Evlenmelimiyim

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan umut4343
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

umut4343

Asistan
Cezalı
Reaksiyon puanı
308
Arkadaşlar konuya girmeden önce ne saçma bir konu demeyin lütfen
24 yaşımdayım Allah kahretsin aşık olamıyorum çocukluktan beri daha önce oldum askerlik bitti 7 yıl oldu elime kız eli değmedi hadi oradan dediğinizi duyar gibiyim gerçek bu tipimde ne iyi ne kötü anne baba yaşlı evlen diyorlar
Bende de sıkıntılar var temizlik vs evlensemde karşımdaki mutsuz olur net yani ne yapmalıyım sizce muhabbet olsun sevgiler

Fakehero

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
5,648
32 yaşındayım bende evlenemedim daha. Çokta büyütülecek bir şey değil. Zamanında benimde hayatımda insanlar oldu ama bir süredir yok kafaya da takmıyorum. Sende öyle yap illa birgün karşına birisi çıkar.

umut4343

Asistan
Cezalı
Reaksiyon puanı
308
32 yaşındayım bende evlenemedim daha. Çokta büyütülecek bir şey değil. Zamanında benimde hayatımda insanlar oldu ama bir süredir yok kafaya da takmıyorum. Sende öyle yap illa birgün karşına birisi çıkar.
İnşallah bakalım artık nasip

_Zaur_

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
23,451
30 a doğru gidiyom. Ev olmazsa evlenmem diye ayağımı yere diredim ben.
Ne o? Avratı başka birisinin evine mi salayım? Yok artık!
Aile evine de avrat salınca günlerin birinde mutlaka savaş başlar aile ve avrat arasında :D ahdhahhaa

Fakehero

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
5,648
30 a doğru gidiyom. Ev olmazsa evlenmem diye ayağımı yere diredim ben.
Ne o? Avratı başka birisinin evine mi salayım? Yok artık!
Aile evine de avrat salınca günlerin birinde mutlaka savaş başlar aile ve avrat arasında :D ahdhahhaa
Ben 30'dan önce evlenmem diye tahmin ediyorum. Artık eskisi gibi değil. İnsanlar ev vs. alıp evleniyor.
Vallahi Türkiyede ev almakta araba almakta hayal gibi birşey oldu. Ev kredi faizleri düşüyor ev sahipleri müteahhitler evlerin fiyatlarını artırıyor. Araba almaya kalkıyorsun %60tan itibaren vergi veriyorsun. Gümrük vergisi,taşıma masrafı,üretim masrafı,bayi ve distribütör karı derken 390,000 TL tutan araç vergilerle 1 milyon TLyi geçiyor. Ondan sonra gençlerin evlenip 3 çocuk yapmasını nasıl bekleyeceksin. Baştan yarışı zaten parası veya atasından mirası,birikimi olmayan kaybediyor.

WindowseXPerience

Namı diğer vindovs ikspi :)
Reaksiyon puanı
197
Vallahi Türkiyede ev almakta araba almakta hayal gibi birşey oldu. Ev kredi faizleri düşüyor ev sahipleri müteahhitler evlerin fiyatlarını artırıyor. Araba almaya kalkıyorsun %60tan itibaren vergi veriyorsun. Gümrük vergisi,taşıma masrafı,üretim masrafı,bayi ve distribütör karı derken 390,000 TL tutan araç vergilerle 1 milyon TLyi geçiyor. Ondan sonra gençlerin evlenip 3 çocuk yapmasını nasıl bekleyeceksin. Baştan yarışı zaten parası veya atasından mirası,birikimi olmayan kaybediyor.
Yalnız bu ifade bana biraz abartılı gibi geldi, bir keyif çayı için...

Şaka bir yana dedikleriniz de çok haklısınız 21 yaşındayım ama aile ve toplum baskısı, ev - araba alabilecek miyim düşüncesi, gelecek kaygısı vb. durumlardan dolayı gençliğimi doğru düzgün yaşayamıyorum, araya bir de virüs girdi, ekonominin durumu zaten belli, imkanım olsa yurtdışına giderim de neyse. Sonumuz hayrola.

PropHeTe

Profesör
Reaksiyon puanı
2,397
Umut kardeşim aslında tam evlenecek yaştasın,lakin önünde hayat sıkıntıları evlensende olacak evlenmesende bu durum değişmiyor tabi ki Rabbim hayırlı kısmet verecektir.
Ben ilk evliliğimi 33 yaşımda yaptım 8 sene sürdü,lakin eşim hasta idi ve evliliğimizin 6 senesi boyunca ben ona elimden geldiğince baktım,(2015 te Allahıma emanet ettim) şu an 2.kez evlendim,önceki eşimle de mutlu ve huzurlu idim şimdiki eşimle de sen bir yola adım at korkma hayat seni koşturacak (=
Ben de evlenemem,evlilik kim ben kim diyenlerdendim,herkes o tezgahtan geçiyor . (=

RoketLiSaVasTReni

Profesör
Reaksiyon puanı
2,554
Çok seviyorsan uğruna herşeyi yaparken buluyorsun kendini ama sevdiğin yoksa hiç bulaşma derim.Ben herşeyi yapıyorum ama yine de boş ailesi sıkıntılı tiplerden maalesef 1500 yıl önceki cahiliye devrinden kalma.Bu sene ya da 2 sene içinde cenaze namazıma hepinizi beklerim bir fatiha okursunuz artık çünkü işin sonu oraya gidecek gibi.

turuncuaşkına

Asistan
Reaksiyon puanı
144
öncelikle yaşın genç fakat çok daha büyük olsan bile evlenmek zorunda değilsin neden kendini zorluyorsun anlayamadım.

404 Error

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
12,464
Evlenmekte ve aileye bakmakta zor. Ama benim için kesin zor olurdu. Hiç yapamam bence. Artık gerçekten her geçen gün hayattan da her şeyden de, daha çok nefret ediyorum ve sıkılıyorum.
Ne yapsam bilemiyorum. Zaten Türkiye de yaşamak bile dert. Mesela asgari ücrete zam sonra her şeye zam. O zaman hiç bir şeye de zam yapmasınlar.
Ama en çok emin olduğum şey var; yalnız öleceğim. Önceden arkadaşlarım vardı ama artık yok. Yani zamanla daha çok ters ve sinirli birisi olmaya başladım. Ondan dolayı da böyle. ?

ByEmil

Asistan
Reaksiyon puanı
191
16 yaşındayım yorum yapamam :D ama 30 dan sonra evlenirim :D

umut4343

Asistan
Cezalı
Reaksiyon puanı
308
Evim var ama satılık ? 3-4 yıl sonra sıfır alıcam bakalım

slui.exe

Not against spontaneous decisions, one night only
Cezalı
Reaksiyon puanı
300
Şuan 17 yaşımdayım evlenmeyi asla düşünmüyorum bekar olmak daha güzel

Reaksiyon puanı
645
Arkadaşlar konuya girmeden önce ne saçma bir konu demeyin lütfen
24 yaşımdayım Allah kahretsin aşık olamıyorum çocukluktan beri daha önce oldum askerlik bitti 7 yıl oldu elime kız eli değmedi hadi oradan dediğinizi duyar gibiyim gerçek bu tipimde ne iyi ne kötü anne baba yaşlı evlen diyorlar
Bende de sıkıntılar var temizlik vs evlensemde karşımdaki mutsuz olur net yani ne yapmalıyım sizce muhabbet olsun sevgiler
önce düzenli bir iş bulman ev satın alman vs gerekiyor yani 30 yaşına kadar evlenmeyin ha tabiki sizin kararınız

Harnapazade

Profesör
Reaksiyon puanı
1,448
Türkiye'nin içinde bulunduğu ekonomik durumundan dolayı erkeklerin evlenme yaşları 24-25'lerden 29-30'lara yaklaşmaya kadınların ise 21-22'lerden 25-26'lara yaklaşmaya başladı. Evlilik sadece fiziksel bir durum değildir psikolojik olarakta hazır olmamız gerekiyor.

Askerliğin bitmiş düzenli bir iş bulup bir şekilde ev almanın yollarını araman lazım çünkü ev olduktan sonra gerisi geliyor emin olabilirsin.

Bende şu an 27 yaşındayım daha evlenemedim kafaya da hiç takmıyorum çünkü olacaksa olur zaten sebeplere sarılıp elimizden geleni yapıp dua edeceğiz başka yolu yok. Evlenmek farz değil hem bu şekilde de yaşarım ne olacak mutsuz olacağım biriyle evleneceğime mutlu olup bekar kalmayı tercih ediyorum.

Özet: Nasipse gelir Hint'ten Yemen'den...Nasip değilse ne gelir elden :)

umut4343

Asistan
Cezalı
Reaksiyon puanı
308
Türkiye'nin içinde bulunduğu ekonomik durumundan dolayı erkeklerin evlenme yaşları 24-25'lerden 29-30'lara yaklaşmaya kadınların ise 21-22'lerden 25-26'lara yaklaşmaya başladı. Evlilik sadece fiziksel bir durum değildir psikolojik olarakta hazır olmamız gerekiyor.

Askerliğin bitmiş düzenli bir iş bulup bir şekilde ev almanın yollarını araman lazım çünkü ev olduktan sonra gerisi geliyor emin olabilirsin.

Bende şu an 27 yaşındayım daha evlenemedim kafaya da hiç takmıyorum çünkü olacaksa olur zaten sebeplere sarılıp elimizden geleni yapıp dua edeceğiz başka yolu yok. Evlenmek farz değil hem bu şekilde de yaşarım ne olacak mutsuz olacağım biriyle evleneceğime mutlu olup bekar kalmayı tercih ediyorum.

Özet: Nasipse gelir Hint'ten Yemen'den...Nasip değilse ne gelir elden :)
Ev var knka sadece bana ait fakat satıp birazdaha koyup 0 ev alıcam evde çözüm değil mutluluk önemli bence ?

Hidro Dinamik

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
10,567
Dediğim dedik, istediğim olacak kafası insanı yalnızlaştırır. Takıntılarını kenara bırakıp karşındakine saygı duyduğun ilgi gösterdiğin sürece kimse üzülmez.
Takıntı konusuna gelirsek, kimse padişah değil torunu değil tek değil. Dünya kimsenin etrafında dönmüyor ve dönmeyecek. Her konuda olmasa da bir çok konuda insan değişime hazır olmalı.

Ben de erken evlenme taraftarı değilim. Ancak çocuğunla arkadaş olmak istiyorsan geç kalma. Hayat kısa, zaman geçiyor.