Eski bilgisayarıma Linux kurmalımıyım ?

26¥¥26

Profesör
Reaksiyon puanı
1,553
Babam böyle şeylere karşı ama ben yapmak istiyorum.Bilgisayarda Win 7 var.Bende böyle işletim sistemleriyle çok da ilgilenmiyorum.Geçişte sorun yaşar mıyım ?İnternetim kısıtlı.Bana sıkıntı yaşatır mı yüklerken ?Yada bana katkı sağlar mı ?
Mesaj otomatik birleştirildi:

2 GB Ramim dahili İntel ekran kartı ve en az 10 yıllık değişik bir işlemcim var.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bilgisayardaki Win 7 yi mi yükseltsem ?

Son düzenleme:

gen2

Asistan
Reaksiyon puanı
136
O sistemle kullanabileceğin çok güzel Linux dağıtımları var. Ancak linuxe oyle he dedinmi geçilmiyor. biraz öğrenme isteği, merak ve sabır ister.

• Beğen
Reactions: bud

26¥¥26

Profesör
Reaksiyon puanı
1,553
O sistemle kullanabileceğin çok güzel Linux dağıtımları var. Ancak linuxe oyle he dedinmi geçilmiyor. biraz öğrenme isteği, merak ve sabır ister.
O kadar biliyorum.Windows daki uygulamaları WineHQ ile açabilirim.Çoğunu.Tüm Windowsları kullandım.Arkadaşım Linux Mint kullanıyor.

gen2

Asistan
Reaksiyon puanı
136
O kadar biliyorum.Windows daki uygulamaları WineHQ ile açabilirim.Çoğunu.Tüm Windowsları kullandım.Arkadaşım Linux Mint kullanıyor.
Kullan o zaman kardeşim birşey kaybetmezsin. Ben onlarca windows oyunu kurdum mesela cillop gibi çalışıyor.

LifeStyle

Profesör
Reaksiyon puanı
802
netten kurulumunu izle. conficker zaten iso linkini vermiş. indir usb ye aç, yükle.. ben zamanında pardus kullandım, farklı bir deneyim. virüs kullanmana gerek yok, firefox ile mutlu mesut yaşarsın. oyun için çok beklentin olmasın. normal internet kullanımı için bence gayet iyi linux..

zaten çok çok eski bilgisayarda yapılacak 3 şey var,
1) linux yüklemek
2) parçalardan anahtarlık yapmak
3) kasayı mangal olarak kullanmak :joycat: