Ethernet sorunu

dayi10

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Arkadaşlar merhaba. Daha önce başka yerlerde ethernet kablosunu laptopum ile kullandığımda herhangi bir problem yaşamadım .Bugün oldukça kaliteli bir kablo aldım ve laptopuma taktığımda hemen ethernete geçti ve 3-4 dk sonra internet bağlantısı hem wifi hem ethernet olarak direk koptu. Ethernet laptopa bağlı gözüküyor ancak bağlantı sorunu yaşanıyor internette her yere baktım. Driver Güncelledim , wifi de ki 4 portu da denedim herhangi bir algılama vs sıkıntısı yok. Acaba DNS ayarlarından dolayı olabilir mi ? Lütfen yardımcı olun internete bağlanamaz hale geldim. Türk Telekom'u aradığımda ise m.h yetkilisi beyefendi sizin bilgisayarınız bozuk bir bilgisayarcıya gidebilirsiniz gibi bir yaklaşım sundu onlardan da ip veya dns konusunda destekte bulunmadılar sizce sorun modem veya pc bağlantıyı engelliyor olabilir mi ? Yüklediğim fotoğrafta ethernet kablosu takılı ama internete giriş yaptığımda bu sayfayı görüntülüyorum.(Kardeşimin laptopu yaklaşık 10 yıllık ve aşırı sert yoğun kullanıma maruz ama ondan herhangi bir sorun yaşanmadı.

Ekli dosyalar

• Adsız.png
    Adsız.png
    54.8 KB · Görüntüleme: 128
  • Adsız2.png
    Adsız2.png
    116.3 KB · Görüntüleme: 126
  • Adsız3.png
    Adsız3.png
    166.6 KB · Görüntüleme: 132
Son düzenleme:

Laufeyson

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,042
Şöyle bir şey deneyelim;
Aynı ethernet kablosunu başka cihaza takın.
Bakalım internet alacak mı.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Modemden de MAC filtrelemeye bakınız.

dayi10

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Aynı ethernet kablosunu farklı laptoplarda denediğim zaman herhangi bir kopma sorunu veya internet kesilmesi yaşanmıyor.(ek olarak 2 fotoğraf daha yükledim orada da sorunum daha detaylı görünebilir diye düşünüyorum

Laufeyson

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,042
Ethernet portunda sıkıntı olabilir mi?
Laptopu başka kabloyla başka modeme bağlar mısınız?
Driverlar güncel mi?

dayi10

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
4 portta da denedim internete erişim sağlanıyor fakat az bir zaman sonra internet kesiliyor.
yeni kablo almamın sebebi diğer ethernet kablomun kesilmesiydi. Herhangi bir problem de yaşamadım. Driverlere güncel ama nasıl tekrar güncelleme yapılacağına yardım ederseniz çok sevinirim.

Laufeyson

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,042
4 portta da denedim internete erişim sağlanıyor fakat az bir zaman sonra internet kesiliyor.
yeni kablo almamın sebebi diğer ethernet kablomun kesilmesiydi. Herhangi bir problem de yaşamadım. Driverlere güncel ama nasıl tekrar güncelleme yapılacağına yardım ederseniz çok sevinirim.
Sürücü kimliği ile internette arayıp en güncelini kurmanız gerekiyor.
MAC ayarlarında sizin bilgisayarınız yoksa modemden bir kısıtlama olmamıştır.

Sorun modemde değil bunu biliyoruz. Ethernet driverini güncellediğinizde sonuçları yazmayı unutmayın.
DNS ayarlarınız neydi bu arada?

dayi10

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
1. dns hatası verdi wifi bağlantısı da koptu 2. fotoğrafta ise internet tamamen gitti ethernet kablosunu çıkarttığım zaman ise 30-40 saniye sonra tekrar internet geri geldi

Sürücü kimliği ile internette arayıp en güncelini kurmanız gerekiyor.
MAC ayarlarında sizin bilgisayarınız yoksa modemden bir kısıtlama olmamıştır.

Sorun modemde değil bunu biliyoruz. Ethernet driverini güncellediğinizde sonuçları yazmayı unutmayın.
DNS ayarlarınız neydi bu arada?
ilk önce otomatik dns alıyordu. İnternet araştırmaları sonucu dns 8.8.8.8 8.8.4.4 yaptım sorun çözülür gibi oldu yaklaşık 7-8 dk sonra tekrar internet bağlantım koptu.

Ekli dosyalar

• Adsız4.png
    Adsız4.png
    54.5 KB · Görüntüleme: 132
  • Adsız5.png
    Adsız5.png
    119.5 KB · Görüntüleme: 121

Laufeyson

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,042
1. dns hatası verdi wifi bağlantısı da koptu 2. fotoğrafta ise internet tamamen gitti ethernet kablosunu çıkarttığım zaman ise 30-40 saniye sonra tekrar internet geri geldi

ilk önce otomatik dns alıyordu. İnternet araştırmaları sonucu dns 8.8.8.8 8.8.4.4 yaptım sorun çözülür gibi oldu yaklaşık 7-8 dk sonra tekrar internet bağlantım koptu.
Wifi de de internet yok yazmış. Tüm cihazlarda mı kesiliyor internet?
Türk telekom mu kullanıyorsunuz?
8.8.8.8 olarak kalmasını öneririm.

dayi10

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Wifi de de internet yok yazmış. Tüm cihazlarda mı kesiliyor internet?
Türk telekom mu kullanıyorsunuz?
8.8.8.8 olarak kalmasını öneririm.
Evet evdeki 2 laptop 4 telefonda direk kesiliyor etherneti çıkarttığımda tekrar internet bağlantısı 30-40 sn sonra geri geliyor
Türk Telekom Kullanıyorum

Laufeyson

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,042
Evet evdeki 2 laptop 4 telefonda direk kesiliyor etherneti çıkarttığımda tekrar internet bağlantısı 30-40 sn sonra geri geliyor
Türk Telekom Kullanıyorum
Peki laptopa ethernet bağlı değilken de kesiliyor mu internet?

dayi10

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
hayır kesilmiyor normal bir şekilde çalışıyor
dns ayarı olarak
Tercih edilen dns 8.8.8.8
diğer dns sunucusu 8.8.4.4 olarak yapmıştım

Laufeyson

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,042
Ethernet driverinizi güncellemenizi öneririm.

dayi10

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Teşekkür ederim yardımlarınız için.

umut bey aygıt yöneticisinden ve markası lenovo olan laptopumun bütün driver güncellemelerini yaptım hem otomatik hem elle. Cihaz yeniden başlattım sonrasında cs go ya girdim 1.5 2 dakika aralığında hem wifi hem ethernet internet bağlantısı gitti. Acaba modem veya laptop ethernet girişinde bir problem olsa algılamaz diye düşünüyorum. Ama hem wifi de hemde laptopta görüntülenme sağlanıyor.(Tüm cihazlarda)Kabloyu çıkarttığımda ise yine en fazla 1 dk aralığından internet tekrar geldi .Sanırım sorunum çözüme kavuşmayacak gibi duruyor.

Son düzenleme: