Eski Cumhurbaşkanımız hakkındaki yalanlar...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

BacKDooR

Asistan
Katılım
4 Ağustos 2007
Mesajlar
199
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Görüyorum ki bazılarının bilinçsiz halinden yararlanmak ve Sayın Ahmet Necdet Sezer'i kötülemek için bazı şeriatçi medyanın yalan propagandalarına aldanan kullanıcılar SDN'de de bulunuyor.

Burada tek bir konuya değineceğim, o da şudur; Sezer'in terörist affettiğine yönelik söylemler.

Öncelikle terörist affı değil özel af denen kurum vardır, özel affın uygulanması için ADALET BAKANLIĞI, SAĞLIK BAKANLIĞI gibi kurumlardan çıkan raporlar doğrultusunda Cumhurbaşkanlığına bir yazı gönderilir ve hasta, yaşlı olan kişiler yani ölümü yakın olarak raporlarla gösterilen kişiler serbest bırakılırlar.

Ahmet Necdet Sezer'in serbest bıraktıkları dağda yakalandı diyen bazı kendini bilmezler var.
Onlara şunu söylemek gerekir ki; akepe hükümeti eve dönüş yasası çıkarmıştır ve bu yasadan hapishanedeki tüm teröristler yararlanmışlardır fakat dağdan inen terörist sayısı 200'ü geçmemiştir yani ieçrideki tüm teröristleri salana laf yok 80 yaşında ya da kanser olup içeride ölmek üzere olan teröristin serbest kalmasına laf var ayıptır...

Diğer husus; leyla zana, ahmet Türk gibi teröristleri serbest bırakan akepedir Sayın Sezer'in 80 yaşında kanser olan adamı serbest bırakmasına laf edenler, akepenin çıkardığı af ile (ab'ye uyum süreci yasası) leyla zanaların serbest bırakıldığını ne çabuk unutmuşlardır daha 2004 de 3 yılları varken serbest bırakılmışlardır akepe tarafından ne çabuk unuttunuz.

Ve mecliste çıkarmaya çalıştığı ama kamuoyunun tepkisiyle geri çektiği terör yasasında yazan madde nedir?
Bu kanundan terör örgütü kurucuları da yararlanabilir şeklinde ibare vardı. Şimdi elinizi vicdanınıza koyun terör örgütü lideri denince aklınıza kim geliyor??? Bu affın kime çıkarılacağı ama zorla çıkarılmaktan korkulup vazgeçildiğini cümle alem biliyor ama akepeliler bir türlü şeriat basınının şiddetli propagandasından dolayı bunları göremiyorlar ayıptır.

Arkadaşlar yiğit öldürülür hakkı da verilir Sayın Sezer'in tek yanlışı sessiz olmasıydı ama terörist affı vs. bunlar hükümetin kontrolünden geçerek Cumhurbaşkanlığına gider asıl afları hükümet çıkarmış şeriatçi basın sayesinde de Ahmet Necdet Sezer'i sessizliğinden faydalanarak yalan ithamlarla suçlamışlardır.

Yalan söylemenin de üslubu vardır, yalan söylerken bile insanda azıcık ama azıcık bilgi olmalı bunun yanında biraz da utanma bulunmalı.

Saygılar.
 

AtakaN

Doçent
Katılım
6 Ocak 2007
Mesajlar
570
Reaksiyon puanı
3
Puanları
0
Medyayı ne guzxel kullanıyorlar. sahteyı gercek gercegı sahte dıye nasıl gosterıorlar. turkıyeyı zor gunler beklıyor.
 

emubaltaci

Rektör
Emektar
Katılım
21 Kasım 2005
Mesajlar
18,862
Reaksiyon puanı
129
Puanları
63
AtakaN dedi ki:
Medyayı ne guzxel kullanıyorlar. sahteyı gercek gercegı sahte dıye nasıl gosterıorlar. turkıyeyı zor gunler beklıyor.
Sezer in böyle bir sey edecegine inanmıyorum. ayrıca medya gerçektende çok ii kullanılıyor.. doğan holding başta olmak üzere ;)
 

BacKDooR

Asistan
Katılım
4 Ağustos 2007
Mesajlar
199
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Sezer, Demirel, Özal, bunların tamamı bu uygulamayı yapmıştır.
Kriterler vardır, Abdullah Gül de yapacak başka şansı yok, hapishanedeki gardiyana afedersiniz ayağa kalkamyan adamın poposunu mu sildireceğiz? Şartlar vardır adalet ve sağlık bakanlıkları aracılığıyla bu işlemler yapılır sanki Ahmet Necdet Sezer bir bir gitti buldu çıkarttı.

Ama bu halkın cehaletinden ve şeriatçi basının yalanlarından kaynaklanıyor, halk bilinçsiz nedir ne değildir bilmiyor. Şimdi bunu desen adam diyecek ki ya bırak altına yapsın yahu altına yapsın demek yeterli mi hapishane burası sadece mahkumlar yok ki, gardiyanı var askeri var, var da var.

Şimdi gül de bu uygulamayı yapacak mecburen çünkü mecbursun bunu yapmaya, kaldı ki gül terörist affına imza atanlardan biri hani şu sözde eve dönüş özde ise dağa dönüş yasası olan yasa işte o yasaya gül de bakanlar kurulu üyesi olarak imza attı, Sezer salmış 20 kişi ki bunların hepsi terörist değil diğer suçlarda bu uygulamaya giriyor.

Şu şeriatçi zihniyeti anlamak mümkün değil adamlar sadece söylenenleri uygulamaya programlı, düşünmeye değil.

Leyla zanaları serbest bırakanlara laf yok yatalak adamı çıkarana ki kendi savundukları adamların onayıyla salınırlar ona laf var. :D
 

wwhirlwind

Profesör
Katılım
21 Aralık 2006
Mesajlar
2,313
Reaksiyon puanı
2
Puanları
0
Ahmet Necdet Sezer her bakımdan çok iyi bir adamdı keşke tekrar cumhurbaşkanımız olsaydı onu çok arıyacaz yukarıdakiler zaten hayal ürünü nasıl bir müslüman bu kadar iyi bir insana böyle iftaralarda bulunuyor anlamak mümkün değil Allahtan korksunlar :)
 

BacKDooR

Asistan
Katılım
4 Ağustos 2007
Mesajlar
199
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
wwhirlwind
Onların derdi türban.
Tayip erdoğan diyor ki almanyada "Özal seni bu millet lanetle anacaktır" dinleyenlerde Allahuekber diyor. Erdoğan çıkıp fotoşop ile özalla aynı kare içersinde afiş yaptırıyor.

Mesela adnan menderese oğlu demiş ki baba ben ticaret yapacağım mendereste ne iş yapacaksın demiş oğlu da demiş ki "baba pamuk mısır falan alır satarım" menderes demiş ki hayır oğlum "sen babanın adını satacaksın izin vermem" demiş.

Şimdi böyle diyen adamın resimiyle beraber özalınkini de alıp 3lü afiş yapıyorsun kimse de sormuyor ki ya özal için sen bunları dedin, e menderesi de örnek gösteriyorsun. menderes oğluna açlıktan mı ölecek dememiş gemi aldırmamış ama afişe gelince afiş yaptırıyorsun nasıl iş diye sormuyor :) Soranlarsa din düşmanı oluyor sormayacaksın onlar gemi de alırlar dün sövdükleri adamla beraber resim de yayınlarlar sadece milliyetçilere yasak konuşmak.

Şeriat kafası sadece programlananı yapar düşünmeyi kabul etmez, ABD de o nedenle ılımlı islam yanında bu şekilde olan ülkeler sonuçta sorgulamazlar ve halkları liderin ağzına bakarlar lideri de kendine köle yaparsan al sana sömürge.

Sezer'i sevmemeleri normal hep tekerlerine çomak soktu tabi halkın zayıf noktası din, sezeri de bu şekilde türban bahanesiyle halkı doldurdular olay bu.
 

kumlukoz

Asistan
Katılım
23 Şubat 2006
Mesajlar
206
Reaksiyon puanı
0
Puanları
16
bu ülkede seriat yok, ayrica seriata öcü ile bakmak ne kadar dogru
 

BacKDooR

Asistan
Katılım
4 Ağustos 2007
Mesajlar
199
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Siz şeriat nedir bilir misiniz?
Evet, şeriat öcüdür demek dinsizliktir diye şeriatçiler insanlarımızı dolduruşa getiriyor.

Şeriat demek oruç tutmayanı üçüncü kattan atmak demek, şeriat demek dün yaşadığım olaydaki gibi şekeri düşmüş kadına pastaneci tarafından tatlı verilmeyip postalanması demek, şeriat demek kadınları önce türbana, sonra çarşafa sonra da eve kapatmak demek, şeriat demek sorgulamamak demek tıpkı yukarıda saydıklarımı sorgulayamayan toplum yaratmak demek, şeriat demek ABD uşağı olmak demek, artık milleti kandırmasın kimse şeriate öcü gibi bakmanın dinsizlik anlamına geldiğini.

Şeriati istememek dinsizlik demek değildir şeriat istememek şeriat = din demek değildir.

İmanın şartları 6 dır bu şartları yerine getirmek cennete gitmek için temel şartttır bunun içersinde ne türban ne çarşaf, ne sakal yoktur.
Bu altı şartı herkes bilmeli ve uygulamalıdır.

Şeriat devleti kurmakta imanın şartlarından değildir, hatta namaz bile imanın şartı değildir. Malesef cahil halkımız bu şekilde kandırılıyor şeriat istememk din istememk değildir şeriat istememek demek dinini yaşamak istemek demektir.

Yanlışlıkla sen sözünü kullanmışım düzelttim.
 

AtakaN

Doçent
Katılım
6 Ocak 2007
Mesajlar
570
Reaksiyon puanı
3
Puanları
0
aslında terım olarak yanlıs kullanıyorus
şeriat kanun demektır aslında. dedıgın gıbı sartları yoktur. serıat aslında ınce dengeler ıcerır yanı efsanelestıgı gıbı hırsızlık yapanın kolu zına yapoanın cuku kesılır dıye bırsey yok. cok ozle sarltarı var .

bazen arap adetlerıyle ıslamı karıstırıyoruz bu cok kotu. turkıyeye islamı şeriat gelırmı sorusunun bıle tartısılması komık turkıye halkının cogunlugu musluman oldugu halde laık bır ulke olmakla ornek olarak gosterılırdı .sımdı tum dunya ılımlı ıslam ( kı buda cok komıktır ıslamın ılımsızı ılımlısı nasıl oluyorsa) cumhurıyetıne yonelmıs olarak gosterılıyor.

uyanın ey ahalı bır ulkeyı bolmenın tek yolu vardır .sahıp oldukları ortak degerlerı parcalamak. Ataturk neden kıtaplaran cıkarılmak ıstenıyor . Neden laıklıkle ıslam bırbırıne alternatıf gosterılıyor once ılımlı ıslamcı - cumhurıyetcı dıye bolcekler sonra ılımlı ıslamcıları dındarlar-daha az dındar olanlar dıye cumhurıyetcıerı bıraz cumhurıyetcı bıras ılımlı ıslamcı.... bunarın hepsı hıkaye. bu oyuna gelmemek lasım .


Ama benım toplumum benım halkım cennete gıtmeyı garantılemek ıcın camı yaptırmak mantıgından cıkmassa( kotu anlamda solemıyorum dının gereklılıklerını yapmadıgı ıcın camı yaparak cennete gıtcegını sananlara) , dını kullananlara bole yaparsa bızı bolmek kolay olur. bunlar komplo teorısı gıbımı gelıyor bekleyın gorelım.

guneydoguyu turkoıyenın elındnemı almak zordur yoksa sızın koydugunuz yemle beslenen barzanıdenmı ...
 

BacKDooR

Asistan
Katılım
4 Ağustos 2007
Mesajlar
199
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Evet Atakan, şeriat kelime manasıyla kanun anlamına gelse de malesef şeriat sanki din demekmiş gibi yansıtılıyor.

İşin kötü tarafı şeriate karşıyım demenin dine karşı olduğu anlamına geldiği gibi bir söylem geliştiriliyor ki insanları şeriate karşıyım dememeleri için bastırmak amacıyla. İnsanlar da şeriate karşıyım demek dinsizlik gibi algılanır korkusuyla bunu söyleyemiyorlar.

Keşke gelse ama nizam anlamında! Hangi şeriat şekeri düşen kadına ramazan diye tatlı vermemeyi söyler, ha bunu söylesen diyecekleri şu "adam yanlış yapmış genellemeyin" ama işin aslı bu şekilde düşünenler yani kadın ölse tatlı vermyecek cinsten adamların sayısı yüzdeye vursan yüzde 90 üzerinde, aklı başında adam oranı el parmak sayısını geçmez sonra da genellemeyin derler.

Ya hiç kasabaya, kırsal kesime gitmemişler ya da milleti uyutuyorlar, hadi bakalım gitsinler erzuruma, bayburta iç anadoluya, doğuya orada ne yapıyorlar adamı.

Millet bunu istemiyor yoksa kimse dinsiz değil aha ramazandayız orucumu bırakmadım terafiyi eksik etmedim şimdi sorsan bana dinsiz derler, neden? Çünkü akepe karşıtı ve milliyetçiyim benim için önce milletim gelir "vay zındık nasıl öyle dersin şeriate karşıymış" deyip laf ederler.

Yahu fesi bile Türk kültürü diye yutan akıl noksanları olanların olduğu gibi bunun Türk kültüründen olmadığını bilip kültürümüz diye yutturan akıllı yöneticilerimiz bile var, fes karşıtı olsan, adamlar seni dinsiz diye itham ederler yahu fes iran kültürüne aittir fars kültüründendir.

İstedikleri anlamda şeriat gelse bunları dahi konuşamaz, sorgulayamazlar onlara ne öğretilirse o kabul görür çünkü şeriatin yanlış uygulanan yapısında bu vardır, doğru uygulaması sadece Hz. Muhammed zamanında olmuş, onun dışında emeviler bile ırkçıydı zulümcüydü, peygamberin ölümünden 50 yıl sonra bile uygulanamadı, 1400 sene sonra iki tane cebini düşünen din simsarı mı doğru uygulayacak, hadisinler oradan buna inananın aklndan şüphe ederim.
 

AtakaN

Doçent
Katılım
6 Ocak 2007
Mesajlar
570
Reaksiyon puanı
3
Puanları
0
bu devırde şeriatın uygulanması mumkun degıldır. ama tek tehlıke serıat degılkı. olay serıat degıl olay dusunmeyen toplum. yolsuzluklara alısmıs toplum malıye bakanı cıkıyor kendı arazısınınde oldugu 2b yasasında kardesım param vardı aldım sızde alsaydınız dıyor, oglu patsorıze yumurta ısıne gırınce patsorıze yumrutada kdv ındırımı apılıyor , bursla okuyan basbakanımızın oglu( kı bende burslu okudum hemde turkıyede yurtdısı kadar masrafım yoktu bırakın gemı almayı yurtkura 6.500 ytl borcum varmıs yazı gecen gun geldı) gemı alıyor kımse sesını cıkamrıyor. dusunmeyen soleenı yaan toplum ancak pazar olur kullanılır. yukselemeyız yukselenlerın ayakları altındakı tabure olurus ancak.

sımdı ben bunu yazdım bu yazıları nazlı ılıcak veya o zıhnıyette bırı okusa emınım tartısmayı suna cekıcektı musluman ulke yukselemesmı :D .
en ıyı yaptıkları sey bu
 

Wolker

Profesör
Katılım
2 Kasım 2006
Mesajlar
1,542
Reaksiyon puanı
2
Puanları
38
Sadece Sunu Söylemek istiyorum.Ahmet Necdet Sezer bir hukuk adamıdır çıktığı makam ise siyaset makamıdır buda su demektir siyaset yalan söyleyenlerin yeridir hukuk adamları yada anayasaya baglı olan insanların yeri değildir.Çünkü devlet yeri geldiginde kendi çıkarları için yaptıgı kanunu çigner ...

Eski Cumhurbaşkanımız Anayasa kitabını Merhum Ecevitin üzerine atmıştı ve neredeyse ülkeyi yıkacak bir mali krize yol açmıştı biliyorsunuz hatırlarsınız.

Son sözüm şudur : Siyaset Siyasilerin işidir,bırakında demokrasi çercevesinde insanlar konuşsun tartışsın ama birbirlerinin inanç yada hürriyetlerine hakaret etmesin aşşagılamasın.Hepimiz bu vatanın evlatlarıyız hepimiz bu vatan için ailemizden bir yada birkaç kişiyi vatan ugruna şehit verdik şimdide siz çıkar grupların gazına gelipte sen laik misin sen müslüman mısın kavgası başlatmayın lütfen rica ediyorum aklınızı başınıza alın ...

Son Sözüm Budur Saygılarımla ilker ...
 

vedo

Öğrenci
Katılım
8 Temmuz 2007
Mesajlar
18
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
BacKDooR dedi ki:
Siz şeriat nedir bilir misiniz?
Evet, şeriat öcüdür demek dinsizliktir diye şeriatçiler insanlarımızı dolduruşa getiriyor.

Şeriat demek oruç tutmayanı üçüncü kattan atmak demek, şeriat demek dün yaşadığım olaydaki gibi şekeri düşmüş kadına pastaneci tarafından tatlı verilmeyip postalanması demek, şeriat demek kadınları önce türbana, sonra çarşafa sonra da eve kapatmak demek, şeriat demek sorgulamamak demek tıpkı yukarıda saydıklarımı sorgulayamayan toplum yaratmak demek, şeriat demek ABD uşağı olmak demek, artık milleti kandırmasın kimse şeriate öcü gibi bakmanın dinsizlik anlamına geldiğini.

Şeriati istememek dinsizlik demek değildir şeriat istememek şeriat = din demek değildir.

İmanın şartları 6 dır bu şartları yerine getirmek cennete gitmek için temel şartttır bunun içersinde ne türban ne çarşaf, ne sakal yoktur.
Bu altı şartı herkes bilmeli ve uygulamalıdır.

Şeriat devleti kurmakta imanın şartlarından değildir, hatta namaz bile imanın şartı değildir. Malesef cahil halkımız bu şekilde kandırılıyor şeriat istememk din istememk değildir şeriat istememek demek dinini yaşamak istemek demektir.

Yanlışlıkla sen sözünü kullanmışım düzelttim.
Şeriat dersi vermişsin Allh (cc) razı olsun peki sen İSLAM ın ne olduğunu biliyormusun
 

BacKDooR

Asistan
Katılım
4 Ağustos 2007
Mesajlar
199
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
wolker çok güzel yazmışsın sağol, dediğin tamamen doğru Sezer siyaset adamı değildi mesela bak şimdiki gül hemen gezilere başladı, köşk kapılarını açtı Sezer bu tür oyunları bilmiyordu ama gül bu oyunları biliyor, faydası var mı hayır yok ama halk için faydası var vay bee diyorlar o kadar.

Cumhurbaşkanlığı makamı siyaset makamı değildir hukuk makamıdır, orayı siyasileştirdiğiniz zaman iş biter, yeni anayasaya göre 2 defa seçilecek ne olacak? olacak şey şu cumhurbaşkanı abdullah gülün 1 aydır yaptığı gibi şov amaçlı işlere girecek ve çift başlı bir devlet olacağız.

Hükümet ve cumhurbaşkanı şu an aynı kafadan sorun olmaz ama bir 10 yıl sonra bu ülke felakete gider siyasileşmesi engellenmelidir, Cumhurbaşkanlığı makamı sadece kanunlarla ilgilenen ve buna göre atamalar yapan makamdır o nedenle hukuk makamıdır siyasi makam değildir.

Dediğiniz çok yanlış, bir siyasi eğer hukuktan çıkarsa o ülke afedersin pisliğe sarmış durumda demektir, şimdiki hükümetin bir çok konuda kanunların etrafından dolanmasından feyz almamışsındır umarım

misal; kamu personeli seçme sınavı var bu sınav göstermelik yapılıyor halka da deniyor ki bakın seçerek alıyoruz hile hurda yok, ama çıkardıkları başka yasayla belediyelere ait şirketlerde çalışanları devlet kademesine doğrudan alma yasası çıkarıyorlar kanunun etrafından dolanıyorlar işte siyasetçi bunu yapar, üzgünüm ama size siyasilerin söylediği sözler fazlaca tesir etmiş söylediğiniz kullandığınız söz akepe sözlerinden birsidir. Amet necdet sezeri halka kötülemek için kullandıkları propaganda sözlerindendir.

Bir başka örnek; 1994 - 99 arasında belediyelerde yolsuzluk nedeniyle haklarında dava açılan belediye başkanlarına af getiren yasa için sayın rte gece 11 de meclise gidip kendisine af çıkarmak için el kaldırdı ama neyseki akepeli az sayıda vekil de olsa bundan rahatsız oldu ve oylamaya katılmadı affedilmedi yani dmek istediğim kendisine af için meclise giden bir başbakan, bu kişi siyasidir ve çankayada bu tarz siyasi olmamalıdır bari orası temiz kalsın.

Ayrıca Ahmet Necdet Sezer'in Cumhurbaşkanlığında yanlışlarından bahsedilebilir ama suçlu olmadığı terörist affı konusunda yapılanları cahil insanlara yutturan şeriat basınına ve forumda gördüğüm bazı kişilere tepki amacıyla bu konuyu açtım, doğrunun yanında olmak gerekir sırf sevilmiyor diye olmayan hususları olmuş gibi gösterip kendi taraftarı olduğun kişiler binlerce teröristi serbest bırakırken ses çıkarmamak ayıptır.

VEDO
Kusura bakma, ikinci sayfaya ulaşmış bir konuda islam nedir diye soru soran ve yazılanlardan iki satır yorum çıkartamayıp hatta okuduğu dahi meçhul olan, polemik yaratmak amacı olduğu bariz olan birisine yanıt vermem.


 

vedo

Öğrenci
Katılım
8 Temmuz 2007
Mesajlar
18
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
BacKDooR dedi ki:
VEDO
Kusura bakma, ikinci sayfaya ulaşmış bir konuda islam nedir diye soru soran ve yazılanlardan iki satır yorum çıkartamayıp hatta okuduğu dahi meçhul olan, polemik yaratmak amacı olduğu bariz olan birisine yanıt vermem.
Emil ol tamamını okudum amacım polemik yaratmak da değil.BacKDooR kardeşim A Necdet SEZER konusunda bir diyeceğim yok.Şu toprakalarda olumlu olumsuz çok şeyler yaşandı ve yaşanmaya devam ediyor.Osmanılılar ne yaptı nasıl yaşadılar fes giymek onların kültümüydü yoksa bi yerlerden ithal mı ettiler bunlar tartılılabilir.Amma dini konuları bu kadar basite almak ne senin nede benin yapacağımız bir işdeğil.

İmanın şartlarında namaz yok ,baş örtüsü yok diyen bir insanın islamın şartlarında kuran dan ve peygamber den haberin oladı anlamına geliyor.

Çünkü imanın şartalrı farklı ,islamın şartları farklı şeylerdir.

İmanın şartları arasında olmayan namaz Kuran ın yakalşık yüze yakın eytinde biz müslümanlara emrediliyor

İmanın şartlarında olmayan baş örtüsü (Mümin kadınlara da söyle: Gözlerini (harama bakmaktan) korusunlar; namus ve iffetlerini esirgesinler. Görünen kısımları müstesna olmak üzere, zinetlerini teşhir etmesinler. Baş örtülerini, yakalarının üzerine (kadar) örtsünler. Kocaları, babaları, kocalarının babaları, kendi oğulları, kocalarının oğulları, erkek kardeşleri, erkek kardeşlerinin oğulları, kız kardeşlerinin oğulları, kendi kadınları (mümin kadınlar), ellerinin altında bulunanlar (köleleri), erkeklerden, ailenin kadınına şehvet duymayan hizmetçi vb. tabi kimseler, yahut henüz kadınların gizli kadınlık hususiyetlerinin farkında olmayan çocuklardan başkasına zinetlerini göstermesinler. Gizlemekte oldukları zinetleri anlaşılsın diye ayaklarını yere vurmasınlar (Dikkatleri üzerine çekecek tarzda yürümesinler). Ey müminler! Hep birden Allah'a tevbe ediniz ki kurtuluşa eresiniz. NUR suresi 31)net bir şekilde emrediliyor.

İmanın şartlarında yer almayan oruç Bakara suresi 184.ayette ( Sayılı günlerde olmak üzere (oruç size farz kılındı). Sizden her kim hasta yahut yolcu olursa (tutamadığı günler kadar) diğer günlerde kaza eder. (İhtiyarlık veya şifa umudu kalmamış hastalık gibi devamlı mazereti olup da) oruç tutmaya güçleri yetmeyenlere bir fakir doyumu kadar fidye gerekir. Bununla beraber kim gönüllü olarak hayır yaparsa, bu kendisi için daha iyidir. Eğer bilirseniz (güçlüğüne rağmen) oruç tutmanız sizin için daha hayırlıdır.) şeklinde yer alıyor

Ve bunlar gibi daha bir çok islam da ver olan ama bizlerin kafasına göre yorumdağı konular.
Ayrıca yanıt vermeni zaten beklemiyordum.Çünkü polemiği benim değil kemlerin yaptığı gayet açıktır.
 

BacKDooR

Asistan
Katılım
4 Ağustos 2007
Mesajlar
199
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Sayın vedo, görülüyor ki siz de imanın şartlarıyla, islamın şartlarını ve kuranın emretiği hususlar arasında kaybolmuşsunuz.

Bir hristiyan neden cennete gidemez? Namaz kılmadığı için mi? Oruç tutmadığı için mi? Saçını örtmediği için mi?

Hayır bunların hiç birisi değil cennete gidememe nedeni İmanın şartlarına inanmıyor olmasından dolayıdır.

İmanın şartlarını taşıyan herkes cennete gider tekrar etmeme gerek yok sanırım bu şartları taşıyan herkes eninde sonunda cennete gider (cezaları çektikten sonra) bu şartların içersinde türban da yoktur, oruçta yoktur, namaz da yoktur.

Bu ülkede şeriat olması beni jet hızıyla cennete sokamayacağı gibi bu ülkede şeriat olmaması sizin cennete gitmenize engel de teşkil etmez bilakis Hz. Muhammed "bulunduğunuz ülkenin kurallarına uyun, saygılı olun" diye emretmiştir müslümanlara, peygamberimiz sakal bıraktı diye bir karış sakal bırakanlar bu sözünü yerine getirmiyorlar neden?

Çünkü şeriatçi anlayışı budur, işine geleni yapar işine gelmeyeni yapmaz, sakal bırakırsa şekilcidir herkes vay bee der ama o sözü yerine getirirse dışarıdan bakınca kimse anlamaz o nedenle bunu ranta çeviremez.

Size sorum şudur arapçayı hangi seviyede iyi biliyorsunuz? Arapça bir tv kanalı izlediğinizde ne kadarını anlıyorsunuz?

Kuranı kerimde namaz değil ibadet yazar Türkçe tercüme olarak ibadet geçer, kaldı ki kuranda namazın ayrıntıları yer almaz bu durumda size merak ettiğim bir soru sormak isterim. Kuranı kerim elinde bulunan bir arap, kimseden yardım almadan sadece kuranı kerimi okuyarak cennete gidemeyecek mi? Malum namaz hakkında ayrıntı yok.

Hadi kuranda örtünmek, oruç vs. geçer demişsiniz kuranda birisine iftira atmak kötüdür kul hakkı her şeyden daha önemli ve asla ödenemeyecek olan bir haktır da der, ölünce imam sorar hakkınızı helal eder misiniz diye.

İftira atmak kul hakkına girmez mi? Bu durumda kuranı kerim Allah'ın yarattığı kul olan Ahmet Necdet Sezer'i koruma altına almıyor mu? Allah kullarını ayırıyor mu? Şeriatçi basına Allah tarafından bir özerklik tanınıp bu özel statü altında istediğini lekeleme hakkı mı veriyor da hangi akepeliyi görsem bu yalanlara bilinçli olarak katılıyor ve seyirci kalıyor.

Burada islamı tartışmıyoruz Sezer'e yapılan hakaretin nedenlerinden biri olan şeriat arzusu içersindekilerin kafalarındaki şeriati tartışıyoruz şeriatle kastedilen din değildir dini anlayışa dayalı devlettir.
O yüzden islam sorusunu sormanız doğru değil, açın konu ne tartışmak isterseniz onu orada tartışalım.
 

santigado

Öğrenci
Katılım
26 Ağustos 2007
Mesajlar
53
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
aynı ülkede ve de aynı forumda BackDoor gibi dogmalarla hareket etmeyip sorgulayan, düşünen insanların olduğunu aynı havayı teneffüs ettiğimizi bilmek güzel. iyi ki sizin gibi insanlar var ki vedo gibi insanlar "ülen kuranda yazıyo kapat ulan saçını" gibi hastalıklı düşüncelerini bayanlara uygulamayamıyorlar. neyse konu saptı ama bu tür bir şeyi tam tersinden anlayan insanların olduğu dünyadayız.

fikrimi yazmayacağım. zaten BackDoor arkadaşım tam anlamıyla düşündüklerimi yazmış. Onun gibi insanların var olduğunu bilmek güzel.
 

mehmet

Profesör
Emektar
Katılım
9 Mayıs 2007
Mesajlar
2,699
Reaksiyon puanı
47
Puanları
48
tüm mesajlar için söylüyorum
arkadaşlardan ricam kimin ne söylediğini kaynak belirterek yazarsa daha inandırıcı ve sağlıklı bilgiler elde etmiş oluruz
malumunuz bir kural vardır
bir yazı veya kitap yazıldığı zaman
1-KİM YAZMIŞ
2-NİÇİN YAZMIŞ
3-KİME YAZMIŞ
soruları sorulup ona göre sonuç çıkartılır
SAYGILAR
 

bulmeh

Profesör
Katılım
26 Temmuz 2007
Mesajlar
1,653
Reaksiyon puanı
14
Puanları
38
arkakapı arkadaşım yapacaksan haberi adam gibi yap! başlık ne sen konuyu nereye taşırmışsın. madem şeriatçı medya kaynaklı diyorsun kanıtlada tam olsun. böyle konular altında bazı ince konulara bilmeden atıp tutarsan / tutarsanız bu vebalin altında kalırsınız ki sizi kimse kurtaramaz! şeriat hakkında söylediklerin sadece senin korkularından ibaret!ilk önce şeriatin asıl manasını bil sonra bu devirdeki senin korkularınla bir karşılaştır o zaman sen de bana hak vereceksin.aklı başında bir müslüman zaten senin o şeriat diye bilip söylediklerin şeyleri yaşamak istemez.lütfen böyle ince konulara girmeden önce bir daha düşün.
(şu son yazınıda okuduktan sonra ekledim). yani senin gibilerin bu kadar laftan sonra bir de din dersi vermeye / tartışmasına katılması ne kadar doğru olur acaba?!?!?
saygılar.
 

kumlukoz

Asistan
Katılım
23 Şubat 2006
Mesajlar
206
Reaksiyon puanı
0
Puanları
16
zaten ne geldiyse bu ülkenin basina bu anlamsiz siyaset ve din tartismalari yuzunden geldi.BacKDooR neyseki %46 senin gibi degil.
 

mehmet

Profesör
Emektar
Katılım
9 Mayıs 2007
Mesajlar
2,699
Reaksiyon puanı
47
Puanları
48
ardaşlar bir de
yarım doktor candan
yarım hoca imandan eder
atasözünü hatırlayıp yazdıklarımızı tam bir kaynağa dayandıralım
yoksa allah korusun imanımızdan olmıyalım ŞAKA ŞAKA
 

AtakaN

Doçent
Katılım
6 Ocak 2007
Mesajlar
570
Reaksiyon puanı
3
Puanları
0
kumlukoz dedi ki:
zaten ne geldiyse bu ülkenin basina bu anlamsiz siyaset ve din tartismalari yuzunden geldi.BacKDooR neyseki %46 senin gibi degil.



%46 oylarını ne dusunerek verdı acaba ???
 

vedo

Öğrenci
Katılım
8 Temmuz 2007
Mesajlar
18
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Ne akp yi savunduğundan nede A.N.SEZER ieleştrdiğimden bu konuaya yorum yazmadım.

Sevgili BacKDooR kardeşim imanın şartları,islamın şartları arasında kaybolduğum falan yok.Ben elhamdülillah müslümanım.Ve dinimin gerekelrini elimden geldiği kadar okuyup öğrenmeye ve mümkün olduğu kadar yaşamaya çalışan bir müslümanım.Taktir edersinki bir insan bir iş yapacaksa yani müslüman olacaksa o islamın gereklerinmi öğrenip ondan sonra yapması gerekmektedir.

Ayrıca Hristiyanlar cennete giremez diye bir iddiam da yok.Böyle bir ifade kullandığımı hatırlamıyorum.ve bunun gibi nekadar söz ve davranış varsa emin ol tamamen müslümanları bir şekilde karalamak,ortalığı karıştırmak ve insan lar arasına tefrika sokmak için birer araçtır.Ki benim inancıma göre herkes dinini en iyi şekilde yaşar.Kimin cennete kimin cehennem e gireceğine ancak Allh (cc) karar verir.Bize düşen Bizden isteneneni yapmak Yasaklardan uzak durmaktır.

Gerçekten bu tür(din) konulara hiç kafa yormadığını anlaşılır bir şekilde ortaya koymuşsun.

Emin ol kuranın neresinde namaz nasıl geçiyor,hangi anlamda geçiyor. Peygamber(s.a.v)in nasıl yaşadığı neleri emrededip neleri yasakladığını,
Yaşadığım enazından yaşamaya çalıştığım dinimin derslerinide senden alacak değilim.

İftira kul hakkıdır haklısın.Ama bir şeyi gerçekten anlayamıyorum Neden A.N.SEZERİ kuranla korumaya çalışıyorsun(Şahsına bir kastım yok yanlış anlaşılmasın).Bütün insanlar allah ın yarttığı kullarıdır.Onun hakları olduğu kadar diğer insanların da hakları vardır.Takdir edersinki sen islamı bu kadar hafie aldiğin kadar benimde istediğim gibi yaşama hakkımı kullanabilmeyim.

Bilgin olsun Arapça bilmem,Gerekte duymuyorum.Çünkü bu Peygaberin arap olamsı yada kuranı kerimim arapça metinde yazılı olması,Yada benim arapça tv izlerken anyamamam benim dinimi öğrenmeme ve yaşamam engel değildir.Emin ol bu millet öyle alimler öyle evliyalar yetiştirmiş.Beni arpça ya muhtaç etmiyor.

Mademki şeriatın din olmadığını biliyorsun,İmanın şartlarının dinin gereği
olduğunu dolayısıyla imanın şartlarını şeriatı eleştrirken kullanmaman gerektiğinibilmen gerekiyor.

Konu açmıza da gerek yok herşey açık ve nettir.Bu ülkenin alimleri vardır bizim bilmemiz gereken herşey bizim dilimizle yazılıyor çiziliyor,dolayısıyla bu hakkında merak ettiklerimizi bulabilecek kaynaklara sahibiz.Eğer islam hakkında,iman hakkında yorum yapacaksak bu kaynak lardan işin aslını öğrenip yorum yapmamız gerekiyor.

 

BacKDooR

Asistan
Katılım
4 Ağustos 2007
Mesajlar
199
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Sayın bulmeh şeriatçi basının neler yaptığını görmek için delile ihtiyacınız olması sanırım fazlasıyla ilginç, delil istiyorsanız herhangi birisinin haber saatinde kanalını açmanız ya da istediğiniz gün gazetesini almanız size gerekli delilleri verecektir, sanırım geçtiğimiz dönemde hiç haber izlemediniz ya da gazete okumadınız.

"bilmden atıp tutarsınız" demişsiniz işte tipik akepe sözlerinden biri zaten bu din denen şeyi sadece siz bilirsiniz, siz derken kastım illa siz değil çünkü siz de bunu bilmezsiniz size ahmet, mehmet hoca bunu öğretmiştir siz de sorgulamadan kabul edip uygulamaya geçmişsinizdir, sadece benim gibi sözleri olanlara sen ne anlarsın dinden diyerek verecek cevabınız olmayınca tıpkı şeriatçi basın gibi sadece geçiştirerek yanıt verirsiniz.

Çık o zaman aksini söyle de ki "hayır kardeşim, imanın şartlarını yerine getiren adam da cenete gitmez" de, de ki "imanın şartları arasında türban var" de savun bakalım fikrini nasıl savunacaksın herkes görsün.

Din dediğin şey gizli saklı değil ki sana kuranı kerim yollanmış ömer çelakıl gizli şifreler arayınca şeriatçi basın ayağa kalktı ama gel gelelim onların söylediklerine göre kuranı kerimi herkes anlayamaz, bir terslik var bu işte Allah şifreli mi yolladı hadisinler oradan.

Sayın bulmeh demişsiniz ki "gerçek müslüman zaten söylediklerini yaşamak istemez" bir önceki mesajımda aynen şunu dedim "biri çıkar herkesi aynı kefeye koymayın der, ama gel gelelim şeriat anlayışını benimseyenlerin yüzde 90 ı bu kafadadır..." söylediğimin ne kadar doğru olduğunu ve sizlerin fikinde olanların neler yazacağını demek ki gayet iyi biliyormuşum. Yüzde 10 luk aşırı olmayan kesim genelleme yapma diyerek yüzde 90 lık kesimi yobazca düşünen fikri savunmamı bekleyemez.

"yani senin gibilerin bu kadar laftan sonra bir de din dersi vermeye / tartışmasına katılması ne kadar doğru olur acaba?" demişsin buna yanıt verdim dini sen de bilmezsin senin hacın hocan bilir sen onlardan alır konuşursun, sizin fikirlerinize mantık çerçevesinde hayır diyenlere cevap vermek yerine bu şekilde "sus zındık sen bilmezsin, sen dinsizsin" dersiniz, bu aslında ezberciliğin sonucudur verecek cevabı olmayanların uyguladığı taktikdir.

Belge isteyen arkadaşlar hangi konu için belge istediklerini söylerlerse vereyim, leyla zanaların serbest kalması 9 haziran 2004, terör affı temmuz 2003, abdullah öcalana çıkartılmak istenen af içinse googleda "terörle mücadele yasası 6. madde" şeklinde arama yapın şimdi ben kaynak verirsem akepeliler çıkar kaynağı beğenmez kendileri dediğim gibi aratsınlar istedikleri siteye baksınlar.

KUMLUKOZ eğer orana vuracaksak yüzde 46 üzerine dtp oylarını da ekle, akın birdalları ekle efendim fazileti ekle, komünist partiyi falan ekle akepe sempatizanları yüzde 50 yi geçiyor, yani yarımızdan fazlası bizim gibi düşünmüyor demektir, kaldı ki bizim gibi milliyetçilerin oranı zaten yüzde 40.

Ama orana aldanma Türkiye'de mağdur edebiyatı yapan çok oyla gelmiştir, demirel de mağdur gittiği her seçimden sonra geri gelmiştir ama son seçimden sonra geri gelemedi neden? Çünkü mağdur gitmedi akepenin durumu budur eğer yüzde 46 yı şeriatçi sanıyorsan sadece kendinizi kandırıyorsunuz demektir ki dtp nin seçime girmediği yerlerde akepeye destek olun çağrısı da vardır.

O yüzden merak etme bizim oranımız en fazla yüzde 40 sizin oranınız rahat yüzde 60 vardır.

Sayın vedo Sezer'i savunurken kuranı katma nedenim, onu lekeleyen insanların kuranı kerimi feyz almalarından dolayıdır din adına bunu yaparlar.

Emin ol kuranda ne yazıyor ne bitiyor hepsini biliyorum defalarca okumuş insanım, incili de okudum ve kuranı kerimin incilden kat ve kat daha gerçekçi olduğunu da biliyorum yani ben başkaları gibi incil kötüdür demedim kendi kararımı kendim verdim ve inanacak kişinin kurandaki yazanlara inanması daha mantıklı olacaktır, ama kuranı kerimi yobazlıklarına alet etmeye çalışanlar olduğu sürece şeriat falan savunmam.

Diyorsun ki bana şeriat hakkında konuşurken imanın şartlarına girme e incile girecek halim yok, savunulan şeriate zaten kuranın kendisi karşı elbette kurandan örnek vermek durumundayım.
 

Panculli

Profesör
Katılım
31 Mart 2007
Mesajlar
1,234
Reaksiyon puanı
2
Puanları
38
Yaş
39
BacKDooR söylediklerini okurken bazen hayrete düştüm belkide bilmeden okadar çok yanlış şey söylemişsinki neyse kuranda geçen şu ayetleri okursan belki anlarsın haaa birde şu var kuran tek başına yeryüzüne inmedi Hz. Muhammed (s.a.v.) onu bize açıkladı
artık bunada bişey diceksen Allah yarımcın olsun.

Mâide 6
Ey iman edenler! Namaz kılmaya kalktığınız zaman yüzlerinizi, dirseklerinize kadar ellerinizi, başlarınızı meshedip, topuklara kadar ayaklarınızı yıkayın. Eğer cünüp oldunuz ise, boy abdesti alın. Hasta, yahut yolculuk halinde bulunursanız, yahut biriniz tuvaletten gelirse, yahut da kadınlara dokunmuşsanız (cinsi birleşme yapmışsanız) ve bu hallerde su bulamamışsanız temiz toprakla teyemmüm edin de yüzünüzü ve (dirseklere kadar) ellerinizi onunla meshedin. Allah size herhangi bir güçlük çıkarmak istemez; fakat sizi tertemiz kılmak ve size (ihsan ettiği) nimetini tamamlamak ister; umulur ki şükredersiniz.
Tevbe 68
Allah erkek münafıklara da kadın münafıklara da kafirlere de içinde ebedi kalacakları cehennem ateşini vadetti. O, onlara yeter. Allah onlara lanet etmiştir! Onlar için devamlı bir azap vardır.
Nûr 31
Mümin kadınlara da söyle: Gözlerini (harama bakmaktan) korusunlar; namus ve iffetlerini esirgesinler. Görünen kısımları müstesna olmak üzere, zinetlerini teşhir etmesinler. Baş örtülerini, yakalarının üzerine (kadar) örtsünler. Kocaları, babaları, kocalarının babaları, kendi oğulları, kocalarının oğulları, erkek kardeşleri, erkek kardeşlerinin oğulları, kız kardeşlerinin oğulları, kendi kadınları (mümin kadınlar), ellerinin altında bulunanlar (köleleri), erkeklerden, ailenin kadınına şehvet duymayan hizmetçi vb. tabi kimseler, yahut henüz kadınların gizli kadınlık hususiyetlerinin farkında olmayan çocuklardan başkasına zinetlerini göstermesinler. Gizlemekte oldukları zinetleri anlaşılsın diye ayaklarını yere vurmasınlar (Dikkatleri üzerine çekecek tarzda yürümesinler). Ey müminler! Hep birden Allah'a tevbe ediniz ki kurtuluşa eresiniz.


Siyaset konusundada bişey diyemem o herkesin kendi düşüncesidir.
 

alpkop

Öğrenci
Katılım
27 Haziran 2007
Mesajlar
48
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
siyaset ayrı bir konu, ona girmek istemiyorum.
Ancak dini konularda, her önüne gelen uluorta yorum yapmasını çok yanlış buluyorum.

Şeriat konusuna gelince :
Bu konu hakkında yorum yapmak herkesin haddine değil. bu konuda bilgi sahibi olan alimler bile fazla detaya inmiyor. ancak malesef günümüzde ayağa düşürdüler (haşa).

Gusül abdestinin nasıl alınacağını bile bilmiyen kitleler, kendilerini şeriat konusunda exper görüyorlar.
artık bilgi çağında yaşıyoruz, şeriat nedir, neye yarar gibi soruları çok rahat birşekilde eğer doğru kaynaklara bakarlarsa öğrenirler.
kalkıpta kanaltürkten yada cumhuriyet hürriyet gibi yada çölaşan gibi kaynaklardan öğrenemezler, bilakis sapıtırlar, yoldan çıkarlar.
günümüzde binlerce gayri müslim insan islamı kabul ediyor? neden ? araştırdıkları için.!

11 eylül olayından sonra islamiyete girişte çok fazla artış var mesela, neden? adamlar oturup düşünüyor : kimdir bu müslümanlar? neden bombalıyıp duruyorlar hep? diye.
ve gidip araştırıyorlar islamiyeti, ve işin öyle olmadığını, sadece kendi ülkelerinin işi saptırdığını görüyor, ve islamiyeti kabul ediyorlar.
ama biz ise, islami yaşamın içinde, hala birbirimize atıp tutuyor, şeriat gibi dinen hassas birkonuda kendi fikirlerimizi dayatıyor, ve haşa yanlışlığından bahsediyoruz.

Bu konuda benim son söylemem gereken şey şudur :
"Leküm dinüküm, veliye din." - kafirun suresi"

sizin dininiz size, benim dinim ise bana. isteyen inanır, istemeyen inanmaz. bu bilgi çağında, benmi yoldan çıkanları çevirmeye çalışacağım? maşallah herkes kül bırakmıyor dini konuda, ama dini nekadar uyguluyor ve yaşıyor diye sorsak, sanırım çoğumuz sınıfta kalırız.!!! kendi uygulamadığı bir konuya yorum yapmak, sanırım düşük bir seviyeye sahip olmaktır. ciddiye alınmaması gerekir o kişinin.
ayrıca bu forum bir teknoloji forumu, ama malesef bu tip kitleler, kuyruk acısının ve azınlığın vermiş olduğu eziklik kompleksi içinde, nereye saldıracaklarını şaşırıyorlar. bunun ortamı burası değil. burada teknoloji konuşulmalı. ortak dil olarak. ama onu bile ayırt edemeyen bir zihniyet, yok olmaaya mahkumdur. ve yokta olacaktır.
 

BacKDooR

Asistan
Katılım
4 Ağustos 2007
Mesajlar
199
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Panculli neden şaşırdığınızı anlayamadım, yazdığım şey "kuranı kerimde namaza dair ayrıntıların yer almadığıydı". Ayrıntı var mı? Ezan nasıl okunur? Türkçe mi arapça mı olmalı? Namaz nasıl kılınır? Kaç rekat? Bu ayrıntılar yok dedim, var mı da ben göremedim yoksa sadece abdestten bahsedilmesine dayanarak mı şaşırdınız?

Abdest olayı temizliktir ve hristiyanlıkta olsun diğer dinlerde olsun temiz insan ibadet edebilir ve kuranı kerimin ibadet için abdestin tarifini yapmasında ne var ki? Kuranı kerimde ibadet yer almıyor demedim ibadet var, namaz ile kastedilenin ibadet olduğunu söyledim ve ibadet için temizlik gerek diyor kuranı kerim, neye şaşırdınız anlayamadım.

Namaz imanın şartı değildir dedim buna mı şaşırdınız? Bunu ben söylemiyorum bunu Allah söylüyor saydığı 6 şartın içersinde namaz yok, örtü yok buna m şaşırdınız?

Sayın alpkop siz de siz anlamazsınız bunlar derin mevzular diyerek bir önceki mesajımda yazdılarımı doğrulamış oldunuz her şeyi benim hocam daha iyi bilir bizim tekelimizde başkası düşünemez tartışamaz diyenlerdensiniz böyle diyenlerle tartışmak yanlış olur.
 

mehmet

Profesör
Emektar
Katılım
9 Mayıs 2007
Mesajlar
2,699
Reaksiyon puanı
47
Puanları
48
BacKDooR dedi ki:
Panculli neden şaşırdığınızı anlayamadım, yazdığım şey "kuranı kerimde namaza dair ayrıntıların yer almadığıydı". Ayrıntı var mı? Ezan nasıl okunur? Türkçe mi arapça mı olmalı? Namaz nasıl kılınır? Kaç rekat? Bu ayrıntılar yok dedim, var mı da ben göremedim yoksa sadece abdestten bahsedilmesine dayanarak mı şaşırdınız?

Abdest olayı temizliktir ve hristiyanlıkta olsun diğer dinlerde olsun temiz insan ibadet edebilir ve kuranı kerimin ibadet için abdestin tarifini yapmasında ne var ki? Kuranı kerimde ibadet yer almıyor demedim ibadet var, namaz ile kastedilenin ibadet olduğunu söyledim ve ibadet için temizlik gerek diyor kuranı kerim, neye şaşırdınız anlayamadım.

Namaz imanın şartı değildir dedim buna mı şaşırdınız? Bunu ben söylemiyorum bunu Allah söylüyor saydığı 6 şartın içersinde namaz yok, örtü yok buna m şaşırdınız?

Sayın alpkop siz de siz anlamazsınız bunlar derin mevzular diyerek bir önceki mesajımda yazdılarımı doğrulamış oldunuz her şeyi benim hocam daha iyi bilir bizim tekelimizde başkası düşünemez tartışamaz diyenlerdensiniz böyle diyenlerle tartışmak yanlış olur.
islamiyet bir bütündür
imanın altı şartını alıp islamın beş şartını söylememek biraz abes kaçar
bunların hepsi 32 farzdır
32 farzı yerine getirmeyen tam manasıyla kulluk vazifelerini yerine getirmiş olmaz
saygılarımızla
 

regedit

Profesör
Katılım
18 Ağustos 2007
Mesajlar
1,452
Reaksiyon puanı
1
Puanları
36
eski cumhurbaşkanı konusu nerelere gelmiş :^)

buraya ne kadar mesaj yazılırsa yazılsın sonuca ulaşılamayacak, biri diğerini ikna edemeyecek
hiç olmadı başlığı değiştirin !!!
 

cathlack

Profesör
Katılım
3 Mayıs 2007
Mesajlar
2,225
Reaksiyon puanı
6
Puanları
0
emubaltaci dedi ki:
AtakaN dedi ki:
Medyayı ne guzxel kullanıyorlar. sahteyı gercek gercegı sahte dıye nasıl gosterıorlar. turkıyeyı zor gunler beklıyor.
Sezer in böyle bir sey edecegine inanmıyorum. ayrıca medya gerçektende çok ii kullanılıyor.. doğan holding başta olmak üzere ;)
+1
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst