaybettiği zamana ilişkin yapılan simülasyonlarda, F klavyenin Q klavyeden ortalama %11 daha hızlı olduğu saptanmıştır. Gene aynı araştırmada, günümüz Türkçesine göre F klavye'de birkaç tuşun yeri hafifçe değiştirilirse Q klavye'ye göre %46 daha çabuk yazılabileceği de görülmüştür.
F Klavye'nin Hikayesi
http://alkislarlayasiyorum.com/iceri...yenin-hikayesi
http://alkislarlayasiyorum.com/iceri...nin-hikayesi-2
Oyun oynayacaksan Q Yazı Yazacaksan F Klavye.
Her İkisinide Tapacaksan Q Klavye Adamdır Yaa.
Hayır değilim. ?Gardaş sen Azeri misen yoğsam!
Tapacaksan
HaBu tabir bizim ülkemizde pek kullanılmaz da onun için dediydim. Genelde Azeri 'gardaş'larımız kullanır.
Bravo.Şimdi q nasıl f nasıl göstereyim...
Q klavye...
qwertyuıopğü
asdfghjklşi
zxcvbnmöç
F klavye...
fgğıodrnhpqw
uieaütkmlyşx
jövcçzsb
Q candır. Gerisi heyecandır.
q tabii ki ben şu an q'dan yazıyorum ve gayet hızlı