Erdoğan'ın ilginç Atam izindeyiz yorumu

quasimodo

Profesör
Katılım
20 Aralık 2008
Mesajlar
1,929
Reaksiyon puanı
57
Puanları
0
Erdoğan'ın ilginç Atam izindeyiz yorumu
15 Kasım 2009 16:20


İzmirlilere demokratik açlımı anlatıp, destek isteyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP'yi sert bir dille eleştirdi. Erdoğan, CHP'lilerin 10 Kasım günü Meclis'te açtıkları 'Atam izindeyiz' pankartları için bakın neler söyledi:


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, TBMM'deki ''Demokratik Açılım'' görüşmelerinde, CHP'nin pankart açmasını eleştirerek, ''Meclis Genel Kurulu'nda oturumu provake etmeye kalktılar. 'Atam izindeyiz' diyorlar. 'Atam eserlerine sahip çıkacağız' diyorlar. Yahu size zaten alıştık. Siz bunu her zaman yapıyorsunuz da 'Atam izindeyiz' diyerek, bugüne kadar ne yaptınız, bir dikili ağacınız var mı bu ülkede? Yok. Ha ama şunu söyleyebilirim. 'Atam izindeyiz' diyorlar ya, doğru. Onlar izindeler, biz çalışıyoruz. Farkımız bu. Biz 24 saat, gece gündüz demeden çalışıyoruz'' dedi.
İzmir'in Kemalpaşa ilçesi Ulucak beldesinde, Ankara-İzmir bölünmüş devlet yolunun açılış töreninde konuşan Başbakan Erdoğan, kaybolan yılların, emeklerin kendilerini üzdüğünü, canlarını yaktığını, çağa, ülkeye, millete yakışmayan geri kalmışlık manzaralarını, yoksulluk ve yoksunluk manzaralarını gidermek, şehirlerin, milletin temel ihtiyaçlarını karşılamak için var güçleriyle çalıştıklarını kaydetti.
Gelirken yol kenarlarındaki hali görünce belediye başkanlığı yapmış biri olarak üzüldüğünü ifade eden Başbakan Erdoğan, şöyle konuştu:
''Diyorum ki böyle bir belediyecilik anlayışı olmaz. Böyle bir yerel yönetim anlayışı olmaz. Sizin imar planlarınız nerede? Bu imar planları yok mu? Bunları hayata ne zaman sokacaksınız? Bir taraftan diyeceksin ki 'Ben iktidara talibim' ama bunun örneğini veremiyorsun. Anamuhalefetin lideri sadece laf üretiyor, laf. İşte sınav burada, imtihan burada. Hadi gel bunu başar. Ne yaptığın ortada. Bir değişim istiyoruz. Her şeyiyle, bütün imar planlarıyla, bütün projelerle bunlarla kaçak inşaat, kaçak yapı bunların artık ortadan kalkması lazım. Hangi yüzyılda yaşıyoruz? Atatürk muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkmaktan bahsetti, peki ya sayın Baykal, sen bu işin neresindesin bakalım. Muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkmanın gayretinde misin, yoksa dört dörtlük bir gerici misin? İnan gerici. Niye? Çağın çok gerisinde yaşıyor ve gider seçim zamanlarında, 'İşte bak bunlar gerici, yıkacaklar', oy alacak ya bunun için. Öyle bir şey söyle ki benim bu vatandaşım buralarda oturmasın. Ne yapacaksın? Biz gelince, 'Bak şurada şu binaları yapacağız, ama bunları da yıkacağız' de. İşte bak 400 bin konut şu anda biz yaptık, 300 bin konutu sahiplerine teslim ettik. Niye? Türkiye'de bir değişim olsun, bir dönüşüm olsun, benim fakir fukaram, garip gureba vatandaşımı kenarda sokakta bırakmayalım, onlar da modern, çağdaş evlerde yaşasın diye bu adımları attık. 20 yıl, 15 yıl, 10 yıl vadeyle. Ayda kira öder gibi 200-300-400 lira taksitle konut yaptık, yapıyoruz. Bunu ben belediye başkanı olduğum zaman da yine yaptım. Şimdi başbakan olarak yine yapıyoruz. Niye? Çünkü Türkiye Cumhuriyeti demokratik, laik, sosyal bir hukuk devletidir. Sosyal devlet olmanın gereği budur ve onun için yapıyoruz.''
''ONLAR İZİNDELER, BİZ ÇALIŞIYORUZ''
Hükümet olarak yaptıkları çalışmalardan bahseden Başbakan Erdoğan, ''Ama bunların hafızası, bunların anlaması, idraki maalesef buna yetişmez. 'İdraki meali bu küçük akla gerekmez, zira bu terazi, bu kadar sıkleti çekmez' diyor şair'' diye konuştu.
Türkiye'nin emeklerin zayi edildiği, insanların enerjisinin boşa harcandığı o yıllara asla geri dönmeyeceğini, her geçen gün hedefleri büyüttüklerini, bütün şehirlerin imarı, daha bayındır hale gelmesi için yoğun bir gayret sarf ettiklerini, çağa yakışmayan, ülkeye, millete yakışmayan, geri kalmışlık manzaralarını, yoksulluk, yoksunluk manzaralarını gidermek için var güçleriyle çalıştıklarını vurgulayan Başbakan Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:
''Ülkemizin bütün şehirlerini, ilçelerine, mahallelerine, köylerine, en küçük birimlerine varıncaya kadar geziyor, insanımızın yaşadığı en ücra köşeye dahi hizmet götürüyor, burada olduğu gibi ülkemizin kalkınma heyecanını, ilerleme coşkusunu milletimizle birlikte paylaşıyoruz. Bir taraftan 50 yıl önce yapılması gereken, ama o dönemden bu yana görev yapan hükümetlerin ihmal ettiği yatırımları gerçekleştiriyoruz, diğer yandan 50 yıl sonrasını hedefliyoruz. Çünkü Türkiye'nin geleceğinin temellerini bugün atmak zorundayız. Yoksa yarın yavrularımız gelecek. 'Anacığım ne yapayım, Ergenekon'un avukatıyım' diyor beyefendi. Parlamentoda toplantı yapıyoruz, bakıyorsunuz ki CHP milletvekili birilerini tutup izleyici koltuklarının üzerinden orada provake ediyor. İzleyici tribününde alkış dahi olamaz, slogan atılamaz. Bütün bunlara rağmen alıyor oraya getiriyor, ondan sonra da orada slogan attırıyor, oradan Meclis'in sükunetine, suhuletine ters hareketler yaptırıyor. Bir hafta önce yaşadık. Ellerinde pankartlarla Meclis Genel Kurulu'nda oturumu provake etmeye kalktılar. 'Atam izindeyiz' diyorlar. 'Atam eserlerine sahip çıkacağız' diyorlar. Yahu size zaten alıştık, siz bunu her zaman yapıyorsunuz da 'Atam izindeyiz' diyerek bugüne kadar ne yaptınız, bir dikili ağacınız var mı bu ülkede? Yok. Ha ama şunu söyleyebilirim, 'İzindeyiz' diyorlar ya, doğru. Onlar izindeler, biz çalışıyoruz. Farkımız bu. Biz 24 saat, gece gündüz demeden çalışıyoruz. Değerli kardeşlerim tek derdimiz var. Ülkeye uzun yıllar hizmet üretecek eserler ortaya koymak. Aziz milletimize, uzun yıllar hizmet edecek eserler üretmek. Biz milleti oyalayan, boş sözlerle sadece gönül eğlendirmek için sarf edilmiş sözlerle anılmak istemiyoruz. Biz eserlerimizle konuşmak, eserlerimizle hatırlanmak istiyoruz.''
''2012'DE HEDEF, 22 BİN 500 KİLOMETRE BÖLÜNMÜŞ YOL''
2012 için hedeflerinin, bölünmüş yol ağını 22 bin 500 kilometreye çıkarmak olduğunu, 2009 yılı için hedeflerinin 644 kilometrelik tek platformlu yol iken, hedefi aşarak 789 kilometrelik tek platformlu yol yapacaklarını, birçok yolun tamamlanarak açılış için hazır beklediğini anlatan Başbakan Erdoğan, ''262 kilometre Afyonkarahisar-Antalya yolu bunlardan biri. Bir diğeri 134 kilometre uzunluğundaki Bozöyük-Adapazarı yolu. Orası da ölüm virajlarıydı. Hamdolsun o da şimdi bitti ve onların açılışını da yapacağız. Diğeri 323 kilometre uzunluğundaki Bursa-İzmir yolu. Bir diğeri 367 kilometre uzunluğundaki Şanlıurfa-Habur yolu. Bunları yıl sonuna kadar açılışa hazır hale getiriyoruz ve bu açılış törenlerini de inşallah yapacağız. Cumhuriyetimizin 100. yılında bölünmüş yol ağını toplamda hedefimiz 32 bin kilometreye çıkarmak. Doğu batı koridorlarını bölünmüş yol haline, yani duble yol haline getirdik. Kuzey güney koridorlarına öncelik vereceğiz ve burada bizi bağlayan hedefleri böylece çizmiş oluyoruz'' dedi.
''DEMOKRASİ HEPİMİZ İÇİNDİR''
''Demokratik Açılım'' ile ilgili vatandaşlara bilgi veren Başbakan Erdoğan, ''Değerli kardeşlerim herkesin şunu iyi anlamasını istiyorum. Demokrasi hepimiz içindir, özgürlükler hepimiz içindir. Geçmiş dönemleri bir hatırlayın, Türkiye'de ne zaman demokrasi askıya alındıysa, aynı yıllar içinde Türkiye'nin kalkınması da ilerlemesi de ne yazık ki askıya alınmıştır. Demokrasinin askıya alındığı yıllarda, demokrasinin kesintiye uğradığı dönemlerde, demokrasinin zaafa uğradığı yıllarda, Türkiye hep gerilemeye başlamıştır'' diye konuştu.


AA
http://www.haber7.com/haber/20091115/Erdoganin-ilginc-Atam-izindeyiz-yorumu.php
 

yumluanarsist

Rektör
Katılım
11 Haziran 2009
Mesajlar
12,009
Reaksiyon puanı
280
Puanları
0
Evet, biz izindeyiz. Sen çalışıyorsun.

Zaten aradaki fark da bu. Biz (Biz diyorum, aslında kendimi katmamam lazım buna.) izindeyiz çalışmasak bile, en azından değerleri korumaya çalışıyoruz geliştirmesek bile. Sen? Sen sadece çalış, tersi yönde çalış ama çalış, olur mu Tayyip?
 

mr_rain

Guru
Katılım
9 Temmuz 2008
Mesajlar
23,957
Reaksiyon puanı
441
Puanları
83
Evet, biz izindeyiz. Sen çalışıyorsun.

Zaten aradaki fark da bu. Biz (Biz diyorum, aslında kendimi katmamam lazım buna.) izindeyiz çalışmasak bile, en azından değerleri korumaya çalışıyoruz geliştirmesek bile. Sen? Sen sadece çalış, tersi yönde çalış ama çalış, olur mu Tayyip?

İzne devam. Bu kafayla asırlarca izin yapar, gelişemez aynen kalırsınız. Statüko korunur, memur devletin yılmaz memurları aynı hikayeleri okur durursunuz
 

Elbruz46

Rektör
Katılım
22 Şubat 2008
Mesajlar
11,931
Reaksiyon puanı
1,338
Puanları
113
Bunlar "izinde" olsa iyi
Sadece "izindeler" mi?
Adamlar ömür boyu ücretli "izindeler" :D
 

iskoco

Profesör
Katılım
18 Haziran 2007
Mesajlar
1,280
Reaksiyon puanı
12
Puanları
0
Mecliste chp mhp dtp hiçbiri olmasa şöyle sakin kafayla AKP iş yapsa olmaz mı dingonun ahırına çevirdiler resmen BAŞBAKAN alında bi de şunu diyecekti ATAM İZİNDEYİZ BİZDE FENERLİYİZ DİYE tam olurdu artık susarlardı...
 

ledzeppelinfan

Profesör
Katılım
16 Haziran 2008
Mesajlar
1,110
Reaksiyon puanı
0
Puanları
36
Görende Atatürk ten beri yönetim CHP deydi de adamlar bişey yapmadı sancak. Ulen muhalefet bu. Konuşmaktan başka ne yapabilir. Askere destek verse darbeci. Asker darbe yapsa demokrasi düşmanları. Almışsınız ülkeyi avucunuza. Her haltı yiyorsunuz. Birde göz boyamalarınız yok mu bitiyorum.
 

quasimodo

Profesör
Katılım
20 Aralık 2008
Mesajlar
1,929
Reaksiyon puanı
57
Puanları
0
Görende Atatürk ten beri yönetim CHP deydi de adamlar bişey yapmadı sancak. Ulen muhalefet bu. Konuşmaktan başka ne yapabilir. Askere destek verse darbeci. Asker darbe yapsa demokrasi düşmanları. Almışsınız ülkeyi avucunuza. Her haltı yiyorsunuz. Birde göz boyamalarınız yok mu bitiyorum.
böyle kalitesiz yorumlar emektara yakışmıyor
eğer muhalefet olsaydı ben 5 tl zam almazdım et 20 tl otobüs 2 tl olamazdı onların beceriksizliğinin bedelini halk odüyor
seçimlerde pkk ile birleşipte hezimete uğrayan bunlar değilmi şimdi niye yırtınıyorlar apoyu baştacı eden bunlar değilmi
 

windows7seven

Asistan
Katılım
24 Haziran 2009
Mesajlar
467
Reaksiyon puanı
6
Puanları
18
Atatürkü kullanarak kimse birşeyleri elde etme peşine düşmesin.
Herkez atam izindeyiz diyor ama kimse izinde değil lafta.
 

storm61

Profesör
Katılım
17 Ekim 2009
Mesajlar
1,755
Reaksiyon puanı
12
Puanları
0
hee doğru demiş adamlar hem izinli hem ücretli hem emekli hem sahip hem 1. sınıf hem herşey
 

iskoco

Profesör
Katılım
18 Haziran 2007
Mesajlar
1,280
Reaksiyon puanı
12
Puanları
0
Görende Atatürk ten beri yönetim CHP deydi de adamlar bişey yapmadı sancak. Ulen muhalefet bu. Konuşmaktan başka ne yapabilir. Askere destek verse darbeci. Asker darbe yapsa demokrasi düşmanları. Almışsınız ülkeyi avucunuza. Her haltı yiyorsunuz. Birde göz boyamalarınız yok mu bitiyorum.

konuşmaktan başka ne yapabilir mi googledan bi girde bak muhalefetin nelere hakkı var diye izmire daha chp bişey yapmadı sen ne diyon ya Antalyada deniz baykalın bi dikili ağacı bile yok şimdi başa chp geçti 20 yıl geriye dönüyoruz medeniyeti bozmaya gelmiş belli oldu antkartı kaldırdı yerine halkkart diye bişey çıkacak sırf akp yaptı diye kendi yapacağı kart sistemi berbat ötesindende berbat ALLAH sizin gibilere akıl fikir versin...
 

ledzeppelinfan

Profesör
Katılım
16 Haziran 2008
Mesajlar
1,110
Reaksiyon puanı
0
Puanları
36
konuşmaktan başka ne yapabilir mi googledan bi girde bak muhalefetin nelere hakkı var diye izmire daha chp bişey yapmadı sen ne diyon ya Antalyada deniz baykalın bi dikili ağacı bile yok şimdi başa chp geçti 20 yıl geriye dönüyoruz medeniyeti bozmaya gelmiş belli oldu antkartı kaldırdı yerine halkkart diye bişey çıkacak sırf akp yaptı diye kendi yapacağı kart sistemi berbat ötesindende berbat ALLAH sizin gibilere akıl fikir versin...

CHP izmire bişey yapmadı diye CHP yi suçladın ya helal olsun. bizim burda muhtarımız sol görüşlü. Belediye ise Akp li. Adamlar muhtarın dediği hiç birşeyi sallamıyor. düşün artık hükümet ne yapıyor. adamlar kendi ağızlarıyla söylüyorlar size destek vermeyiz diye
 

HapS

Profesör
Katılım
23 Ocak 2008
Mesajlar
3,350
Reaksiyon puanı
63
Puanları
48
ne izmiş be yahu Atatürk yaşasa bu chp lileri tokat manya yapar :D
 

ben@12

Asistan
Katılım
23 Ekim 2009
Mesajlar
234
Reaksiyon puanı
2
Puanları
0
türkiyeyi satan adami hala destekleyen tüm tc vatandaslarini siddetle kiniyorum
 

madaf

Asistan
Katılım
5 Kasım 2009
Mesajlar
253
Reaksiyon puanı
1
Puanları
0
Evet, biz izindeyiz. Sen çalışıyorsun.

Zaten aradaki fark da bu. Biz (Biz diyorum, aslında kendimi katmamam lazım buna.) izindeyiz çalışmasak bile, en azından değerleri korumaya çalışıyoruz geliştirmesek bile. Sen? Sen sadece çalış, tersi yönde çalış ama çalış, olur mu Tayyip?




evet önderimiz atatürk sizin gibi saygısız insanları izinde görmek istemezdi eminimki,ne kadar sevmezsen sevme sen TÜRKİYE CUMHURİYETİ'nin başbakanını sadece tayyip die ifade edemezsin,bu kadar seviyesiz insanlarsınız işte
 

Alemci_Dayı

Profesör
Katılım
25 Mayıs 2008
Mesajlar
1,532
Reaksiyon puanı
18
Puanları
0
İzinde olsalar gene iyidi , yaşlanmış emekli olmuşlar ..
 

crazyboys90001

Profesör
Katılım
25 Ağustos 2008
Mesajlar
1,266
Reaksiyon puanı
32
Puanları
0
ben de başbakanı dinliyordum mecliste açılım konuşması yapıyordu. : gülmekten yarıldım o söze
 

legolas4444

Profesör
Katılım
1 Mayıs 2008
Mesajlar
1,367
Reaksiyon puanı
16
Puanları
38
bu akplilere şaşıyorum. Erdoğanlarının yol yapmasıyal nasılda övünüyorlar. Ha birde ****** bir arkadaş var. sen izmir ve Antalyadaki hizmetleri nereden biliyorsunda kalmış ahkam kesiyorsun. Hele izmirdekileri
 

bykonfizik

Asistan
Katılım
16 Nisan 2008
Mesajlar
297
Reaksiyon puanı
3
Puanları
0
satan arkadaşlara itifen gelsin dikkat bir gün ansızın satılmayın...
 

N3CAT1

Dekan
Emektar
Katılım
20 Nisan 2008
Mesajlar
6,609
Reaksiyon puanı
144
Puanları
63
evet çalışıyor ama ne için? ülkeyi bölmek ve satmak için.
 

mr_rain

Guru
Katılım
9 Temmuz 2008
Mesajlar
23,957
Reaksiyon puanı
441
Puanları
83
bu akplilere şaşıyorum. Erdoğanlarının yol yapmasıyal nasılda övünüyorlar. Ha birde ****** bir arkadaş var. sen izmir ve Antalyadaki hizmetleri nereden biliyorsunda kalmış ahkam kesiyorsun. Hele izmirdekileri

Biz de senin mantalitene sahip insanları anlamıyoruz. Bildiği tek şey eleştirmek ve hakaret olan, yapılanları görmemekten ısrar eden, gören kör olan
 

legolas4444

Profesör
Katılım
1 Mayıs 2008
Mesajlar
1,367
Reaksiyon puanı
16
Puanları
38
Biz de senin mantalitene sahip insanları anlamıyoruz. Bildiği tek şey eleştirmek ve hakaret olan, yapılanları görmemekten ısrar eden, gören kör olan

Anlat bakalım başbakanın elle tutulur ne yaptı. Patlayan,zıplayan,çatlayan ekonomi ihracat diyerek yıllarca yalan söylendi durdu. Dünyanın hangi ülkesinde ihracat bu kadar artmışken işsizlikte bu kadar büyümüştür ? Erdoğanın anlatamıyorsa bari sen anlatta biz bilellim.. 7 yıl boyunca işsizliğin sürekli olarak artmasının sebebi sence nedir ? 7 yıldır mı dünyada kriz var ?
 

cn.gates

Asistan
Katılım
12 Mayıs 2009
Mesajlar
270
Reaksiyon puanı
1
Puanları
0
Mecliste chp mhp dtp hiçbiri olmasa şöyle sakin kafayla AKP iş yapsa olmaz mı dingonun ahırına çevirdiler resmen BAŞBAKAN alında bi de şunu diyecekti ATAM İZİNDEYİZ BİZDE FENERLİYİZ DİYE tam olurdu artık susarlardı...

Yok artık !

Chp ve Mhp'siz yönetim düşünebiliyormusun.2 günde sayın:)hammer:)öcalanla yeni hükümet kurar tayyeap.Obama da dış işleri bakanı olur. :w00t:
 

mr_rain

Guru
Katılım
9 Temmuz 2008
Mesajlar
23,957
Reaksiyon puanı
441
Puanları
83
Türkiye ekonomisi 70 yıldır krizde...7 yılda harikalar yaratılmasını beklemek haksızlık olur herhalde. 2001 de 50 milyar dolarımız gitmiş, devlet ödemiş, işsizlik zaten hep vardı. Körü körüne savunmuyorum AK partiyi, eleştirdiğim noktalar da var. Başbakanı seviyorum can-ı gönülden. Olaya hep kötü tarafından bakmamak lazım. Sağlık alanında yapılanlar, artık petrol üreten bir ülke olmamız, duble yollar bile yeterli bana göre. Hizmet olarak 3 ünü ele alamayız. yetmez ama bugüne kadar hangisi yapıldı ki? geçmiş hükümetler ne yaptı? Ak parti giderse yerine gelecek olan ne yapacak, onu da sormak lazım
 

HapS

Profesör
Katılım
23 Ocak 2008
Mesajlar
3,350
Reaksiyon puanı
63
Puanları
48
inşallah chp tek başına iktidara gelir ve görürüz yaptıklarını, bunu çok istiyorum. o zaman bu at gözlüğü takmış sözde cumhuriyetci sözde atatürkçü geçinenleri görecez bakalım ak partinin yaptığı hizmetlerin % 10 nunu yapabilecekler mi tabiki yapamıyacaklar onların derdi halka hizmet değil onların derdi sözde irtica ile mucadele terörle mücadele sadece mücadele hiçbir zaman galip gelmek gibi bir dertleride yok çünkü bu adamlar kanla besleniyor rantla geçiniyor hiçbir soruna çözüm üretmek gibi dertleri yok sorunlar var olduğu sürece bu adamlar ekmek yiyecek ne zaman sorunlar biter bu adamlar ozaman yok olur bu yüzden bu adamlar bu ülkenin refahını hiçbir zaman istemezler madem ki ülkeni halkını düşünüyorsun en chp başkanı deniz baykal çık git o partinin başından da yeni bir yüz görsün parti yaşım 30 a geldi doğduğumda da sen vardın hala sen varsın yeter artık bıktık sizin kan emiciliğinizden
 
Üst