Erdoğan dolarınızı bozdurun dedi ama vatandaş dinlemedi

Dilara Kaya

Profesör
Reaksiyon puanı
3,756
Dolarınızı bozdurun çağrısı etkisiz olmuş. Vatandaş 71 milyon dolar satın almış.

Astrea Virgo

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
15,464
Dolar birikiminden yararlanmayı unutmayın diye söylemiştir.

M

Murat Burç

SDN Okuru
Yatırım tavsiyesi değildir. SPK hayatımı kaydırmasın diye böyle yazıyorum. :D

Dolar, Euro, Sterlin, Türk Lirası.

Bakın bunların ve diğerlerinin alayı yalan dolan.

Devlet kontrolünde olan herşeyi patlatabilirisiniz. Değeri ile oynayabilir, manüpülasyon yapabilirsiniz.

Altın ve gümüş üzerinde kimsenin zerre yaptırım gücü yok. Altın dün de altındı bugün de altın.

1 gram altınla dün ne alabiliyorduysan bugün de aynısını hatta daha fazlasını alırsın çünkü dünya üzerinde gerçek para altındır.
Dolar euro alanları ben hayretle karşılıyorum. Param olsa ne dolar, ne euro ne de beton. Ya altın ya da yatırım.

Akkara

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,393
Zengin aile soyları, üst düzey akademisyen ve memurlar falan olması gerekiyor.
Memurlar tartışma götürür, onlar üzerinden genelleme yapmak doğru olmaz da şu var diğerleri için:
Vatandaşa yapılan "Yastığının altında doları, avrosu, altını olan varsa, bozdursun. Bu, milli bir mücadeledir." çağrısını, belli ki elit kesim üzerine alınmamış. Peki vatandaş bunun neresinde? :)

Astrea Virgo

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
15,464
Memurlar tartışma götürür, onlar üzerinden genelleme yapmak doğru olmaz da şu var diğerleri için:
Vatandaşa yapılan "Yastığının altında doları, avrosu, altını olan varsa, bozdursun. Bu, milli bir mücadeledir." çağrısını, belli ki elit kesim üzerine alınmamış. Peki vatandaş bunun neresinde? :)
Bu açıklamanın bir çok bakış açısı var. Benim bu açıklamadan çıkarımım bu. :)

Görkeem

Profesör
Reaksiyon puanı
3,389
onu bunu boşverin yol yaptılar yoll

_Zaur_

Rektör
Cezalı
Reaksiyon puanı
23,585
Düşürürse vatandaş düşürür doları. Bu gidişle Doların değeri kalmaz. :D

lotusadana

Doçent
Reaksiyon puanı
220
O iş pek öyle olmamış galiba. Yüksekken bozdurmuşlar, düşünce geri almışlar. Sonuçta döviz mevduatı pek değişmemiş oluyor ama arada kazançlı çıkanlar oluyor.

M

Murat Burç

SDN Okuru
Altın diyorum altın.
Altını çok sevin çünkü Altın da sizi seviyor.

Sizin en büyük dostlarınızdan birisidir Altın. Sakın kağıt parçaları ile oynamayın. Altın ile oynayın. Benden söylemesi.

SPK korkusuyla açamıyorum daha fazla siz anlayın.

Szayel

Profesör
Reaksiyon puanı
1,147
Konu hakkında iş tecrübeme dayanarak bir kaç bir şey söylemek istiyorum. Sn Erdoğan'ı savunmayı amaçladığından değil.

Vatandaş çalıştığım iş ortamlarında 2 tarz yatırım yapıyor. Bunlardan ilki altın hesapları ile uzun vadeli yatırım. Diğeri ise hızlı değişen anlık çıkışların covid ile bariz belli olduğu (rtabl gibi) hisse senetleri. İşim gereği dialoğa girdiğim hiçbir kesimin dolar bazlı yatırım yaptığını duymadım, görmedim. Görev varsa da doğrudur birşey diyemem.

Vatandaşın bir tık üstü olarak 0 - 50 , 50 - 100 gibi işletme sahipleri, idari yöneticilerin olduğunu düşünüyorum. Çünkü bu kişiler yaptıkları iş sebebi ile işlerinde kullanmak üzere aldıkları malzemeleri dolar kuru üzerinden alıyor ve yine aynı şekilde satıyor. Sadece bu denli küçük işletmeler değil yurt dışına satış yapan her firma da böyle. Genellikle döviz ile yatırım yapanlar genellikle bu tarz kişilerden oluyor. Ve evet sadece dövizden değil bu kişiler de kısmi zamanda altın, borsa ve sistemim sallantıda olduğu dönemlerde de katılım bankacılığı ile uğraşıyorlar.

Bu benim kendi tecrübem ve ortamım. Şahsen elimde ne varsa devlet bankasındadır. Hiçbir yatırım peşinde koşmuyorum. Devlet dilediği şekilde kullansın, ihtiyacım olduğunda alır geçerim.

bilexsamet

Profesör
Reaksiyon puanı
2,415
Bu vatandaş saf mı anlamadım. Altın varken dolar mı alınır?
Yatırım işlerinden alıyorsundur Dolar alır satarsın ayrı ama onun dışında en temizi altın.

Dertsizali

Profesör
Reaksiyon puanı
2,185
Dolarınızı bozdurun çağrısı etkisiz olmuş. Vatandaş 71 milyon dolar satın almış.
2018 dolar krizinde Bozduran kahraman bozdurmayan vatan haini ilan edildi... asıl bozdurup kâr edenleri vatan haini olmalıydı... o devlete bağışlanmalıydı