Castaft
Doçent
- Reaksiyon puanı
- 899
Bayağı gördüğüm bir tartışma. Pardus'un eski hali özgündü fakat yeni hali tamamen kopya diyenler var. Bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?
Bu konunun oldukça bayatladığını düşünüyorum.Bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?
Aslında merak ettiğim tam olarak farkları. Mesela Debian tabanına geçmesi uygulama desteği açısından daha iyi ise neden yanlış yapmış olunuyor veya Pardus'un kendine ait özgünlüğü yoksa neden diğer Linux dağıtımları yerine Pardus kullanmalıyız? Bu iki sorunun cevabını merak ediyordum aslında.Bu konunun oldukça bayatladığını düşünüyorum.
Geriye dönüş yoksa önümüze bakacağız. Sabaha kadar konuşsak bu konuda ne değişecek ?
Dostum bak Pardus APT kullanıyor Pisi Linux ise pisiyi kullanıyor daha çok uygulama geliştiriciler uygulamaları Deb ve RPM olarak paketledikleri için o tarafta uygulama desteği daha çok oluyor ancak herhangi dağıtım için paketlenen paketler tüm Linux dağıtımlarında çalışır.Aslında merak ettiğim tam olarak farkları. Mesela Debian tabanına geçmesi uygulama desteği açısından daha iyi ise neden yanlış yapmış olunuyor veya Pardus'un kendine ait özgünlüğü yoksa neden diğer Linux dağıtımları yerine Pardus kullanmalıyız? Bu iki sorunun cevabını merak ediyordum aslında.
Sürücüleri kurdunuz mu?Biz iş yerinde komple geçmek istiyorduk ama kaç tane bilgisayarda denedik hiç bir tanesinde Wi-Fi'ı göremiyor sistem.
Hepsini yükledik hatta windows sürücülerini de bir tane yazılım vardı aklıma gelmedi şimdi onunla da denedik ama olmadı. Üstelik en son sürümde değil LTS olan bir alt sürümde de olmuyor. Pisi'ye bi bakıyım dedim ben de Pardusun ilk yılları aklıma geldiSürücüleri kurdunuz mu?
sürücü değil de 3rd party firmware dosyaları gpl lisanslı olmadığından debian repolarında standart yüklenmiyor, ayrıca kurmak gerekiyor. wifi'yi aktifleştirmek için firmware-iwlwifi gibi paketleri kurmak gerekiyor, ondan sonra wifi aktifleşir.Hepsini yükledik hatta windows sürücülerini de bir tane yazılım vardı aklıma gelmedi şimdi onunla da denedik ama olmadı. Üstelik en son sürümde değil LTS olan bir alt sürümde de olmuyor. Pisi'ye bi bakıyım dedim ben de Pardusun ilk yılları aklıma geldi![]()