Erdoğan’ın başdanışmanı Hamza Yerlikaya’nın lise diploması sahte çıktı

Fakehero

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
5,643
Sahte olduğu söylenen Meslek lisesi diplomasıyla herhangi bir resmi işlem yaptıysa cezası verilir.
Bankacılıktan anlamayan birisinin YK üyesi olmaması gerekir. Ama şu an İş bankasında da bankacılık mezunu olmayan YK üyeleri var. Başka herhangi bir Türk bankasında da bu tür YK üyeleri olabilir. Kamu bankası olduğu için olmaması gerekirdi buna katılıyorum zaten.

Reaksiyon puanı
10,327
Yahu Türkiye'de şöyle de bir durum var. Bu kamu bankalarının yönetim kurulları iktidara kim gelirse gelsin, hatta partilerden başka bir de askeri ihtilallerde dahi kural değişmez: Arpalık olarak kullanılır. Kayırılmak istenen ya da varlığından rahatsızlık duyulan önemli kişileri kızağa çekmenin en iyi yolu olarak kullanılır. Orada herhangi birşey yapmaz zaten, sadece her ay dolgun maaşını alır, keyfine bakar.

ozciceky

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,779
Sahte olduğu söylenen Meslek lisesi diplomasıyla herhangi bir resmi işlem yaptıysa cezası verilir.
Bankacılıktan anlamayan birisinin YK üyesi olmaması gerekir. Ama şu an İş bankasında da bankacılık mezunu olmayan YK üyeleri var. Başka herhangi bir Türk bankasında da bu tür YK üyeleri olabilir. Kamu bankası olduğu için olmaması gerekirdi buna katılıyorum zaten.
Sahte olduğu mahkeme kararı ile sabit olan bir diplomayı almak zaten suç. Bankacılıktan anlamayan birisi demek doğru değil. İktisat profesörü olan birisi örneğin Bankacılık ile ilgili Yönetim Kurulunda olabilir. Mesele sadece bankacılık yapmış olup olmamak değil. Mesele aldığınız eğitimin ve iş tecrübesinin bunu destekleyip desteklemediği...

Buyrun yukarıda işbankası yönetim kurulu.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Yahu Türkiye'de şöyle de bir durum var. Bu kamu bankalarının yönetim kurulları iktidara kim gelirse gelsin, hatta partilerden başka bir de askeri ihtilallerde dahi kural değişmez: Arpalık olarak kullanılır. Kayırılmak istenen ya da varlığından rahatsızlık duyulan önemli kişileri kızağa çekmenin en iyi yolu olarak kullanılır. Orada herhangi birşey yapmaz zaten, sadece her ay dolgun maaşını alır, keyfine bakar.

Bizim de vergi ödeyen vatandaşlar olarak karşı durmamız gereken bir durum değil midir bu ? Benim ödediğim vergiyi nasıl arpalıkta adam beslemek için kullanabilirsin ki. İktidarda olan kim olursa ve bunu kim yaparsa buna karşı durmak lazım. Ama bu kadar fütursuzca atamalar daha evvel yapılıyor muydu o kadarını bilemiyorum.

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,063
Sahte olduğu mahkeme kararı ile sabit olan bir diplomayı almak zaten suç. Bankacılıktan anlamayan birisi demek doğru değil. İktisat profesörü olan birisi örneğin Bankacılık ile ilgili Yönetim Kurulunda olabilir. Mesele sadece bankacılık yapmış olup olmamak değil. Mesele aldığınız eğitimin ve iş tecrübesinin bunu destekleyip desteklemediği...

Bizim de vergi ödeyen vatandaşlar olarak karşı durmamız gereken bir durum değil midir bu ? Benim ödediğim vergiyi nasıl arpalıkta adam beslemek için kullanabilirsin ki. İktidarda olan kim olursa ve bunu kim yaparsa buna karşı durmak lazım. Ama bu kadar fütursuzca atamalar daha evvel yapılıyor muydu o kadarını bilemiyorum.

Yanlış anlama ama Hamza Yerlikaya İş baknasına değil Vakıfbanka atanmıştı.

Bu arada ne oldu şimdi Diploma işi Muhalefet kanıtladı mı ? Veya 4 maaş aldığını... Sonra millet neden Cumhuriyet gazetesine güvenmiyor veya Muhalefete inanmıyor diyorlar. Daha haberi ilk okudum ALGI haber olduğunu anlamıştım.

Fakehero

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
5,643
Ersin Önder Çiftçioğlu

Yönetim Kurulu Üyesi

1960, Ankara. Hacettepe Üniversitesi Sosyal ve İdari Bilimler Fakültesi İngiliz Dil Bilimi Bölümü mezunu.

Ahmet Gökhan Sungur

Yönetim Kurulu Üyesi

1953, Yozgat. Orta Doğu Teknik Üniversitesi Kimya Mühendisliği Bölümünden mezun olmuş ve aynı bölümde yüksek lisans yapmıştır.

Sadrettin Yurtsever

Yönetim Kurulu Üyesi

1964, Darabi. Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi İngiliz Dili Bölümü mezunu.

İş bankası yönetim kurulu listesine ihtiyacım yok zaten bildiğim için İş Bankasının adını yazdım. Listeyi bilmesem banka adını vermezdim emin olun. Bu 3 üyenin aldığı eğitimin bankacılık ile alakası yok mesela. Ne diyeceğiz bu kişiler için peki ? Bu işin eğitimini aldıkları için mi yönetim kurulunda üye oldular o zaman ?

Son düzenleme:

ozciceky

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,779
Ersin Önder Çiftçioğlu

Yönetim Kurulu Üyesi

1960, Ankara. Hacettepe Üniversitesi Sosyal ve İdari Bilimler Fakültesi İngiliz Dil Bilimi Bölümü mezunu.
1960, Ankara. Hacettepe Üniversitesi Sosyal ve İdari Bilimler Fakültesi İngiliz Dil Bilimi Bölümü mezunu. Sayın Ersin Önder Çiftçioğlu 1985 yılında Yenişehir/Ankara Şubesi’nde Memur olarak göreve başlamış, aynı şubede Servis Yetkilisi Yardımcısı, Servis Yetkilisi, II. Müdür ve Müdür Yardımcısı olmuş; 2007 yılında Başkent Kurumsal/Ankara Şubesi Müdür Yardımcısı, aynı yıl KOBİ Kredileri Tahsis Bölümü Adana Bölge Müdürü, 2008 yılında KOBİ Kredileri Tahsis Bölümü Ankara Merkez I. Bölge Müdürü, 2011 yılında Ege Kurumsal/İzmir Şubesi Müdürü, 2016 yılında Başkent Kurumsal/Ankara Şubesi Müdürü olarak görev yapmıştır.

Ahmet Gökhan Sungur

Yönetim Kurulu Üyesi

1953, Yozgat. Orta Doğu Teknik Üniversitesi Kimya Mühendisliği Bölümünden mezun olmuş ve aynı bölümde yüksek lisans yapmıştır.
1953, Yozgat. Orta Doğu Teknik Üniversitesi Kimya Mühendisliği Bölümünden mezun olmuş ve aynı bölümde yüksek lisans yapmıştır. İş hayatına 1975 yılında Maden Tetkik Arama Enstitüsü Teknoloji Dairesi'nde Şef Uzman Kimya Mühendisi olarak başlayan Sayın Sungur, 1981-1982 yılları arasında Hisarbank A.Ş. ve Güntekin İnşaat A.Ş.'de Sistem Analisti olarak görev almıştır. Daha sonra 1982-1999 yılları arasında Türkiye İş Bankası A.Ş.'de Yazılım Geliştirme Müdürü, 1999-2003 yılları arasında İş Net A.Ş.'de Genel Müdür olarak görev yapmıştır.

Sayın Sungur, 31 Mart 2020 tarihinde Türkiye İş Bankası A.Ş. Bağımsız Yönetim Kurulu Üyeliğine seçilmiştir.

Sadrettin Yurtsever

Yönetim Kurulu Üyesi

1964, Darabi. Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi İngiliz Dili Bölümü mezunu.
1993 yılında İzmir Şubesinde Aday memur olarak göreve başlayan Sayın Yurtsever aynı şubede Servis Yetkilisi ve II. Müdür olmuş, 2006 yılında KOBİ Kredileri Tahsis Bölümü Denizli Bölge Müdürlüğü Müdür Yardımcısı, 2007 yılında İzmir Merkez II. Bölge Satış Müdürlüğü Bölge Müdür Yardımcısı, 2011 yılında İzmir Merkez II. Bölge Satış Müdürlüğü Bölge Satış Müdürü, 2013 yılında Bornova Ticari/İzmir Şubesi Müdürü ve 2018 yılında Akdeniz Kurumsal/Antalya Şubesi Müdürü olarak görev yapmıştır.

Gene bilmeden yazıyorsunuz. İsmini verdiğiniz üç kişiden ikisi bankada yıllarca çalışmış kişiler.
Bankacılık yapacak kişilerin iktisadi ve idari bilimler fakültesinde okumasına gerek yok. Herhangi bir fakültede eğitim alıp meseleğe en alt kademeden başlayarak o sektörde kariyer yapabilirler.

Diğer kişi ise yazılımcı ve bildiğiniz üzere bilgi sistemleri de bankanın en önemli alanlarından birisi.

Bizim size anlatmaya çalıştığımız
1-YK üyesi olacak kişilerin ya o sektörde yıllarca çalışmış olması gerek
2-O sektörde çalışmamış ise bilgi sistemleri olabilir, ekonomist olabilir bankaya katkı sağlayacak eğitimleri ve geçmişleri olması

Yani özünde bir güreşçi de tabii ki o alanda kariyeri olması kaydı ile YK üyesi olabilir. Ancak o alanda hiç çalışmamış ise Bankaya ve kendisine sadece zararı olur.

Hazma Yerlikaya örneği için demiyorum ama böyle atamalarda o kişiler sizi oraya getirenlerin dediklerini imzalamaktan başka bir katkı sağlayamazlar.

Fakehero

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
5,643
İktisat profesörü olan birisi örneğin Bankacılık ile ilgili Yönetim Kurulunda olabilir. Mesele sadece bankacılık yapmış olup olmamak değil. Mesele aldığınız eğitimin ve iş tecrübesinin bunu destekleyip desteklemediği...

Gene bilmeden yazıyorsunuz. İsmini verdiğiniz üç kişiden ikisi bankada yıllarca çalışmış kişiler.
Bankacılık yapacak kişilerin iktisadi ve idari bilimler fakültesinde okumasına gerek yok. Herhangi bir fakültede eğitim alıp meseleğe en alt kademeden başlayarak o sektörde kariyer yapabilirler.

Bilmeden mi yazıyorum ? Bir önceki yorumda diyorsunuz ki aldığınız eğitimin ve iş tecrübesinin destekleyip desteklemediği.

Sonrasında ise herhangi bir fakülteden eğitim alıp yapabilirler diyorsunuz.

Ben kafama göre değil sizin yaptığınız yorumlara istinaden yazıyorum. Herhalde beni içeriği okumayan ve her başlığı kopyala yapıştır yapan insanlardan zannediyorsunuz.

Sizin demek istediğiniz bankacılık tecrübesi olmamış birinin YK üyesi olmaması gerektiğidir. Yeterli açıklama yapmanız sizin daha iyi anlaşılmanızı sağlar.

Son düzenleme:

ozciceky

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,779
Arkadaşım sen anlamak istemiyorsan ben ne yapayım.
Kişi petrol mühendisliğinden mezun olur ama işe bankada başlar bankada kariyer yapar en tepe noktaya çıkar.
Kişi filoloji mezunu olur bankada yıllarca çalışır kendini geliştirir en tepeye çıkar.
Kişi Stanford'dan ekonomi bölümünden mezun olur. baba parası yer bir baltaya sap olmaz. O zaman bu eğitimi aldı diye bankaya YK üyesi yapılmaz.
Kişi milli sporcu olur ve yaptığı da bir kariyer olur bankacılık konusunda o kişi de en tepe noktalara gelebilir.
Kişi güreşmekten başka bir iş yapmamıştır ve yanında hadi diyelim ticaret yapmıştır. O kişi bankada YK üyesi olmamalıdır.

Bunu anlayabilmek bu kadar mı zor ?

Fakehero

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
5,643
Anlatamadığınızı kabul etmek yerine anlamadığımı söylemek kolayınıza geliyor sonucuna ulaşıyorum yaptığınız yorumdan dolayı.

İlk yorumda eğitimi ve iş tecrübesinin destekleyip desteklemediği diyorsunuz.
İkinci yorumda herhangi bir fakülteden mezun olunca bankacılık alanında çalıştıysa olabilir diyorsunuz.
Üçüncüde bankacılık sektöründe çalışmamış ise bilgi sistemleri olabilir, ekonomist olabilir bankaya katkı sağlayacak eğitimleri ve geçmişleri olması olabilir diyorsunuz bu da ilk yorumdaki eğitim kısmına bizi geri döndürüyor.

Ben yorumlarımı sizin dediklerinize göre yaptım. Yine dersiniz bu kadar ince düşünüp basit bir konuyu uzatmayı başardığınız için takdir ediyorum diye. Zira hakkımdaki ön yargılarınızı tek tek ortaya çıkarmış oluyorsunuz yorumlarınızla.

Diyeceğim şu ki ben ilk yorumumda aşağıdaki yorumu yaptım. Bu yorumumda Hamza Yerlikaya'yı savunan bir anlama hiç bir şekilde ulaşmak mümkün değil. Benim dediğim İş bankası,Garanti veya başka bir özel bankada da bankacılık mezunu olmayan kişiler olabilir. Kamu bankasında olmaması gerekir diyorum.

ozciceky

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,779
Diyeceğim şu ki ben ilk yorumumda aşağıdaki yorumu yaptım. Bu yorumumda Hamza Yerlikaya'yı savunan bir anlama hiç bir şekilde ulaşmak mümkün değil. Benim dediğim İş bankası,Garanti veya başka bir özel bankada da bankacılık mezunu olmayan kişiler olabilir. Kamu bankasında olmaması gerekir diyorum.
Diyorum ki bankacılık okumak tek başına yetmez. diyorum ki bir tahsil gerekir üzerine de bankacılık tecrübesi gerekir.

Fakehero

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
5,643
Diyorum ki bankacılık okumak tek başına yetmez. diyorum ki bir tahsil gerekir üzerine de bankacılık tecrübesi gerekir.
Diyorsunuz ki o konuda tahsili olmasa bile bankacılık tecrübesi olması yeterlidir.
Diyorsunuz ki tahsili olsa bile bankacılık tecrübesi olması gerekir.

Bu da tahsili olan ve bankacılık tecrübesi olan kişi YK üyesi olabilir.
İİBF tahsili olmasa da bankacılık tecrübesi olan kişi YK üyesi olabilir.

Bende diyorum ki tahsili olmasa da bankacılık tecrübesi olan bile kamu bankasına YK üyesi olmamalıdır. Tahsili ve bankacılık tecrübesi ile kökten yetişmiş kaliteli kişiler olmalıdır. Amaç yönetici sıfatıyla makam işgal etmek değil verdiğim vergi ile aldığı maaşın hakkını verebilmesidir.

ozciceky

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,779
Bende diyorum ki tahsili olmasa da bankacılık tecrübesi olan bile kamu bankasına YK üyesi olmamalıdır. Tahsili ve bankacılık tecrübesi ile kökten yetişmiş kaliteli kişiler olmalıdır. Amaç yönetici sıfatıyla makam işgal etmek değil verdiğim vergi ile aldığı maaşın hakkını verebilmesidir.
Çok haklısınız. Ancak bankacılık tıp gibi ya da roket mühendisliği gibi spesifik tahsil gerektiren bir alan değil. Ben de diyorum ki; uç örnek vereyim adam tıp okusa dahi bir bankada işe bankacı olarak girmiş ve bu alanda kariyer yapmışsa bir kamu bankası YK üyesi hatta Genel Müdürü dahi olabilir.

İktisat mezunu bir vatandaşın inşaat mühendisi olmasını bekleyemezsiniz çünkü inşaat mühendisliği spesifik bir eğitim gerektirir. Ancak iktisat ya da işletmeden mezun olan bir kişide ise sadece belli bir altyapı vardır. İşi işte öğrenir. Benzeri bir altyapı mühendislerde de vardır.

Hatta biliyor musunuz son dönemlerde bankacı olarak da Hazine vs bölümler için daha analitik düşündüklerini düşündükleri için mühendis kökenli personel alımları yapıyor bankalar.