CerkezEthem dedi ki:Bir de ya evrimciyizdir yada cahilizdir gibi bir üsluba getirmeye başlamışsınız konuyu. Evrimi savunursak bilim insanı oluyoruz savunmassak, cahil oluyoruz imam oluyoruz.
Bu sözler bir bilim adamı için biraz basit sözler gibi geldi bana.Kanıtlanabilir ya da kanıtlanamaz olması yaratıcının belirlemesine bağlıdır yani illa yaratıcı varsa kanıtlanır denmesi biraz tuhaf bence.Bize göre(bildiğim kadarıyla) Allah dünyadaki herşeyi neden sonuca bağlı olarak yaratmış herşeyi ispatlasa yaptığınız işe göre cennete cehenneme gideceğinizi somut bir şekilde gösterse o zaman bize verilen bu ömürde sınav olmanın anlamı kalmazki.Sınava hazırlanmak için kitap vermiş kitap içinde bir öğretmen vermiş peygamberimiz(öss gibi). Sınavın içinde kopya çekersek ne anladım öyle sınavdan.Yani tabi inanmayan insan için bu sözler de basit kalacak fakat felsefi olarakda düşünsek direk ispatlanır olmalı denmesi komik olur.Her ihtimal düşünülmeli.İspatlanamayabileceğide(yani bize öyle sunulması).Fakat şu da varki ben Allah'a inanıyorum ve bütün gördüğüm şeyler bana ispattır.Bu sene biyoloji dersine çok çalıştım ve gördüğüm her konuyu hayranlıkla takip ettim, ettikçe daha da inanmaya başladım.Tabi bu söylediklerimde inanan insanlar için geçerli.Bu arada tugbagaleri şunu gördüm ki evrimin temel sorunu tahmin ettiğim gibi ya Allah'a inanacaksın ya da inanmayacaksın gibi geldi bana.Kısaca ne kadar dediğin gibi konuyu daraltsada bu iş dönüp dolaşıp dine geliyor.Dolayısıyla içinde yaşanılan çevre akıllı bir yaratıcının eseriyse; bu eserden yola çıkarak o akıllı yaratıcının varlığının kanıtlanabilir olmaması gerekir. Aksi taktirde o yaratıcıya "inanç" kalmaz; varlığı "bilinir".
Bu sistem akıllı bir yaratıcı tarafından oluşturulmamışsa o yaratıcının varlığı zaten kanıtlanamaz.
drpenguen dedi ki:Yine verilen örnekten hareket edersek nispeten az sperm üreten erkek balığın genetik bilgisini yeni nesle aktarma şansı yoktur, çok sperm üreten aktarır.
Sadece bir teori sizlerin metafizik zırvalarınız gibi sallama değil ya
Evrim teorisi gibi metafizik te en kolay kaçış yollarınızdan biri. Peki metafizik ürünü "zeka" (!) nı nasıl açıklayacaksın
![]()
Oraya benimde kafam takıldı.Bilimsel çalışma basamaklarında hipotez den sonra tahminler yapıyoruz ve bu tahminleri kontrollü deneylerle destekliyoruz.Daha sonra bu deneylerde başarıya ulaşırsak bunlar bilimsel gerçekler oluyor.Daha sonra yapılan deneylerle desteklenmiş ama tam olarak ispatlanamamışsa teori oluyor ve bu durumda çürütülebilirde kanunda olabilir.Daha sonra tamamen kabul edilirsede kanun oluyor.İkinci olarak, "teori" denilen bilimsel kavrama ulaşabilmek için "bilimsel yöntem" evresinden geçilmiş olması lazım. Ama evrim teorisi bu konuda kayırılmıştır, sadece evrim teorisi için "bilimsel yöntem" bir defalığına devre dışı bırakılmıştır. Hiç bir şekilde teorileşme kurallarına uyulmamıştır, sadece kişisel tahminlerden ibarettir ve bunu destekleyecek hayal ürünlerinden başka gerçekçi bilimsel hiç bir iddia yoktur.
eğer tüm ateistler maymundan geldiğinizi düşünüyosanız o sizin sorununuzSadece bir teori sizlerin metafizik zırvalarınız gibi sallama değil ya
eğer tüm ateistler maymundan geldiğinizi düşünüyosanız o sizin sorununuzhani ileede dedelerimiz maymun diyosanız orasıda sizin bileceğiniz şey tercih meselesii
:d
asıl tiksinilecek sey bu muhabbatin tümüdür yani evrim aldatmacasıdırŞu sizin dedeniz maymun muydu muhabbetinden öyle tiksinti geldi ki anlatamam.
Şu sizin dedeniz maymun muydu muhabbetinden öyle tiksinti geldi ki anlatamam.
Richard Dawkins - Tanrı Yanılgısı (Orjinal İngilizce)
Buradan indirebilirsiniz : 1 Click Share
Bence doğru olan her görüşü iyice öğrenip kararı ona göre vermektir.