ramboberk
Profesör
- Reaksiyon puanı
- 74
acaba bana en zor kurulan ve kullanılan tam profesyonel bi linux dağıtımı önerebilirmisiniz arkadaşlar:w00t:
hmmm en zor linux onlarmı
şimdi ben onları kurup kullanırsam normal kullanıcımı oluyorum yoksa ileri düzey kullanıcımı
Afedersiniz, ama bu soruyu sormanız Linux ile yakından uzaktan bir alakanız olmadığını gösteriyor. En zor Linux tabiri ise oldukça "ilginç".
Arch'ı HTTP/FTP yüklemesi ile kur. Paketleri internetten indirip kursun. Kurulmayan paketleri not almak için 3 saat ekrandan gözünü ayırma, not al, ardından hepsini elle yazarak kur. Bunların hepsi tamamen konsolda oluyor. Kurulum bitince bir de GNOME gibi bir ortam kur (veya KDE) ve ona ulaşmaya çalış. Al sana en zor Linux.Kafayı yer ve koşarak Windows'a geri dönersin. Sana önerim, yine söylüyorum, acele etme. Çok heveslisin, anlıyorum ancak bu kadar heves senin Linux hayatını başlamadan bitirir.
Hevesli olduğundan çok sabırsızsın. Biraz sabır.
Bunu sana daha önceden önermişlerdi sanki, Linux From Scratch.lfs mi o da ne
The most important reason for LFS's existence is teaching people how a Linux system works internally. Building an LFS system teaches you about all that makes Linux tick, how things work together, and depend on each other. And most importantly, how to customize it to your own taste and needs.
LFS'nin en önemli var oluş sebebi, insanlara bir Linux sisteminin gerçekte nasıl çalıştığını öğretmektir. Bir LFS sistemi oluşturmak size Linux'u Linux yapan her şeyi, işlerin birlikte nasıl yürüdüğünü ve bunların birbirine nasıl bağlı olduğunu öğretir. Ve en önemlisi, onu kendi ihtiyaçlarınıza ve zevklerinize göre nasıl düzenleyebileceğinizi öğretir.
Şu yazıyı okuyan ArchLinux'u pis-kaka birşey sanacak. Halbuki Arch kurulum sırasında birçok dağıtımdan daha uysal, kullanımı sorunsuz hoş güzel bir dağıtımdır. Bütün sorunlarınıza azcık tecrübe ve irc kanalı yeter.
Halbuki bunun yanında grafik arayüz kuruluma sahip olmasına rağmen insanı çileden çıkarabilen dağıtımlarda vardır, örneğin fedora. Arch'a gelince uzun süreler ubuntu kullanmış bir insan olarak ubuntu'da olduğumdan çok daha mutluyum burada..![]()
senin için "atari" tavsiye edebilirim en zoru o....
bana bunumu layık gördünüz aşk olsun yanııı :lol:
yani şimdi bu cevaba güleyimmi ağlıyayımmı :confused1: