Erdem Üzerine İlginç Bir Konuşma (+16)

Bu konuyu okuyanlar

Alengirli

Müdavim
Katılım
17 Haziran 2007
Mesajlar
5,270
Reaksiyon puanı
23
Puanları
0
Öncelikle söyleyeyim, küfürden falan hoşlanmayan banal bulanların beğenmeyeceği bir yazı olabilir, ama yazıda alenen edilmiş bir küfür yoktur.

Ön bilgi: Squall ve Tyler (yani bendeniz), bir başka forumda tanışıp kaynaşmış, has kanka olmuş iki yağız Anadolu delikanlısıdır. Bunların en çok kafa yordukları konular, gençliğin gidişatı, ikili ilişkiler ve erdemli olma olayıdır. Bir gün MSNdeki bir muhabbette, bir program yapsak nasıl olurdu şeklinde bir geyik döndü. İşte sonuçları:

Tyler ve Squall ile erdem üzerine

Squall – Evet sayın seyirciler. Bir ‘Squall ve Tyler ile Erdem Üzerine’ programına daha hoş geldiniz. Ortağım Tyler ile bugün yine oldukça ilginç konulara değineceğiz. Evet Tyler Bey, geçen haftaki konumuz ‘Sevgililer günü ile kraliçe ELizabeth’ idi. Bugünkü konumuz ne olabilir?

Tyler – Hmmmm… Bugünkü konumuz ‘Aşk’ olsun istiyorum ve nerede o eski aşklar diyerek konuya girişimi yapıyorum Sayın Leonhart. Ve ilk sorumu soruyorum. Şimdiki aşklar hakkında ne düşünüyorsunuz Squall Bey?

Squall – Şimdiki aşkların mına ko… şey yani ben ortada aşk diye bir kavramın kaldığını göremiyorum. Ama dersen ki ‘kafe aşkları’ üzerine konuşalım. O zaman ayrı. Günümüz gençliği bu aşkı daha çok seviyor Sayın Durden.

Tyler – Size hak vermemek mümkün değil Squall Bey. Şahsen ben sırf bu yüzden aşık olmuyoum kimseye. Ne kızlar ne de erkekler. Artık hiçbiri hoşuma gitmiyor. Resmen köreldim diyebilirim. Offf ya offfff. Efkar yaptım bak. Bu arada sittir edelim ya şu sizli bizli beyli meyli konuşmaları. Neymiş programın formatı böyle gerektiriyormuş. Başlarım ben böyle formata, bozdurmayın erdemimi benim! Neyse sen devam et Squall.

Squall – Yine fikirlerimiz ortak çıktı Tyler. Ben de ne kızlardan ne erkeklerden hoşlanıyorum artık. Gençliğin durumunu gördükçe içim acıyor. Aşık olup bunların arasına katılmaktansa evde PS2 oynarım, Orçun'la msn'de Fatal Frame muhabbeti ederim daha iyi diyorum. Ama dersen öğretmen adayı, eli yüzü düzgün, temiz, iyi huylu, içinde kötülük olmayan bir kız buldum ayarliyim sana, orası ayrı.

Tyler – Bu devirde öyle bir kız bulmak, piyasada çipsiz PS One bulmak gibi bir şey. Bulsam önce ben atlayacağım ama yok. Bu arada temiz derken neyi kastediyorsun Squall. Sık sık duş alan, elini yüzünü yıkayan gibi mi?

Squall – Temiz derken… Şeyyy… Bildiğin anlamda işte. Şey olacak… Yani kirlenmemiş, saf ve bunun türevleri. Anla işte ya sende. İnadına mı soruyorsun napıyorsun! Daha önce konuşmadık mı biz bunları msn’de! Elleşmemiş olacak işte. Tövbe tövbeee. Peki sen nasıl birini arıyorsun Tyler’ım?

Tyler – Benim sevgimi hak etsin, dürüst olsun, nüfus cüzdanının rengi turuncu olsun, erdemli olsun. Bak bu erdem konusu çok önemli.

Squall – Erdem derken?

Tyler – Yani bazı şeylerden erdemi sayesinde uzak durabilsin. Mesela şey yapmamak, kul hakkına göz dikmemek, iddaa’da bazı maçlarda tek maç oynama olayının gazına gelip 100 ytl basmamak gibi.

Squall – Peki bir kız geldi sana, ama cillop gibi. Taş resmen. Niyeti de belli. Yapar mısın?

Tyler – Cık. Hayatta yapmam.

Squall – Ama çok güzel. Afet. Vucüt da sağlam. Sarışın falan?

Tyler – Cık. Yapmam dedim.

Squall – Odada yalnız kaldınız diyelim. Direk üstüne atladı. Sahur vaktinden niyetlenmiş kız.

Tyler – Ya abi erdem diye bir şey var. Yaparsak basit kişilerden oluruz. Önemli olan yapmamayı başarıp erdemli olmak. Benim doğrularım zenci demiri gibidir. Dimdik ve sert. Eğilip bükülemez. Hem dün görmedin mi Acı Hayat’ta Mehmet Kosovalı’yı. Nermin direk vermek istedi ama bu seni telli duvaklı alacam dedi. Erdemli adam işte abi.

Squall – Ama kız cillop ötesi diyorum. Sen olmaz diyene kadar bir bakmışsın bu soyunmuş. Yavaşca boynundan öpmeye başlamış seni. Sonra yine yavaşça üstündekileri çıkarıyor falan… (Ulan bana bir şeyler oluyor galiba)

Tyler – Ya kardeşim ısrar etme, bak millet yanlış anlayacak artık. Hem kız üstüme atlarsa kendimi savunurum direk. Gerekirse apartmanı ayağa kaldırır yardım isterim. Bir keresinde şehirler arası otobüste bayan yanı denk geldi diye ortalığı ayağa kaldırmıştım.

Squall – Bak o benim de başıma geldi. Otobüse bindim yerime geçeceğim, bir baktım hemen yanıbaşımda güzel bir bayan. Hemen muavini çağırdım sonra. Dedim ben bay yanı diye aldım bileti ama bayan yanı çıktı, siz hep böyle yapıyorsunuz, bu ne rezalet falan.

Tyler – Eeee sonra ne oldu?

Squall – Şeyyyy… Sittir ettiler beni otobüsten. Neymiş otobüsün uğurunu kaçırıyormuşum. Bizim milleti anlamak zor. Kız isyan edince namusunu kurtardı, erkek isyan ederse de şey oluyor.

Tyler - Ben de msn’de yaklaşık şu ana kadar 500’den fazla kız ekledim. O kadar sohbet ettik ama hiçbirinde konuyu cinselliğe getirmek için uğraşmadım biliyor musun?

Squall – Bilmez miyim Tyler’ım bilmez miyim. Bende Orçun’un forumlara attığı mesaj sayısı kadar kız ekledim msn’me, ve hiçbirinde konuyu cinselliğe getirmek için kasmadım. Getirmeye çalışanları da direk engelleyip sildim.

Tyler - İb… şey yani delikanlılıkta bunu gerektirir zaten.

Squall – Aynen öyle Tyler’ım. Ama zamanında hiç şifreli cine 5 izledin mi dersen izledim yalan yok. Hatta bir ara gözler şifreyi çözer olmuştu benim.

Tyler – Onda bir şey yok ki abi. Başkasına zarar vermiyorsun sonuçta. Ben de zamanında ortaokul zamanımda Show TV'de çok kırmızı noktalı film izlemiştim. Hoş yarım saatte ancak bir göğüs görebilirdik ama olsun. Geceleri kumandanın pillerini duracell ile değiştirirdim. Odada sinek uçsa değişirdi kanal, kulak 100 metredeki ayak sesini algılardı. Ne günlerdi be…. Hüzünlendim şimdi. Bu arada kadın, erkek ve travestinin aynı safta başı açık namaz kılması olayına ne diyorsun Squall’ım?

Squall – Ben de geçen Flash TV’de izledim o haberi. Üzerinde çok düşündüm. 3 gün uyumadım hatta. Sonra ATV’de bir programa çok sevgili ve saygıdeğer Zekeriya Beyaz hocamız konuk oldu. Dediğine göre bir sakıncası yokmuş. Buradan da anladığımız üzere kesinlikle sakıncalı!!!

Tyler – Konumuz Aşk değimliydi? Biz konumuza geri dönelim istersen. İzleyicilerimizin akılları fazla bulanmasın.

Squall – Dediğim gibi işte, benim aşık olacağım kız bizim gibi erdemli olmalı. Yoksa hiç uğraşamam valla. Sen demiştin ya doğrularımız zenci demiri gibi dimdik ve sert olmalı diye. Bu sözün çok hoşuma gitti işte. Benim de doğrularımdan vazgeçmeye niyetim yok… Yani yoktur herhalde… Kız çok isterse belk… Hayır ya hayır. Ben de Mehmet Kosovalı gibi delikanlı, sözünün eri, erdemli olmak istiyorum. Peki aradığın kızda bekarete ne kadar önem verirsin Tyler’ım?

Tyler – Oldukça önem veririm aslında. Ama olmasa da dünyanın sonu değil. Ama çok önemli. Ama bunun için kızı asacak değilim, canı sağolsun. Ama müthiş önemli, bekaret şart. Olmasa da çok sorun değil.

Squall – ?????

Tyler – Peki senin için ne kadar önemli.

Squall – Önemli tabi. Sonuçta evinin kadını olacak kız. Namus falan işte. Ama bazı durumlarda hoş görülebilir diye düşünüyorum.

Tyler – Tabi ki abi. Mesela kız çok sevmiştir vermiştir 'gönlünü', şerefsizin birinin eline düşmüştür veya Haydar Dümen’in aklına uymuştur. Bu gibi durumlarda hoş görülebilir diye düşünüyorum.

Squall – Ya 2 kişiyi çok sevmişse?

Tyler – Yine de affedilebilir.

Squall – Peki ya 3?

Tyler – Zor ama belki yine affedilir. Beni gerçekten sevsin yeter ki.

Squall – Peki ya 9 kişiyi çok sevmiş ise? Ama sonra seni gerçekten sevecek?

Tyler – Oha artık abi. 9 çok fazla. Daha sonra beni değil, isterse yedi sülalemi sevsin yine olmaz.. Baksana kız az daha sevse ortalıkta adam bırakmayacak.

Squall – Haklısın Tyler’ım. Aslında kız için de önemli bir sorun bekaretin kaybedilmesi. Gaza geldim itiraf ediyorum ; ben hayatımda sadece bir kere mastürbasyon yaptım. Onda da çok pişman oldum. Sen düşün artık.

Bu söz üzerine seyirciler birer ikişer sıvışmaya başlar. Duvara yakın oturanlar ise duvara iyice yaslanırlar...


Tyler – 1 kere mi? Şeyyy… Ben şöyle biraz kenara kaysam iyi olacak galiba. Ehue.

Squall – Evet Ankara stüdyomuzda bayan muhabirimiz Fikriye Zorveren var. Şimdi kendisinin konu hakkındaki fikirlerini almak üzere canlı bağlantı kuruyoruz. Merhaba Fikriye!

Fikriye – Merhaba arkadaşlar!

Squall – Direk konuya giriyorum Fikriye. Kaç kişi ile çıktın şimdiye kadar. Umarım sayı bir hanelidir. He he he.

Fikriye – Şu ana kadar 7 erkek ile çıktım! Hepsinin de Allah belasını versin!!!

Tyler - ?????

Squall – Peki sorması ayıp ama hiç aranızda şey oldu mu Fikriye?

Fikriye – Ney oldu mu?

Squall – Şey işte ya. Hani kadın erkek bir araya gelir de şey olur ya.

Fikriye – Ney olur?

Squall – Tövbe tövbeeee! Çattık vallahi, bişi değil kanalı kapattıracak kadın. Tyler sen anlat şuna.

Tyler – Ehm. Ben mi??? Hani olur ebeveynler yattıktan sonra salonda film izlersin. Filmde öpüşürler. Sonra yatağa girerler falan. Sonra bize bir şeyler olmaya başlar. Tam o sırada da ebeveynlerimizden biri uyanır. Biz de hemen kanalı değiştiririz. Yalnız mümkünse değiştirdiğin kanal TRT4 Türk Halk Müziği olmasın. Yoksa hiç değiştirmesen daha az belli olur. Bir de kumanda pilini iyi seçeceksin. Tutukluk mutukluk yaparsa hapı yutarsın ona göre. Bir de sesini kısmayı unutma.

Squall - ???? Tuhaf bir anlatım stili…

Fikriye – Kesinlikle öyle bir şey olmadı benim ilişkilerimde. İlk erkek arkadaşım 1 ay sonra elimi tutmaya kalktı, ayrıldım. 2. erkek arkadaşım ise 3 ay sonra yanağımdan öpmüştü, ayrıldım. 3. erkek arkadaşım ise 8 ay sonra sahilde elini omzuma attı. Hemen sahil güvenliği alarma geçirdikten sonra onunla da ayrıldım. 4. erkek arkadaşım ise….

Squall – Teşekkür ederiz Sayın Zorveren. Bu kadarı yeterli. Biz de tam kadınını bulmuşuz röportaj yapacak. Arkadaşlar lütfen Ankara stüdyomuz ile bağlantıyı kesin.

Tyler – İşte tam istediğin gibi bir kız Squall. He he

Squall – Boş versene sen! Bu kadın da fazla erdemli çıktı. Evlilik bile kesmez bunu…

Tyler – Squall beni baydı bu erdem merdem muhabbetleri. Başka bir konu bulsak? Mesela geçen gün Flash TV’de ilk defa cinsellik veya şiddet içermeyen bir haber izledim. Erdemli biri olarak inanılmaz mutlu oldum. İstersen bu konunun üstüne gidebiliriz.

Squall – Sittir et bence. Bence bitirelim artık programı. B.ku çıktı zaten. Daha msn yapacam evde.

Tyler – O zaman konuyu toparlayalım en iyisi. Şimdi erdem iyidir güzeldir. Olması gerekendir. Kendini bilmektir. Sen kendini bilmezsen bu nice okumaktır. Hebele hübele.

Squall – Evet sayın seyirciler. Bir ‘Squall ve Tyler ile Erdem Üzerine’ programının sonuna geldiniz. Gelecek haftaki konuğumuz çok sevgili, saygıdeğer hocamız Zekeriya Beyaz olacak ve kendisi ile erdem üzerine konuşacağız. O yüzden gelecek haftaya mahsus küçük çocuklarınızı ekran başından uzak tutmanız daha iyi olacaktır.
 

elektr10

Müdavim
Katılım
1 Ocak 2007
Mesajlar
2,302
Reaksiyon puanı
3
Puanları
0
Her şey gibi erdemin de fazlası zararmış ama senin erdemini takdir ettim Tyler :D Anlattığını başarabilirsen fenafillaha ulaşmışsın demektir 8)
 

Alengirli

Müdavim
Katılım
17 Haziran 2007
Mesajlar
5,270
Reaksiyon puanı
23
Puanları
0
Dostum okunma 58 olmuş sadece bir yorum, +rep istiyorum olmaz ama!
Eheh, bu arada elektron ateş olmayan yerden duman çıkmaz unutma.
 

elektr10

Müdavim
Katılım
1 Ocak 2007
Mesajlar
2,302
Reaksiyon puanı
3
Puanları
0
Ateşi de yazacak olursan +16 yetmez herhalde, 2 eklemek gerekecek :)
 

Alengirli

Müdavim
Katılım
17 Haziran 2007
Mesajlar
5,270
Reaksiyon puanı
23
Puanları
0
"neşeli insanlar su kenarına gitsinler, eğlenmek isteyen insanlar dağlara çıksınlar, erdemli olmak isteyenler ise mağaralara gitsinler."
demiş mesela zamanında.
 

Berkin Bozdoğan

Müdavim
Katılım
18 Mayıs 2005
Mesajlar
4,926
Reaksiyon puanı
38
Puanları
0
Benim cevap 18 üzerinde biraz. Türk toplumu ve aile yapısı diye altına zırvalayacaklar okumasın.

- - - - - -

Hehe, güzel bir tiye alma olmuş, elinize sağlık. Arı, namusu bel altında düşündüğümüzden beri yakaladığı yerde bize tecavüz eden yetkili ve sorumluların namusu ve şerefi üzerine tartışmalar yapmaz olduk.

Üstad Cem Şancı'nın Ekşi Sözlük'te güruha bir ayar verme seansında dediği gibi,(yaklaşık böyle birşeydi) "ecnebiler çocuk denilecek yaşta ilk cinsel deneyimlerini yaşıyorlar; bizimkilerse bunu bilmemkaç yaşına kadar fetiştirip her gördüğü yerde g*te kitlenirken adamlar aynı süreçte ilimle irfanla uğraşıyorlar." Necip Fazıl'ın bahsettiği bütün meselelerin başı olan mesele bu olsa gerek. Gençlikle köprübaşı olacak genci de herhalde o zaman benim bahsettiğim biçimde bulsa recmederdi kendisi.

Böyle işte, en büyük erdem insanlığını reddetmemek olsa gerek. Oğlumsa aslaannn, kızımsa ***ospu zihniyetini toplumsal olarak aşacağımız günleri görmek isteğiyle. Biliyorsunuz, fazla ciddi boyutlara taşıdım ama kusura bakmayın, kızı tecavüze uğrayınca tecavüzcüyü değil kızı öldüren varlıkların (bakın insan demedim) yaşamlarını sürdürdüğü bir ülkedeyiz. Bu varlıklar bilmemkaç zaman öncesine kadar ağır tahrik veya töredir sebebiyle ceza indirimi bile alıyorlardı.

- - - - - -

18 yaş sınırını kaldırdım, daha güzel şeylerden bahsedelim.

Erdemli olmaktan birçok kişinin anladığı şey maalesef çok yüce değerleri barındırıyor olmak gibi birşey herhalde. Erdemli olabilmek atla deve değildir. Erdem basitçe kendinize karşı dürüst olmanız diyebiliriz. Erdemlilik doğuştan gelen şeylerle özdeşleştirilemeyn bir kavram olarak ancak hayatınızda yaşadığınız zorluklara rağmen elden bırakmadığınız, değişitirmediğiniz veya askıya lamadığınız değerleriniz olsa gerek. Daha iyi bir tanım yapılabilir elbet.

Bir sonraki programda buna odaklanır mısınız acaba? Erdem nedir neye yarar? Sabır erdemdir, erdem iyi çocuktur. :p
 

Alengirli

Müdavim
Katılım
17 Haziran 2007
Mesajlar
5,270
Reaksiyon puanı
23
Puanları
0
Haha ne güldüm ya, zamanında iyi geyik çevirmişiz :D
 

croft

Doçent
Katılım
4 Mayıs 2009
Mesajlar
520
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
geyiğe bak bee
ama sonuna kadar doğru delikanlı dediğindemir gibi erdemliolmalı :D:D:D
 
Üst