Evlilik Yorumları...

mekanikdesign

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Evlilik hakkında yapılan bir evlilikten türenmiştir. Söz konusu evlilik sadece yorumu yapan kişinin evliliğidir. Adam bir defa evleniyor, kötü gidiyorsa,
- Evlilik çok kötü birşey hiç kimseye tavsiye etmem...
diyebilecek kadar söz sahibi hissediyor kendini.Ya da evliliği çok iyi giden biri,
- Muhteşem birşey herkese tavsiye ederim!
diyerek kendini o konuda bilge kişi olarak ilan edebiliyor... Oysa her ikisi de çok gülünç.

Evlilikle ilgili öğrendiğin her şeyi unut şimdi. Olay kısaca şudur: Sen evlilik hakkında ne düşünüyordan evlilik sadece o dur ve kesinlikle doğrudur, askerlik gibi...

Seç Birini?

Evlilik kötü birşey; çünkü ömür boyu aynı insanın kahrını çekeceksin, varını yoğunu bir kişiyle paylaşacaksın ve onunla devam edeceksinyola. sorumlulukların artacak. Hep hesap vereceğin biri olacak hayatında. Eskiden yoldan karşıya geçerken bir sola bir sağa sonra bir daha sola bakıyordun, şimdi son soldan sonra bir daha sağa bakacaksın, sıkıntı... Bekarken başın ağrıdığında bir ağrıkesici alıyordun, evliyken başın ağrıdığında antibiyotik niyetine eşin 'Dişim çok fena!' diyecek ve senin ağrını bastıracak. Gecenin bir vakti diş kliniği aramak için yollara düşeceksin. Bekarken tek başına parktaki banka yatsan da olurdu; ama evlenince bu olmayacak. Bekarken kafan esince elıp başını gidebiliyordun uzaklara, evlenince gidemeyeceksin. Eşinin ailesinin yaşadığı problemler seninde problemin olacak. Çocuğun olmazsa bir dert, olsa bir dert... Onun mama, bez, hastane, okul masrafı olacak... Amaaaan evlilik sıkıntıdan başka birşey değil işte.

Evlilik olağan üstü birşey; çünkü yükünü yarı yarıya hafifletecek biriyle devam edeceksin hayata. Hesap vereceğin biri olacak hayatında ve kendine çeki düzen vereceksin. Bekar akşamlarında olduğu gibi evde saf saf oturup televizyon seyretmeyeceksin, seni en iyi anlayan insanla sohbet edebilecek ve günün kritiğini yapabileceksin. Bir şey alacağın zaman tek başına karar vermeyeceksin, ilgili şeyi en az senin kadar düünen biriyle karar vereceksin; böylece daha az hata yapacaksın. Bu harika oluşumların yanı sıra bekarken sende asla olmayan seni dünyanın hakimi olduğuna inandıracak bir de çocuğun olacak. Böylece dünyada yaşanılabilecek en büyük mutluluk olduğuna oy birliğiyle karar verilmiş olan o muhteşemi sende yaşamış olacaksın...

llavinya

Dekan
Reaksiyon puanı
92
Evlilik olağan üstü birşey :stuart:

paylaştığın insan senin en sevdiğin, en iyi anlaştığın, en değer verdiğin, hiçbirşeyin eksikliğini hissettirmeyen kişi ise ve sana karşıda aynı hisseden kişi ise tabi.

findukfaresi

Dekan
Reaksiyon puanı
73
evlilik muhteşem bir şey:

eve yorgun argın geldiğin zaman onun güler yüzle seni karşılaması var ya insanın bütün yorgunluğunu derdini sıkıntısını alıyor...

bir derdin olunca kiminle paylaşabileceğini biliyorsun,çekinmiyorsun,utanmıyorsun...

(teşekkür ederim calvaria bana evliliğin güzel yanlarını tattırdığın için)

winstoncash

Profesör
Reaksiyon puanı
18
evlilik muhteşem bişey,
yemek yapma, ütü yapma, çamaşır-bulaşık yıkama, temizlik yapma derdi bitiyor. al kumandayı tv'nin karşısında pinekle ne güzel :D :D :D

CZC

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Evlilik muhteşem ötesi birşey(dir herhalde)..
Yorgun argın eve geldiğinde anahtar arama derdin yok. Zile bastığında güler yüzüyle kapıyı o açıyor.. Hem de sabah bıraktığından daha güzel bi halde..
Nerdeyse günde 3 öğün hazır-ticari yemek yemekten robotlaşmış bedenin onun yaptığı yemeklerle hayata dönüyor. O yemekleri gözün bi dergide veya tv deyken değil onunla konuşurken yemenin yeri de ayrıdır herhalde..
Sabah uyandığında akşam aynı özveriyi ve güzelliği yaşamanın bir şekilde garantisini hissetmek te var.
Ve yeri geldiğinde bir simidi paylaşmanın güzelliği de..
Hele ki filmin ilerleyen sahnelerinde tıfılcanlarda varsa baba diye ayakaltında dolaşan bak sen şu ambiansa :)

En azından öyledir herhalde..
Ama near future tense mealinde bir anlamı bile yok bizim için..
Hey Agoopppp.. :)

kartanesi.f

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
evlilik muhteşem bişey,
yemek yapma, ütü yapma, çamaşır-bulaşık yıkama, temizlik yapma derdi bitiyor. al kumandayı tv'nin karşısında pinekle ne güzel :D :D :D

evli biri olarak bunları görüpde yorum yapmamak kaçınılmazdı :) şu pineklmee işi bajkasını hatırlatıyor bana :D

findukfaresi

Dekan
Reaksiyon puanı
73
Evlilik muhteşem ötesi birşey(dir herhalde)..
Yorgun argın eve geldiğinde anahtar arama derdin yok. Zile bastığında güler yüzüyle kapıyı o açıyor.. Hem de sabah bıraktığından daha güzel bi halde..
Nerdeyse günde 3 öğün hazır-ticari yemek yemekten robotlaşmış bedenin onun yaptığı yemeklerle hayata dönüyor. O yemekleri gözün bi dergide veya tv deyken değil onunla konuşurken yemenin yeri de ayrıdır herhalde..
Sabah uyandığında akşam aynı özveriyi ve güzelliği yaşamanın bir şekilde garantisini hissetmek te var.
Ve yeri geldiğinde bir simidi paylaşmanın güzelliği de..
Hele ki filmin ilerleyen sahnelerinde tıfılcanlarda varsa baba diye ayakaltında dolaşan bak sen şu ambiansa :)

En azından öyledir herhalde..
Ama near future tense mealinde bir anlamı bile yok bizim için..
Hey Agoopppp.. :)

takdir ettim

muhosoft

Asistan
Reaksiyon puanı
0
iyiliği kötülüğü evlenen ve evlendiğin kişiye bağlı ne hergün hır gür nede sürekli gülücükler saçacaksın iyi yada kötü tarafı olmasa zaten bi anlamı kalmazdı sanırım...

regedit

Profesör
Reaksiyon puanı
1
evlilik iş gibidir :excl:

aynı işte olduğu gibi mülakatlar başvuru (aile ile ilk tanışma)
sonra işe başlarsın ,lk günler güzeldir ve kendini göstermeye çalışırsın (yeni evli çift)
sonra o işten sıkılırsın ve gözün dışarılarda olur, sonra işi değiştirmke istersin vs... :mrgreen:

evli değilim ama kafamda böyle bir yorum oluştu :whistling:

sleepless006

Asistan
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar dikkat ettim erkekler bir takım işlerden kurtuldukları için güzel demişler
tamam bende erkeğim ama evlilik sizce sadece bu mudur yani?
hayatı paylaşmak, başka birinin mutluluğuna ortak olmak, hayata onun gözünden bakmak, kararlar alırken onu düşünmek; sadece evlilikte değil ben zaten evliliği formalite olarak görüyorum. ki evlilik bazen insanları robotlaştırabiliyor kişiliklerini bile değiştiriyor ve eşler birbirlerini tanıyamaz hale geliyor ne olduğunu bile anlayamıyorsunuz
ki evliliğe yukarıda belirttiğim gözle bakılırsada olacak odur, başka bişey de beklenemez

başka bişeye değinmek istiyorum hatırlamıyorum hangi gün hangi gazeteydi ama bir yazı okudum çalışan evli kadınlarla ilgili. biliyorsunuz bizim kültürümüzde hala bazı kesimlerde çalışan kadınlar yadırganır ama yazıda çok güzel bir noktaya temas edilmiş. çalışan kadınların erkekleştiğinden daha otoriter olduğundan bahsediyordu ve avrupalı hemcinsleriyle bir karşılaştırma yapmış yazar kendi çapında düşününce ne kadar doğru bir noktaya temas ettiğinin farkına vardım. her ne kadar burada size tam aktaramasamda çok güzel ve sağlam örneklemişti bu düşüncesini sanırım evlilikleri çekilmez yapan nedenlerden biride bu.

ama her ne olursa olsuın bence evlilik-veya benzeri bir birliktelik dünyanın en güzel şeyi. zaten dünyada iki kalbin birbirlerini düşünerek birbirleri için atmasından daha güzel bir olay olabilir mi?

CZC

Profesör
Reaksiyon puanı
1
evlilik iş gibidir :excl:

aynı işte olduğu gibi mülakatlar başvuru (aile ile ilk tanışma)
sonra işe başlarsın ,lk günler güzeldir ve kendini göstermeye çalışırsın (yeni evli çift)
sonra o işten sıkılırsın ve gözün dışarılarda olur, sonra işi değiştirmke istersin vs... :mrgreen:

evli değilim ama kafamda böyle bir yorum oluştu :whistling:

Aşmışsın sen gerçekten bu konuda.. Yüzde yüze yakın bi doğruluk.. En azından gözlemler tutuyor..

Bir arkadaşımın 6 aylık filan evliyken yaptığı bi yorum vardı:
Abi evleneceksin, ama işin açık deniz gemiciliği filan olacak. İlk 3 ay evde olacaksın, sonra 3 ay denizde, sonra evde.. Yani hatun tam "hadi biraz kavga edeyim de beni pamuk prenses sanmasın bu herif" derken gideceksin, geldiğinde de özlemiş olacak gibi bişeydi..

Bu yaştan sonra meslek te değiştiremeyiz ki evlenmek için :)

criptomerya

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
evliliğe iyi veya kötü diye bakmak yerine, nedir diye bakmak daha mantıklı bence, evlilik demk karsılıklı sorumluluk demk, bunu kaldırabilen kişler mutlu olurlar zaten, ozmn evlilik güzel olur. yoksa cehennemmm

cihanser

Asistan
Reaksiyon puanı
0
evlilik ben ce her iki yorum da . yani kişide değişiyor bu . isterse evliliğini birinci yorum gibi de yapar isterse ikinci yorum gibi de. Ben de düşünüyorum ama evlenmeyi . çoook zor be aradığım insanı bulmam .:D

regedit

Profesör
Reaksiyon puanı
1
evlilerden de yorum gelmesi lazım, kaçı hayalindeki pembe panjurlu eve, beyaz atlı prense sahip olmus :whistling: evliliğin tek severek anlatılan yanı anne ve baba olmaktır bence

ben çocuk yapmak için evlenirim :innocent: iyi bi baba olacağımı düşünüyorum :D

findukfaresi

Dekan
Reaksiyon puanı
73
evlilerden de yorum gelmesi lazım, kaçı hayalindeki pembe panjurlu eve, beyaz atlı prense sahip olmus :whistling: evliliğin tek severek anlatılan yanı anne ve baba olmaktır bence

ben çocuk yapmak için evlenirim :innocent: iyi bi baba olacağımı düşünüyorum :D

ben sevgilisiyle beraber yaşayan birisi olarak yaptım yorumu mu bu olur mu

mekanikdesign

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Bütün büyük işler zorluklarla başarılmıştır. 'Zorla güzellik olmaz' derdiler bize biz de inanırdık eskiden. Öğrendim, oluyormuş... Tarihteki bütün büyük güzellikler hep zorla olmuş. Araştır, sen de aynı kanaate varacaksın. Başaranlar hep zorla başarmış. Ha şimdi dur ve düşün! Eğer senin evliliğin sence tarihi bir olay değilse hiç zorlama, boş ver! Gül geç. Keyfine bak... Yok eğer ben dünyaya bir kere geldim, ne yaparsam en iyisi olmalı. Madem ki evlendim o halde en mutlu ben olmalıyım! Bu tarihi olayların en tarihi olanıdır! Hesap et ki güneş, 4 yılda bir tutuluyor. Ben 5 milyar yılda bir geliyorum dünyaya... Benin tutulmam aya güneşe benzemez. Ben tutuldum mu ömür boyu tutulurum! diyorsan senin mutlu olup olmamak gibi bir gündemin olamaz, mutluluk sen istemesen de sendedir.

tsewen

Doçent
Reaksiyon puanı
1
evlilik muhteşem bişey,
yok yaa sen öyle san hahaahaa.şaka bir yana evlilik çok güzel hele iki tanede:icon_: kızın varsa oh

meçhul_yolcu

Profesör
Reaksiyon puanı
0
7577.jpg

yorum yok.:Doyun bitti tüm hakların yok oldu yandın.

-Hewal-

Dekan
Reaksiyon puanı
11
Hortlak gelmiş yine.Benim yorumum bekarlık sultanlıktir derler kadınların yaptıgi tüm işi makineler yapıyor kadınlara Ihtiyac yok çekilecek dert değil .

mutahhar

Profesör
Reaksiyon puanı
15
evlilik, akşam eve geldiğinde evde senden başka bir sesin olmayışından, kahvaltı masasında 1 bardak olmasından, sofraya tek tabak koymaktan, kapıyı anahtarla açmaktan, sadece ses olsun diye televizyonu açmaktan daha iyidir umarım...

-Hewal-

Dekan
Reaksiyon puanı
11
Sürekli daha fazlasını Isteyen memnun olmasını bilmeyen hep başkasının suyu var buyu var diyen bir insan ırkı ile birliktelik kurmak Aman aman eksik kalsın.

emre_erme

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Evliliğe nasıl bakarsan öyledir. Tüm bekarların evlenmeyi istediği gibi tüm evlilerin de boşanmayı istediği düşünülemez.
Evlenmeye karar verdiğinizde çevrenizde evli bekar herkes olumlu yada olumsuz yorum yapacaktır. siz vaktinin geldiğini hazır olduğunuzu düşünüyorsanız ve evet dediğiniz bir adayınız varsa neden evlenmeyesiniz ki hayat bir tecrübedir. Her sabah yaptığınız rutinleri düşünün mesela beş yıl sonrasını değil de öncesini düşünün neredeydiniz ve şu an neredesiniz. Ne kadar değişti hayatınız ya hep orda kalsaydınız. Belki hep aynı monotonlukta devam etti evlilik zincirleri kırmak hayata adım adım atmaktır. Örneğin çalıştığınız işte kaç kere zam için patronun kapısını çaldınız evlendiğinizde artık bu durumu ele alıp emeğinizin karşılığını isteme cesareti dahi göstereceksiniz. Sorumluluklarınızın bilincine varacaksınız. Yani ailenizin neler hissettiğinizi anlayacaksınız emek vereceksiniz. Kendi yuvanızı kurup kendi hayatınıza başlayacaksınız bu hayvanın doğasında bile var. İşte sizi siz yapacak adım bu yolda.

mrdeltoid

Öğrenci
Reaksiyon puanı
9
Fakirseniz evlenmeyin hele bir de fakir olup 5 6 çocuk yapıp çocuğunuz büyüdüğünde size sövmesine sebep olmayın.

Rint

Profesör
Reaksiyon puanı
360
Arkadaşlar bu konuya şöyle bakmak gerek; evlilik olaylara indirgenemez çünkü kişiler üzerinden yürür. Bir birliktelik olacaksa elbet dış etkenlerde olur ancak oluşacak her olay kişilerden kaynaklanacaktır. Bu durumda evlenirken olaylara değil karşınızdaki insanın yapısına odaklanmanız gerekmektedir. Karşınızdaki insanın huyunu suyunu tamamen öğrenemezsiniz, imkansızdır. Sadece genel yapısını anlayabilirsiniz ki oda kafidir...

Burada önemli olan onun karakter yapısı! Her insanın bir karakteri vardır, yok sanırsın ama vardır. Bu karakterin oturduktan sonra değişmesi de zordur. O yüzden insanları karakteri ile tanıyın, kadın erkek fark etmez iki taraf içinde geçerli bir formüldür. Böylece yapısında olmayan bir şeyi o insandan görmezsiniz ve onun yapısını bildiğiniz için onu değiştirmekte istemezsiniz. Hayat zor yaşamak zor evli olmakta zor ancak eğer insanlar eş konusunda gerçekleri yok saymadan bir tercih içinde bulunursa her şey daha kolay ve güzel olacaktır.

Ben işletme mezunu bir muhasebeciyim, mesleğim de derki; Bir işletme kuracaksan hep olumlu yanlarını düşünüp hareket etme! Olasılıklar o kadar fazladır ki kendini buna hazırlaman bile başlı başına bir güçlü duruş demektir.

Yıkmak kolaydır. Kendinize güveniyorsanız evlenin. Kendinizde olmayan bir şeyi başkasına veremezsiniz.

Son düzenleme:

fragger

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,061
Evliliğe nasıl bakarsan öyledir. Tüm bekarların evlenmeyi istediği gibi tüm evlilerin de boşanmayı istediği düşünülemez.
Evlenmeye karar verdiğinizde çevrenizde evli bekar herkes olumlu yada olumsuz yorum yapacaktır. siz vaktinin geldiğini hazır olduğunuzu düşünüyorsanız ve evet dediğiniz bir adayınız varsa neden evlenmeyesiniz ki hayat bir tecrübedir. Her sabah yaptığınız rutinleri düşünün mesela beş yıl sonrasını değil de öncesini düşünün neredeydiniz ve şu an neredesiniz. Ne kadar değişti hayatınız ya hep orda kalsaydınız. Belki hep aynı monotonlukta devam etti evlilik zincirleri kırmak hayata adım adım atmaktır. Örneğin çalıştığınız işte kaç kere zam için patronun kapısını çaldınız evlendiğinizde artık bu durumu ele alıp emeğinizin karşılığını isteme cesareti dahi göstereceksiniz. Sorumluluklarınızın bilincine varacaksınız. Yani ailenizin neler hissettiğinizi anlayacaksınız emek vereceksiniz. Kendi yuvanızı kurup kendi hayatınıza başlayacaksınız bu hayvanın doğasında bile var. İşte sizi siz yapacak adım bu yolda.
2013 yılına ait konuyu hortlattığın için bu ödülü vermek istedim.

indir (1).jpg