hellish dedi ki:tamam arkadaşlar ya gerçekten çok sıkıldım bu konudan açtığıma açacağım apişman oldum
Bence Pişman Olmamalısın, Çünkü Sayende Bilmediğiz Şeyleri Öğrenmiş Olduk. Konu İçin Teşekkürler
hellish dedi ki:tamam arkadaşlar ya gerçekten çok sıkıldım bu konudan açtığıma açacağım apişman oldum
PcMaSTeR dedi ki:hellish dedi ki:tamam arkadaşlar ya gerçekten çok sıkıldım bu konudan açtığıma açacağım apişman oldum
Bence Pişman Olmamalısın, Çünkü Sayende Bilmediğiz Şeyleri Öğrenmiş Olduk. Konu İçin TeşekkürlerAyrıca Diğer Sayfada Bir yanlış Anlaşılma Olmuş
![]()
ilkeryus dedi ki:İlla bebek almak da gerekli değil, daha büyük çoçuklar da alınmalı.
ilker arkadaşım bu bi gerçek en nihayetinde bu çocuk sizi annesi ve babası olarak bilicek kucağınıza oturucak yeri gelicek yatağınıza giricek ama o bunu bilmicek siz biliceksiniz 20 yaşında herhangibi bi kız bunları yapsa etkilenmezmisiniz ben size sapık demiyorum ama şeytan diye bi faktör var hayatımızda dimi ayrıca eger düünceler temiz olsaydı gercekten şeytan var olmasaydı insanlar kapısı açık yatardı belkide dünya hayatı diye bişey olmazdıama her ne olursa olsun şu bi gerçekki aranızda birinci dereceden bi kan bağı yoksa bu kişi yada bu kız yada bu erkek haramdır bence bu işlere kalkışmadan önce bu işi bilen dini açıdan sakıncaalarını ve çözümlerini bilen bilgili biriyle konuşup öyle davranmalı ddiye düşünüyorumilkeryus dedi ki:[sup]Hayırlı günler arkadaşar;
Hellish arkadaşım,gerçekten düşünceniz için sizleri ayakta alkışlıyorum.
Ama ortada bir mahremlik söz konusu.
Eğer erkek bir çocuk alırsanız;büyüyünce size haram olur.
Kız çocuk alırsanız;eşinize haram olur.
Bunu nasıl çözeceksiniz?
Saygılar
[/sup]
Bu nasıl bir mantıktır, ya da mantıksızlıktır. Çocuğun mahremi olacak???????? ona bakan annesi babası gibi sevip koruyan ebeveynlere mahrem ve haram olacak???? Şimdi ben mesela 6 yaşında bir kızı evlat edinsem bana haram olacak öyle mi? Ne YANİ BEN SAPIK MIYIM, SÜBYANCI MIYIM? O çocuk hakkında cinsel fikirlerim mi var? 20 yaşında birini evlat edinsem gene mi haram? Yani evladım sayacağım kişiye cinsel duygular besleyeceğim öyle mi? Bunu yazan arkadaşım hangi çağda kalmış? Evlatlığına böyle bakacak kişi zaten uzak dursun bu işten. Bu iş gönül ve sevgi işidir, biyolojik evladın gibi sevmeyeceksen hiç deneme. Sapıksan da zaten ensest ilişki biyolojik bağ dinlemez, biyolojik çocuğunla da haram ilişki yaşarsın.
Söyleyecek söz bulamamak. Ama konunun dağılmaması adına susmak. Bir daha birilerin iyiliğini düşünürek yorum yaparken bir değil iki defa düşünmek.hellish dedi ki:Bence istersen sen al çünkü senin ihtiyacın var gibi görünüyo ^^Jerusalem dedi ki:Bilirsin, psikolojik destek, kafandaki soru işaretlerini gidermek adına.hellish dedi ki:profesyonel destek derken neyi kastetdin anlamadım açıklarmısın?Jerusalem dedi ki:Sevgili hellish, eminim tertemiz bi' niyetle böyle bi' şeyin uğraşını veriyorsun ama forumlara konu açmak yerine profesyonel destek almalısın. Bu oldukça ciddi bi' mesele.
ilkeryus dedi ki:[sup]Hayırlı günler arkadaşar;
Bunu nasıl çözeceksiniz?
Saygılar
[/sup]
Bu nasıl bir mantıktır, ya da mantıksızlıktır. Çocuğun mahremi olacak???????? ona bakan annesi babası gibi sevip koruyan ebeveynlere mahrem ve haram olacak???? Şimdi ben mesela 6 yaşında bir kızı evlat edinsem bana haram olacak öyle mi? Ne YANİ BEN SAPIK MIYIM, SÜBYANCI MIYIM? O çocuk hakkında cinsel fikirlerim mi var? 20 yaşında birini evlat edinsem gene mi haram? Yani evladım sayacağım kişiye cinsel duygular besleyeceğim öyle mi? Bunu yazan arkadaşım hangi çağda kalmış? Evlatlığına böyle bakacak kişi zaten uzak dursun bu işten. Bu iş gönül ve sevgi işidir, biyolojik evladın gibi sevmeyeceksen hiç deneme. Sapıksan da zaten ensest ilişki biyolojik bağ dinlemez, biyolojik çocuğunla da haram ilişki yaşarsın.
Sen önce bir büyü, bir anne ol, 16-17 yaşına gelsin oğlun-kızın, sonra neyi kime kabul ettiriyormuşsun görürsün. Çocuk oyuncağımı bu ya? "Nüfusumuza geçirdik biz onu, o senin kardeşin, höt, bi daha öyle baktığını görmeyeyim, hmmm, bak kızıyorum" mu diyeceksin? bu yüzden diyorum ya, "evlatlık çocuk alırmısınız?" soruya bak, NE BU, patates çuvalı mı ya! oyuncak mı bu??? Evlat edinmek sevap işi değildir, onları korumak ve kollamak hayat boyu destek olmak sevap işidir.Be5tE dedi ki:Nüfusuma geçirdikten sonra o benim kızım olur. Ve durumuda çocuğuma anlatırım eğer o bizim kızımız olarak kabul ettiğimiz evladımızı oğlumuz kabul etmesse ona kabul ettiririzBence evlat edinmek tamamen sevap işidir. Allah katında çok önemli olduğuna inanıyorum. Çünkü bir insana yaşama şansı veriyoruz. Sevgimizi onunlada paylaşıyoruz.
Mehmet dedi ki:Be5tE hanım;
Siz hakikaten,sizin ergenlik çağına yeni erişmiş bir çocuğunuzun bu konuda sizin söylediklerinizi dinleyeceğine inanıyor musunuz?
Yeni ergenlik çağına erişmiş bir çocuğa,bunu anlatmakla dinletebileceğinizi zannediyor musunuz?
Yalnız dikkat edin.
Sevap işleyim derken günahın katmerlisine de girebilirsiniz.
Yetim ve öksüz çocuğun ahını alarak.
Siz sevginizi paylaşırsınız.
Sizin çocuğunuzda aşkını paylaşır.
Bunun olmaması için hiçbir sebep yok.
Saygılarımla
cems dedi ki:Sen önce bir büyü, bir anne ol, 16-17 yaşına gelsin oğlun-kızın, sonra neyi kime kabul ettiriyormuşsun görürsün. Çocuk oyuncağımı bu ya? "Nüfusumuza geçirdik biz onu, o senin kardeşin, höt, bi daha öyle baktığını görmeyeyim, hmmm, bak kızıyorum" mu diyeceksin? bu yüzden diyorum ya, "evlatlık çocuk alırmısınız?" soruya bak, NE BU, patates çuvalı mı ya! oyuncak mı bu??? Evlat edinmek sevap işi değildir, onları korumak ve kollamak hayat boyu destek olmak sevap işidir.Be5tE dedi ki:Nüfusuma geçirdikten sonra o benim kızım olur. Ve durumuda çocuğuma anlatırım eğer o bizim kızımız olarak kabul ettiğimiz evladımızı oğlumuz kabul etmesse ona kabul ettiririzBence evlat edinmek tamamen sevap işidir. Allah katında çok önemli olduğuna inanıyorum. Çünkü bir insana yaşama şansı veriyoruz. Sevgimizi onunlada paylaşıyoruz.
Öte yandan bir insana yaşama şansını sen vermiyorsun. Bu şansı sana veren onlara da veriyor. ve şansı sana veren anan-baban değil. Sana hayatı bahşeden Rabbindir onlara ve bizlere bu şansı veren. Milyonlarca yetim ve öksüz var. Onlara birilerinin yaşama şansı verdiğini sanıyorsan yanılıyorsun. Ayrıca evlat edinmek Allah katında yasaklandığı aşikarken sence nasıl önemli oluyor evlat edinmek.
Mehmet dedi ki:Be5tE hanım;
Kuranda geçen kısmı;
“Allah, evlâtlıklarınızı oğullarınız gibi tutmanızı meşru kılmadı. Bunlar, sizin dillerinize doladığınız boş sözlerdir. Allah ise gerçeği söyler ve doğru yola O eriştirir. Onları (evlât edindiklerinizi) babalarına nisbet ederek çağırın. Allah yanında en doğrusu budur. Eğer babalarının kim olduğunu bilmiyorsanız, bu takdirde onları din kardeşleriniz ve görüp gözettiğiniz kimseler olarak kabul edin. Yanılarak yaptıklarınızda size vebal yoktur.” (Ahzab Sûresi, 4-5.)
Gerekçelerinin en önemlisi ise;Arada bir kan bağı olmadığı için,erkek olursa size haram,kız olursa kocanıza haram olacaktır.
Saygılarımla
Gerekçelerinin en önemlisi ise;Arada bir kan bağı olmadığı için,erkek olursa size haram,kız olursa kocanıza haram olacaktır.
Be5tE dedi ki:Gerekçelerinin en önemlisi ise;Arada bir kan bağı olmadığı için,erkek olursa size haram,kız olursa kocanıza haram olacaktır.
Bunu Kur'an da görmem gerek ama neyse ilerde evlat edinmeyi canı gönülden isterim günahsa bana günah ...
paşazede dedi ki:ilkeryus dedi ki:[sup]Hayırlı günler arkadaşar;
Bunu nasıl çözeceksiniz?
Saygılar
[/sup]
ilker arkadaşım bu bi gerçek en nihayetinde bu çocuk sizi annesi ve babası olarak bilicek kucağınıza oturucak yeri gelicek yatağınıza giricek ama o bunu bilmicek siz biliceksiniz 20 yaşında herhangibi bi kız bunları yapsa etkilenmezmisiniz ben size sapık demiyorum ama şeytan diye bi faktör var hayatımızda dimi ayrıca eger düünceler temiz olsaydı gercekten şeytan var olmasaydı insanlar kapısı açık yatardı belkide dünya hayatı diye bişey olmazdı ama her ne olursa olsun şu bi gerçekki aranızda birinci dereceden bi kan bağı yoksa bu kişi yada bu kız yada bu erkek haramdır bence bu işlere kalkışmadan önce bu işi bilen dini açıdan sakıncaalarını ve çözümlerini bilen bilgili biriyle konuşup öyle davranmalı ddiye düşünüyorum
en doğru cevap bu oldu bence son nokta budur en byük kanıt budur daha sölencek söz kalmamıstır benceMehmet dedi ki:Be5tE hanım;
Kuranda geçen kısmı;
“Allah, evlâtlıklarınızı oğullarınız gibi tutmanızı meşru kılmadı. Bunlar, sizin dillerinize doladığınız boş sözlerdir. Allah ise gerçeği söyler ve doğru yola O eriştirir. Onları (evlât edindiklerinizi) babalarına nisbet ederek çağırın. Allah yanında en doğrusu budur. Eğer babalarının kim olduğunu bilmiyorsanız, bu takdirde onları din kardeşleriniz ve görüp gözettiğiniz kimseler olarak kabul edin. Yanılarak yaptıklarınızda size vebal yoktur.” (Ahzab Sûresi, 4-5.)
Saygılarımla