Eset Smart Security Sorunu

ulvi_kcky

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Bilgisayarıma format atmadan önce Avira ve Ad-Aware ile tarattığımda belli bir yerde tarama bitmeden bilgisayar kilitleniyordu. Format attım ve Eset Smart Security kurdum tarama yaptırdığımda c:\windows\inf klasörüne geldiğinde tarama ilerlemiyor ve bilgisayar kilitleniyor. Güvenli modda Avira ile de tarattım ama yine kilitlendi. Nedeni ve çözümü hakkında yardımcı olabilirseniz sevinirim.

muratcanberber

Profesör
Reaksiyon puanı
0
Format atmak zor gelmeyecekse at hiç uğraşma boşuna. Şimdi çıkıp bana diyeceklerdir "efendi efendii Format iyi bir bilgisayarcının son çaresidir " falanda uğraşmaya değmez diyorum ben.

Anti virüs'ün taramasını engelleyen birşeyler olabilir belki.

ulvi_kcky

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Daha dün format attım. Formattan öncede tarama esnasında kilitleniyodu, fomattan sonrada aynı şey oldu.

itsfresh

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Bilgisayarında sedece bir antivirüs kullan.

muratcanberber

Profesör
Reaksiyon puanı
0
Bad sectorlere bak bakalım . varsa bad sector programlarla o bölümü yok saydır. O zaman taramada sorun olmaz.

ulvi_kcky

Doçent
Reaksiyon puanı
0

muratcanberber

Profesör
Reaksiyon puanı
0
Aynı şeyi 2 defa yazmana gerek yoktu. Bad sector'den kaynaklanabilir bu olay. onu bir araştır

o_asy

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Bad sector olsa formatta, kurulum sırasında kurulumdan sonra sorun çıkarır veya donma falan olur. c:\windows\inf\mdmzyxel.inf dosyası zyxel marka bir donanıma (modem) aitse donanım sürücülerini kaldırıp taratmayı bir dene.
.INF - Bilgi (Information) dosyaları. Genellikle salt metin içeren bu dosyalar, bir uygulama veya dosya hakkında bilgi içerebildikleri gibi donanım sürücülerinin yüklenmesine de aracılık ederler. Donanım sürücülerinin bulunduğu klasördeki INF dosyasını inceleyerek hangi donanıma ait olduğunu ortaya çıkarabilir, INF dosyası üzerine sağ tıklayarak Yükle'yi seçip ilgili aygıt sürücülerinin yüklenmesini sağlayabilirsiniz.

ulvi_kcky

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Zyxel marka donanımım yok. Yüklemeye kalktığımda bilgisayar tekrar kilitlendi.

KintaRo

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Hard Disk'indeki bad sectorleri taramak için;
http://www.sermerane.com/dosya/Hiren_s.BootCD.9.3-.iso
kullanabilirsin. Indirdiğiniz dosyayı Nero ile şu şekilde CD'ye yazın ve Bilgisayarınızı bu CD'den başlatın. (Boot edin):

Bilgisayarı BootCD'den başlattıktan sonra önünüze şöyle bir pencere gelecek:

hirenok9.jpg

Hard Disk araçlarını seçin ve bir sonraki pencereden İleri'yi seçip Enter tuşuna basın. Orda Hard Disk'iniz hangi marka ise o aracı seçip Çalıştırın ve Diagnostic Test / Short test / Long test hard disk'inize göre birini/bir kaçını seçin ve test/testleriniz yapın. Hard Disk araçlarının içinde Hard Format gibi seçenekler olduğundan bu işlemden önce dosyalarınızı yedeklemenizi öneririm. Yanlışlıkla tüm verileri silebilirsiniz. Eğer bu işlemi başarılı şekilde yaptıysanız ve bad sector bulamadıysanız Windows açıkken Başlat*Çalıştır'a gelin chkdsk /F /R yazıp Enter tuşuna basın. Önünüze gelen DOS penceresinde E yazıp basıp Enter tuşuna basın ve bilgisayarınızı yeniden başlatıp tarama yapmasına izin verir. Eğer C:\Windows\Inf ya da dosya sisteminde bir sorun varsa çözecektir. Kolay Gelsin.

ulvi_kcky

Doçent
Reaksiyon puanı
0
KintaRo dediğin yönetemi uyguladım 1 tane bad sector buldu ve onardı. Yalnız çok uzun sürdü, nerdeyse 11-12 saat. Bu yöntemi uygulayacak arkadaşlar saatlerini iyi ayarlasın yoksa baya sıkıntı oluyor.

Birde low-level format atmayı düşünüyorum, tahminen ne kadar sürebileceğini bilen birisi var mı? 8 saat sürer gibi birşey hatırlıyorum ama emin değilim.

muratcanberber

Profesör
Reaksiyon puanı
0
Birde low-level format atmayı düşünüyorum, tahminen ne kadar sürebileceğini bilen birisi var mı? 8 saat sürer gibi birşey hatırlıyorum ama emin değilim.

Low level format yani Fabrika formatı , gerçekten uzun süren ve riskli bir işlemdir. Hdd'nizin elinizde kalması ihtimali vardır. Elektriklerin kesilmesini bazı kişiler zarar verir diyorlar bazıalrı zarar vermez diyorlar . Tehlikeli bana göre.

Bütün bölümler (C sürücüsü D sürücüsü E sürücüsü) gidecek tek sürücü kalacak. Tüm veriler silinecek. Ama disk çok daha performanslı çalışacaktır.
Hatta 10-20 gb yer kazancıda olabilir.

Ayrıca format ile silinmeyen virüsler falan varsa bu şekilde tamamen silinir. Benimde yapmam lazım ama zor geliyor .

Hdd'nin boyutuna bağlı birde RPM'ine

ulvi_kcky

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Neyse o zaman LLF'yi uygun bir zamanda denerim şimdilik dursun. Yardımlar için teşekkür ederim.

muratcanberber

Profesör
Reaksiyon puanı
0
Pm'dede dedim ulvi_kcky . Partition magic programını indir fabrika formatı attıktan sonra lazım olacak.

halat06

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bu proğramı yüledim ama uptade yapmayı çalışıom tıklatınca çıkan parola ve kullanıcı haata verio ne yapabilirim