En zor linux hangisi

ramboberk

Profesör
Reaksiyon puanı
74
acaba bana en zor kurulan ve kullanılan tam profesyonel bi linux dağıtımı önerebilirmisiniz arkadaşlar:w00t:

maske

Doçent
Reaksiyon puanı
5
gentoo veya slackware diye dusunuyorum

ramboberk

Profesör
Reaksiyon puanı
74
hmmm en zor linux onlarmı

şimdi ben onları kurup kullanırsam normal kullanıcımı oluyorum yoksa ileri düzey kullanıcımı

15M41L

Asistan
Reaksiyon puanı
0
"Bsd" kullanabiliyorsan ileri düzey bir unix kullanıcısı sayılabilirsin. :D

Persona Grata

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
53
hmmm en zor linux onlarmı

şimdi ben onları kurup kullanırsam normal kullanıcımı oluyorum yoksa ileri düzey kullanıcımı

Afedersiniz, ama bu soruyu sormanız Linux ile yakından uzaktan bir alakanız olmadığını gösteriyor. En zor Linux tabiri ise oldukça "ilginç".

ramboberk

Profesör
Reaksiyon puanı
74
bu bsd linux mü oluyor peki solaris nasıl

penguin

Profesör
Reaksiyon puanı
202
Onları kurup, üç-beş yıl içlerine düşersen ve eline geçirdiğin bütün dokümanları, man sayfalarını ve sistem yönetim kitaplarını okursan senden ilerisini zor bulurlar ülkede. Daha sonra o platformlarda assembly, c/c++, java gibi dillerle ileri seviye programcılık konularıyla ilgilenmeye başlarsın. Yolun belki uzun olacak ama senin ideallerine sahip biri için gayet normal bence. E tabii doğal olarak ingilizce de bilmen şart.

ramboberk

Profesör
Reaksiyon puanı
74
Afedersiniz, ama bu soruyu sormanız Linux ile yakından uzaktan bir alakanız olmadığını gösteriyor. En zor Linux tabiri ise oldukça "ilginç".

maalesef yanıldınız çünkü ben linux dağıtımlarını son 6 aydır aktif olarak kullanıyorum

bu soruyu sorma sebebim ise sadece kullandığım linux lerin artık hafif gelemeye başlaması

sorularıma yorum yaparken lütfen forumdaki yorumlarıma ve açtığım konulara bi bakmanızı rica ediyorum:yes:

penguin

Profesör
Reaksiyon puanı
202
Bu arada istersen uyarı almadan, konu başlığının ilk harfini büyük yap. :)

ramboberk

Profesör
Reaksiyon puanı
74
pardon

---------- saat 14:30 eklendi ---------- önceki mesaj saat 14:27 eklenmişti ----------

nasıl yapılıyor

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Arch'ı HTTP/FTP yüklemesi ile kur. Paketleri internetten indirip kursun. Kurulmayan paketleri not almak için 3 saat ekrandan gözünü ayırma, not al, ardından hepsini elle yazarak kur. Bunların hepsi tamamen konsolda oluyor. Kurulum bitince bir de GNOME gibi bir ortam kur (veya KDE) ve ona ulaşmaya çalış. Al sana en zor Linux. :) Kafayı yer ve koşarak Windows'a geri dönersin. Sana önerim, yine söylüyorum, acele etme. Çok heveslisin, anlıyorum ancak bu kadar heves senin Linux hayatını başlamadan bitirir. :) Hevesli olduğundan çok sabırsızsın. Biraz sabır.

Mesela Jaunty Jackalope'ta karşılaştığım bir sorun vardı. Ailem şahit, 3 hafta düzeltmeye çalıştım. (Sistemi açamıyordum.) Bir gece ön odadayım bilgisayarımla, kucağımda oturuyor. :) Ben de kurcalıyorum. Annemler de benim dedikodumu yapıyor, kafayı yediğimi düşünüyor. Bir anda çığlığı bastım ve "Yaptıııım!!!" diye bağırdım. Annemlerin ödü patladı ve deli damgası yedim bir kez daha. :) 3 hafta her gün nasıl düzelteceğimi düşündüm. Öyle ki internette çözümü bile yoktu. Çok yalnız hissettim, çok kurcaladım, nerede ne hata yaptığımı bulmaya çalıştım, önce kendimi suçladım. En önemlisi de budur. Bir hata varsa sisteminde, %99 sorumlusu sensindir. Benim durumum %1'lik kısmıydı, bu sebeple 3 haftamı aldı. Ama bitmek tükenmek bilmez sabrın bu işteki rolü büyük. Hevesli olmakla sabırlı olmak arasında çok sıkı bir ilişki vardır, sen hiç sabırlı değilsin.

Kaç tane sistem komutu biliyorsun? Kaç makale okudun? Sistem yapısı hakkındaki bilgin nedir?

Bunlara tam olarak istenilen cevabı veremediğin sürece hevesin senin sonun olur.

Gerçi ben ne desem de kendi bildiğini okuyacaksın ama. Az önce bir konuda bizi anladığını ve sabırlı olman gerektiğini bildiğini (dolaylı yoldan) söylemişsin ama ardından bu konuyu açmışsın.

Daha ne diyebilirim ki? :)

ramboberk

Profesör
Reaksiyon puanı
74
her zmanki gibi yine konuya son nokta denebilecek bir mesaj yazmışsın ceku

seni anlıyorum ve hak veriyorum bu durumda ne yapmam gerektiğinide sanırım biliyorum

yapacağım şey DAHA FAZLA UĞRAŞICAM :w00t: :yes: :lol: :mrgreen: :dil:

unknownrealmman

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
FreeBSD kullan, "en zor" terimi biraz öznel bir tabir ama bana göre FreeBSD kullanıcısını zorlayan fakat sonuçta ihya eden bir sistem. Bu arada FreeBSD linux dağıtımı değildir, UNIX turevlerindendir. Daha çok server sistemler için kullanılır.

ramboberk

Profesör
Reaksiyon puanı
74
lfs mi o da ne

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237
Arch'ı HTTP/FTP yüklemesi ile kur. Paketleri internetten indirip kursun. Kurulmayan paketleri not almak için 3 saat ekrandan gözünü ayırma, not al, ardından hepsini elle yazarak kur. Bunların hepsi tamamen konsolda oluyor. Kurulum bitince bir de GNOME gibi bir ortam kur (veya KDE) ve ona ulaşmaya çalış. Al sana en zor Linux. :) Kafayı yer ve koşarak Windows'a geri dönersin. Sana önerim, yine söylüyorum, acele etme. Çok heveslisin, anlıyorum ancak bu kadar heves senin Linux hayatını başlamadan bitirir. :) Hevesli olduğundan çok sabırsızsın. Biraz sabır.

Şu yazıyı okuyan ArchLinux'u pis-kaka birşey sanacak. Halbuki Arch kurulum sırasında birçok dağıtımdan daha uysal, kullanımı sorunsuz hoş güzel bir dağıtımdır. Bütün sorunlarınıza azcık tecrübe ve irc kanalı yeter. :)

Halbuki bunun yanında grafik arayüz kuruluma sahip olmasına rağmen insanı çileden çıkarabilen dağıtımlarda vardır, örneğin fedora. Arch'a gelince uzun süreler ubuntu kullanmış bir insan olarak ubuntu'da olduğumdan çok daha mutluyum burada.. :)

ramboberk

Profesör
Reaksiyon puanı
74
ahanda tam istediğim şey bu lfs be

ramboberk

Profesör
Reaksiyon puanı
74
şu lfs konusuna eğlebilrmiyiz acaba arkadaşlar

---------- saat 15:05 eklendi ---------- önceki mesaj saat 15:04 eklenmişti ----------

yok vlla hatırlamıyorum daha yeni duydum bu da tam benim yapmak istediğim şey gibi bişi değilmi

---------- saat 15:11 eklendi ---------- önceki mesaj saat 15:05 eklenmişti ----------

arkadaşlar şu lfs konusunda bana türkçe bilgi verebilcek bi vatandaş varmı ingilizce ile aramda sorunlar vardaa

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
http://distrowatch.com/table.php?distribution=lfs

The most important reason for LFS's existence is teaching people how a Linux system works internally. Building an LFS system teaches you about all that makes Linux tick, how things work together, and depend on each other. And most importantly, how to customize it to your own taste and needs.

Bu sebeple sana önermiş sanırım. :)

LFS'nin en önemli var oluş sebebi, insanlara bir Linux sisteminin gerçekte nasıl çalıştığını öğretmektir. Bir LFS sistemi oluşturmak size Linux'u Linux yapan her şeyi, işlerin birlikte nasıl yürüdüğünü ve bunların birbirine nasıl bağlı olduğunu öğretir. Ve en önemlisi, onu kendi ihtiyaçlarınıza ve zevklerinize göre nasıl düzenleyebileceğinizi öğretir.

ramboberk

Profesör
Reaksiyon puanı
74
vaay tam aradığım şey

peki buna nasıl ve nerden başlıcaz ve yaparken hangi işletim sisteminde bulunacağız

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Şu yazıyı okuyan ArchLinux'u pis-kaka birşey sanacak. Halbuki Arch kurulum sırasında birçok dağıtımdan daha uysal, kullanımı sorunsuz hoş güzel bir dağıtımdır. Bütün sorunlarınıza azcık tecrübe ve irc kanalı yeter. :)

Halbuki bunun yanında grafik arayüz kuruluma sahip olmasına rağmen insanı çileden çıkarabilen dağıtımlarda vardır, örneğin fedora. Arch'a gelince uzun süreler ubuntu kullanmış bir insan olarak ubuntu'da olduğumdan çok daha mutluyum burada.. :)

Ben ramboberk'in istediği şeyi söyledim. Arch'ı HTTP/FTP yüklemesi ile kurmak benim tembelliğimdi. E konsoldan kurulumun da bazı sıkıntıları var, özellikle böylesine yeni kullanıcılar için. Yoksa bana göre bahsettiğim şey de zor değil. Sadece paket adını not edip yanına birkaç komut ekleyeceksin ve bitireceksin, bu kadar. Arkadaş zor bir şeyler istemiş, yukarıda da biri Gentoo'yu ve Slackware'i önermiş. Ben de buna alternatif olarak, istenildiğinde ekrana saatlerce bakma ve sürekli dikkatli olma zorunluluğunu yaşatabilen Arch'ı önerdim. :)

Fedora konusunda sana katılıyorum maalesef ama hala onu unutmuş değilim. Bir kez daha deneyeceğim. :) Çıldırmak nedense hoşuma gidiyor, sanırım ben bir "Linux mazoşisti"yim. :) Fedora da benim efendim oluyor bu durumda.

ramboberk

Profesör
Reaksiyon puanı
74
demekki tek linux takıntısı olan bitek ben değilmişim

ahsen2

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
2
senin için "atari" tavsiye edebilirim en zoru o....

penguin

Profesör
Reaksiyon puanı
202
senin için "atari" tavsiye edebilirim en zoru o....
2600-12-13-06.jpg

Bu mudur?

ramboberk

Profesör
Reaksiyon puanı
74
bana bunumu layık gördünüz aşk olsun yanııı :lol:

ramboberk

Profesör
Reaksiyon puanı
74
yani şimdi bu cevaba güleyimmi ağlıyayımmı :confused1: