Enteresan Bilgiler

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Rom.
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Korpe

Rektör
Reaksiyon puanı
16
Bol bol su için! Her şeyi unutun ama su içmeyi sakın unutmayın. Bu, hem yağların birikmesini engeller hem de cildinizin nemlendirir.

Meryyy

Doçent
Reaksiyon puanı
4
Kahire'de bulunan Keops piramidi ‘nin 12 ton ağırlığında iki buçuk milyon bloktan oluştuğunu, günde on blok yerleştirilmesi halinde yapımının 664 yıl süreceğini..
Piramidin üstünden geçen meridyenin karaları ve denizleri tam eşit iki parçaya böldüğünü ve piramidin dünyanın ağırlık merkezinin tam ortasında bulunduğunu..
Yüksekliğinin (164 mt) bir milyarla çarpımının güneşle dünyamız arasındaki uzaklığını verdiğini..
Taban alanının, yüksekliğinin iki katına bölünmesinin pi sayısını verdiğini..
Piramitlerin içerisinde ultrasound, radar, sonar gibi cihazların çalışmadığını..

Kesik, yanık, sıyrık ve yaraların piramidin içinde daha çabuk iyileştiğini..
Piramidin içinin yazın soğuk, kışın sıcak olduğunu,
Piramit kimin adına yapıldıysa onun bulunduğu odaya yılda 2 kez güneş girdiğini ve bu günlerin doğduğu ve tahta çıktığı günler olduğunu biyormuydunuz..

Piyonist

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Kahire'de bulunan Keops piramidi ‘nin 12 ton ağırlığında iki buçuk milyon bloktan oluştuğunu, günde on blok yerleştirilmesi halinde yapımının 664 yıl süreceğini..
Piramidin üstünden geçen meridyenin karaları ve denizleri tam eşit iki parçaya böldüğünü ve piramidin dünyanın ağırlık merkezinin tam ortasında bulunduğunu..
Yüksekliğinin (164 mt) bir milyarla çarpımının güneşle dünyamız arasındaki uzaklığını verdiğini..
Taban alanının, yüksekliğinin iki katına bölünmesinin pi sayısını verdiğini..
Piramitlerin içerisinde ultrasound, radar, sonar gibi cihazların çalışmadığını..

Kesik, yanık, sıyrık ve yaraların piramidin içinde daha çabuk iyileştiğini..
Piramidin içinin yazın soğuk, kışın sıcak olduğunu,
Piramit kimin adına yapıldıysa onun bulunduğu odaya yılda 2 kez güneş girdiğini ve bu günlerin doğduğu ve tahta çıktığı günler olduğunu biyormuydunuz..
Benim pramitler hakkında 3 fikrim var.
1. Uzaylılar yaptı üstünde durmaya pek gerek yok gayet açık ve net :)
2. Bildiğim kadarıyla insan ırkı sürekli küçülen bir fizyolojik yapıya sahip. Yani o zamanlarda insanların dev olması mümkün gibi görünüyor. Nereden öğrendim hatırlamıyorum ama bulunan kalıntılarda eski çağdaki insanların avucuna sığacak boydaymışız. Bu fikride çürütücek 2 fikrim var :)
2.1. Yapan insanlar dev insanlar ise neden kapılar, girişler bu kadar küçük.
2.2. Yapan insanlar dev insanlar ise bu kadar kullanışlı bir pramiti yapacak bilgi ve beceri nereden öğrendiler. Bunların hepsinin tesadüf olabileceğini zannetmiyorum. (bu soru bizi uzaylılara yöneltiyor çık bakalım işin içinden çıkabiliyorsan).
3. bu fikir ise bize hep söylenilen mantık. Yüzlerce belki de binlerce insan köle harıl harıl çalışarak yaptı.
3.1. Zaten piramitlerin etraflarında köle işçilerin mezarlıklarını buldular ki bunlar normal insan boyutlarında. o zaman 2. fikir çürüdü.
3.2. Vay arkadaş demekki leonardo da vinciler, mustafa kemal atatürkler, albert einsteinlar, aklınıza gelen bütün dahiler dünyaya 2-3 kere gelmişler :) (Bence)

Korpe

Rektör
Reaksiyon puanı
16
nasıl yapmışlar demi? elektirik işini nasıl yaptıklarını merak edenler de olabilir.

o zamanki lider,kral,prens vs. demekki baya sağlam adamlar mış (inanaç)

Korpe

Rektör
Reaksiyon puanı
16
Kardeşim , ben inanmiyorum uzaylılara ama görüşüne saygım var :D

Korpe

Rektör
Reaksiyon puanı
16
En uzun yaşayan köpek 29, en uzun yaşayan kedi 32 yıl yaşamıştır.

topalsolucan

Rektör
Reaksiyon puanı
555
2. Bildiğim kadarıyla insan ırkı sürekli küçülen bir fizyolojik yapıya sahip. Yani o zamanlarda insanların dev olması mümkün gibi görünüyor. Nereden öğrendim hatırlamıyorum ama bulunan kalıntılarda eski çağdaki insanların avucuna sığacak boydaymışız. Bu fikride çürütücek 2 fikrim var :)
2.2. Yapan insanlar dev insanlar ise bu kadar kullanışlı bir pramiti yapacak bilgi ve beceri nereden öğrendiler. Bunların hepsinin tesadüf olabileceğini zannetmiyorum. (bu soru bizi uzaylılara yöneltiyor çık bakalım işin içinden çıkabiliyorsan).
3. bu fikir ise bize hep söylenilen mantık. Yüzlerce belki de binlerce insan köle harıl harıl çalışarak yaptı.
3.1. Zaten piramitlerin etraflarında köle işçilerin mezarlıklarını buldular ki bunlar normal insan boyutlarında. o zaman 2. fikir çürüdü.
3.2. Vay arkadaş demekki leonardo da vinciler, mustafa kemal atatürkler, albert einsteinlar, aklınıza gelen bütün dahiler dünyaya 2-3 kere gelmişler :) (Bence)

bak bu çok enteresan :)

http://www.youtube.com/watch?v=IWL243nEiU4

geçenlerde haberlerde görmüştüm. anadoluda bir şehrimizde roma döneminden kalma kanalizasyon sistemi çıkmıştı. günümüzde istanbulun bile bazı kenar semtlerinde hala foseptik mevcut :)

bir de ingilizce düblaj yapmışlar. sonunda adnan oktar çıkıyor. kafayı çok bilgiden kırdığı kesin bu adamın. ama videodaki yorumlar milyon olmuş :)

http://www.youtube.com/watch?v=DHrSulXPYu4

Korpe

Rektör
Reaksiyon puanı
16
Gülümsemek çin 17, kaş çatmak için 43 kasın kullanılması gerekir.

Kenpachi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
26
bak bu çok enteresan :)

http://www.youtube.com/watch?v=IWL243nEiU4

geçenlerde haberlerde görmüştüm. anadoluda bir şehrimizde roma döneminden kalma kanalizasyon sistemi çıkmıştı. günümüzde istanbulun bile bazı kenar semtlerinde hala foseptik mevcut :)

bir de ingilizce düblaj yapmışlar. sonunda adnan oktar çıkıyor. kafayı çok bilgiden kırdığı kesin bu adamın. ama videodaki yorumlar milyon olmuş :)

http://www.youtube.com/watch?v=DHrSulXPYu4

8 dk'yı soluksuz izledim

ndokato

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
dünyanın 7 harikasından biri olan tac mahalin mimarı , Mimar Sinan'ın öğrencisidir.

Korpe

Rektör
Reaksiyon puanı
16
Amerika, diyet programlarına her yıl 50 milyar dolar harcamaktadır.

Korpe

Rektör
Reaksiyon puanı
16
Fısıldayıp fısıldamadığınızı boğazınızdaki ses tellerinin titreşip titreşmediğini görerek anlayabilirsiniz.

Korpe

Rektör
Reaksiyon puanı
16
Kutup ayıları kızgın olduklarında kediler gibi tıslarlar.

Korpe

Rektör
Reaksiyon puanı
16
30 Mart 1958 günü Ankara'daki Mülkiye kupası final maçı GS:1 FB:1 sonucuyla bitmiştir ve kupa ortadan ikiye ayrılmıştır.

topalsolucan

Rektör
Reaksiyon puanı
555
30 Mart 1958 günü Ankara'daki Mülkiye kupası final maçı GS:1 FB:1 sonucuyla bitmiştir ve kupa ortadan ikiye ayrılmıştır.

kupanın üst tarafını kimin alacağını penaltılarla belirlemişler deme bana :D

not: boylamasına kesildiğine dair foto kanıt isterim :P

Korpe

Rektör
Reaksiyon puanı
16
ankara’da oynanan bu maç tarihte ilk defa rastlanan bir olaya sahne oldu. maç, şirzat dağcı ve metin oktay’ın karşılıklı golleriyle 1-1 sonuçlandı. beraberlik sonrasında takımlara maçın uzaması ya da tekrarlanması teklif edildi, ancak kaptanlar turgay ve naci dostça biten mücadelenin sonunda, kupanın ikiye bölünerek her iki takıma paylaştırılmasını teklif etti. bu fikir, başvekil ve kulüp başkanları tarafından hemen kabul edilince iki kaptan da kupanın yarısını alarak müzelerine götürdü.

kaynak [MENTION=101833]topalsolucan[/MENTION]

_fDjxB.jpg

topalsolucan

Rektör
Reaksiyon puanı
555
ankara’da oynanan bu maç tarihte ilk defa rastlanan bir olaya sahne oldu. maç, şirzat dağcı ve metin oktay’ın karşılıklı golleriyle 1-1 sonuçlandı. beraberlik sonrasında takımlara maçın uzaması ya da tekrarlanması teklif edildi, ancak kaptanlar turgay ve naci dostça biten mücadelenin sonunda, kupanın ikiye bölünerek her iki takıma paylaştırılmasını teklif etti. bu fikir, başvekil ve kulüp başkanları tarafından hemen kabul edilince iki kaptan da kupanın yarısını alarak müzelerine götürdü.

kaynak @topalsolucan

_fDjxB.jpg

hakikaten kesmişler kupayı. başka sorum yok hakim bey :P :)

Boş

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
3. olan bana en mantıklısı gibi geliyor.Uzaylıların yapması için ortada bir neden yok ki.

Korpe

Rektör
Reaksiyon puanı
16
Araştırmalara göre çocukluğu benzer olan insanlar birbirlerine daha kolay aşık olurlar.

-Beneficence-

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
31
Osmanlı zamanında Ramazan günlerinde Tebdil-i Kıyafet ile pek çok zengin, hiç tanımadıkları mahallelerde ki bakkal, manav vs. dükkanlarına gider, onlardan Zimet Defterini çıkarmalarını isterdi.
Baştan, ortadan ve sondan rastgele sahifelerin toplamını yatırıp miktarını ödedikten sonra; "Bu borçları silin.Allah kabul etsin" der kendilerini tanıtmadan giderlerdi.
Borcu ödenen, borcunu ödeyip sildiren kişinin kim olduğunu bilmezdi..

Gizli verilen nafile sadakadan yetmiş kat daha sevap olduğunu bilen kişier, yardımlarını gizli yapmaya gayret ederlerdi.

ewrecca

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Bizlerinde yapmaması icin hiçbir neden yok iyi bir hatırlatma oldu teşekkürler
Osmanlı zamanında Ramazan günlerinde Tebdil-i Kıyafet ile pek çok zengin, hiç tanımadıkları mahallelerde ki bakkal, manav vs. dükkanlarına gider, onlardan Zimet Defterini çıkarmalarını isterdi.
Baştan, ortadan ve sondan rastgele sahifelerin toplamını yatırıp miktarını ödedikten sonra; "Bu borçları silin.Allah kabul etsin" der kendilerini tanıtmadan giderlerdi.
Borcu ödenen, borcunu ödeyip sildiren kişinin kim olduğunu bilmezdi..

Gizli verilen nafile sadakadan yetmiş kat daha sevap olduğunu bilen kişier, yardımlarını gizli yapmaya gayret ederlerdi.

muratflash

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
510
insanoglu her zaman ayak uyduruyor doğaya

--- Mesaj Güncellendi ---

Eve aldığımız patateslerin filizlenmemesi için içerisine bir adet elma konulursa 8 hafta önler filizlenmesini
Yok o elmayı duymadım ama patateslerin filizlenmemesi için tek şart şudur..

Patatesleri asla aydınlıkta bekletmemeli karanlıkta bekletmeli aksi halde ne yaparsanız yapın filizlenirler..

Korpe

Rektör
Reaksiyon puanı
16
İnsanın vücudunda 7 kalıp sabun yapacak kadar yağ, orta boyda çivi yapacak kadar demir vardır!

Korpe

Rektör
Reaksiyon puanı
16
Sahra Çölü’ne 1590’da kar yağmıştır.

Korpe

Rektör
Reaksiyon puanı
16
Eyfel Kulesi’nin yeniden boyanması tam 7 yıl sürmüştür.