Evlenmeden Çocuk Yapmak

seciL

Dekan
Reaksiyon puanı
102
Evlenmeden çocuk sahibi olmak kabul edilebilir bir şey mi Siz bu durum hakkında ne düşünüyorsunuz?

Reaksiyon puanı
2,148
Evlenmeden değil çocuk sahibi olmak, aynı yatağa girmek bile kabul edilemez.

samedsymn

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Eğer inançlı bi insansan yanlış olacağı kesin.

H SİZER

Doçent
Reaksiyon puanı
4
bir peygamber sözü:utanmadıktan sonra dilediğini yap. eğer insanın haya perdesi kalkmışsa dilediğini yapmakta bir mahsur görmez

Reaksiyon puanı
4
evet ınsan evlenmeden çocuk evlatlık alarak çocuk sahıbi olabilir.
öbür türlü düşünürsek.sonu köprü altında esrar,eroin içen çocuklar meydana getırır.çöpten bebekler çıkar.toplumun degerlerı ayaklar altına alınır.

adrasa

Dekan
Reaksiyon puanı
37
Asla yapmam ve karşıyım da, genel de kötü olayla sonuçlanır bu olay.Uzak durmak lazım bu işlerden.Evlenmeden aynı evde yaşaya bilirim ama çocuk yapmam asla.

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27
bu konunun birden çok boyutu var. dini boyutuna bakacak olursak, hiçbir din bu duruma hoşgörü ile yaklaşmaz. sosyal boyutu ise içinde yaşadığımız sosyal çevreye göre değişiklik gösterse de, genel olarak türk toplumunun da bu konuya sıcak bakmadığı bilinen bir gerçek.

ayrıca sadece kendimiz, yani ebeveynler ekseninde düşünmemek lazım. söz konusu çocuk yıllar içinde büyüyecek, okula gidecek. kendince bir sosyal çevreye sahip olacak. evlilik dışı olduğu öğrenildiği zaman, sosyal çevresinden olumsuz tepkiler alacak. belki de psikolojisi bozulacak. bunları da hesaba katmak lazım.

msydm

Doçent
Reaksiyon puanı
67
Hertürlüsünden uzak durmak lazım [MENTION=43929]rtsbora[/MENTION] ..

burns206

Profesör
Reaksiyon puanı
1
4 esliligin normal oldugunu dusunuyosan sorun olmamasi lazim, yani o felsefeyle bakinca normal gibi :P ancak evlenmenin yanlis oldugunu dusundugun biriyle cocuk yapmak yanlis tir herhalde. hersei prosedure gore yapmak daha dogru. prosedurlere aykiri davranmak dolayli veya direkt olarak bisuru yanlis ve sorun olusturu. clonlama gibi biseyse bence sorun degil . :D

Mta

Profesör
Reaksiyon puanı
6
:D :D :D :D :D
Bir tek , bir tanecik içi fesatlığa karışmadan cevap veren yok :D

amidi

Doçent
Reaksiyon puanı
8
4 esliligin normal oldugunu dusunuyosan sorun olmamasi lazim, yani o felsefeyle bakinca normal gibi

Umarım dediğinizi yanlış anlamışımdır size göre 4 eşliliğin normal olduğunu düşünenler evlilik dışı çocuk sahibi olabilir mi?
Kusura bakmayın ama nerden nasıl bir alaka kuruyorsunuz.4 Eşliliği konu edindiğinize göre islamın bu konuda ki ruhsatını tartışmaya açıyorsunuz ve bu durumu tamamen zina adı verilen al...ça eylemle bir tutuyorsunuz.Ya dediğinizi kulağınız duymuyor ya da tamamen burda islam ile bir alıp veremediğiniz ve hatta bir karşı düşmanlığınız söz konusu.Kusura bakmayın ama siz kim olursanız olun benim dinimin ve heleki Rabbimin kendi kutsal kitabında ayet ile sabit kıldığı bir konuyı kesinlikle ama kesinlikle zina gibi şer...zce bir eylemle kıyaslayamazsınız ve bu konuda dalga geçemezsiniz.Siz İslamın dört evliliği neye göre uygun gördüğünü ve hangi şartlarda bir den fazla evliliğe izin verildiğini ve bu şartlara uymayan erkeklerin dünya ve ahirette uğrayacağı cezalar hakkında zerre miskal bilginiz olmadan ve bir kaç kendini bilmez cahil sözüm ona müslüman erkek müsveddesinin yaptığı saçmalıkları islamla kıyas edemezsiniz.Bilmiyorsanız hemen belirteyim konuya cevaz veren Nisa süresi 3. ayeti kerimede Rabbim bir tanenin daha iyi olduğunu vurgulamıştır.

Tekrar ediyorum inanırsınız veya inanmazsınız bu sizin sorununuz bu beni alakadar etmez sonuçta öldükten sonra hesabınızı o inandığınız veya inanmadığınız Allah a kendiniz vereceksiniz ancak benim dinimin kutsalı ile dalga geçme hakkını,dinime hakaret etme hakkını hiçbir inanç size vermez.Sonrasında "vay efendim forumda istediğimiz gibi fikrimizi söyleyemiyoruz,bilmem ne yapamıyoruz..."gibi söylemlerle etrafı vaveylaya verirsiniz saygı görmek istiyorsanız başta saygılı olmayı öğreneceksiniz.Hem o dediğiniz felsefe değil beğensenizde beğenmesenizde Rabbimin çok şartlar içinde tanıdığı bir ruhsat yani benim kutsalım yani Rabbimin sözü.
Konuyu başlatan arkadaş kalkmış bir soru sormuş ve fikrinizi öğrenmek istemiş neden bunu kalkıp benim dinimin kutsalı ile dalga geçmeyi bir marifet sayarcasına yapıyorsunuz elinize ne geçiyor yani...

POMEM

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Evet Secil bir soru sordu sayfa daha 2 :) bakalım sayfa 11 lere gelince konu nerelere kadar gidecek :)

amidi

Doçent
Reaksiyon puanı
8
Evet Secil bir soru sordu sayfa daha 2 :) bakalım sayfa 11 lere gelince konu nerelere kadar gidecek :)

konu kendi mecrasında cevaplansa herkes başkasının kutsal inancı ile dalga geçmeden hakaret etmeden fikrini beyan etse birşey olmayacak ama ne yazıkki bazı arkadaşlar islama saldırmak için ellerindeki tüm konuları kullanıyorlar...

Caqatayy

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Her insan dünyaya yanlız gelir,mezara yanlız girer.

Mta

Profesör
Reaksiyon puanı
6
İçiniz fesat abi birinizde demiyor ki evlatlıkla olur diye :D

spybot

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
630
Olabilir ama o kızla evlenmek şartıyla..:)

seciL

Dekan
Reaksiyon puanı
102

[MENTION=148085]SOYAKAN[/MENTION] Burası özgür bir forum herkes istediği gibi konuşur rahatsız edici olmadığı sürece istediği yorumu yapar saygı çerçevesi içinde..SDN üyelerini takdir ederim ve severim çünkü hepsi birbirinden degerli terbiyeli saygılı..SDN üyelerine benim açtığım konulara gerçekten çok iyi ilgi ve alakalarından saygılarından güleryüzlülüklerinden dolayı çok teşekkür ederim en derin saygıları ve sevgileri sunarım.:D

topalsolucan

Rektör
Reaksiyon puanı
555
müslümansa olmaz
müslüman değilse olur.

bir de şu var, müslamanım diyipte olur diyorsa şirk olur müslüman olmaz

o zaman da ben o arkadaşa şunu söylerim "Allah ipini uzun bıraktı diye ipin yok sanma"

elmalisoda

Profesör
Reaksiyon puanı
23
[MENTION=365]seciL[/MENTION] iyi misin? miden bulanıyo mu? bi doktora gittin mi? emin misin? belki değildir :D

Mta

Profesör
Reaksiyon puanı
6
secil'in actıgı konulara girmiyoruz arkadaslar :D piritisto ediyoruz :D

arsenik

Rektör
Reaksiyon puanı
242
Ben kabul etmem başkası kabul edebilir.

HRNKC

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Mezhebi geniş olan adam her haltı yer...İşin kötüsü bu tip ünlü insanlar her an tv de karşımıza çıkıp "ben kötü bir şey yapmadım" diye yorum yapabiliyorlar... Evlenmeden sevgilisiyle çocuk yaptı diyelim, hadi onu da anladık desek ki her ne kadar rezil bir şey de olsa... Ne örnekler var bu bişe değil, kadın gitmiş sperm bankasından hamile kalmış ve çok normal bir durummuş gibi bunu savunuyordu muhabire !Amerika' da ise gey züppeler taşıyıcı anne kiralayıp çocuk sahibi oluyor, çok yakın kıyamet çok...

seciL

Dekan
Reaksiyon puanı
102
[MENTION=1584]elma[/MENTION]lısoda nasıl bir yorumdur bu ..bence sen kendinde değilsin ...bende seni bişi sanıyordum yanılmışım..seni terbiye ve ciddiyete davet ediyorum..

elmalisoda

Profesör
Reaksiyon puanı
23
@elma lısoda nasıl bir yorumdur bu ..bence sen kendinde değilsin ...bende seni bişi sanıyordum yanılmışım..seni terbiye ve ciddiyete davet ediyorum..

beni tam olarak nasıl "bişi" sanıyodun? ama bugün pek kendimde olmadığım doğrudur.

takdir edersiniz ki bu sorunun ciddiyet ile cevaplanacak hiç bir tarafı yok. yoksa ben kör müyüm? göremiyorum.

seciL

Dekan
Reaksiyon puanı
102
yorumunu ona göre yaparsın o konuda hakkında fikrin varsa yazarsın yoksada kimseye laf atmazsın..

1907

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Senin konu tarzından nefret ediyorum her şeyi bize mi soracaksın.Bilişim forumu seks forumu değil....

---------- Post added at 22:37 ---------- Previous post was at 22:36 ----------

[MENTION=105455]elmalisoda[/MENTION] canımsın :D

POMEM

Asistan
Reaksiyon puanı
2
@SOYAKAN Burası özgür bir forum herkes istediği gibi konuşur rahatsız edici olmadığı sürece istediği yorumu yapar saygı çerçevesi içinde..SDN üyelerini takdir ederim ve severim çünkü hepsi birbirinden degerli terbiyeli saygılı..SDN üyelerine benim açtığım konulara gerçekten çok iyi ilgi ve alakalarından saygılarından güleryüzlülüklerinden dolayı çok teşekkür ederim en derin saygıları ve sevgileri sunarım.:D

Bende aksini demedim zaten espri amaçlı dediğim birşeydi :)

topalsolucan

Rektör
Reaksiyon puanı
555
Senin konu tarzından nefret ediyorum her şeyi bize mi soracaksın.Bilişim forumu seks forumu değil....

beni tam olarak nasıl "bişi" sanıyodun? ama bugün pek kendimde olmadığım doğrudur.

takdir edersiniz ki bu sorunun ciddiyet ile cevaplanacak hiç bir tarafı yok. yoksa ben kör müyüm? göremiyorum.

duygularıma tercüman olmuşsunuz, teşekkürler. dün kendisi bana edepsiz demişti de edebimden tartışmayı uzatmayıp susmuştum.