Soru En son hangi filmi izlediniz?

Darknes$

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
351
bu film için bire bir Memento filminden çalıntı diyorlar. doğru mudur?

Hafızasının 15 dk sını hatırlayan bir adam var. Memento filmindeki gibi vücuduna dövme yapıyor, fotoğraf çekiyor, not tutuyor. Benzerlik olarak bunlar var diyebilirim.

Memento filminden bir şey anlayamadım, film ile karşılaştıramıyorum bu yüzden ama Memento gibi karışık bir film değil.

Darknes$

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
351
Öyleydi ama ya bir ileri iki geri böyle ilerliyordu sanırım film. Bir sahneyi 2-3 kez izlettiriyordu yanlış hatırlamıyorsam :D

topalsolucan

Rektör
Reaksiyon puanı
555
Hafızasının 15 dk sını hatırlayan bir adam var. Memento filmindeki gibi vücuduna dövme yapıyor, fotoğraf çekiyor, not tutuyor. Benzerlik olarak bunlar var diyebilirim.

Memento filminden bir şey anlayamadım, film ile karşılaştıramıyorum bu yüzden ama Memento gibi karışık bir film değil.

tamam işte Memento ile aynı imiş. Memento'da hikaya örgüsü şöyle olduğundan dolayı kimse anlamıyor. Filmin normal ilerleyişi hikayenin sonundan başına doğru giderken, arada bir görünen siyah-beyaz flashbackler'de ise başından sonuna doğru gidiyor. finalde ise bu ikisi birbirini yakalıyor ve durum anlaşılıyor. tabi sinema tarihinde emsali olmayan bir teknik olduğu için anlamak baya bir beyin fırtınası gerektiriyor. ben ilk izleyişimde hiç bir şey anlamamıştım ve puanı ve yorumlarını görünce sorunun kesinlikle benden kaynaklandığı kararına varıp, ikincisinde ajan edasıyla çöze çöze izlemiştim. ve mutlu son :)

böyle bir zeka olamaz. Nolan insan değil :)

Darknes$

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
351
tamam işte Memento ile aynı imiş. Memento'da hikaya örgüsü şöyle olduğundan dolayı kimse anlamıyor. Filmin normal ilerleyişi hikayenin sonundan başına doğru giderken, arada bir görünen siyah-beyaz flashbackler'de ise başından sonuna doğru gidiyor. finalde ise bu ikisi birbirini yakalıyor ve durum anlaşılıyor. tabi sinema tarihinde emsali olmayan bir teknik olduğu için anlamak baya bir beyin fırtınası gerektiriyor. ben ilk izleyişimde hiç bir şey anlamamıştım ve puanı ve yorumlarını görünce sorunun kesinlikle benden kaynaklandığı kararına varıp, ikincisinde ajan edasıyla çöze çöze izlemiştim. ve mutlu son :)

Olur da bir gün denk gelirse, tekrar izlerim o halde :)

michuozawa

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
493
Ghajini Momentoya göre daha basit.ve Aamir Khan var :P

Felix Dzerjinski

Profesör
Reaksiyon puanı
5
936full-source-code-poster.jpg

Source Code

Film 7,5/10

Michelle Monaghan 10/10 :mrgreen:

monahan-gyllenhaal-source-code-6.jpg

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
Atla Gel Şaban (Restorasyonlu HD hali)

Bu filmlerin bu haliyle DVD'si çıkmalı bir an önce. Belki de çıkmıştır bilmiyorum.

Digiturk'te sansürden geçilmiyor. :)

atlagelsabankemalsunal.jpg

Usui Takumi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,177
L: Change the World izledim. Zamanınız varsa DEATH NOTE 1/2 ve bunu ard arda izleyin. Sırf L için 9 verdim. Animesi kadar olmasa da izlenebilitesi yüksek bir üçleme olmuş.

michuozawa

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
493
evim sensin. finali sinir eder adamı.iyi çalışmış dersine özcan deniz.tıpa tıp kopyasını yapmış filmin.

boxer39585

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Geçen gün okuldaki akıllı tahtada (65") arkadaşlar açmıştı Testere 7'yi izlemiştim.

Mai Nai

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
157

The Host'u ben de şimdi izledim.
S.Meyer'in romanından esinlenilmiş sanırım.

Film bilim kurgu adına bir hiç. Konu district 9 gibi uzaylıların ve insanların başka konularında geçiyor.
İlişkiler öpüşme vs :D

2 saatte ara ara sıkıldığım yerler oldu. Anlatılmak istenen güzel, gidişat güzel ama çok yalın.
Yönetmen şöyle vurdulu kırılı efektli biri olaydı iyiydi.
En azından uzaylıların nasıl geldiğini filan işlerdi belki.

Değişik bir yapım izlemek isteyenler izlesin. Ekşın, görsellik filan bekleyenler bakmasın hiç.
Bi ara şu romanı da okumak gerek.
6/10.

PetyrBaelish

Profesör
Reaksiyon puanı
3
The Host'u ben de şimdi izledim.
S.Meyer'in romanından esinlenilmiş sanırım.

Film bilim kurgu adına bir hiç. Konu district 9 gibi uzaylıların ve insanların başka konularında geçiyor.
İlişkiler öpüşme vs :D

2 saatte ara ara sıkıldığım yerler oldu. Anlatılmak istenen güzel, gidişat güzel ama çok yalın.
Yönetmen şöyle vurdulu kırılı efektli biri olaydı iyiydi.
En azından uzaylıların nasıl geldiğini filan işlerdi belki.

Değişik bir yapım izlemek isteyenler izlesin. Ekşın, görsellik filan bekleyenler bakmasın hiç.
Bi ara şu romanı da okumak gerek.
6/10.

Sadece boş vakitlerde izlenebilecek türden bir film.

Vasatın biraz üstü.

friendly

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
671
0790724.jpg

Aksiyon olsun, heycan olsun ama fazla detaya ve kurguya takılmayayım diyorsanız izlenebilir bir filim.

Koca Adam

Profesör
Reaksiyon puanı
13
[MENTION=101833]topalsolucan[/MENTION] hocam bildiğin motivasyon konulu bir film var mıdır?