"Evrimi Anlamak Web Sitesi" yayında!

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

tugbagaleri

Profesör
Reaksiyon puanı
47
www.evrimianlamak.org

Geçen 150 yılda yaşanan bilimsel gelişmeler gösteriyor ki, evrim kuramı olmaksızın, yaşamın tarihini ve bugününü anlamak olanaksız. Bugün, dünyanın dört bir tarafında, bilim insanları, evrim kuramını daha da geliştiren çalışmalar yapıyor. Fosil araştırmaları, genetik incelemeler, laboratuvar deneyleri... Tüm bunlar, canlılığın milyonlarca yıllık serüveninin eksiksiz anlaşılması için yeni bulgular, bu bulgular ışığında ortaya atılmış yeni hipotezler ve yeni hipotezlerin doğrulanması yoluyla, daha da gelişkin bir evrim kuramı anlamına geliyor. Bugün, bilim insanları evrim kuramının doğruluğu ya da yanlışlığı üzerine tartışmıyor. Bilim insanları artık, evrimin, canlı hayatını nereye taşıyacağı sorusuna cevap bulmaya çalışıyor. Tıptan tarıma, insanlığın dertlerine çare olan pek çok yeniliğin arkasında, canlıların zaman içinde nasıl evrildiğinin bilgisi, yani evrim kuramı bulunmaktadır. Tüm bunlar gösteriyor ki, evrimin, hayatımızdaki yeri gün geçtikçe daha da genişliyor.

Ancak özellikle son yirmi yıldır Türkiye'de evrim kuramı, tamamen siyasi amaçlarla, ilk ve orta öğrenimde biyoloji derslerinin en zayıf işlenen konusu haline gelmiştir. Bu durum, hem yaşam bilimleri alanındaki araştırmaların, hem de genel olarak halkın bilimsel gelişmelere aşinalığının artması açısından ciddi bir engeldir. Bu açığın giderilmesi ve Türkiye'de evrim eğitimi konusunda temel bir bilgi kaynağının oluşması amacıyla 2006 yılı sonlarına doğru Evrim Çalışkanları grubu oluşturuldu. İlk adım olarak, Kaliforniya Üniversitesi Antropoloji Bölümü tarafından hazırlanan "Evrimi Anlamak" isimli web sitesinin Türkçeye kazandırılması için bir çalışma başlatıldı. Çalışmaya, çok kısa bir süre içinde Türkiye'den ve dünyanın çeşitli ülkelerinden çok sayıda araştırmacı dahil oldu. Yaklaşık bir senelik bir çalışmanın ardından, asıl adı "Understanding Evolution" olan web sitesi, "Evrimi Anlamak" adıyla Türkçe yayınlanabilir hale geldi.

21 Temmuz tarihinden itibaren Evrimi Anlamak web sitesinin ilk bölümü olan "Evrime Giriş" bölümü erişime açılıyor. Çok yakın bir zamanda da sitenin geri kalan tüm bölümleri erişilebilir hale gelecek.

Bu çalışmanın Türkiye'nin bilimsel gelişimine ve aydınlanma yolundaki ilerleyişine mütevazi bir katkı yapmasını ümit ediyoruz. Geleceğimizin, dogmalardan arınmış, daha aydınlık düşünen beyinlerle inşa edileceğini, bu konuda yalnız olmadığımızı biliyoruz.
Web sitesinin daha çok insanla buluşması sitenin daha yaygın duyurusu ile mümkün olacaktır. Bilimsel düşünceden yana olan her bireyi, Evrimi Anlamak sitesinin tanıtımına katkı yapmaya çağırıyoruz.
Evrim Çalışkanları

Özgür Hoca

Asistan
Reaksiyon puanı
0
tugbagaleri,
evrimden önce sana biraz fizik dersi lazım. İlk önce biraz büyük patlama teorisini çalış. Sonra evrime ihtiyacın kalmaz.

hangman

Asistan
Reaksiyon puanı
0
www.evrimianlamak.org

Geçen 150 yılda yaşanan bilimsel gelişmeler gösteriyor ki, evrim kuramı olmaksızın, yaşamın tarihini ve bugününü anlamak olanaksız. Bugün, dünyanın dört bir tarafında, bilim insanları, evrim kuramını daha da geliştiren çalışmalar yapıyor. Fosil araştırmaları, genetik incelemeler, laboratuvar deneyleri... Tüm bunlar, canlılığın milyonlarca yıllık serüveninin eksiksiz anlaşılması için yeni bulgular, bu bulgular ışığında ortaya atılmış yeni hipotezler ve yeni hipotezlerin doğrulanması yoluyla, daha da gelişkin bir evrim kuramı anlamına geliyor. Bugün, bilim insanları evrim kuramının doğruluğu ya da yanlışlığı üzerine tartışmıyor. Bilim insanları artık, evrimin, canlı hayatını nereye taşıyacağı sorusuna cevap bulmaya çalışıyor. Tıptan tarıma, insanlığın dertlerine çare olan pek çok yeniliğin arkasında, canlıların zaman içinde nasıl evrildiğinin bilgisi, yani evrim kuramı bulunmaktadır. Tüm bunlar gösteriyor ki, evrimin, hayatımızdaki yeri gün geçtikçe daha da genişliyor.

Ancak özellikle son yirmi yıldır Türkiye'de evrim kuramı, tamamen siyasi amaçlarla, ilk ve orta öğrenimde biyoloji derslerinin en zayıf işlenen konusu haline gelmiştir. Bu durum, hem yaşam bilimleri alanındaki araştırmaların, hem de genel olarak halkın bilimsel gelişmelere aşinalığının artması açısından ciddi bir engeldir. Bu açığın giderilmesi ve Türkiye'de evrim eğitimi konusunda temel bir bilgi kaynağının oluşması amacıyla 2006 yılı sonlarına doğru Evrim Çalışkanları grubu oluşturuldu. İlk adım olarak, Kaliforniya Üniversitesi Antropoloji Bölümü tarafından hazırlanan "Evrimi Anlamak" isimli web sitesinin Türkçeye kazandırılması için bir çalışma başlatıldı. Çalışmaya, çok kısa bir süre içinde Türkiye'den ve dünyanın çeşitli ülkelerinden çok sayıda araştırmacı dahil oldu. Yaklaşık bir senelik bir çalışmanın ardından, asıl adı "Understanding Evolution" olan web sitesi, "Evrimi Anlamak" adıyla Türkçe yayınlanabilir hale geldi.

21 Temmuz tarihinden itibaren Evrimi Anlamak web sitesinin ilk bölümü olan "Evrime Giriş" bölümü erişime açılıyor. Çok yakın bir zamanda da sitenin geri kalan tüm bölümleri erişilebilir hale gelecek.

Bu çalışmanın Türkiye'nin bilimsel gelişimine ve aydınlanma yolundaki ilerleyişine mütevazi bir katkı yapmasını ümit ediyoruz. Geleceğimizin, dogmalardan arınmış, daha aydınlık düşünen beyinlerle inşa edileceğini, bu konuda yalnız olmadığımızı biliyoruz.
Web sitesinin daha çok insanla buluşması sitenin daha yaygın duyurusu ile mümkün olacaktır. Bilimsel düşünceden yana olan her bireyi, Evrimi Anlamak sitesinin tanıtımına katkı yapmaya çağırıyoruz.
Evrim Çalışkanları
evrim teorisinin olmadığı kanıtlandı siz hala çabalıorsunuz. evrim teorisi amerikada ders olarak anlatılıordu orada dahi kalktı. siz şimdi çıkıp da ama mağaradaki resimler ne olacak derseniz sadece gülerim ve derim ki senin inanmaya niyetin yok...

must

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Evrim vardır veya yoktur. İslam dinine göre yoktur ama bilim dini kendine referans almaz sürekli araştırır, araştırılıyor tartışılıyor ister inanırsın ister inanmazsın. Bu üzerinde çalışılan bilimsel bir konudur. Bu konu hakkında uğraşan kişileri Allah sız olarak itham eden kişileri biraz din kültürü çalışmaya davet ediyorum. Dinimizin iftiraya bakışı konusuna özellikle...

Siteyi paylaştığın için teşekkür ederim.

hangman

Asistan
Reaksiyon puanı
0
ben bişey sorucam evrime inananlara; dedenizin kuyruğu kaç metre?

hangman

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Evrim vardır veya yoktur. İslam dinine göre yoktur ama bilim dini kendine referans almaz sürekli araştırır, araştırılıyor tartışılıyor ister inanırsın ister inanmazsın. Bu üzerinde çalışılan bilimsel bir konudur. Bu konu hakkında uğraşan kişileri Allah sız olarak itham eden kişileri biraz din kültürü çalışmaya davet ediyorum. Dinimizin iftiraya bakışı konusuna özellikle...

Siteyi paylaştığın için teşekkür ederim.
burada kimsenin bu konuyu araştıranlara dinsiz dediği olmadı zaten. kendi kafandan mı kuruon?

must

Asistan
Reaksiyon puanı
0
ben bişey sorucam evrime inananlara; dedenizin kuyruğu kaç metre?
Ben evrime inanmıyorum ama sen bir hata yapıyorsun teknik olarak homo sapiens kendi içinde bir türdür yani şimdi insan olan kişinin dedesi de insandır çünkü evrimleşme adaptasyon gibi kavramlar çok çok uzun yıllar içinde gerçekleşir (bu açıklama böyle espri anlayışı olana çok bile!) teknik konuları bilerek dalga geçmeye çabala.

hangman

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Ben evrime inanmıyorum ama sen bir hata yapıyorsun teknik olarak homo sapiens kendi içinde bir türdür yani şimdi insan olan kişinin dedesi de insandır çünkü evrimleşme adaptasyon gibi kavramlar çok çok uzun yıllar içinde gerçekleşir (bu açıklama böyle espri anlayışı olana çok bile!) teknik konuları bilerek dalga geçmeye çabala.
madem inanmıorsun nie üzerine alınıorsun? heyecan yapmana gerek yok ben inananlara sordum. ayrıca o senin de dediğin gibi espri, benim espri anlayışım böyle beğenmiorsan daha iisini yap hep beraber gülelim!

egkhan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
evrim teorisi kendisi sürekli evrimleşiyor.İçindeki çelişkileri,eksikleri yüzüne vuruldukça hep aynı bahane çıkar karşımıza "siz bir defa evrimi anlamamışsınız, evrim o değil, budur" Sürekli evrilir teorir.Richard Dawkins şu an evrimi savunan en prestijli, en ileri gelen bilim adamlarındandır.Bay Dawkins ara geçiş formları nerede sorusuna "ara geçiş formu diye bir şey yok, evrimi yanlış anlıyorsunuz.Bu tamamen doğal seleksiyonla ilgili" der. Ve peşine bir sürü alakasız cümle ile konuyu kapatır. Teori yine evrilir.Başka bir konferansa "Sayın Dawkins ara geçiş formu yok, doğal seleksiyon demiştiniz. İyi ama doğal seleksiyon sadece var olanlar arasında güçlü olanları seçer.Daha güçlü yeni bir tür yaratmaz" derler. Bay Dawkins:" Evrimi yanlış anlıyorsunuz, doğal seleksiyondan kasıt bu değildir.Evrenin toleransı daima işleyen parçalara yöneliktir.Doğal seleksiyon güçlüyü seçer, bu sırada kullanılan uzuvlar güçlenirken, kullanılmayanlar yok olur.Bu biçimde yeni türlere yönelme olur"
vb vb vb vb...
Bay Dawkins'i hikayenin yarısından sonra bir temsil-i sembol olarak kullandım.Ancak bu diyaloglar bir kısır döngü halinde sürekli tekrarlanır.

*Doğal seleksiyon yeni tür yaratmaz.
*Milyonlarca ara geçiş formu olması gerekli teoriye göre, son ürün türlerin binlerce katı ara ürün olmalı.Ama fosil kayıtları öyle demiyor.
*Ayrıca ilk yaşam kendiliğinden oluşamaz.Termodinamiğin ikinci yasasına aykırı.
*Canlılar hayatlarında çalışma ve çaba ile kazandıkları yetenekleri soylarına aktaramazlar.
*Hangi bilinç kainatın şartlarını analiz etmişte bu evrimi yok olma ya da ucubeleşme yönünde değil de kusursuz bir yaşam formu yönünde ilerletmiş???

Daha sayayım mı ?
Bilim çevrelerince üzerinde çalışılan, bilimsel olarak ele alınan her şey BİLİMSELdir.Evrim de bilimseldir.Ancak Bilimsel olan her şey DOĞRU değildir.Evrim asla genel geçer bir doğru, ispatlanmış bir gerçek falan değildir.Bin yamalı bohça.Yukardaki sorular teoriyi darma dağın etmeye yeter.Cevap arayın bakalım tutarlı bir cevap bulabilecek misiniz bu sorulara.
İdeoloji ve inanç her alanı etkiliyo da bilimi etkilemiyor mu?
Bu yazı son derece taraflı ve sadece manipulasyon amaçlı kaleme alınmış.

must

Asistan
Reaksiyon puanı
0
madem inanmıorsun nie üzerine alınıorsun? heyecan yapmana gerek yok ben inananlara sordum. ayrıca o senin de dediğin gibi espri, benim espri anlayışım böyle beğenmiorsan daha iisini yap hep beraber gülelim!
heyecan yapmıyorum 'amerikada bile okutulmuyor yok böyle birşey denilince' dedim ki ya biz çok ileriyiz birçok biyoloji bölümünde bu ders okutuluyor ya da birileri uyduruyor neticede okutulan birçok evrim kitabı ki değerli kitaplardır bunlar amerika ingiltere kaynaklıdır.
kuyruk falan diyerek insanları aşağılama niyeti olan 'espri' adı altında saçmalıkları evet beğenmiyorum ben şaklaban değilim ki durduk yere espri yapayım.

tugbagaleri

Profesör
Reaksiyon puanı
47
Arkadaşlar ben güzel bir site olarak gördüğüm bir adresi önerdim amacım forumumuzda bulunan buyuk bilim adamı olmuş Fakat karşıt fikirlere ancak saldırılır onlar bizden değil diyen abilerimizi kızdırmak değildi teori hakkında bilinen tek şey buyuk ihtimalle evrim teorisi karşıtlardan evrimin neden yanlış oldugunun açıklanması sırasındaki öğrendikleridir belki bu durum bile geçerli değil fakat tabiki dedelerımız kuyruğu kaç metreydi sorusu na ne karşılık verilebilinirki bu evrim teorsinin daha savunulacak bir tarafı kalmadı artık tebrik ederim dedelerin kuruğu tezi buyuk bir hamle, koskoca teori yerlere savurdu ayrıca Fizik dehalarımızın bana öğretecekleri için şimdiden teşşekkur ederim....

Turab Garip

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
181
Çok güzel özetle çok güzel sorular ve mantıklar ortaya atmışsın egkhan, tebrik ederim.

Düzenleme: @tugbagaleri, yaptığın yorumda haklısın, ancak egkhan'ın mesajına da bir cevap vermiş olmanı beklerdim. İlgiyle de bekliyorum.

Saygılar.

Son düzenleme:

hangman

Asistan
Reaksiyon puanı
0
heyecan yapmıyorum 'amerikada bile okutulmuyor yok böyle birşey denilince' dedim ki ya biz çok ileriyiz birçok biyoloji bölümünde bu ders okutuluyor ya da birileri uyduruyor neticede okutulan birçok evrim kitabı ki değerli kitaplardır bunlar amerika ingiltere kaynaklıdır.
kuyruk falan diyerek insanları aşağılama niyeti olan 'espri' adı altında saçmalıkları evet beğenmiyorum ben şaklaban değilim ki durduk yere espri yapayım.
bana şaklaban mı diorsun sen?

yuureii

Profesör
Reaksiyon puanı
3
*Hangi bilinç kainatın şartlarını analiz etmişte bu evrimi yok olma ya da ucubeleşme yönünde değil de kusursuz bir yaşam formu yönünde ilerletmiş???

Bir ateist üyenin yazısında sözde bu da maddenin doğasında varmış. Madde sürekli daha karmaşık sistemlere dönüşüyormuş. Bir nedeni ya da amacı yokmuş. mış muş müş. :D

must

Asistan
Reaksiyon puanı
0
bana şaklaban mı diorsun sen?
Ben şaklaban değilim diyorum 'ben' diyorum. Alttan alttan laf sokmak sizin maharetiniz kuyruk maymun espri adı altında güzel devam edin.
Bu laflar inanan insanlara diyorsunuz ben inanmıyorum tamam ama bu şekilde hakaret ediyorsunuz... kimse kimseye hakaret edemez ben bunu diyorum.

Son düzenleme:

rocky61

Asistan
Reaksiyon puanı
0
İnanmamak ve yaratıldığımızı reddetmek adına yapılan boş çabalar

hangman

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Ben şaklaban değilim diyorum 'ben' diyorum. Alttan alttan laf sokmak sizin maharetiniz kuyruk maymun espri adı altında güzel devam edin.
Bu laflar inanan insanlara diyorsunuz ben inanmıyorum ama bu şekilde hakaret ediyorsunuz... kimse kimseye hakaret edemez bende bunu diyorum.
alttan alttan laf soktuğum yalan bi kere gördüğün gibi söyleyeceğimi direk söylüorum, herkesi kendin gibi zannettiğine göre senin işin:rolleyes:

turoksin0

Profesör
Reaksiyon puanı
0
egkhan açıklamış aynı düşündüklerimi daha da detaylıca.
ayrıca bir videodan izlemiştim canlılğın kendi kendine olma ihtimali ortalıkta dağınık duran demirlerin rüzgarlarla boeing bilmem kaç(yeni çıkanı işte :D ) oluşturması ihtimali gibidir diyordu çok güzel geldi o söz bana :D

ayrıca bugün okullarda biyolojide evrim hiç de zayıf işlenmiyor.gördüğüm biyoloji dersleri buram buram evrim kokuyor...

hangman

Asistan
Reaksiyon puanı
0
egkhan açıklamış aynı düşündüklerimi daha da detaylıca.
ayrıca bir videodan izlemiştim canlılğın kendi kendine olma ihtimali ortalıkta dağınık duran demirlerin rüzgarlarla boeing bilmem kaç(yeni çıkanı işte :D ) oluşturması ihtimali gibidir diyordu çok güzel geldi o söz bana :D

ayrıca bugün okullarda biyolojide evrim hiç de zayıf işlenmiyor.gördüğüm biyoloji dersleri buram buram evrim kokuyor...
amerikada mı okuorsun kardeş?

must

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Ben söylemek istediklerimi söyledim konu dışı mesaj oluyor gerisi kimse kimseyi kendinden farklı düşünüyor diye aşağılayamaz küçük düşürmeye yönelik laflar edemez ve bence 'dedelerinizin kuyruğu kaç metreydi inanalar' lafıda aşağılayıcı bir laftır. Uzatmaya gerek yok daha yazmayacağım.

hangman

Asistan
Reaksiyon puanı
0
hayır ben bizim öss biyoloji müfredatından bahsediyorum. şu boşu boşuna herşeyini öğrenmek zorunda kaldığım biyoloji dersi(konuyla alakasız eleştiri ama olsun içimde kalmasın :D )
ben amerikadaki okullardan bahsetmiştim...

berckai

Profesör
Reaksiyon puanı
9
yahu müslüman olan evrime inanmaz inanırsa müslüman olmaz olay bitmiştir azıcık inancını sorgulamak isteyen evrime inansın.Evrime inanıpta sorguya düşen kişi de Harun Yahya okusun .Bu olayın çözümlenemeyeceği bellidir.

WaterBoy

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Arkadaşlar bari burada bir kavga çıkmasın bir özgürlük olmasın bazı insanlar birbirlerinin üzerine gölge indirmesin yahu bırakın sadece bir site evrime inananlar girsin inanmyanlar girmesin

Bilim basit düşünün der.

turoksin0

Profesör
Reaksiyon puanı
0
ben amerikadaki okullardan bahsetmiştim...
ha yok ben sana demedim ilk mesajda "Ancak özellikle son yirmi yıldır Türkiye'de evrim kuramı, tamamen siyasi amaçlarla, ilk ve orta öğrenimde biyoloji derslerinin en zayıf işlenen konusu haline gelmiştir." denmiş bende o kadarda zayıf değil demek istedim. evrimin ayrı bir başlığı var soruda çıkıyor öss'de bundan, onun dışındaki herşeyde, bu zamanla evrimleşerek bu hale gelmiştir şeklinde evrimle ilişkilendirilmiş durumda...

hangman

Asistan
Reaksiyon puanı
0
ha yok ben sana demedim ilk mesajda "Ancak özellikle son yirmi yıldır Türkiye'de evrim kuramı, tamamen siyasi amaçlarla, ilk ve orta öğrenimde biyoloji derslerinin en zayıf işlenen konusu haline gelmiştir." denmiş bende o kadarda zayıf değil demek istedim. evrimin ayrı bir başlığı var soruda çıkıyor öss'de bundan, onun dışındaki herşeyde, bu zamanla evrimleşerek bu hale gelmiştir şeklinde evrimle ilişkilendirilmiş durumda...
anladım pardon

wanted01_09

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bir ara tv'de izlemiştin sanırım bir din görevlisi; ısrarla insanların yüce yaratıcı tarafaından yaratılan çok kutsal varlıklar olduğunu anlatıyordu. evrimci sözde bilim adamı ise yok deyip duryordu:yok vala biz hayvanız deyip duruyordu:) din görevlisi ne kadar bizim atamız insan desede o ısrarla biz hayvanoğlu hayvanız deyip duruyordu:) ne diyelim bize düşen size saygı göstermek. insan kendini nasıl hisederse öyledir her hal:)

tugbagaleri

Profesör
Reaksiyon puanı
47
Arkadaşlar evrim teorisine veya benzeri bir teoriye bizimkiler ve onların ki gibi kafadan yargılarla girdiğimizde dunyanın en mantıklı açıklmalarına muhatap bile olsak bize yapılan açıklamaların altında nasıl kalınmazı düşünüyoruz böyle düşünmek belkide çok kötübir davranış değildir fakat bunu karşıdakinin haklı olabileceği konular ihtimalini düşünmenin kendimize ihanet olarak gördüğümüzde ne kadar objektif olunabilinir? Örneğik kaynak olarak verilen sitedeki yazılardan hiç okunan varmı acaba mereak ediyorum....Evrim teorisinde karşı çıkmanın en cazip ve kolay yanı dinen sakıncalı olduğunun düşünülmesi sanırım ki bence konuyu buraya çekmek dinle bilimi karşılaştırmak sonu gelmeyen bir hata ayrıca daha önceki konularda sıkca tekrarladığım gibi alaha inancı olan birisi evrime inanabiliyor hatta bu konuya ayetlerle bile açıklama getirenler var tartışmayı dinli dinsiz modunda tutmak bence kaliteyi bozuyor tartışmanın verimliliğine gölge düşürüyor

egkhan arkadaşın dediği gibi
Bilim çevrelerince üzerinde çalışılan, bilimsel olarak ele alınan her şey BİLİMSELdir.Evrim de bilimseldir. Ancak Bilimsel olan her şey DOĞRU değildir.Evrim asla genel geçer bir doğru, ispatlanmış bir gerçek falan değildir. Genel geçer doğru denirse zaten bilimselliğe ters düşer her teori sürekli sorgulanmalıdır eğer tabu olursa o başka bir şeydir

Aynı durum din konusunda geçerli olmadığına göre iki düşünme sisteminin olayları ifade edişinin farklı olması kaçınılmazdır ve birbiriyle kıyaslanması doğru gelmiyor bana bildiklerim evrim teorisinin bana gerçeğe en yakın olan olduğunu söylüyor .Bu konuda tam donanıma sahip bilimsel bilgilere sahip değilim ama öyleymiş gibi de hareket etmiyorum

Turab Garip

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
181
Din ve evrim bir kıyaslama değildir zaten, çünkü din bir yaşam biçimidir, bir duruştur, felsefedir; oysa evrim sadece bilimsel bir iddiadır ve az önce saydığım özelliklerin tümünden yoksundur. Şu bir gerçek ki, her zaman insanlığın önüne sunulan "bilimsel yöntem", sırf evrim için devre dışı bırakılmıştır. Çünkü bir şekilde kabul ettirilmek istenmiştir, çünkü evrim, belki de olabilecek en kötü tabuların simgesi haline gelmiştir.

Evrim, onu kabul eden bilim insanları için bir tabudan başka bir şey değildir. Evrimi ıspatlayabileceği iddia edilen tek şey, canlıların birbirlerine benzemesidir; elbette benzeyecekler, otomobilin otomobile benzemesi gibi; ancak bu hiç bir şekilde o iki otomobilin birbirleriyle aynı temele dayanan fizyolojik bir geçmişlerinin olmasını gerektirmez.

Ayrıca, evrim, milyonlarca yıl süreçte oluştuğu iddia edilen bir olgudur; dolayısıyla "ara form" dediğimiz geçiş canlılarının en az bir kaç milyon yıl boyunca yaşamış olması gerekir. bırakın milyon yılı, bir kaç yüz bin yıl bile yaşamış olsaydı bu ara formlardan binlerce fosil bulunması gerekirdi. Yanısıra, şu anda biz de ara formuz anlamına gelir bu. Yine yanısıra, bu durum, bitkilerle hayvanlar arasındaki bağı da koparıyor. Oysa evrim her ne söylüyor olursa olsun, ortaya attığı iddiaya göre bitki ve hayvanların aynı atadan geliyor olması gerekir. Eğer öyle değilse, daha farklı canlı türlerinin oluşması ve onların da evrimleşmesi gerekirdi.

Egkhan'ın dediği gibi, entropi, bozunumdur ve hiç bir bilimcinin aksini iddia edemeyeceği gibi, sistemler sürekli entropi halindedir, yani evrim bütün bilimi çöpe atarak entropinin tam tersinin olduğunu ve sürekli daha sistemli, daha düzenli ve daha karmaşık yapılara tesadüfen geçildiğini savunur. Yani kısacası ya bütün bilim yanlıştır, ya da evrim yanlıştır.

Yine egkhan'ın dediği gibi, evrim yeni türler yaratmaz, ama sürekli yeni türler meydana geldiğini göz ardı ediyor ve yine bu yeni türlere geçiş döneminde olması gereken milyonlarca yılı yaşanmamış sayıyoruz! Neden? Çünkü o dönemlere ait hiç bir bulgu yok.

Geçmişte bir takım canlıların yaşayıp daha sonradan soyunun tükenmiş olması da gayet doğal, bu durum canlıların benzemeleri ile açıklanır, birbirlerini oluşturduklarını kanıtlamaz.

Bu arada hep merak etmişimdir, canlılar neden sürekli iyi olana bilinçli hareket ederler ve evrim bilincin olmayışını nasıl açıklar? Örnek verelim, balıklarda dış döllenme vardır, su çok hareketli bir ortam olduğu için diğer canlılardan daha fazla yumurta ve sperm üretilir. Dişi balık bir yerlere yumurtaları bırakır ve erkek balık daha sonra gelerek o yumurtaların üstüne spermleri bırakır. Erkek balıktaki bu bilinç nereden geliyor? Ayrıca bu adaptasyonu sağlayacak bilinç? Yani su çok hareketli bir ortam olduğu için daha çok yumurta-sperm üretmek gerektiğinin nasıl bilincinde oluyor ve dahası bilinçli bile olsa, sırf isteyerek nasıl daha çok yumurta ve sperm oluşturabiliyor. Bu, isteyen herkesin 8 kollu olması anlamına gelebilir.

Bu ne demek? Balık hem muhteşem bir sistemi kendisi dizayn edecek kadar bilinçli, hem de gündelik hayatında hiç bir şeyin farkında olmayacak kadar bilinçsiz demek.

En çok merak ettiğim şeylerden bir tanesi de, muhakeme ve düşünceyi işleyebilme yeteneğinin sadece insanda oluşunu nasıl açıklıyor evrim?

Herkese iyi akşamlar bu arada.

Son düzenleme:

tugbagaleri

Profesör
Reaksiyon puanı
47
Peki senin bu olanlara cevabın sadece Allah öyle yaratmışmı ?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...