Haber Evlenmenin En Düşük Maaliyeti 400 Bin TL Olarak Hesaplandı!

Sedefizgi

Profesör
Reaksiyon puanı
1,778
BPT Haberin yayınlamış olduğu habere göre, 2023 yılında tüm giderler hesaplandığında en düşük evlenme bütçesi ortalama 400 bin tl oldu.

Ekli dosyalar

• Screenshot_20230704_172553.jpg
    Screenshot_20230704_172553.jpg
    219.3 KB · Görüntüleme: 61

Martin Archi

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
4,842
Evlenmeyi hiçbir zaman mantıklı bulmadım. Hadi evlendim diyelim çocuk yapmakta mantıklı gelmiyor. Şahsen çocuk zaten yapmam fakat yapacak olsaydım asla zengin olmadan yapmazdım. Yok "orta halliyim" falan değil, bas bayağı zengin olmadığım sürece çocuk yapmam imkansız. Sırf benim isteğim için fakir bir evde bir çocuğun hayatını karartmayı mantıklı bulmuyorum.

Sedefizgi

Profesör
Reaksiyon puanı
1,778
Evlenmeyi hiçbir zaman mantıklı bulmadım. Hadi evlendim diyelim çocuk yapmakta mantıklı gelmiyor. Şahsen çocuk zaten yapmam fakat yapacak olsaydım asla zengin olmadan yapmazdım. Yok "orta halliyim" falan değil, bas bayağı zengin olmadığım sürece çocuk yapmam imkansız. Sırf benim isteğim için fakir bir evde bir çocuğun hayatını karartmayı mantıklı bulmuyorum.
Aynı fikirdeyim.. Sefalet içinde sırf benim üreme arzumdan dolayı ya da üreyebildiğim için dünyaya bir çocuk (ya da çocuklar) getirmenin akla mantığa vicdana sığan hiç bir yanı yok. Böyle hayvanlar gibi çoğalmayı da kabul etmiyorum

Martin Archi

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
4,842
Aynı fikirdeyim.. Sefalet içinde sırf benim üreme arzumdan dolayı ya da üreyebildiğim için dünyaya bir çocuk (ya da çocuklar) getirmenin akla mantığa vicdana sığan hiç bir yanı yok. Böyle hayvanlar gibi çoğalmayı da kabul etmiyorum
Keşke direkt ülkenin kafa yapısı böyle olsa. Ama burada şöyle bir şey daha var, bu sayede prezervatifler tersine evrim yaptı diyebilirim. Aklı olanlar üremedi veya kontrollü üredi, ne kadar cahil varsa yapabildiği kadar çocuk yaptı. Umarım bir kaç kuşak sonra bu bizi kötü etkilemez.

Sedefizgi

Profesör
Reaksiyon puanı
1,778
Keşke direkt ülkenin kafa yapısı böyle olsa. Ama burada şöyle bir şey daha var, bu sayede prezervatifler tersine evrim yaptı diyebilirim. Aklı olanlar üremedi veya kontrollü üredi, ne kadar cahil varsa yapabildiği kadar çocuk yaptı. Umarım bir kaç kuşak sonra bu bizi kötü etkilemez.
Atalarımız ne güzel söylemiş zengin parasına fakir karısına sarılır diye.. Yıllar sonra anladım düşük gelirli ailelerin neden ürediğini ??

Dertsizali

Profesör
Reaksiyon puanı
2,185
Kesinlikle katılıyorum?
İkinizin de fikrine saygı duyuyorum. Ben birsey öğrendim bu hayatta 3 şey olsa da dert olmasa da dert 1 eş 2 evlat 3 para

İsimyok08

Profesör
Reaksiyon puanı
6,233
O paraya Linea, 1.6İES, L200, Megane2 vb. alırım.

xYavuz

Profesör
Reaksiyon puanı
1,289

Sedefizgi

Profesör
Reaksiyon puanı
1,778
İkinizin de fikrine saygı duyuyorum. Ben birsey öğrendim bu hayatta 3 şey olsa da dert olmasa da dert 1 eş 2 evlat 3 para
?‍♀️?‍♀️
Mesaj otomatik birleştirildi:

Olmayıp dert olmaları çok daha iyi.. Bende sizin fikrinize saygı duyuyorum

Sedefizgi

Profesör
Reaksiyon puanı
1,778
Şimdi 24 yaşındaki biri gitse selam çok güzelsiniz acaba bir ara kahve içme imkanımız var mı dese pek hoş karşılanacağını düşünmüyorum.
Çok güzelsiniz diye başlamayın sohbete arkadaşlar onu samimiyetiniz sohbetiniz ilerleyince söyleyin.. Selam bağğyan modundan çıkalım?

Türkiyede birisi birisiyle tanışmak isteyince genellikle taciz olarak adlandırılıyor diye düşünüyorum.
Nasıl yaklaştığınla doğrudan ilişkili bir durum

sepiti

Asistan
Reaksiyon puanı
206
sakın evlenmemezlik yapmayın yoksa 10 sene sonra suriye bilmemne partisi başa geçer görürsünüz üremeyi :D şaka bir yana bu külfetin altına hiç bir genç giremez gibime geliyor çok tanıdığım var bekar dolaşıyor . aile desteği olmadan gençler asgari ücreti bırakın 2 katı maaş alsa yine evlenemezler.

Sedefizgi

Profesör
Reaksiyon puanı
1,778
Daha fazladır o bence :)
En düşük giderlerden hesaplanmış ?‍♀️

sakın evlenmemezlik yapmayın yoksa 10 sene sonra suriye bilmemne partisi başa geçer görürsünüz üremeyi :D şaka bir yana bu külfetin altına hiç bir genç giremez gibime geliyor çok tanıdığım var bekar dolaşıyor . aile desteği olmadan gençler asgari ücreti bırakın 2 katı maaş alsa yine evlenemezler.
Kaliteli bir hayat yaşamak istiyorsa insanlar maddiyat çok çok önemli.. Bu ülkede de %10 dışında herkes sürünüyor.. Evlenecek olan arkadaşlar bir kez daha düşünün ??

sepiti

Asistan
Reaksiyon puanı
206
En düşük giderlerden hesaplanmış ?‍♀️

Kaliteli bir hayat yaşamak istiyorsa insanlar maddiyat çok çok önemli.. Bu ülkede de %10 dışında herkes sürünüyor.. Evlenecek olan arkadaşlar bir kez daha düşünün ??
dede torununa şöyle fısıldamış ;
evladım evlen eşin sırdaşın olur , evladım evlen eşin dert yoldaşın olur , evladım evlen eşin dertlerine ortak olur , evladım evlen eşin her sıkıntında yanında olur
torun dayanamamış dedesine dönmüş , iyide dedecim benim derdim yokki
dede dururmu ; evladım evlenince oda olur :)

evlensinler ya rızkı veren hüdadır evet maddiyat önemlide para zamanla olur ama ticaretle olur başkasının yanında çalışarak olmuyor .
ayrıca türk gençliği çoğlamaz ise 15-20 sene sonra azınlığa düşme tehlikemiz var :S

niyazi5859

Dekan
Reaksiyon puanı
5,085
Çok güzelsiniz diye başlamayın sohbete arkadaşlar onu samimiyetiniz sohbetiniz ilerleyince söyleyin.. Selam bağğyan modundan çıkalım?

Nasıl yaklaştığınla doğrudan ilişkili bir durum
Onu örnek olarak vermiştim hocam. Birçok insan direkt tacize bağlıyor düşünsene sen iyi niyetle biriyle konuşmak istiyorsun kadın çığlığı basıyor etraftakiler seni dinlemeden bir güzel dövüyor :D

Sedefizgi

Profesör
Reaksiyon puanı
1,778
Onu örnek olarak vermiştim hocam. Birçok insan direkt tacize bağlıyor düşünsene sen iyi niyetle biriyle konuşmak istiyorsun kadın çığlığı basıyor etraftakiler seni dinlemeden bir güzel dövüyor :D
Welcome to turkey.. Kadınlarda haklı bir yerde kimden ne gelecegini kestirmek zor

YapB0z

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
2
Ben zaten kilodan da, diğer sebeplerden ötürü de evlenemem. Benim için şaşırtıcı değil.