F.bahçe küme düşse bile TRT ekranında!

Bu konuyu okuyanlar

sonmodel06

Profesör
Katılım
9 Temmuz 2008
Mesajlar
1,194
Reaksiyon puanı
4
Puanları
38
708315227.jpg


Bank Asya 1’inci Ligi’nin yayın hakkını 40 milyon dolara alan TRT, şike operasyonu sonucunda büyük kulüplerden biri küme düşse bile maçları şifresiz yayınlamaya devam edecek.

Son gelişmeleri yakından takip ettiklerini söyleyen TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, “Digiturk ile anlaşma yapmadık. Sözleşmede her şey mevcut. Maç yayınına devam edeceğiz” dedi.

Yıllık 40 milyon dolara Bank Asya 1’inci Ligi ve SüperLig’in geniş özetlerini yayınlama hakkını elinde bulunduran TRT, şike operasyonu sonucunda Fenerbahçe veya Beşiktaş’ın küme düşürülmesi halinde maçları yine şifresiz yayınlayacak. Şike operasyonundaki gelişmeleri yakından takip ettiklerini dile getiren TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, “Digiturk ile veya Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ile şike operasyonunun sonucuna yönelik bir anlaşma yapmadık. Bu konuda tüm maddeler açık ve net. TRT olarak Bank Asya 1’inci Ligi’nin yayın hakkı elimizde. Hangi takım küme düşürülürse düşürülsün maçları şifresiz yayınlamaya devam edeceğiz” dedi.

Maçlar TRT ekranında

Son dönemlerde TRT, Digiturk ve TFF arasında bazı anlaşmaların yapıldığı yönündeki bilgileri değerlendiren İbrahim Şahin, şöyle konuştu: “2010 yılında Türk futbolendüstrisi için çok önemli bir yayın ihalesi yapıldı. TRT olarak bu yayın ihalesinemaçları ve özetleri şifresiz yayınlamak üzere girdik. Yayın hakkının şifresiz olması bizim için çok önemli. Bank Asya 1’nci Ligi’ni geçtiğimiz sezon olduğu gibi bu sezon da TRT yayınlayacaktır. Hiçbir takımın maçlarını da şifreli yayınlamayı planlamıyoruz. TFF ve diğer yayıncı kuruluşla da anlaşmamız bulunmuyor.”

1’nci Lig’e yatırım

Süper Lig’in çok farklı bir yapısı bulunduğunu dile getiren İbrahim Şahin, şunları söyledi: “Yayın gelirleri büyük kulüplerin etrafında toplanıyor. Yayıncı kuruluş da SüperLig’de Fenerbahçe veya Beşiktaş’ın küme düşürülmesi halinde ekonomik açıdan zorlanabilir. Ancak bu durum TFF ile yayıncı kuruş arasında görüşülmesi gereken bir konu. TRT’yle ilgili bir durum söz konusu değil. Biz Bank Asya 1’nci Ligi için çok büyükyatırım yaptık.”

Ligin izleyicisi arttı


Bank Asya 1’nci Ligi’nin Türk futbol endüstrisinde önemli bir noktaya geldiğini belirten İbrahim Şahin, “Bu ligin yayın haklarını aldığımız günden bugüne kadar çok şey değişti. Bank Asya 1’nci Ligi artık belirli bir izleyici kitlesine sahip. Her hafta maçları canlı olarak ekranlara taşıdık. Bunun için çalışanlarımız çok fazla emek sarf etti. Bank Asya 1’nci Ligi artık takip edilen bir lig oldu” dedi.

Rakamlarla Bank Asya 1’nci Ligi


TRT, 1’nci Lig ve Süper Lig’in geniş özeti için 40 milyon dolar veriyor.
Bu ligde mücadele eden takımların yıllık yayın geliri 1 milyon dolar.
Forma sponsorluk gelirleri de kulüp başına ortalama 100 bin dolar.
Ligin toplam futbolcu değeri 100 milyon Euro’ya yaklaşıyor.
Kulüplerin ortalama futbolcu değeri 5 milyon Euro’yu buluyor.
Ligin isim sponsoru Bank Asya bugüne kadar 40 milyon lira para verdi.
Avrupa’nın en değerli 2’nci ligleri sıralamasında 7’nci oldu.
İddaa’dan isim hakkı bedeli olarak her kulüp oynadığı maç başına 80 bin TL kazanıyor.
Süper Lig’e çıkan takım 10 milyon liralık ayak bastı parası alıyor.
Tribünlerdeki maç başı ortalama izleyici sayısı 5 bin taraftar civarında.

Küme düşürme kötü olur, TRT’nin geliri artar


SÜPER Lig’de mücadele eden büyük kulüplerden birinin küme düşürülmesi halinde TRT’nin izleyici ve reklam gelirinin de artacağını dile getiren TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, şu değerlendirmeyi yaptı: “Küme düşürme Türk futbolu için iyi bir şey değil. Kimse böyle bir durumla karşılaşmayı istemez. Avrupa’da büyüyen bir endüstride Türk futbolunun da payı hızla gelişiyor. Küme düşürme futbolu geriye götürür.”

‘Konser’ projesi olmadı izleyici sayısı artacak


BANK Asya 1’nci Ligi’ndeki takımların statlarına taraftar çekebilmek için bazı projelergeliştirdiklerinin de altını çizen TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, şöyle konuştu: “Bu ligde mücadele eden takımların statlarını doldurmak ve maçlara olan ilgiyi artırmak için konser projemiz vardı. Bu projeyi şehirlerin valilikleri, belediye başkanlarıyla birlikte organize edecektik. Maçlardan önce belirli sanatçılar statlarda konser verecekti. Ancak bu projeyi gerçekleştiremedik.”

Her takımın sponsoru var


BANK Asya 1’inci Ligi’nde forma sponsoru olmayan kulüp kalmadı. Süper Lig’deTurkcell’in sponsorluğu bırakmasının ardından bir çok kulüp forma göğüs sponsoru bulamadı. Ancak Bank Asya 1’inci Ligi’nde sponsoru olmayan kulüp yok. Ligin isim sponsoru Bank Asya 12 kulübe sponsorluk yapıyor. Diğerleri ise kendi imzaladıkları sözleşmeler çerçevesinde sponsor şirketleriyle çalışıyor.

Geç başlayan lig planlamayı etkiledi


SÜPER Lig ve 1’nci Ligi’n başlangıç tarihinin ertelenmesiyle ilgili olarak da bilgi veren TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, “Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) bizimle hiç bir iletişime geçmeden maçların başlama tarihini değiştirdi. TRT olarak maçların 5 Ağustos’ta başlayacağını düşünüyorduk ve tüm planlamamızı buna göre yaptık. Ancak liglerin başlangıç tarihi değişti” diye konuştu.


Kaynak
 

serkay1578

Doçent
Katılım
6 Ekim 2010
Mesajlar
893
Reaksiyon puanı
3
Puanları
0
Trt bırakmaz zaten,Digiturk babasının oğlu mu ki bırakacak
 

Plaka1907

Asistan
Katılım
30 Temmuz 2011
Mesajlar
245
Reaksiyon puanı
1
Puanları
0
vallahi, trt yayınlarsa lig tv bitmiştir, digitürk iflas etmiştir. :D eyvah ki ne eyvah, 400 bin fenerbahçe üyesi var digitürkün, şuan 136 bini digitürkü iptal ettirdi, geri kalanıda iptal ettirise eyvah ki eyvah
 

serkanbb06

Profesör
Emektar
Katılım
16 Aralık 2008
Mesajlar
2,009
Reaksiyon puanı
31
Puanları
48
Bırakmasın taibiki TRT düşmeseydi adamlar TRT'nin işine gelir :) Dijitürk'te TFF ile bir anlaşma yapar bulur yolunu her türlü.
 

m.emek

Öğrenci
Katılım
26 Ocak 2011
Mesajlar
49
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Ben Fenerliler derim ki eğer lig tv veya digitürk varsa bence hemen iptal ettiniz.Bunlar Büyük bir takımın(FB) olmamaı nasıl bir durum olduğunu anlayacaklar inşallah.Madem fb nin düşmesi için cümle alem çalışıyorsa fblilerde bunu yapmalı...
 

speedy

Doçent
Katılım
24 Mart 2011
Mesajlar
594
Reaksiyon puanı
2
Puanları
0
zaten sırf bu digiturk ve yayın gelirleri olayları yüzünden federasyonun düşüremeyeceğini düşünüyorum, kapalı kapılar arkasında digiturk neler diyordur federasyona neler... yoksa şimdiye kadar düşme kararı verilmişti, ankarasporu nasıl 2 günde paketlediler herkes hatırlıyor. O vakit Fener düşmese bile şike yapmadı demek değildir, şike var ama düşüremiyoruz parasal bakımdan yemedi demektir. Ama düşürülmesse de ligin kaderi belli bu lig izlenmez diye iptaller olacaktır birçok tanıdığım daha şike haberleri çıktığı anda iptal ettirdiler, digitürk resmen ağlamış telefonda erotik vs bedavaya verelim diye.:)
 

engerex

Dekan
Katılım
16 Ağustos 2008
Mesajlar
7,676
Reaksiyon puanı
26
Puanları
48
Eğer küme düşme gerçekleşirse TRT hakkını Digiturk'e vermez.
Digiturk ihalenin tekrarı için federasyona başvurur.
İhaleyi TRT alır.
Tüm maçlar şifresiz.
:D
 

by efsane

Rektör
Cezalı
Emektar
Katılım
10 Aralık 2008
Mesajlar
14,680
Reaksiyon puanı
2,135
Puanları
113
[MENTION=110856]ergene[/MENTION]x aziz yıldırım cennete gider şike yaptı diye :D.
 

muratflash

Rektör
Katılım
9 Kasım 2008
Mesajlar
13,809
Reaksiyon puanı
510
Puanları
113
Bence TRT Fenerbahçe nin maçlarını DigiTürk e satar veya bi anlaşma yolu bulunur... TRT nin şifresiz yayınlayacağını sanmiyorum...
 

OnLT

Dekan
Katılım
22 Ocak 2008
Mesajlar
8,429
Reaksiyon puanı
149
Puanları
63
TRT bayram eder eğer FB küme düşerse.
 

interpool

Profesör
Katılım
16 Temmuz 2011
Mesajlar
1,647
Reaksiyon puanı
11
Puanları
38
Bence yayın değişmiyecektir... TRT den izleriz en fazla FB'i
 

YellowRed

Rektör
Katılım
2 Ekim 2008
Mesajlar
13,574
Reaksiyon puanı
27
Puanları
0
düşen takımların maçlarını digi'nin yayınlayacağı haberinin asparagas olduğu belliydi zaten. trt neden bu haktan vazgeçsin? digitürk iflas eder, futbol biter sözlerine de katılmıyorum. burada 2 olasılık var: 1- digi ile tff anlaşır ve düşen takımlar çıkana kadar yayın bedeli revize edilir. 2- digitürk sözleşmeyi tff ile anlaşarak fesh eder. düşen takımlar çıkana kadar tff geçici bir ihale ile maçları uygun fiyata satar. lig normale dönünce tekrar ihaleye çıkılır.

ancak 2. seçenekte diiturk adına çok büyük risk var. 1 sene sonra düşen takımlar geri çıkar ve yeni ihale yapılırsa bu sefer dgiturk karşısında çok daha güçlü rakipler bulur. türk telekom tivibu hizmetini yaygınlaştırmaya başladı. artık bu iş için altyapısı da bütçesi de var. doğan grubu da vergi cezasından kurtuldu. ekonomik olarak düze çıktı. bu durumda d-smart da ihaleye girer. yani digi için şartlar geçen seneki ihaleden daha zorlu olabilir.
 

Plaka1907

Asistan
Katılım
30 Temmuz 2011
Mesajlar
245
Reaksiyon puanı
1
Puanları
0
digitürk,dsmart şöyle bir şey yapar maçları 3d ve hd kalitesiyle trt`den yayınlatır, en çok dsmartın işine geliyor
 

way_be

Dekan
Katılım
2 Mayıs 2010
Mesajlar
5,798
Reaksiyon puanı
12
Puanları
38
çok iyi olur trtde izleriz maçları :) konsere gerek kalmaz
 

artiss10

Asistan
Katılım
2 Mart 2010
Mesajlar
446
Reaksiyon puanı
0
Puanları
16
Gelde gurur duyma bu takımla.Türkiyenin gelmiş geçmiş bütün pisliklerini neredeyse tek başına temizleyecek küme düşerek.Yine öncü olacak.Birinci ligde oynasa deplasmanlar coşar,esnaf sevinir,her yer sarı-lacivert olur.Türkiye'yi mutlu eder Fenerbahçe ve Fenerbahçe Taraftarı.Biraz da ikinci ligdeki takımlarımız sevinsin.Onların esnafı kazansın.Onlar tribün geliri elde etsin.Fenerbahçe ismine zerre kadar zarar vermez bazı ''geri zekalı zihniyetlerin'' FENER KÜMEYEEEE diye bağırmaları.Tek bir kelime dahi varsa şikeye dair hemen düşelim uzatmaya gerek yok . Ölümüne Fenerbahçe.
 

pumperking

Profesör
Katılım
27 Kasım 2009
Mesajlar
1,213
Reaksiyon puanı
3
Puanları
38
Ben Fenerliler derim ki eğer lig tv veya digitürk varsa bence hemen iptal ettiniz.Bunlar Büyük bir takımın(FB) olmamaı nasıl bir durum olduğunu anlayacaklar inşallah.Madem fb nin düşmesi için cümle alem çalışıyorsa fblilerde bunu yapmalı...

suçlu isen cezanı çekersin.sağa sola saldırmanın alemi yok bence üstad :)
 

Muri

Öğrenci
Katılım
30 Temmuz 2011
Mesajlar
2
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Hep digi mi kazanacak biraz da trt kaazansın bence iyi olur fenerbahçe düşerse şike yapan her takım için geçerli bu söylediklerim ...
 

speedy

Doçent
Katılım
24 Mart 2011
Mesajlar
594
Reaksiyon puanı
2
Puanları
0
esnaf kazanır, bakkal kazanır, minibüscü kazanır, boyacı kazanır... Türkiye kazanır düşsün Fenerbahçe hiç çıkmasın hep Türkiye kazansın:D
 

Fantoma

Profesör
Katılım
9 Ağustos 2008
Mesajlar
2,506
Reaksiyon puanı
27
Puanları
48
Maalesef kafamızı çalıştırma yeteneği iptal olmuş bir değişik insan türü olduğumuz için, bir yıl Digiturk kullanmamakla, şirketin zaten imana geleceğini düşünemiyoruz.
Bir milyon abone yerine, tepki olarak sıfır abone olunca acaba ne olurdu?
Sazan gibi atlıyoruz.
Alma kardeşim, bir yıl seyretme, eksilirmisin?
Ben bu süre zarfında almadım, özetlerle yetindim.
Hiç bir yerim eksilmedi.

Aldıysan da oydu, buydu diye zırlama.
Yediğin kazıktan zevk almaya bak.
 

N3CAT1

Dekan
Emektar
Katılım
20 Nisan 2008
Mesajlar
6,609
Reaksiyon puanı
144
Puanları
63
TRT'nin Digitürk ile anlaştğına dair asparagas haberler çıkmaya başladığında bu TRT enayi mi bu kadar diye düşünmeye başlamıştım :D Demek ki değillermiş :D
 

michuozawa

Guru
Emektar
Katılım
6 Ağustos 2008
Mesajlar
20,604
Reaksiyon puanı
493
Puanları
83
ne yayın hakkıymış arkadaş bitmedi gitti
 

serkay1578

Doçent
Katılım
6 Ekim 2010
Mesajlar
893
Reaksiyon puanı
3
Puanları
0
Gelde gurur duyma bu takımla.Türkiyenin gelmiş geçmiş bütün pisliklerini neredeyse tek başına temizleyecek küme düşerek.Yine öncü olacak.Birinci ligde oynasa deplasmanlar coşar,esnaf sevinir,her yer sarı-lacivert olur.Türkiye'yi mutlu eder Fenerbahçe ve Fenerbahçe Taraftarı.Biraz da ikinci ligdeki takımlarımız sevinsin.Onların esnafı kazansın.Onlar tribün geliri elde etsin.Fenerbahçe ismine zerre kadar zarar vermez bazı ''geri zekalı zihniyetlerin'' FENER KÜMEYEEEE diye bağırmaları.Tek bir kelime dahi varsa şikeye dair hemen düşelim uzatmaya gerek yok . Ölümüne Fenerbahçe.

Sanki başkasının pisliği hey allahım ya sanki düşerseniz haksız yere düşeceksinizde gelmişsin burada biz temizleyeceğiz diyorsunuz şike yapmış adamlar hala saçma sapan konuşuyorlar.
 

artiss10

Asistan
Katılım
2 Mart 2010
Mesajlar
446
Reaksiyon puanı
0
Puanları
16
Sanki başkasının pisliği hey allahım ya sanki düşerseniz haksız yere düşeceksinizde gelmişsin burada biz temizleyeceğiz diyorsunuz şike yapmış adamlar hala saçma sapan konuşuyorlar.

Bu kadar işte kapasiten.Ben yapmadılar mı dedim,tek kelime bile karıştıysak düşelim uzatmaya gerek yok.Yeter ki temizlensin,diğerlerinin pisliklerini de biz çekelim,bu en büyüğe yakışır diyorum.Adam hala sen şikecisin diyor ve yazdığım sondan birinci cümleyi bastıra bastıra kabulleniyor.
 

way_be

Dekan
Katılım
2 Mayıs 2010
Mesajlar
5,798
Reaksiyon puanı
12
Puanları
38
:) hala galatasarayı suçluyorlar ya :)

bank asya trt de izlenir :) febede
 

Plaka1907

Asistan
Katılım
30 Temmuz 2011
Mesajlar
245
Reaksiyon puanı
1
Puanları
0
Sanki başkasının pisliği hey allahım ya sanki düşerseniz haksız yere düşeceksinizde gelmişsin burada biz temizleyeceğiz diyorsunuz şike yapmış adamlar hala saçma sapan konuşuyorlar.

fenerbahçe şike yapmamıştır, alın teriyle kazanmış bir kupadır, bu futbolcuların başarısıdır. Buda size kapak olsun.
 

Son mesajlar

Üst