Explorer.exe Aşırı CPU kullanımı

MoNsTeRaZoR

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Arkadaşlar diskimde bulunan bir virüs anladığım kadarıyla explorer.exe'ye bulaşmış ama explorer.exe'yi virüs taramasına tabii tuttuğumda birşey bulamıyor.Ne yapabilirim ?
nod32ws7.jpg

TBM

Dekan
Reaksiyon puanı
358
pc cok iyi ise kaspersky kurabilirsin ama ram'i 1gb falansa kurma cok pis kasar

MoNsTeRaZoR

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Ram 1 GB olduğu için Kaspersky kurmam akılcı olmaz.Ayrıca antivirüs'ü sistemden kaldırıp yerine yenisini koymak da çok sağlıklı olmuyor.

myefsane

Dekan
Reaksiyon puanı
49
Format en iyi çözümdür ... Eğer kaspersky yükleyemiyorsan.

MoNsTeRaZoR

Doçent
Reaksiyon puanı
2
ÖSS öğrencisiyim formatı daha yeni attım.Açıkçası bir daha uğraşamam saatlerce.Ama virüsün kaynağı olan dosyayı diskten tamamen sildim.Antivirüs'ü güncelledim.Başlangıç ögelerini ve Windows'u yeniden tarattım.Herhangi bir zararlıya rastlanmadı.Restart attım.Bilgisayar sabahtan beri kullanılıyor.Bir sorun çıkmadı.

Rick

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Sistem kaynaklarına işleyen bi virüsü temizlemen okadar kolay olmaz. Rootkit olarak saklanabilirler. Evet Kaspersky iyi bi güvenlik yazılımı ama rootkit'lerde okadar başarılı değil.
Şu durumda sana tavsiyem iyi bi virüs tarayıcısı edinmen. İsmini vereceğim program gayet başarılı ve fazla bellek harcamıyo. Güncellemelerini mutlaka yap ve tam tarama ile bi tarat sistemini. 30 günlük deneme sürümünü indir ve kullan. Free sürümü pasif kalıyo biraz. Aşağıdaki link resmi sitesidir. Bi dene sonra yorumunu bekliyorum.

A-Squared Anti-Malware
http://www.emsisoft.com/en/

MoNsTeRaZoR

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Sistem kaynaklarına işleyen bi virüsü temizlemen okadar kolay olmaz. Rootkit olarak saklanabilirler. Evet Kaspersky iyi bi güvenlik yazılımı ama rootkit'lerde okadar başarılı değil.
Şu durumda sana tavsiyem iyi bi virüs tarayıcısı edinmen. İsmini vereceğim program gayet başarılı ve fazla bellek harcamıyo. Güncellemelerini mutlaka yap ve tam tarama ile bi tarat sistemini. 30 günlük deneme sürümünü indir ve kullan. Free sürümü pasif kalıyo biraz. Aşağıdaki link resmi sitesidir. Bi dene sonra yorumunu bekliyorum.

A-Squared Anti-Malware
http://www.emsisoft.com/en/
Cevabın için sağol ama suç antivirüsde değil bende.Güvendiğim bir yazılım olduğu için uyarı aldığım halde silmesini kabul etmedim.Program Alexa'nın toolbar yazılımı.Programı zaten yüklememiştim. .EXE uzantılı dosyasını da silince şu an bir sorun kalmadı.Gayet güzel çalışıyor.Ama yine de bu konu üzerinde internette bir araştırmada bulunacağım.

domeras

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Selam aynı sorun bendede vardı biraz yavaşlatmak için virüsün etkisini: görev yöneticisini açıp explorer.exe yi bul ve sağ tıkla benzeşmeyi ayarla ya tıkla sadece CPU 0, CPU 1, ve CPU 2 kutusunu seç bu sayede explorer.exe bütün cpu nu kullanamaz, kendi bulduğum bi yöntemdir, bende %100 kasıyordu CPU laptopun fanlarının sürekli hızlı dönmesine neden oluyordu görev yöneticisinden CPU sayısını azaltınca %30-40 lara kadar düştü ve fanlarda sustu.