En Tehlikeli Virüs Hangisi ?

The Dark Knight

Profesör
Reaksiyon puanı
77
Sanal dünyanın en büyük kabusu olan virüsler artık o kadar hale geldi ki, online oyunlar sırasında bile size bulaşabiliyor. Eset firmasının yaptığı araştırmayla ülkemizde en çok görünen virüslerin bir listesini çıkarttı.

Eset'in raporlarına göre Win32/PSW.OnLineGames adlı yazılım tüm malware tespitlerinin yüzde 15.17'sini oluşturuyor. Bu yazılım, özellikle Lineage, World of Warcraft ya da Secondlife gibi online oyunlarda (MMORPG) görünüyor. Malware'in amacı ise oyuncular hakkında bilgi toplamak. Genel olarak bilgiler davetsiz misafirin bilgisayarına gönderiliyor. Söz konusu yazılım sadece taciz ve rahatsız etmenın dışında phishing (olta) ve diğer dolandırıcılık yöntemleri ile gerçek dünyada finansal kayıplarla sonuçlanabilecek tehditlere sebep olabiliyor.
art_wow_021261140294.jpg

Online oyunlardaki bazı kullanıcılar, sohbet sırasında size virüs atıp hesabınızı çalabilir
Kasım ayı boyunca yüzde 7,82 ile Win32/Agent adlı zararlı yazılım, ikinci önemli tehdit olarak raporlandı. Firma bu etiket ile, kullanıcı bilgilerini uzaktaki saldırgana göndermeye çalışan bir dizi malware'i tanımlıyor. Bu malware genellikle kendini geçici (temporary) dizinlere kopyalıyor ve kayıt defterine, gizlice yerleştirdiği ve rastgele başka dizinlere kopyaladığı dosyalar ile ilgili kayıtlar ekliyor. Bu da dosya tespit edilip silinse dahi sistem her başladığında zararlı işlem tekrar yürütülecek anlamına geliyor.
10gablw1261140500.jpg

Eset bilgisayarlarda en çok tespit ettiği zararlı yazılımların listesini hazırladı
Yine aynı araştırmaya göre, bir süredir gündemde olan ve yüzde 5.97 ile üçüncü tehdit sırasında yer alan Win32/Conficker ise Windows işletim sistemlerindeki bir açığı kullanarak ağ üzerinde yayılan bir solucan türü. Bu açık sayesinde saldırgan geçerli kullanıcı bilgilerine ihtiyaç duymadan sisteme girebiliyor.
Sürümüne bağlı olarak güvenli olmayan paylaşımlar ve çıkarılabilir medyalar aracılığı ile de Windows'un Autorun özelliğini kullanarak yayılabiliyor. Dördüncü sırada %5.08 ile INF/Autorun (Otomatik olarak devreye giren takılabilir çıkarılabilir aygıtlar), beşinci sırada ise %3.23 ile ses dosyalarını hedefleyen bir truva atı olan A/TrojanDownloader.GetCodec  adlı malwaregeliyor.
:: Bilgisayarınıza bu virüslerden biri hiç bulaştı mı?
Yazan: Cem Süer
SDN - http://shiftdelete.net

Neanderthal

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Pc kullanmakta acemiyken 1 sefer Trojan yemiştim o kadar.Ondan sonra hiç bulaşmadı desem yeri var ESET sayesinde tabi.

john coffee

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
INF/Autorun ve Win32/Conficker virüleri ESET yakalayıp karantinaya almış,tamamen silmek için ne yapmalıyım?

spybot

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
630
Bende eset kullanıyorum allahtan bulaşmadı böyle bir şey..:)

1ruby1

Profesör
Reaksiyon puanı
38
Virüs programım var ama devre dışı, gerektiğinde usb bellek taratır tekrar kaparım.. Dikkatli olunduğu sürece virüs falan sorun olmuyor..

yusufsan21

Dekan
Reaksiyon puanı
35
Her taramada autorun.inf diye kırmızı şeyler görüyordum, siliyordum ama yine bulaşıyorlardı. Nod32 varken de Avg varken de. Ama ie'de kendi kendine pencere açılması dışında bir sorun olmuyordu.

0ReiS0

Dekan
Reaksiyon puanı
91
Bu Virüsler Cafenin 2 gün Kapanmasına NEden Oldular Bunları Yapanların ne Bu Dunyada Nede Obur Dunyada Affetmeyeceğim Ondan Sonra usbler Kapatıldı Ve Suanda rahatım sadece ana pcde'ye taka bılırız burdan paylaşım veriyorum başka türlü usb kullanımı yasak birgünkasperksy'sildikleri virüslerin resimlerini koyarım binlerce :)

Win32/PSW.OnLineGames

Win32/Agent

penguin

Profesör
Reaksiyon puanı
201
Dünyanın en tehlikeli virüsü Linux tür. Neden öyledir? E bilirsiniz, virüs virüsü etkilemez. :D