En son okuduğunuz kitap

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan seciL
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Murataltug

Dekan
Reaksiyon puanı
3,096
Bu kitap acayip süper, yok böyle kitap falan deniliyordu o yüzden bu kitabı aldım okurum diye fakat ilk sayfası beni bağlayamadı hiç okuyamadım. İlk sayfa önemli.
Dostoyevskinin bence 2 kitabı var 1.si karamazov kardeşler 2.si suç ve cezadır 2 side çok güzeldir edebiyatta zirvedir ancak diğer kitaplarından tat alamadım

Murataltug

Dekan
Reaksiyon puanı
3,096
Haksızlık bu. Bazı kimselerin her şeyi var

nilde ölüm agatha christie

Murataltug

Dekan
Reaksiyon puanı
3,096
Manevi bir acının yanında fiziki acının ne önemi var ?

Bir İdam Mahkumunun Son Günü, Victor Hugo

Mutlaka okuyun

SuperX

Öğrenci
Reaksiyon puanı
78
Programlamayı C Ile Öğreniyorum
Mesaj otomatik birleştirildi:

daha okumaya baslamadım ama baslaycam :)

Murataltug

Dekan
Reaksiyon puanı
3,096
Allah' a hamdeden, başkasına boyun eğer mi? Rahmeti de, cezayı da O'ndan bilen, başkasına el açar mı?

Yeryüzünün en dik, en aklıselim sahibi, en yıkılmaz insanları Allah'ın önünde en çok eğilenlerdir.

Mutlaka okuyun
Son Sefarad, Beyazıt Akman

Murataltug

Dekan
Reaksiyon puanı
3,096
Neredeyse unutulan bir erdem olan sadakat, bizim gibi insanlar için yalnızca arzulanan bir özellik değil; hayati değer taşıyan bir özelliktir.

Kızılgerdan, Jo Nesbo
Mutlaka okuyun

Murataltug

Dekan
Reaksiyon puanı
3,096
Jo nesbo kızılgerdan

harika bir kitaptı sıkılmadım başlarda okuması zordu çünkü çok fazla karakter ve eskiye dönüşlerde ama sonradan her şey yerine oturdu...akıcı ve dipdiri bir kitaptı

Reaksiyon puanı
66
beyaz-zambak.jpg

Kapanmaya Yara ve Beyaz Zambak kitapları bir ikileme olup sanırım 90larda geçen bir hikayesi var. Aslında yazıma ve anlatıma bakınca kolay okunan bir havası var. Zaman zaman Di'li geçmiş zamanla biten cümleler bıkkınlık veriyor. Çok derin duygulardan bahsetmesine karşın, bu duyguları açıklama konusunda neredeyse hiç örnek yok. Dikkat ederseniz çok az alıntı paylaştım. Beni ve sanıyorum ki 68. baskıya kadar gelmesini sağlayan olgu, karmaşık bir duygu olan aşkı, basit bir dil ve herkesin başına gelebilecek bir hikaye ile anlatması. Gerçekten anlatılan hikaye büyük oranda hayatımdan izler taşıyor. Zaten beni sonuna kadar motive eden de buydu.

Kimi yerde kızdım, kimi yerde duygulandım, hatta ikinci kitabın sonuna doğru gözlerimden yaşlar süzüldü. O zaman anladım ki kişinin yaşamına dokunduğu sürece, okuyucu bırakmıyor ve benimsiyor. Ve kitap okumanın aslında rüya görmek olduğunu gözümden yaşlar aktığında anladım. Resmen Mete'nin ,baş karakter, ruh halini yaşıyordum.

Kürk Mantolu Madonna kitabındaki gibi insanın içindeki duyguya dokunuyor anlatılanlar. Bu dokunuşun etkin olabilmesi kişinin anlatılanları benimsemesi gerekli. Dediğim gibi cümle yapıları basit.

Murataltug

Dekan
Reaksiyon puanı
3,096

niyazi5859

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
5,094
Ben en son kırtasiyede metro 2035 biraz okudum ilk sayfasını baya hoşuma gitti nasıl olsa konu en son hangi kitabı okudunuz değil mi :)

Murataltug

Dekan
Reaksiyon puanı
3,096

Murataltug

Dekan
Reaksiyon puanı
3,096

Murataltug

Dekan
Reaksiyon puanı
3,096

Murataltug

Dekan
Reaksiyon puanı
3,096
Aşk duygusal ve romantik kitaplarını sevenler vadideki zambağı mutlaka sevecektir diye düşünüyorum

Murataltug

Dekan
Reaksiyon puanı
3,096
Önce reşat nurinin yaprak dökümünü okudum hüzünlendim arkasından acımak kitabının sayfaları arasında dolaştım ve hani müslüm baba bizi şarkıları dağıtır duman eder ya aynı şeyi bu iki kitap bana fazlası ile verdi belkide trajediye zaafım vardır acımak kitabı için tek kelime ile şunu diyebilirim dram trajedi hüzün kısaca 3 film birden devamlı okuyun okutturun şarkı diyorya duman oldum duman oldum ve bende diyorumki bir sadri alışık filminden çıkmış gibiyim reşat nuri eline sağlık duman ettin parçaladın dağıttın ne dersiniz bu kitaba da bir dizi çekelimmi yada dizi modası eskidi biz en iyisi film mi çekelim

Reaksiyon puanı
66
Önce reşat nurinin yaprak dökümünü okudum hüzünlendim arkasından acımak kitabının sayfaları arasında dolaştım ve hani müslüm baba bizi şarkıları dağıtır duman eder ya aynı şeyi bu iki kitap bana fazlası ile verdi belkide trajediye zaafım vardır acımak kitabı için tek kelime ile şunu diyebilirim dram trajedi hüzün kısaca 3 film birden devamlı okuyun okutturun şarkı diyorya duman oldum duman oldum ve bende diyorumki bir sadri alışık filminden çıkmış gibiyim reşat nuri eline sağlık duman ettin parçaladın dağıttın ne dersiniz bu kitaba da bir dizi çekelimmi yada dizi modası eskidi biz en iyisi film mi çekelim
Kişi kendini geliştirdikçe, sanattan aldığı hazlar da derinleşiyor. Kimi zaman kendini kaybediyor insan.

mih_200.jpg

Adettendir, bir konuyu anlamasak bile "inceleme" adı altında sanki üstadıymışız gibi konuşabiliriz. Youtube de bunu rahatlıkla görebilirsiniz.

Bilim kurgu dışında, beni kendine bağlayan ilk kitap diyebilirim. Kitabı okumaya başladım ve 140-150 sayfa civarlarında saatin de epey geç olması yüzünden bıraktım. Dün gece saat1 den 3 e kadar da okudum. Konusu her yerde yazıyor. İşçi bir gencin bir yazara dönüşme hikayesi. Martin'in azmi, kendini geliştirmesi ve edindiği/geliştirdiği fikirler beni çok etkiledi. O yüzden kitabı okumamaya dayanamadım. Sürpriz bozan olacak biraz ama , Martin'in sıkıntı çektiği zamanlar ben de çok gerildim. Yüzüm düştü, o derece etkiledi. İlk 40-50 sayfada aşk için anlatılanlar, değme aşk romanlarına taş çıkartır derecede. Aşk duygusunu size hissettiriyor. Kendini keşfetme ve biraz da rahatsızlık arıyorsanız sizin için biçilmiş kaftan bu kitap. Göndermelerin olduğu kısımların çok azını , okumama ara verip baktım. Aşağı yukarı neler olduğunu anlıyorsunuz . Tabi ki neler olduklarını tam bilmek alacağınız hazzı artıracaktır.

Kimi kitaplar için zaman kaybı demiştim. Bu kitap düşüncemi kanıtlar nitelikte.