- Reaksiyon puanı
- 6,930
Erdoğan az önce yaptığı açıklamada 6 Eylül tarihinde okulların açılacağını ifade etti.
Birinci dönem 21 Ocak 2022 Cuma günü sona erecek. 2021-2022 eğitim ve öğretim yılında okul öncesi eğitim ile ilkokul 1. sınıfa başlayacak öğrenciler için 31 Ağustos-3 Eylül 2021'de uyum eğitimleri gerçekleştirilecek.
Birinci dönem ara tatili, 15 Kasım 2021 Pazartesi başlayacak ve 19 Kasım 2021 Cuma sona erecek. Yarıyıl tatili, 24 Ocak 2022 Pazartesi başlayıp 4 Şubat 2022 Cuma tamamlanacak.
"Okullarda 6 Eylül'de yüz yüze eğitimin başlamasıyla birlikte, henüz aşı olmamış öğretmen ve personelin haftada en az 2defa PCR testi yaptırmasını isteyeceğiz."
"Aşı olmayan üniversite öğrencisi ve çalışanlardan da düzenli PCR testi isteyeceğiz."
"Uçak ve şehirlerarası yolculuk, konser, sinema gibi toplu faaliyetler için de zorunlu PCR testi uygulamalarını devreye alacağız."

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yüz yüze eğitim açıklaması! Bu yıl Okullar ne zaman açılacak, yüz yüze mi olacak? İlkokul, ortaokul ve liseler için okullar açılacak mı, yüz yüze eğitim mi, uzaktan mı?
Kabine Toplantısı için geri sayım sürerken öte yandan gözler “Okullar ne zaman açılacak, yüz yüze mi uzaktan eğitim mi olacak?” sorularının yanıtına çevrildi. Eylül ayında başlayacak olan yeni eğitim öğretim yılına kısa bir süre kala Başkan Erdoğan’ın konuyla ilgili kararları duyurması...