radyoaktif
Asistan
- Reaksiyon puanı
- 31
Arkadaşlar tekrar merhaba. "Laptop siyah ekranda kalıyor, masaüstü açılmıyor?" başlıklı konudaki sorun ile hala uğraşırken, başka bir konu hakkındaki önerilerinizi almak istedim. Başlıktan da anlaşılacağı üzere elimde 478 pin çok eski, pentium 4 ve 1gb ram'i olan, IDE HDD ve CD-ROM'u bulunan, kullanmadığım bir bilgisayar var. Bir ara XP kurup bırakmıştım. Lakin bu aralar bilgisayarı, eski monitörüme bağlayıp receiver'lara image atma vs gibi işlemler için xp ile uğraşmak istemediğimden windows 8.1 64 bit ile idarelik revize etmek istedim ancak aşağıdaki hatayı aldım. Bunun üzerine 32 bit ile denedim gene aynı hatayı aldım.
Windows 8.1'i USB üzerinden boot edip windows logosuna geliyorum ama en az yarım saat bekledikten sonra yukarıdaki hatayı veriyor. 32 ve 64 bit fark etmedi ikisinde de aynısını yaptı. HDD'ye bad sector ve read-write testi uyguladım bir sorun gözükmedi.
Bilgisayarın özellikleri şu şekilde;
Windows 8.1 kurulum dosyalarında bir sorun yok zira önceki konuda da dediğim gibi aylardır sorunsuz kullandığım ISO dosyaları. Windows 7 ile denemedim ama sanırım onda da aynı hatayı verir. Sizce sorun nedir arkadaşlar? Yardımcı olursanız minnettar kalırım.

Windows 8.1'i USB üzerinden boot edip windows logosuna geliyorum ama en az yarım saat bekledikten sonra yukarıdaki hatayı veriyor. 32 ve 64 bit fark etmedi ikisinde de aynısını yaptı. HDD'ye bad sector ve read-write testi uyguladım bir sorun gözükmedi.
Bilgisayarın özellikleri şu şekilde;

Windows 8.1 kurulum dosyalarında bir sorun yok zira önceki konuda da dediğim gibi aylardır sorunsuz kullandığım ISO dosyaları. Windows 7 ile denemedim ama sanırım onda da aynı hatayı verir. Sizce sorun nedir arkadaşlar? Yardımcı olursanız minnettar kalırım.