Erdoğan 'kağıt' değil 'belge' dedi

grandprix

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Erdoğan 'kağıt' değil 'belge' dedi
erdogan2.jpg

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "AKP'yi ve Gülen'i bitirme planı" olarak medyaya yansıyan ve Genelkurmay Başkanlığı'nda hazırlandığı iddia edilen belge ilgili bağımsız yargının gerekeni yapacağını söyledi.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral ilker Başbuğ'un "Kağıt" diye nitelediği plandan Erdoğan, "Belge" diye bahsederken, konunun aydınlığa kavuşacağını dile getirdi. Erdoğan, "Hiç kimse bu olayı ve işleyen süreci istismar ederek kurumlarımızı birbirine düşürme, yıpratma, fitne çıkarma yaklaşımı içine girmemelidir. Kurumlarımızın birbirine güveni tamdır." şeklinde konuştu.
Adalet ve Kalkınma Partisi(AK Parti) İstanbul 3.Olağan İl Kongresi Abdi İpekçi Spor Salonu'nda yapılıyor. Kongreye katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 10 binden fazla partiliye hitap etti. Başbakan Erdoğan konuşmasında AK Parti'yi oyalama, yolundan koyma, devre dışı koymak, hızını kesmek için türlü türlü gayretler olduğunu söyleyerek, "Çetelerle üzerimize geldiler, mafya ile karanlık güçlerle üzerimize geldiler. Hukuk dışı mekanizmalarla, hukuku zorlayan, çirkin oyunlarla, çirkin senaryolarla üzerimize geldiler. Karalamalarla, aslı astarı olmayan ithamlarla üzerimize geldiler." dedi. Bu durumlara karşı "Hakem millet, karar milletindir." Diyerek halkın oyuna başvurduklarını anlatan Erdoğan, "3 Kasım'da olduğu gibi 28 Mart'ta, 22 Temmuz'da, 29 Mart'ta millet kirli oyunlara en anlamlı cevabı verdi. Milletimiz kimin samimi olduğunu, kimin işinin ehli olduğunu 4 seçimde ortaya koydu." şeklinde konuştu.
-"BU CAN BU BEDENDE OLDUĞU SÜRECE TAVİZ VERMEYECEĞİM"-
Türkiye Cumhuriyeti'nin demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olduğunu belirten Başbakan Erdoğan, millet iradesinin üzerinde irade, millet egemenliğinin üzerinde güç, TBMM'nin üzerinde karar mercii olmadığını kaydetti. Erdoğan partileriyle uğraşanlara ise şu öneride bulundu: "AK Parti ile bir probleminiz mi var? Buyrun bu ülke için projenizi ortaya koyun. Planlarınızı hedeflerinizi ortaya koyun. 'Biz AK Parti'den daha iyisini yaparız' deyin. 'Türkiye'yi daha iyi seviyelere çıkarırız' deyin. Çıkın milletin karşısına formüllerinizi, programınızı, hedeflerinizi, projelerinizi anlatın. Ondan sonra milletin kararını bekleyin. Millet kimi beğeniyor kime inanıyorsa onu iktidara taşır ya da iktidardan indirir. Demokrasinin güzel tarafı bu. Cumhuriyetin güzel tarafı işte bu. Bunun dışındaki her yol demokrasi dışıdır, hukuk dışıdır. Hükümetler çetelerin, mafyanın, karanlık odakların, hukuk dışı saikiyle kurulamaz. AK Parti olarak bu noktada en küçük bir taviz vermedik. Allah'ın izniyle millet arkamızda olduğu sürece, bu can bu bedende olduğu müddetçe taviz vermeyecek bu oyunlara boyun eğmeyeceğiz."
-BELGEYİ BAĞIMSIZ YARGI ARAŞTIRACAK-
Demokrasiyi yaşatmanın, tüm kurum ve kuruluşlarıyla yaşatmanın sadece AK Parti'nin değil, belli çevrelerin değil tüm vatandaşların, siyasi partilerin, kurumların, medyanın, STK'ların asli görevi olduğunu söyleyen Erdoğan, Taraf gazetesinde yayınlanan "AKP ve Gülen'i bitirme planına" dikkat çekti. Erdoğan bu planla ilgili şunları söyledi: "İki hafta önce bir gazetede bazı kirli senaryoları ihtiva eden bir belge yayınlandı. 16 Haziran'da grup toplantısında dedim ki bu belge sahteyse de vahimdir. Gerçekse de vahimdir. AK Parti olarak konunun aydınlanması için derhal yargıya suç duyurusunda bulunduk. Açıkça ifade ettim. Hiç kimse bu olayı ve işleyen süreci istismar ederek kurumlarımızı birbirine düşürme, yıpratma, fitne çıkarma yaklaşımı içine girmemelidir. Kurumlarımızın birbirine güveni tamdır. Tüm kurumlarımız hukuka, anayasal düzen ve demokratik yapıya bağlıdır, tam bir inanç içerisindedir. Kurumlar arası güven bunalımı oluşturma yönündeki gayretler sadece taraflara değil tüm Türkiye'ye zarar verir. Türkiye her türlü sorunu çözebilecek olgunluğa kavuşmuştur. Şu anda süreç işliyor. Askeri savcılık bu noktada söyleyeceğini söylemiştir. Konu sivil yargıya intikal etti. Bağımsız yargı bu konuda gereken araştırmayı yapacak ve konuyu inanıyorum ki aydınlığa kavuşturacaktır."
-PARTİLERE VE MEDYAYA SAĞDUYU ÇAĞRISI-
Bu belge sonrası yapılan siyasi açıklamalar dikkat çeken Erdoğan muhalefet partilerine ve medyaya şu çağrıda bulundu: "Kimse askerin arkasına saklanarak siyaset yapmasın. Kimse güzide kurumları yıpratarak netice alabileceğini düşünmesin. Demokratik rejime karşı girişimler nasıl çağ dışı, hak hukuk dışıysa darbe çığırtkanlığı yapma, darbe söylentileri ile siyaseti etki altına almak o kadar çağ dışıdır. Türkiye o eski Türkiye değildir. Bu işlerin olması bir yana bunun üzerinden siyaset yapılması, gündem oluşturulmaya çalışması o derece yanlıştır. Türkiye'ye yakışmamaktadır. Türkiye'nin bu tür söylentilerle, senaryolarla uğraşma, zaman kaybetme lüksü yoktur. Siyasi partilerden ve medyadan bu konuda sağ duyulu davranmalarını, sorumlu davranmalarını, sürece katkı sağlayacak şekilde davranmalarını istiyorum. Hiç kimse kurumlar arasında gerilim varmış gibi suyu bulandırmaya yönelik, nifak tohumları ekmeye yönelik girişimlerde bulunmasın. Hiç kimse bu süreci istismar ederek kendisine siyasi çıkar sağlamaya yeltenmesin. Hükümet gerekeni yapmıştır. Kurumlarımız gerekeni yapmıştır. AK Parti göstermesi gereken net tavrı göstermiştir, göstermeye devam ediyor. Aynı tutarlılığı, aynı dik duruşu muhalefet partilerinden de bekliyorum."
KONGERE GERGİN BAŞLADI
Adalet ve Kalkınma Partisi(AK Parti) İstanbul 3.olağan İl Kongresi yapılıyor. Kongreye Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da katılıyor. İki adayın yarıştığı kongrede yer yer gergin anlar yaşanıyor. Bir konuşma yapan İl Başkanı Aziz Babuşçu, yeni dönem için partililere şu sözleri tekrarlattı: "Yeni dönemde AK Parti bayrağını büyük liderimize yakışır şekilde en yüksek burçlara, hep beraber, bitmeyen bir azimle, bitmeyen bir aşkla, bitmeyen bir coşkuyla, bitmeyen heyecanla dikeceğiz"
AK Parti il kongresi Abdi İpekçi Spor Salonu'nda düzenleniyor. 10 binden fazla partilinin katıldığı kongreye Başbakan Erdoğan'ın yanı sıra, oğlu Bilal Erdoğan, kızı Sümeyye Erdoğan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdulkadir Aksu, Genel Başkan Yardımcısı Haluk İpek, Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Edibe Sözen, Genel Başkan Yardımcısı İdris Naim Şahin, Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Ömer Dinçer, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Çevre ve Orman Bakanı Prof.Dr.Veysel Eroğlu, TBMM Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ, TBMM Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Kadın Kolları Başkanı Fatma Şahin, eski bakan Murat Başesgioğlu, İstanbul milletvekilleri Mehmet Müezzinoğlu, Mustafa Ataç, Mehmet Domaç, Güldal Akşit, Hüseyin Besli, Ayşenur Bahçekapılı, Mehmet Sekmen, Canan Kalsın, İbrahim Yiğit, Prof.Dr. Burhan Kuzu, İdris Güllüce, Prof. Dr Necati Birinci, Alaattin Büyükkaya ile çok sayıda partili katıldı.
Kongrenin açılışında konuşan İl Başkanı Aziz Babuşçu, birlik beraberlik mesajları verdi. Babuşçu, "Kimler hangi oyunu oynarsa oynasın hepsinin kursağında kalacak." dedi. İstanbul'u yarınlara ulaştırmanın boynunun borcu olduğunu anlatan Babuşçu, "Bu asil borcu hep beraber, terleyerek birlik, beraberliğin, kardeşliğin zirvesine çıkararak onurla, gururla ödeyeceğiz." şeklinde konuştu. Bundan sonra söyleyeceği cümleyi kendisiyle birlikte tekrarlanmasını isteyen Babuşçu şu sözü verdirdi:"Yeni dönemde AK Parti bayrağını büyük liderimize yakışır şekilde en yüksek burçlara, hep beraber, bitmeyen bir azimle, bitmeyen bir aşkla, bitmeyen bir coşkuyla, bitmeyen heyecanla dikeceğiz."
Aziz Babuşçu'nun sözleri zaman zaman ıslıklar ve sloganlarla kesildi. Babuşçu, "Sükunete davet ediyorum" diyerek salondakileri sakin olmaya çağırdı. Kongre Başbakan Erdoğan'ın konuşmasıyla devam ediyor.
(CİHAN)

Kaynak

enternasyonal

Asistan
Reaksiyon puanı
1
ya bu rte de yatıyor kalkıyor darbe korkusuyla adam ikide bir darbe yapıcaklar darbe yapıcaklar önce ergenekon şimdi bu böylede ülke yönetilmezki kardeşim senin partin zaten mahkeme tarafından laiklik karşıtı eylemlerin odağı haline gelmiştir diye bir karar verip yardımını kestiler hala ne konuşuyor bu anlamıyorum.

grandprix

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan dedigi gibi "Hakem millet, karar milletindir.İktidarı yapanda millet iktidarlıktan indirende." Bu görüşü dile getiren bir Başbakan nasıl olurda darbeden korkabilir. Kimsenin darbeden korkusu yok.asıl korkusu olanlar cumhurriyet mitinglerinde milletin arkasına saklanıp ortaya bir belge atıp geri kaçanlardır.Nihayetinde hepsi bir bir ortaya çıkacak ve Türkiye Cumhurriyetinin Asıl laik kavramı ortaya çıkacaktır.

enternasyonal

Asistan
Reaksiyon puanı
1
herşey milletin iradesine bırakılmaz saddamda,humeynide,hitlerde,musolinide,kenan evrende milletin iradesiyle geldi çoğunluğun desteğini arkasına alan her zaman haklıdır anlamına gelmez zaten bu akp hakkında anayasa mahkemesi laiklik karşıtıdır kararı vermedi mi?

Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan dedigi gibi "Hakem millet, karar milletindir.İktidarı yapanda millet iktidarlıktan indirende." Bu görüşü dile getiren bir Başbakan nasıl olurda darbeden korkabilir. Kimsenin darbeden korkusu yok.asıl korkusu olanlar cumhurriyet mitinglerinde milletin arkasına saklanıp ortaya bir belge atıp geri kaçanlardır.Nihayetinde hepsi bir bir ortaya çıkacak ve Türkiye Cumhurriyetinin Asıl laik kavramı ortaya çıkacaktır.

Sansüre karşıyız diyonuz ama yazdıklarım sansürleniyor o benim başbakanım değil kendi adına konuş.

Hammers

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Sansüre karşıyız diyonuz ama yazdıklarım sansürleniyor o benim başbakanım değil kendi adına konuş.

Ne yazdında sansürlendi? Türkiye ne zamanlardan geçti hey yavrum hey.. Türkçe ezan, Allah(c.c) demenin yasaklandığı yıllar.. 1948 yılı basımlı Peygamber Efendimiz ile ilgili bir kitapta "Tanrı Peygamberi" diyor.. Sarık taktı diye öldürülen insanlar. Şapka takmadı diye kesilen başlar.. İskipli Atif hocalar.. Dini bir kitap barındırıyor diye polisler tarafından götürülüp bir daha dönmeyen insanlar.. Sansür mü demiştin nerde?

Türkiye'de yaşamıyorsun herhalde. Recep Tayyip Erdoğan Türkün, Abazanın, Lazın vs. başbakanı değil. Türkiye' nin başbakanı. Biraz saygı.

bodof

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Ne yazdında sansürlendi? Türkiye ne zamanlardan geçti hey yavrum hey.. Türkçe ezan, Allah(c.c) demenin yasaklandığı yıllar.. 1948 yılı basımlı Peygamber Efendimiz ile ilgili bir kitapta "Tanrı Peygamberi" diyor.. Sarık taktı diye öldürülen insanlar. Şapka takmadı diye kesilen başlar.. İskipli Atif hocalar.. Dini bir kitap barındırıyor diye polisler tarafından götürülüp bir daha dönmeyen insanlar.. Sansür mü demiştin nerde?

Türkiye'de yaşamıyorsun herhalde. Recep Tayyip Erdoğan Türkün, Abazanın, Lazın vs. başbakanı değil. Türkiye' nin başbakanı. Biraz saygı.

ne yazdında sansürlendi?
"AKP Şaşırma Sabrımızı Taşırma" yazan çiftçiler sansürlendi misal.. ( Malkaralı çiftçilerin mitinginde "AKP" sansürü :: www.sendika.org )
"ananıda al git" diye fırça yiyen çiftçi bir sonraki mitingte sansürlendi misal..
Başbakanın sözlerine atıfda bulundukları için 4 tiyatro oyuncusu ihtar cezası almadılar mı? ( Trabzon Devlet Tiyatrosu oyuncuları 'çok cesurdu', Tayyip Erdoğan'ın adını oyunlarında eleştiri konusu yaptılar - NetHaber Internet haber sitesi )
Reklam tabelalarında mayoları yasaklayan başka bir hükümet miydi? ( Kazete :: Mayolu tabelaya AKP'li belediyeden sansür )
hadi hepsini geçtim ama koskoca Darwin vakti zamanında evrim teorisini akıl edip yazmış adamı neden sansürlersin be zihniyet?
umarım bu kadar örneğe sorunun cevabını bulmuşsundur :)

ayrıca eskilerde olup biten olaylar hakkında örnekler vermişsin iyi hoş diyelimki doğrular ve hatadırlar.. ama 1948 yıılnda yapılan hataları gelip sen 2000li yıllarda yaparsan, hiç mi gelişmedin hiç mi ilerlemedin sen demezler mi?

PRoMeTuS

Profesör
Reaksiyon puanı
5
herşey milletin iradesine bırakılmaz saddamda,humeynide,hitlerde,musolinide,kenan evrende milletin iradesiyle geldi çoğunluğun desteğini arkasına alan her zaman haklıdır anlamına gelmez zaten bu akp hakkında anayasa mahkemesi laiklik karşıtıdır kararı vermedi mi?
.
Çok doğru bir noktaya değinmişsin.. :thumbup:
Anayasa bu yüzden var; millet yanlış bir karar verirse yeni musoliniler, hitler, humeyniler çıkmasın diye var.. Ama bunu anlamak istemeyenler sürekli millet iradesine karşı hareket diyerekten pompolama haber yapıyorlar..

grandprix

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Reklam tabelalarında mayoları yasaklayan başka bir hükümet miydi? ( Kazete :: Mayolu tabelaya AKP'li belediyeden sansür )
hadi hepsini geçtim ama koskoca Darwin vakti zamanında evrim teorisini akıl edip yazmış adamı neden sansürlersin be zihniyet?
umarım bu kadar örneğe sorunun cevabını bulmuşsundur :)
Allah'ım ya mayo yu bile savunuyorlar yazıkkkkk... ve darvin gibi geri zeka mahlukay diyorum insan diyemiyorum Allah'ın olduguna inanmayan birine nasıl olurda örnek gösterebilirsiniz.

ledzeppelinfan

Profesör
Reaksiyon puanı
0
darvin in doğruyu yada yanlışı savunduğu tartışılır
mayo nun bikinin doğru yada yanlış olduğu tartışılır.

kimsenin babasının ülkesi değil burası.nasıl ki lazın abazanın şuyun buyun başbakanı değil Türkiyenin başbakanı, ozaman kendine göre değil Türkiye ye göre hareket etsin.mayolu resimlerdeki kızlar kendi kızı olmadığı gibi darvini savunanda babasının oğlu değil.Sen başbakansın.Türkiye nin burnunu b.k tan kurtar önce.sanane mayasu bikinisi darvini evrimi.iki din lafı etti.türbanı ortaya attı.halkı kandırdı arkasına aldı.şimdide hakem halktır. hasss diyesim geliyoda diyemiyorum.başbakan sonuçta.ama benim ilgim olan bir konuyu, evrimi yasaklayan, okumamı istemeyen, benim yerime karar verip mayolu resmi kaldırtan adam benim başbakanım değil.

not:şimdi çıkıpta kimse bana ateist demesin.evrimi merak etmek evrime inanmak değildir.merak kötü bişey değildir.bırakında evrime inanmak yada inanmamak benim elimde olsun.ben karar vereyim buna.konuyla hiç bir ilgisi yok bu yazdıklarım.sadece diğerlerine cevap niteliğinde olsun diye yazıyorum.umarım benim yazılarım sansürlenmez...

bodof

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Allah'ım ya mayo yu bile savunuyorlar yazıkkkkk... ve darvin gibi geri zeka mahlukay diyorum insan diyemiyorum Allah'ın olduguna inanmayan birine nasıl olurda örnek gösterebilirsiniz.
dikkat et "mayo"yu savunmadım sadece önceki arkadaş "sansür nerede?" demişti bende örnekleriyle arkadaşın sorusunu cevaplamaya çalıştım. Sen bunu "mayoyu savunmak" gibi algıladıysan tabi bu senin lütfundur.
ayrıca koca bilim adamını, inançlarına göre yargılayıp merhum kişiye hakaret etmek ne kadar doğru? bana göre yanlış. yoksa senin cevabından, senin için önemli olanlar kişilerin fikirleri/bilgileri değilde inançları olduğu sonucunu mu çıkartmalıyız..? :)

twilight_flame

Doçent
Reaksiyon puanı
20

Mayoyu savunup savunmamasının seni ilgilendirdigini dusunmuyorum arkadasim. Ayrica sen darvine ne kadar gerizekalı desende kendisi bilim adamıdır. Senin bu dünyaya darvin kadar yararın oldu mu ki kendisine gerizekalı diyebiliyorsun?

Ayrıca İslamiyet hosgoru dinidir inanana da inanmayanada saygı duyar mensup oldugun ve dikkat cektigin dine gore hareket edersen sevinirim. Bu ülkede Allah'a inanan insanda vardır inanmayan insanda herkese saygı gosterecek sekilde basbakanlık yapmıyorsa bu ülkeyi yonetemiyor demektir. Basbakan esit bir sekilde davranmalıdır halkina bunu yapma becerisi yoksa istifa etsin.

Ayrıca Türkce ezanın okunma nedeni milletin arapca bilmedigi icin neye inanıyorsa anlaması icindir. Tarikat ile ilgili herseyin bu ulkede yasaklanmasi taraftariyim. Cunku tarikatların %99'u Atatürk düsmanidir ve ulkede seriat istemektedir. Eger sen diyorsan ki ben tarikatları seviyorum müracaat etmen gereken yer İran'dır

By-Chost

Asistan
Reaksiyon puanı
8
Bence belgenin fotokopiside belgedir ;) Başbakanım doğru söylemiş... Aslı olduğu biliniyor ama elde olan belgelere kağıt parçası deniyor.. saçma geldi ;)

webrettin

Profesör
Reaksiyon puanı
49
Darbeden asıl korkanlar; tek iktidara gelme yöntemleri ellerinden alınacak olan darbeciler ve onların arkasında darbe çığırtkanlığı yapan sivil toplum örgütleridir. Asıl korkan, milletin kendilerini seçmeyeceğini bildiklerinden ellerindekilerinin çıkıp gitmesinden korkmaktadırlar millete rağmen!

Darbeyi engelleme isteğini korkaklık gibi görme açısını kavrayabilmiş değilim.

izmir

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
evet o şu anda sayın genel kurmay başkanımızın dediği gibi şimdilik bir kağıt parçası dedi lafı kendinize göre değiştirmeyin iyi dinleyin ve öyle kritize edin işinize geldiği gibi değil bu ülkede din ve vicdan özğürlüğü var kim neye inanırsa inansın kimseyi ilgilendirmez her kez ALLAH'ın kuludur ve onun kullarını sınıflara ayırmak kimsenin ama kimsenin haddi değildir.

twilight_flame

Doçent
Reaksiyon puanı
20
Bence belgenin fotokopiside belgedir ;) Başbakanım doğru söylemiş... Aslı olduğu biliniyor ama elde olan belgelere kağıt parçası deniyor.. saçma geldi ;)

arkadasim neyi sacma sence? Ayni seyi ben bilgisayardan photoshop ile yapayim. İmzan varsa onuda ver altına tarayicidan kopyalayip imzanida atayim. Sonra bunun ciktisini alip fotokopicide fotokopi cektireyim. Sonrada buna belge deyip senin adina sahte seyler düzenleyeyim. Bunlar mümkünken hukuken kagıt parcasi oldugu kabul edilen bir belge nereden dogru olabilir? Genel Kurmay Baskaninin soyledigi gibi orjinali bulunana kadar fotokopiler kagit parcasidir. Cunku kanitlanmalari imkansizdir.

ethem

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Mayoyu savunup savunmamasının seni ilgilendirdigini dusunmuyorum arkadasim. Ayrica sen darvine ne kadar gerizekalı desende kendisi bilim adamıdır. Senin bu dünyaya darvin kadar yararın oldu mu ki kendisine gerizekalı diyebiliyorsun?

Ayrıca İslamiyet hosgoru dinidir inanana da inanmayanada saygı duyar mensup oldugun ve dikkat cektigin dine gore hareket edersen sevinirim. Bu ülkede Allah'a inanan insanda vardır inanmayan insanda herkese saygı gosterecek sekilde basbakanlık yapmıyorsa bu ülkeyi yonetemiyor demektir. Basbakan esit bir sekilde davranmalıdır halkina bunu yapma becerisi yoksa istifa etsin.

Ayrıca Türkce ezanın okunma nedeni milletin arapca bilmedigi icin neye inanıyorsa anlaması icindir. Tarikat ile ilgili herseyin bu ulkede yasaklanmasi taraftariyim. Cunku tarikatların %99'u Atatürk düsmanidir ve ulkede seriat istemektedir. Eger sen diyorsan ki ben tarikatları seviyorum müracaat etmen gereken yer İran'dır

ya darvinin insanlığa kattığı bişey sölesene tabi insanlığın maymundan geldiğini ve hala açıklayamadığı yerlerin olduğu evrim teorisinden başka o hitler denen ruh hastasıda zamanında darvinizm den yararlandığını ve birçok eylemini bunun üzerinden yaptığını bilmiyorsun galiba ha bu arada millet arapçayı biliyordu o zamanlar hem amaç ezan okunduğunda vaktin girdiğini bilmek ya camii de yada evde namazı kılmaktır. eğer milletin ezanın ne anlama geldiğini analamasını istiyorsan türkçe yapmak yerine gerekli yerlerde anlatmak yeterlidir.

izmir

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadasim neyi sacma sence? Ayni seyi ben bilgisayardan photoshop ile yapayim. İmzan varsa onuda ver altına tarayicidan kopyalayip imzanida atayim. Sonra bunun ciktisini alip fotokopicide fotokopi cektireyim. Sonrada buna belge deyip senin adina sahte seyler düzenleyeyim. Bunlar mümkünken hukuken kagıt parcasi oldugu kabul edilen bir belge nereden dogru olabilir? Genel Kurmay Baskaninin soyledigi gibi orjinali bulunana kadar fotokopiler kagit parcasidir. Cunku kanitlanmalari imkansizdir.
çok doğru ama anlayana

webrettin

Profesör
Reaksiyon puanı
49

Bence saçma olan sıradan birisinin iftira ile iktidarı düşürme planlarını yazıya döküp altına da kurmay bir subayın imzasını koyup fotokopisini de çektirip medyaya servis etme cüretini gösterebilmektir. Bu cürete karşılık :) söz konusu subayın 40 yıllık imzasını birden değiştirmesidir :) Kağıt parçası demek kolay ama imzasını neden değiştirdiğini bir kere bile TSK subayına sorma gereği bile görmedi. Hürriyet gazetesi genel yayın yönetmeni Ertuğrul Özkök dahi bu konuda şüphesini dile getirmekten kendini alıkoyamamıştır.

Millete rağmen iktidar girişimleri varsa suçluları mutlaka cezalandırılmalı, soruşturulmalıdır.

twilight_flame

Doçent
Reaksiyon puanı
20
Bence saçma olan sıradan birisinin iftira ile iktidarı düşürme planlarını yazıya döküp altına da kurmay bir subayın imzasını koyup fotokopisini de çektirip medyaya servis etme cüretini gösterebilmektir. Bu cürete karşılık :) söz konusu subayın 40 yıllık imzasını birden değiştirmesidir :) Kağıt parçası demek kolay ama imzasını neden değiştirdiğini bir kere bile TSK subayına sorma gereği bile görmedi. Hürriyet gazetesi genel yayın yönetmeni Ertuğrul Özkök dahi bu konuda şüphesini dile getirmekten kendini alıkoyamamıştır.

Millete rağmen iktidar girişimleri varsa suçluları mutlaka cezalandırılmalı, soruşturulmalıdır.

Arkadasim yapilan suc degildir demiyorum ama hukuki acidan olay boyle gerceklesir. Kanitlanmadigi sürece belge niteligi tasimaz kagit parcasidir. O yapilan seylerin aynisini bilgisayar da gerceklestirebilecek durumdayim oradan rahatlikla yorum yapabiliyorum.
Genel Kurmay Baskanimizinda soyledigi gibi orjinal belge bulunana kadar kagit parcasidir. Bir belge niteligi tasimaz. Hicmi photoshop kullanmadiniz? Biraz arastirin neler yapabileceginizi. Video montaji bile yapilip bir kisinin agzindan soyleniyormus tarzinda seyler yapilabilecekken bir fotokopiye belge demek yanlistir. Kanitlanamayacak sey belge olarak kabul edilmez hukuken anlatmak istedigim bu. Tabiki arastirilip sorusturulmalidir ancak kanıtlanamayan bir kagit parcasi ile insan yargilanacaksa o zaman dur denmelidir. Eger denmeyecekse bircok kisi hakkinda sahte seyler duzenleyip koseyi donmeye calisanlara hukuken birsey yapilmamalidir.

ya darvinin insanlığa kattığı bişey sölesene tabi insanlığın maymundan geldiğini ve hala açıklayamadığı yerlerin olduğu evrim teorisinden başka o hitler denen ruh hastasıda zamanında darvinizm den yararlandığını ve birçok eylemini bunun üzerinden yaptığını bilmiyorsun galiba ha bu arada millet arapçayı biliyordu o zamanlar hem amaç ezan okunduğunda vaktin girdiğini bilmek ya camii de yada evde namazı kılmaktır. eğer milletin ezanın ne anlama geldiğini analamasını istiyorsan türkçe yapmak yerine gerekli yerlerde anlatmak yeterlidir.

Buraya tiklayarak Darwin hakkinda kisada olsa bilgi alabilirsin. Hitlerde Darwini senin gibi yanlis anliyorsa suc Darwinde degil sende ve Hitler'dedir. Ayni olayi Einstein icin soylemekte mümkündür kendisi atomu enerji amacli incelemistir ama bunu digerleri atom bombasi olarak kullanmislardir. Burada Einstein sucludur demek yanlistir. Einstein'in bu sozu anlamana yardimci olur sanirim. "Ben atomu iyi bir şey için keşfettim,ama insanlar atomla birbirlerini öldürüyorlar." Albert Einstein

Ayrıca Arapcayi biliyordu dedigin milletin egitim seviyesi %10 lardaydi. Ayrica Türk milleti Arap milleti olmadigi icin Türkce'nin yayginlastirilmasi amaciyla yapilan bir projedir. Türkce'ye sahip cikmak icin yani... Ayrica "gerekli yerlerde anlatmalari yeterlidir." dedigin yerler umarim tarikat koseleri degildir :) Ama Türkiye Cumhuriyeti Devleti tarafindan belirlenmis izinli Kur'an Kurslarını belirttiysen onu anlayisla karislarim. Ancak dedigim gibi o bir projeydi ve Türkceyi yayginlastirmak ve Türk milli benligini geri getirmek icin yapildi.

legolas4444

Profesör
Reaksiyon puanı
16
kaynağa bak nurcuların gazetesi. Uyanın millet Akp ne zamandır işsizliğin artması yüzünden sıkıntıdaydı..Seçimlerde de oy kaybedince bu paçavra parçasına balıklama atladı.Darbeymiş.Güldürmeyin milleti RTE milletle dalga geçiyor hala ona inan var ya şaşıyorum vallahi

grandprix

Asistan
Reaksiyon puanı
3

Arkadasim yapilan suc degildir demiyorum ama hukuki acidan olay boyle gerceklesir. Kanitlanmadigi sürece belge niteligi tasimaz kagit parcasidir. O yapilan seylerin aynisini bilgisayar da gerceklestirebilecek durumdayim oradan rahatlikla yorum yapabiliyorum.
Genel Kurmay Baskanimizinda soyledigi gibi orjinal belge bulunana kadar kagit parcasidir. Bir belge niteligi tasimaz. Hicmi photoshop kullanmadiniz? Biraz arastirin neler yapabileceginizi. Video montaji bile yapilip bir kisinin agzindan soyleniyormus tarzinda seyler yapilabilecekken bir fotokopiye belge demek yanlistir. Kanitlanamayacak sey belge olarak kabul edilmez hukuken anlatmak istedigim bu. Tabiki arastirilip sorusturulmalidir ancak kanıtlanamayan bir kagit parcasi ile insan yargilanacaksa o zaman dur denmelidir. Eger denmeyecekse bircok kisi hakkinda sahte seyler duzenleyip koseyi donmeye calisanlara hukuken birsey yapilmamalidir.

Buraya tiklayarak Darwin hakkinda kisada olsa bilgi alabilirsin. Hitlerde Darwini senin gibi yanlis anliyorsa suc Darwinde degil sende ve Hitler'dedir. Ayni olayi Einstein icin soylemekte mümkündür kendisi atomu enerji amacli incelemistir ama bunu digerleri atom bombasi olarak kullanmislardir. Burada Einstein sucludur demek yanlistir. Einstein'in bu sozu anlamana yardimci olur sanirim. "Ben atomu iyi bir şey için keşfettim,ama insanlar atomla birbirlerini öldürüyorlar." Albert Einstein

Ayrıca Arapcayi biliyordu dedigin milletin egitim seviyesi %10 lardaydi. Ayrica Türk milleti Arap milleti olmadigi icin Türkce'nin yayginlastirilmasi amaciyla yapilan bir projedir. Türkce'ye sahip cikmak icin yani... Ayrica "gerekli yerlerde anlatmalari yeterlidir." dedigin yerler umarim tarikat koseleri degildir :) Ama Türkiye Cumhuriyeti Devleti tarafindan belirlenmis izinli Kur'an Kurslarını belirttiysen onu anlayisla karislarim. Ancak dedigim gibi o bir projeydi ve Türkceyi yayginlastirmak ve Türk milli benligini geri getirmek icin yapildi.
Bana şimdi ordan burdan aldıgın bilgiler ile cevap verme buyur madem sende arapçayı bilseydin kimin ne oldugunu bilirdin.
Burayı progpaganda amaçlı yapmıyorum verdigim dosyayı upload et 99 dakikalık Türkçe ve Arapça anlamları ile tek tek anlatan gerçekler var eğer karınca kadar Kur'an i kerime inanıyor isen bu mesaja cvp vermez uygularsın.Ve daha sonra gerekli cevabı olumlu ya da olumsuz verebilirsin.
İstersen indir.

ATmaCA53

Profesör
Reaksiyon puanı
35
ozaman kılıçdaroğlunun belgeleride photoshola yapılmış.

twilight_flame

Doçent
Reaksiyon puanı
20
Bana şimdi ordan burdan aldıgın bilgiler ile cevap verme buyur madem sende arapçayı bilseydin kimin ne oldugunu bilirdin.
Burayı progpaganda amaçlı yapmıyorum verdigim dosyayı upload et 99 dakikalık Türkçe ve Arapça anlamları ile tek tek anlatan gerçekler var eğer karınca kadar Kur'an i kerime inanıyor isen bu mesaja cvp vermez uygularsın.Ve daha sonra gerekli cevabı olumlu ya da olumsuz verebilirsin.
İstersen indir.

onu suanda indiremem nedeni bilgisayarimin ekran karti yandigi icin acamamam suandaki bilgisayara indirsem bile büyük ihtimalle calistirmayacak cunku ses kartini tanitamiyorum live cd ile calistigi icin. :)

Oradan buradan aldıgın bilgiler dedigin bilgiler okullardan ve vikipedia yani internet ansiklopedisi denilen sitedir. Ben arapcayi bilmiyorum ve Türkce yetiyor. Kur'an'ı Kerim'e inaniyorsan kismindan da sanane birader? Niye dine inaniyorsan cevap vermezsin diyorsan sana kalmadi benim inanip inanmamam. Bilgilerim var ve bu bilgileri soylüyorum sende bana oradan buradan aldigin bilgiler diyorsun. Bu bilgiler ansiklopedik bilgilerdir gordugun üzere sana kendi yazdigim dokumani vermiyorum ansiklopedik bilgi veriyorum hala bana yok o yok bu diyorsun :) Türkce anlatilinca ben anlayabiliyorum arapcaya gerek yok bana gore. Türkce ezan meselesi Türkce'ye sahip cikmaydi. Sana diyorum ki %10 okur yazardi sen diyorsun ki arapcayi bilsen. Benim arapcayi bilmem ile gecmisteki okur yazar oranı mi artacak artacaksa arapca ogreneyim hemen. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin dili Türkcedir ve bu bana yetiyor. Sana yetmiyorsa ekstradan arapca ogrenebilirsin bu beni alakadar etmez. Ama Türkceye gereken deger verilmelidir bu beni alakadar eder.

ATmaCA53 kilicdaroglunun belgelerinin bazilarini gordum tvlerde falan kisinin sundugu belgeler mahkemeye dayali belgeler. Yani mahkeme tarafindan dogrulugu kabul edilmis belgelerdir. Yoksa bununda sahte oldugu ortaya cikardi. Tipki zahit akmanin belgesinin sahte oldugu üzerinde tahribat oldugu ortaya ciktigi gibi :)

O nedenle hukuken kagit parcasi kabul edilen bir belge ile mahkemenin karari olan belgeyi veya resmi kurum belgesini karistirmayiniz...

Bimba.diaboLika

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0

Öyle olsa yalan söylüyor diye dava açarlardı gördünmü hiç ? bak kılıçdaroğluna pkk lılarla almanyada buluştu felan diye sahte belgeler gosterdiler açıldı dava kazan kılıçdaroğlu hepsinin yalan oldugu ortaya çıktı işte bu kadar basit ama kılıçdaroğlunun gösterdiği herşey gerçekti kabullenemiyosanız o sizin sorununuz nasilsa sömürülmeye alışkınsınız nasilsa 1torba kömür vereniniz var sizin...