Evlilik Aşkı Öldüyor mu?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan hellish
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

hellish

Profesör
Reaksiyon puanı
0
Evlilik aşkı öldüyor der insanlar ama asıl aşkı öldüren insanların yine kendisidir. Eğer bir ilişkiye gösterilen önem ve itina devam ediyorsa, evli de olsan, sevgili de olsan senelerce o güzellikte sürer gider.
İlişkilerde sevginin boyutu ne olursa olsun insanın sahip olduğu duygular karşısında ki insanı boğmamalı ve onu kısıtlamamalı. Benim diyebildiğin ölçüde de o insana güvenip özgür bıraktığında, çok fazla daraltıp üzerine gitmediğinde karşındakine zorla yaptırmak istediğin şeyleri o insan kendiliğinden yapacaktır. Bir ilişkide özlem duygusununda mutlaka yaşanması gerektiğine inanırım, bazıları derki evliliğe karşıyım birlikte yaşayacağım, bence değişen bişey yokur, aynı evin içinde sabah akşam berabersen zaten bir evilik yaşıyorsun sayılır. İlişkine koyduğun yada koymadığın isim mi ilişkinin şeklini değiştirecek. İlişkide çok ince çizgiler vardır, bir yazıda okumuştum "Ekmeğini paylaş ama aynı somundan ısırma diyordu" Bazıları aşk der, bazıları sevgi ama bence en önemli şey değerdir. Değer sevginin en belirgin ifadesidir, önemsemektir. Evliliklerdeki ilişkilere mecburiyet karıştırılıyor, halbuki sevgide mecburiyetlik olmaz, bu sefer ilişki sevgi çerçevesinden çıkıp görev çerçevesine dönüşür. Bir süre sonra da monotonluklar ve sıkılmalar başlar. Çünkü karı kocanın birbirine koyduğu yaşaklar, kısıtlamalar o ilişkiyi öyle kısır bir döngü haline getirir ki, farkında olmadan insanlar kendi kendilerini o ilişki içinde boğmaya başlarlar. Karı kocanın birbileri dışında da ilgilenecek zaman ayıracak uğraşıları ve dostları olmalı, evlenirken birbirinizden ayrı bişey yapmayacaksınız kuralı konmuyor ki. Öyle ilişkiler var ki sevgi dolu, düzeyli ve saygılı. Belki adı evlilik değil ama bir evlilikten daha kutsal. O yüzden ilişkinin ismi değil hangi biçim tarzında yaşandığı çok önemli bence.

kullanıcı

Profesör
Reaksiyon puanı
2
İlişkiler önce aşkla başlar sonra mantıkla yürür. Ben hep böyle düşünmüşümdür. Çünkü sevmenin de bir süresi olduğunu düşünüyorum. Birşeyi aynı dugularla sürekli sevemezsiniz. Karşıdaki insana dediğiniz gibi verdiğiniz değeri belli etmeli ve bir konudaki ayrı yorumlarda ortak bir yol bulunmalı.

souris46

Profesör
Reaksiyon puanı
5
her aşk çiçek isimleri başlar hayvan isimleri biter :* :* :*