Evlatlık çocuk alırmısınız?

PcMaSTeR

Profesör
Reaksiyon puanı
5
hellish dedi ki:
tamam arkadaşlar ya gerçekten çok sıkıldım bu konudan açtığıma açacağım apişman oldum

Bence Pişman Olmamalısın, Çünkü Sayende Bilmediğiz Şeyleri Öğrenmiş Olduk. Konu İçin Teşekkürler ;) Ayrıca Diğer Sayfada Bir yanlış Anlaşılma Olmuş ;)

*SiRiNe*

Dekan
Reaksiyon puanı
2
PcMaSTeR dedi ki:
hellish dedi ki:
tamam arkadaşlar ya gerçekten çok sıkıldım bu konudan açtığıma açacağım apişman oldum

Bence Pişman Olmamalısın, Çünkü Sayende Bilmediğiz Şeyleri Öğrenmiş Olduk. Konu İçin Teşekkürler ;) Ayrıca Diğer Sayfada Bir yanlış Anlaşılma Olmuş ;)

PcMaSTeR doğru söylemiş hellish pişman olmamalısın güzel bir konuydu merak ettiklerimizi öğrenmemiz için vesile oldun. ;)

paşazede

Doçent
Reaksiyon puanı
3
mehmet arkadsımızın dediği doğru fakat şöyle bir çözüm sunabilirim size
eger bebeğiniz varsa yani süt verebilecek durumdaysanız alacağınız bir erkek çocuğada süt
verirsiniz ve çocuğun süt annesi olursnuz dolayısıylada mahremiyet ortadan kalkar
yok benim hiç bebeğim yok sütümde yok derseniz süt getiren hormanal ilaçlar var
illada bebek alamk istiyorum derseniz bu yoluda deneyebilirsiniz
ama çocuk erkek olsunki süt verdiğiniz için size erkek olduğu içinde eşinize mahremiyeti kalmasın

?Handsome?

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar Bu Konuya Yine Vicdani Olarak Yaklaşmamak Gerek Diye Düşünüyorum

abanoz

Doçent
Reaksiyon puanı
0
evlatlık çocuk alıp onu büyütüp adam etmek güzel birşey olsa gerek ama ben almazdım diye düşünüyorum.

ilkeryus

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bir çocuğu evlat edinmek harika bir şey, illaki kendi çocuğu olmayanlar değil, kendi çocukları olanlar bile imkanları varsa bir çocuk evlat edinmeliler veya en azından koruyucu ailelik yapabilirler. Bizim bir çocuğumuz olmasına rağman eşimle ileride bir veya iki çocuğa daha sahip çıkmak istiyoruz. Anne baba olmak için ille de biyolojik anne baba olmak gerekmiyor. Çocukların harikalığını yaşamak için onlara bakmak, onları yaşamak, sevmek ve korumak yeterli, gerisini size zaten onlar yaşatacak.
Tıbbi çabalar bir yerde bitecek, daha fazla uğraşmak yorucu, pahalı ve tüketen bir hale dönüşecek olursa artık evlat edinmek gereklidir. İlla bebek almak da gerekli değil, daha büyük çoçuklar da alınmalı.

Be5tE

Dekan
Reaksiyon puanı
5
ilkeryus dedi ki:
İlla bebek almak da gerekli değil, daha büyük çoçuklar da alınmalı.

evet bencede ;).
bide böyle birşey var bebek alalım diye neden ki ??? 5 yaşında 8 yaşında bir çocuğunda anneye babaya ihtiyacı var belki daha zor bir durum ama psikiyatristler var sonuçta dimi ama ???

ilkeryus

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
[sup]Hayırlı günler arkadaşar;

Hellish arkadaşım,gerçekten düşünceniz için sizleri ayakta alkışlıyorum.

Ama ortada bir mahremlik söz konusu.
Eğer erkek bir çocuk alırsanız;büyüyünce size haram olur.
Kız çocuk alırsanız;eşinize haram olur.

Bunu nasıl çözeceksiniz?

Saygılar
[/sup]

Bu nasıl bir mantıktır, ya da mantıksızlıktır. Çocuğun mahremi olacak???????? ona bakan annesi babası gibi sevip koruyan ebeveynlere mahrem ve haram olacak???? Şimdi ben mesela 6 yaşında bir kızı evlat edinsem bana haram olacak öyle mi? Ne YANİ BEN SAPIK MIYIM, SÜBYANCI MIYIM? O çocuk hakkında cinsel fikirlerim mi var? 20 yaşında birini evlat edinsem gene mi haram? Yani evladım sayacağım kişiye cinsel duygular besleyeceğim öyle mi? Bunu yazan arkadaşım hangi çağda kalmış? Evlatlığına böyle bakacak kişi zaten uzak dursun bu işten. Bu iş gönül ve sevgi işidir, biyolojik evladın gibi sevmeyeceksen hiç deneme. Sapıksan da zaten ensest ilişki biyolojik bağ dinlemez, biyolojik çocuğunla da haram ilişki yaşarsın.

paşazede

Doçent
Reaksiyon puanı
3
ilkeryus dedi ki:

Bunu nasıl çözeceksiniz?

Saygılar
[/sup]

Bu nasıl bir mantıktır, ya da mantıksızlıktır. Çocuğun mahremi olacak???????? ona bakan annesi babası gibi sevip koruyan ebeveynlere mahrem ve haram olacak???? Şimdi ben mesela 6 yaşında bir kızı evlat edinsem bana haram olacak öyle mi? Ne YANİ BEN SAPIK MIYIM, SÜBYANCI MIYIM? O çocuk hakkında cinsel fikirlerim mi var? 20 yaşında birini evlat edinsem gene mi haram? Yani evladım sayacağım kişiye cinsel duygular besleyeceğim öyle mi? Bunu yazan arkadaşım hangi çağda kalmış? Evlatlığına böyle bakacak kişi zaten uzak dursun bu işten. Bu iş gönül ve sevgi işidir, biyolojik evladın gibi sevmeyeceksen hiç deneme. Sapıksan da zaten ensest ilişki biyolojik bağ dinlemez, biyolojik çocuğunla da haram ilişki yaşarsın.
ilker arkadaşım bu bi gerçek en nihayetinde bu çocuk sizi annesi ve babası olarak bilicek kucağınıza oturucak yeri gelicek yatağınıza giricek ama o bunu bilmicek siz biliceksiniz 20 yaşında herhangibi bi kız bunları yapsa etkilenmezmisiniz ben size sapık demiyorum ama şeytan diye bi faktör var hayatımızda dimi ayrıca eger düünceler temiz olsaydı gercekten şeytan var olmasaydı insanlar kapısı açık yatardı belkide dünya hayatı diye bişey olmazdıama her ne olursa olsun şu bi gerçekki aranızda birinci dereceden bi kan bağı yoksa bu kişi yada bu kız yada bu erkek haramdır bence bu işlere kalkışmadan önce bu işi bilen dini açıdan sakıncaalarını ve çözümlerini bilen bilgili biriyle konuşup öyle davranmalı ddiye düşünüyorum

Jerusalem

Profesör
Reaksiyon puanı
5
hellish dedi ki:
Jerusalem dedi ki:
hellish dedi ki:
Jerusalem dedi ki:
Sevgili hellish, eminim tertemiz bi' niyetle böyle bi' şeyin uğraşını veriyorsun ama forumlara konu açmak yerine profesyonel destek almalısın. Bu oldukça ciddi bi' mesele.
profesyonel destek derken neyi kastetdin anlamadım açıklarmısın?
Bilirsin, psikolojik destek, kafandaki soru işaretlerini gidermek adına.
Bence istersen sen al çünkü senin ihtiyacın var gibi görünüyo ^^
Söyleyecek söz bulamamak. Ama konunun dağılmaması adına susmak. Bir daha birilerin iyiliğini düşünürek yorum yaparken bir değil iki defa düşünmek.

Cem

Profesör
Reaksiyon puanı
0
"Bakkaldan ekmek alır mısınız?" gibi basite indirgenerek değil ama Jerusalem adlı arkadaşın işaret ettiği gibi profesyonel yardım alarak böyle bir işe girişmek denenebilir. Öncelikle zekeriya beyaza benzemeyen bir din adamından yardım alınmalı. sonra buna uygun olup olmadığınızı belirleyecek psikiyatrik yardım almalı ki aslında ilk seçenek zaten konuya gerçekte nasıl yaklaşabileceğinizi ortaya koyar. O yüzden ikinci adım evlat edinmeyi değil, ancak onu korumayı ilgilendirebilir.

Ama şu var ki, evlat edinmeyi Allahu Teala yasaklamıştır. Ve bu yüzden ne olursa olsun evlat edinmek doğru bir davranış değildir. Gerekçelerini bazı kardeşlerimiz güzelce izah etmişler.
Gerçi bazıları "ben 6 yaşındaki çocuğa öyle mi bakacağım ayy sapık" demişler. 6 yaşındaki çocuğa bakıp mahrem konuları düşünmek için evlat edinmene gerek yok zaten sapıksındır. ama bahsi geçen konu yaşını başını almakla ilgili. böyle hayatın boyunca düşünmeyebilirsin, ama başkaları düşünebilir... senin böyle düşünüp düşünmediğini belirlemek mümkün olmayacağına göre bu işin doğrusunu bulmak gerek.
Yetimleri, öksüzleri muhakkak korumakla yükümlüyüz. Devlet bu işi düzgün yapmıyorsa düzgün yapması için samimi çabalar sarf etmeliyiz.

Gerçekten dert ediniyorsanız bu işi gezme tozmayla harcadığımız hafta sonlarınızı bu gibi yurtlarda harcayın. hayatınızı değil sadece hafta sonlarınızı bu yurtlarda geçirin. ama biliyorum ki bu bile çoğunuzda "ne her hafta sonu mu" dedirtmeye yetmiştir. Dinimiz bize evlat edinmeyi yasaklayarak hem o evladı hemde bizi korumuştur. miras konusu da bugün için önemli olmayabilir ama başka çocuklarınız varsa onlar bunu siz göçtükten sonra problem haline getirebilirler ve kimse birşey diyemez. ama kapı hepten kapalı değildir. illa evlatlara faydanız dokunsun istiyorsanız koruyucu aile olun, sadece hafta sonları değil gün aşırı yanında olun. ve siz siz olun, "aman ne kadar saçma" diye kanunları yargılarken kimin kanununu yargıladığınızı çoklarca kere düşünün. Hata O'nun kanununda değil, ancak biz insanoğlunda olur.

mehmet

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
47
ilkeryus dedi ki:

Bunu nasıl çözeceksiniz?

Saygılar
[/sup]

Hayırlı günler arkadaşlar,
Arkadaşımız çok güzel bir konuya temas etmiş.
Kendilerine teşekkür ediyorum.

Şimdi bu işin sakıncası ile ilgili olarak bir misal vereyim.
Siz 18 yaşında bir kızı evlat edindiniz.
Sizinde evde 17-18 yaşında bir erkek evladınız var.
Tam da ergenlik çağına yeni giriyor.
Aklı bir karış havada.

Sizce ne olur.
Yarın baba ben bu kızla evlenecem dese;"Siz hayır evladım o senin kardeşin" mi diyeceksiniz.

Kusura bakma arkadaşım ben biraz cahil kalmışım.Farklı çağlarda yaşamış bir insan olarak,böyle bir durumum var,bana yardımcı olabilir misiniz?
Saygılarımla

Be5tE

Dekan
Reaksiyon puanı
5
Nüfusuma geçirdikten sonra o benim kızım olur. Ve durumuda çocuğuma anlatırım eğer o bizim kızımız olarak kabul ettiğimiz evladımızı oğlumuz kabul etmesse ona kabul ettiririz ;) Bence evlat edinmek tamamen sevap işidir. Allah katında çok önemli olduğuna inanıyorum. Çünkü bir insana yaşama şansı veriyoruz. Sevgimizi onunlada paylaşıyoruz.

Cem

Profesör
Reaksiyon puanı
0
Be5tE dedi ki:
Nüfusuma geçirdikten sonra o benim kızım olur. Ve durumuda çocuğuma anlatırım eğer o bizim kızımız olarak kabul ettiğimiz evladımızı oğlumuz kabul etmesse ona kabul ettiririz ;) Bence evlat edinmek tamamen sevap işidir. Allah katında çok önemli olduğuna inanıyorum. Çünkü bir insana yaşama şansı veriyoruz. Sevgimizi onunlada paylaşıyoruz.
Sen önce bir büyü, bir anne ol, 16-17 yaşına gelsin oğlun-kızın, sonra neyi kime kabul ettiriyormuşsun görürsün. Çocuk oyuncağımı bu ya? "Nüfusumuza geçirdik biz onu, o senin kardeşin, höt, bi daha öyle baktığını görmeyeyim, hmmm, bak kızıyorum" mu diyeceksin? bu yüzden diyorum ya, "evlatlık çocuk alırmısınız?" soruya bak, NE BU, patates çuvalı mı ya! oyuncak mı bu??? Evlat edinmek sevap işi değildir, onları korumak ve kollamak hayat boyu destek olmak sevap işidir.

Öte yandan bir insana yaşama şansını sen vermiyorsun. Bu şansı sana veren onlara da veriyor. ve şansı sana veren anan-baban değil. Sana hayatı bahşeden Rabbindir onlara ve bizlere bu şansı veren. Milyonlarca yetim ve öksüz var. Onlara birilerinin yaşama şansı verdiğini sanıyorsan yanılıyorsun. Ayrıca evlat edinmek Allah katında yasaklandığı aşikarken sence nasıl önemli oluyor evlat edinmek.

mehmet

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
47
Be5tE hanım;
Siz hakikaten,sizin ergenlik çağına yeni erişmiş bir çocuğunuzun bu konuda sizin söylediklerinizi dinleyeceğine inanıyor musunuz?
Yeni ergenlik çağına erişmiş bir çocuğa,bunu anlatmakla dinletebileceğinizi zannediyor musunuz?

Yalnız dikkat edin.
Sevap işleyim derken günahın katmerlisine de girebilirsiniz.
Yetim ve öksüz çocuğun ahını alarak.

Siz sevginizi paylaşırsınız.
Sizin çocuğunuzda aşkını paylaşır.
Bunun olmaması için hiçbir sebep yok.

Saygılarımla

Be5tE

Dekan
Reaksiyon puanı
5
Mehmet dedi ki:
Be5tE hanım;
Siz hakikaten,sizin ergenlik çağına yeni erişmiş bir çocuğunuzun bu konuda sizin söylediklerinizi dinleyeceğine inanıyor musunuz?
Yeni ergenlik çağına erişmiş bir çocuğa,bunu anlatmakla dinletebileceğinizi zannediyor musunuz?

Yalnız dikkat edin.
Sevap işleyim derken günahın katmerlisine de girebilirsiniz.
Yetim ve öksüz çocuğun ahını alarak.

Siz sevginizi paylaşırsınız.
Sizin çocuğunuzda aşkını paylaşır.
Bunun olmaması için hiçbir sebep yok.

Saygılarımla

Mehmet Bey bunu ben anlatıcam demedim hep söyledim psikiyatristlere var diye onlardan yardım alınmalı diye hep söyledim.

cems dedi ki:
Be5tE dedi ki:
Sen önce bir büyü, bir anne ol, 16-17 yaşına gelsin oğlun-kızın, sonra neyi kime kabul ettiriyormuşsun görürsün. Çocuk oyuncağımı bu ya? "Nüfusumuza geçirdik biz onu, o senin kardeşin, höt, bi daha öyle baktığını görmeyeyim, hmmm, bak kızıyorum" mu diyeceksin? bu yüzden diyorum ya, "evlatlık çocuk alırmısınız?" soruya bak, NE BU, patates çuvalı mı ya! oyuncak mı bu??? Evlat edinmek sevap işi değildir, onları korumak ve kollamak hayat boyu destek olmak sevap işidir.

Öte yandan bir insana yaşama şansını sen vermiyorsun. Bu şansı sana veren onlara da veriyor. ve şansı sana veren anan-baban değil. Sana hayatı bahşeden Rabbindir onlara ve bizlere bu şansı veren. Milyonlarca yetim ve öksüz var. Onlara birilerinin yaşama şansı verdiğini sanıyorsan yanılıyorsun. Ayrıca evlat edinmek Allah katında yasaklandığı aşikarken sence nasıl önemli oluyor evlat edinmek.

Biraz dahadüzgün konuşsak ??? Bişe sorabilir miyim ama sana değil Mehmet beyin bu konuda bilgi birikimi sahip olduğu için ona sormak istiyorum ;

Mehmet Bey evlat edinmek Allah katında yasak mıdır ??? Yasaksa Neden Yasaktır ?? Ve Bu Kur'an-ı Kerimde Mevcut mudur???

Teşekkürler

mehmet

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
47
Be5tE hanım;

Kuranda geçen kısmı;
“Allah, evlâtlıklarınızı oğullarınız gibi tutmanızı meşru kılmadı. Bunlar, sizin dillerinize doladığınız boş sözlerdir. Allah ise gerçeği söyler ve doğru yola O eriştirir. Onları (evlât edindiklerinizi) babalarına nisbet ederek çağırın. Allah yanında en doğrusu budur. Eğer babalarının kim olduğunu bilmiyorsanız, bu takdirde onları din kardeşleriniz ve görüp gözettiğiniz kimseler olarak kabul edin. Yanılarak yaptıklarınızda size vebal yoktur.” (Ahzab Sûresi, 4-5.)

Gerekçelerinin en önemlisi ise;Arada bir kan bağı olmadığı için,erkek olursa size haram,kız olursa kocanıza haram olacaktır.

Saygılarımla

Be5tE

Dekan
Reaksiyon puanı
5
Mehmet dedi ki:
Be5tE hanım;

Kuranda geçen kısmı;
“Allah, evlâtlıklarınızı oğullarınız gibi tutmanızı meşru kılmadı. Bunlar, sizin dillerinize doladığınız boş sözlerdir. Allah ise gerçeği söyler ve doğru yola O eriştirir. Onları (evlât edindiklerinizi) babalarına nisbet ederek çağırın. Allah yanında en doğrusu budur. Eğer babalarının kim olduğunu bilmiyorsanız, bu takdirde onları din kardeşleriniz ve görüp gözettiğiniz kimseler olarak kabul edin. Yanılarak yaptıklarınızda size vebal yoktur.” (Ahzab Sûresi, 4-5.)

Gerekçelerinin en önemlisi ise;Arada bir kan bağı olmadığı için,erkek olursa size haram,kız olursa kocanıza haram olacaktır.

Saygılarımla

teşekkürler sadece şu kısma inanmıyorum

Bunu Kur'an da görmem gerek ama neyse ilerde evlat edinmeyi canı gönülden isterim günahsa bana günah ...

PcMaSTeR

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Be5tE dedi ki:

Bunu Kur'an da görmem gerek ama neyse ilerde evlat edinmeyi canı gönülden isterim günahsa bana günah ...

İslamiyette ki Fetvaların Bazılarını Sen Kur'an-ı Kerim'de Aleni Olarak göremezsin. Eğer Öyle Olsaydı Peygamber Efendimizin Sünnetleri birebir Kur'an da Yazardı. Örnek verecek olursam Kur'an da Namaz Kılın Yazıyor değil mi? Ancak Namaz'ın nasıl Kılınacağı tam Olarak yazmıyor?(ibadet Şekli olarak) Namazın nasıl kılınacağını Peygamber Efendimiz Miraç gecesi Görmüştür. Bu Yüzden Şu Kur'an da yazmıyor ben İnanmam Saçma v.s Gibi Şeyler Söyleyemeyiz. Dediğim Gibi Sen O Hükmü Aleni olarak okuyamazsın Ancak İslam bilginleri ve Alimler bir Soru Karşısında Kur'an da ki Ayetleri İnceleyerek Fetva Verirler. Lütfen Bu Konularda Kendimizce Değil Sünnete Kur'an'ı Kerim'e Göre Konuşalım. Nasıl ki Bir Araba Tamircisi Kalp Ameliyatına Giremiyorsa bizde Hakkında Bilgi Sahibi Olmadığımız İlimler Hakkında Yorumlar Söylerek Akılları Bulandırmayalım...

Tony Montana

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Büyük ihtimal evlatlık çocuk almam ama hayatta önümüze ne çıkar bilemem.

ilkeryus

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
paşazede dedi ki:
ilkeryus dedi ki:

Bunu nasıl çözeceksiniz?

Saygılar
[/sup]

ilker arkadaşım bu bi gerçek en nihayetinde bu çocuk sizi annesi ve babası olarak bilicek kucağınıza oturucak yeri gelicek yatağınıza giricek ama o bunu bilmicek siz biliceksiniz 20 yaşında herhangibi bi kız bunları yapsa etkilenmezmisiniz ben size sapık demiyorum ama şeytan diye bi faktör var hayatımızda dimi ayrıca eger düünceler temiz olsaydı gercekten şeytan var olmasaydı insanlar kapısı açık yatardı belkide dünya hayatı diye bişey olmazdı ama her ne olursa olsun şu bi gerçekki aranızda birinci dereceden bi kan bağı yoksa bu kişi yada bu kız yada bu erkek haramdır bence bu işlere kalkışmadan önce bu işi bilen dini açıdan sakıncaalarını ve çözümlerini bilen bilgili biriyle konuşup öyle davranmalı ddiye düşünüyorum

Ya arkadaşım, 6 yaşında çocuk beni babası bilsin ya da bilmesin, baba-kız sevgisi çerçevesinde kucağıma otursa veya yatağıma girse bunda ne kötülük var, öz kızını kucağına oturtsan, yatağına alsan kötülük oluyor mu? Ha, cinsel duygular varsa zaten ensest durum var demektir, yoksa 1.derece kan bağı falan olup olmaması önemli değil, evlatlık aldığın çocukla da bir tür ensest bağın var demektir, sapık bir baba söz konusudur. Öz çocuğun gibi sevmeyeceksen evlatlık alma diyorum ben, evlatlık alınca da öz çocuğun gibi sev, 1. derece kan bağın varmış gibi sev. Bu arada 15-20 yaşında olup da babasıyla yatan kız durumu da normal değildir herhalde, öz olsun olmasın.

ridvan1452

Profesör
Reaksiyon puanı
24
almak gerekir ama insanın kendi cocugu gibide olmaz

?Handsome?

Doçent
Reaksiyon puanı
0
ya bilemiyorum ama sadece ileride büyük sorunlar doğura bilecegini düşünüyorum

Tartarus

Profesör
Reaksiyon puanı
0
Bu çok kutsal bir amaç ve çok büyük bir sorumluluk, önce bir psikoloğa danışılması gerektiği kanaatindeyim,yani buna hazır mısınız değil misiniz daha net anlamak ve bunu bir uzmandan duymak için gerekli. Çocuk çocuktur ve onu öyle seversen ensest bir durumun ortaya çıkması imkanbsızdır, bu tabunun yıkılması ileri ruhsal bozukluk ve cinsel karmaşa gibi vocalamalardan dolayı meydana gelir ve genelde intiharla sonuçlanır. Ve çok uç bir durumdur. Dediğim gibi sorumluluğunu aldığınız çocuğa EVLADINIZmış gib davranır,onu öyle severseniz, sorun yoktur.

FY2005

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Merhaba,

Yetime sahip çıkmak onu koruyup kollamak çok güzel bir şey. Bunun da çeşitli yolları var. Bahsettiğiniz gibi evlat edinmek, koruyucu aile olmak, hafta sonları yurtları ziyaret etmek vs. vs. Bu elbette sizin tercihinizdir. Bir müslüman için en doğrusu Allah'ın bize emrettiği şekilde bunu yerine getirmektir. Tabi sonuçta bu Allah'la o kişi arasındadır. Haramsa cezasını çekecek olan odur sevapsa ödülünü alacak olan yine odur. Ama bişey dikkatimi çekti. "Saçma" , "siz hangi çağda yaşıyorsunuz" vs. yorumlar gördüm. Allah'ın yada Peygamberin'in sözlerini inkar etmek onları çağdışı görmek benim bildiğim kadarıyla Allah'ı inkar etmekten farkı yok. Mesela Namaz Allah'ın bir emridir. Bunu kabul edip kılmak en güzelidir. Kabul edersin ama kılmazsın. Bu seninle Allah arasındadır. Cezasını çeker yine Allah'ın bize ödül olarak verdiği cennete gireriz. Ama Haşa Namaz da neymiş, yat kalk öyle şeymi olur. gibi sözler Allah korusun insanı dinden çıkarır. Tabi Mehmet Abimiz daha iyi bilir. Ben sade kendi bildiğim bir şeyi sizinle paylaştım. Yanlışım varsa lütfen düzeltin. Bende doğrusunu öğreneyim. Mesul olmayayım.

paşazede

Doçent
Reaksiyon puanı
3
Mehmet dedi ki:
Be5tE hanım;

Kuranda geçen kısmı;

Saygılarımla
en doğru cevap bu oldu bence son nokta budur en byük kanıt budur daha sölencek söz kalmamıstır bence

Elbruz46

Rektör
Reaksiyon puanı
1,338
walla dini açıdan doğru değil...
çocuk ergenlik yaşına girdiğinden itibaren artık dinen sizin için bir yabancı sayılacak... din açısından uygun olmaz... hani sizin ona bakışınız onun size bakışı falan olayı değiştirmiyor.... olay kan da bitiyor...