En son okuduğunuz kitap

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan seciL
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

WebNick

Profesör
Reaksiyon puanı
12
the-hobbit-book.jpg

5 ordu savaşının ortasındayım. son 40-50 sayfa kaldı. bitmesin diye okumuyorum :S

Neden okuyorsun bu kitabı. Seneye filmi çıkacak o zaman seyrederken zevk alamayacaksın filmden.

kimitasyon

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Aşkın Gözyaşları serisinden Şems'i okudum gerçekten etkileyiciydi şimdi sıra Mevlana'da..

Alnair Alsad

Profesör
Reaksiyon puanı
29
Elif ŞAFAK / İskender

Sonuna doğru biraz şaşırtmayı yeğlemiş. Okudum, okunabilir. İlla okuyun demem ama. :)

virtual worms

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
67
elif abla epey ün kazandı. Aşk kitabıda varda okuyanların bazıları beğenmedi diye okumadım.

Şuan (50 sahife kaldı) Gözlerini Sımsıkı Kapat.

elmalısoda 1. kitabını(Aklından bir sayı tut)beğendiydi 1. okudum güzeldi. İkiside çıktı. Bu kitabıda güzel ama konusunu hiç beğenmedim.

1. kitap tavsiye ederim 2. kitabı etmiyorum :)

Shadow`

Asistan
Reaksiyon puanı
2
elif abla epey ün kazandı. Aşk kitabıda varda okuyanların bazıları beğenmedi diye okumadım.

Şuan (50 sahife kaldı) Gözlerini Sımsıkı Kapat.

elmalısoda 1. kitabını(Aklından bir sayı tut)beğendiydi 1. okudum güzeldi. İkiside çıktı. Bu kitabıda güzel ama konusunu hiç beğenmedim.

1. kitap tavsiye ederim 2. kitabı etmiyorum :)

virtuali dinlemeyin ikisi de güzel :D

Neden okuyorsun bu kitabı. Seneye filmi çıkacak o zaman seyrederken zevk alamayacaksın filmden.

Kitabın kapağı da bu şekilde mi? Benim okuduğum İthaki'nin basımı, kapağı bembeyaz olanı.Son 100 sayfasına geldim yaklaşık olarak ama savaş falan göremedim Yanlış kitabı mı okuyorum :D

mela

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Stieg Larrson..

Millenium Serisi Üçlemesi.

Ejderha Dövmeli Kız-Ateşle Oynayan Kız-Arı Kovanına Çomak Sokan Kız

Polisiye ve gerilim tarzında okunabilecek bir seri.Askerdeyken okudum diye mi fazla sardı bilmiyorum ama yaklaşık 2000 sayfalık seri 10 günde bitti :)

Ozgurky

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Dostoyevski'nin Ölü Evinden Anılar'ını okudum. Sibirya sürgününü her zamanki melankolik havasıyla anlatmış. İlgi çekici ve hiç bilmediğimiz bir dünyadan bahsediyor.

Ayrıca sürgünde tanıştığı Ali isimli Tatar da, Dostoyevski'nin Türklere olan bakış açısını tamamen değiştiren birisi olmuştur. Daha öncesinde tam bir Türk düşmanı olan Dostoyevski, Ali ile tanıştıktan sonra bizlerin aslında Avrupa'da öğretildiği gibi barbar insanlar olmayabileceğimizi düşünmüştür.

mazruf

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
1,117
Geçen hafta Buz ve Ateşin Şarkısı serisine başladım. Birinci ve ikinci kitap bitti. Şu an üçüncü kitaptayım. (Kılıçların Fırtınası -Kısım 1)

hüzün_

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
520
Justın Kramon

Sevgi Uğruna

Strake

Profesör
Reaksiyon puanı
7
Hanımın Çiftliği daha bitirmedim ama hala okuyorum :)

Beo

Doçent
Reaksiyon puanı
6
kendi-kutup-yildizini-bul-onkapak.jpg

Hayata bakış açınızı değiştiriyor. Tavsiye ederim.

Şu an 2.sini okuyorum.

Ozgurky

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Tolstoy'un Diriliş romanını okudum.

Bütün karakter ve mekanları tekrar tekrar betimlemesi yer yer sıksa da çözümlemeleri oldukça başarılıydı.

İnsanın ahlaki yapısının toplum tarafından zamanla öldürüldüğünü, bunun tekrar diriltilip diriltilemeyeceğini sorguluyor.

Hiçbir insanın masum olmadığını, bu yüzden de başka insanları yargılayıp hapse mahkum etmeye, idam etmeye hakkımız olup olmadığını sorguluyor.

Ana karakterin yaşadığı diriliş açısından bakarsak başarılı bir hikaye olmuş; ama sonunu tam bitirmiyor. Çünkü asıl dikkat çekmek istediği nokta çözümlemeleri. Eğer çözümlemelere yoğunlaşarak okursanız çok şey katacağına inanıyorum.

dirilis-tolstoy.jpg

Alnair Alsad

Profesör
Reaksiyon puanı
29
Tolstoy'un birkaç eserini okuyan oldukça sabırlıdır. Anna Karenina'sını zorla bitirdim. Betimlemeden geçilmiyor ya hu! Konudan yana hiç şikayetim yok gerçi... Yine de okunsun derim Tolstoy için. :)