En zor hack'lenen tarayıcı hangisi?

mustapha_84

Doçent
Reaksiyon puanı
3
Olay yaratan hacker yarışmasında bütün tarayıcılar hack'lendi ama bir tanesine kimse dokunamadı...

20090323172451.jpg

Tarayıcılar arasında Chrome en dayanıklısı çıktı.

Sizce geçtiğimiz günlerde Zero Day Initiative'ın düzenlediği Pwn2Own adlı hack yarışması ile ilgil haberleri duyurmuştuk. Yarışmaya damgasını vuran, bir önceki yıl olduğu gibi Charlie Miller oldu. Miller Safari'yi birkaç saniye içerisinde hack etmeyi başardı. Yarışmanın sürpriz yıldızı ise Nils adlı bir hacker oldu. Miller'ın bulaşmadığı diğer tarayıcıları Nils hack etmeyi başardı.

Yarışmada Safari bir kaç saniye, IE 8 ve Firefox birkaç saat dayanabildi. Fakat yarışmanın tarayıcı kısmının yıldızı kimsenin hack edemediği Chrome oldu. Google'ın bu haberden son derece mutlu olacağına şüphe yok fakat Miller buna rağmen Chrome'un mükemmel olmadığını savunuyor. Miller, daha önce Chrome'u hack etmeyi başardığını fakat tarayıcının yüksek güvenlik özellikleri nedeniyle bunun çok uzun ve zor bir süreç olduğunu söyledi.

Bakalım bir yıl sonra yenisi düzenlenecek olan yarışmada Chrome dokunulmazlığını sürdürebilecek mi?

http://www.chip.com.tr/konu/En-zor-hack-lenen-tarayici-hangisi_11684.html

HapS

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
63
google bu yarışmada sponsor felan değil dimi :D

joker10

Asistan
Reaksiyon puanı
0
reklam kokan hareketler bunlar mayk

1ruby1

Profesör
Reaksiyon puanı
38
Güvenlimi bilmem ama en hızlı olduğu kesin

braveheart.fb

Profesör
Reaksiyon puanı
92
Al birini Vur ötekine. Biraz uğraşılırsa hepsi aynı tas aynı hamam.
Aralarındaki tek fark hack yaparken biri 1 dk'nı alır diğeri 5 dk'nı alır:D

fthtsdmr

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
44
Nasıl hack ediyomuş çok merak ediyorum.İşte hack show çart çurt ama ne bir resim ne bir video.

Neutral

Profesör
Reaksiyon puanı
179
Deneyimime göre en hızlısı olduğunu biliyrdum da en güvenirlisi olduğunu bu haberden gördüm!!!

Eklenti desteği ( ki reklam engelleme en önemlisi ) olacağı zaman Chrome'ye tamamen geçmeyi düşünüyorum. Tema desteği zaten var fakat geliştirilmesi lazım...

candzh

Asistan
Reaksiyon puanı
0
chrome kullanıyordum ama kaçgündür kullanamıyorum virüsler kapışıyor pc yi chrome de iptal oldu açılmıyor formata az kaldı:))

Rom.

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
177
Chrome'un hızına alışmışım Firefox'a Geri Dönemiyorum :( :)
Helal Olsun Chrome Güvenliğinle de ön plandasın Ha ;)

ExCeLLeNT

Dekan
Reaksiyon puanı
17
Gerçekten chrome güvenlik ile yüksek oldu hızıda zaten en iyi düzeyde.Favorim chrome.

eratosten

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Çıktığı günden beridir Chrome kullanıyorum. Firefox.u özlediğim pek söylenemez. Chrome hem çok kullanışlı hem çok hızlı olduğu söyleniyor.

engin_er

Asistan
Reaksiyon puanı
2
nette olan herşey hack edilebilinir yeterli güvenlik önlemlerini almadıkca bu yapılabilinir