Alperenpolat
Öğrenci
Merhaba arkadaslar bilgisayarin yerini degistirdim degistirdikten sonra boyle bir hata verdi cözümune internette aradim ama bulamadim biostan ne yapmam gerek bios 4 Simdiden tesekkur ederim
Nasil yapabilirim onu birazdaha aciklarmisinizBios ayarlarından boot sırasında hard diskin en başta yani en üstte olduğuna bakar mısınız? Eğer öyle değilse boot menüsünden hard diski en üst sıraya taşıyın.
Bios ayarlarından.Bu ekrandan mi yapacagim yoksa biostanmi
Ben yazılmasını istedim sorunun çözümü bu sadece arkadaş Bios'ta tecrübesizSorun çözüldü mü? Çözülmediyse neden başlıkta "Çözüldü" yazıyor?
HDD'nin ve SSD'nin kablolarının takılı olup olmadığına bakabilirsiniz.Evet hem ssd hemde hdd kullaniyorum dediginiz gibi uefi hard diski denedim yine ayni hatayi verdi kasayi acıp ne yapmami onerirsiniz
Bilen birisine sorabilir ya da bilgisayarcıya gösterebilirsiniz.Kablolarin hangisi oldugunu nasil bilebilirim ?
Dediğim gibi taşıma sırasında SSD'nizin güç kablosu veya sata kablosu çıkmış olabilir.Kasayı açıp SSD'nize bakın.Güç kablosunun pinlerinin ucu L şeklinde zaten onu çıkıksa takın.Yanlış takılmasının imkanı yok onun ucuna bakın öyle takın.Sata kablosu çıkıksa onuda takın.Tüm kabloları takınca tekrar Bios'u açın ve 1. sıraya SSD'nizi getirin.Kolay gelsin.Kablolarin hangisi oldugunu nasil bilebilirim ?
Bilgisayarcıya danışabilirsiniz.Tesekkur ederim bilgisayari koydugum kutuda 3 4 guc kablosu vardi hangisi oldugunu bilemedim yanlis takilirsa boyle bir hata verirmi
Güç kablolarının hepsi aynı ise sıkıntı olmaz SSD gereken gücü alsın yeter.Sata data kablosunu da taktıysanız Bios ayarlarını yapın.Bilgisayarınız SSD'den Boot edecektir.Geçmiş olsunTesekkur ederim bilgisayari koydugum kutuda 3 4 guc kablosu vardi hangisi oldugunu bilemedim yanlis takilirsa boyle bir hata verirmi
Rica ederim,geçmiş olsunDediginiz gibi actim bi tane kablo cikmisti taktim o kabloyu bilgisayari yeniden baslattim ama yine ayni hatayi verdi
--- Gönderi Güncellendi ---
Ssd denmi calistirayim yoksa tosiba danmi
--- Gönderi Güncellendi ---
Tamam ssd den denwdim oldu cok saolun ilginiz icin
SSD'yi kontrol edip Bios'u tekrar kontrol edin diskiniz menüde gözükmüyor.Bu menuden hangisini secmeliyim
Bios'un ayarlarını sıfırlayıp listeyi tekrar kontrol edin.Ama f11 e basarak secim yapip bilgisayari acabiliyorum