Etten kaçan vatandaş balığa hücum etti!

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Katılım
29 Haziran 2007
Mesajlar
64,457
Reaksiyon puanı
529
Puanları
0
Bartın'da 1 kilogram kıyma 19 ile 20 TL'ye satılırken, alım gücü düşük olan vatandaşlar balığı tercih ediyor. Birçok vitamine sahip olan balık, et ve kıyma fiyatlarının artması üzerine daha da değer kazandı.

86945.jpg


Balıkçılar vatandaşın sağlık açısından genellikle balığı tercih ettiğini söyledi. Özellikle kalp hastaları ile aşırı kilo problemi olan vatandaşların balığı tercih ettiğini belirten balıkçılar, "Vejetaryenler ve sağlık yönünden sıkıntısı olanlar balığı tercih ediyor. Son zamanlarda Bartın'da et ve et ürünlerinden çok balık tercih ediliyor. Tercihlerde sadece sağlık problemleri ön planda değil, alım gücü de çok önemli. Et ve et ürünleri alamayan vatandaşlar da balığı tercih ediliyor" dedi.

Balık satışlarındaki hareketlilik balık satıcılarını da memnun ederken, kasaplar da yeterli et tüketilmemesinden ve tüketilen az miktarda etin de marketler kanalıyla alınmasından şikayet ediyor.

KAYNAK
 

sahan2106

Asistan
Katılım
1 Kasım 2008
Mesajlar
457
Reaksiyon puanı
5
Puanları
18
Kapattılar mandıraları bir bir, hayancılık öldü.Et altınla yarışır oldu.
Sırada Tarım var.Ondan sonrada ekmeği dilim dilim almaya başlarız.
 

The Dark Knight

Profesör
Katılım
10 Eylül 2009
Mesajlar
3,912
Reaksiyon puanı
77
Puanları
0
Bu seferde, balıkların soyunu tüketeceğiz. Eskiden palamut dediğin kol gibi olurdu, şimdi bir palamut satıyorlar ufacık bir şey. Balıkçıların umrunda değil, para kazanacağım diye yumurtlama mevsimlerinde filan sürekli balık avlıyorlar. Hayvanları yavruyken avlıyolrar, koskoca Marmara denizini kurttuk resmen gidip, Rusya'dan filan balık avlıyoruz...
 

spybot

Guru
Emektar
Katılım
1 Kasım 2008
Mesajlar
47,206
Reaksiyon puanı
629
Puanları
113
Her şeyi yavaş yaaş tüketiyoruz....
 
Üst