En iyi video player programı hangisi [ANKET]

En iyi Video Player Programı Hangisidir?

• KMPlayer

Kullanılan: 71 22.5%
  • GOMPlayer

Kullanılan: 79 25.0%
  • Mediaplayer Classic

Kullanılan: 38 12.0%
  • Windows Media Player

Kullanılan: 18 5.7%
  • Power DVD

Kullanılan: 3 0.9%
  • SMPlayer

Kullanılan: 3 0.9%
  • Real Player

Kullanılan: 1 0.3%
  • BS Player

Kullanılan: 21 6.6%
  • VLC

Kullanılan: 71 22.5%
  • Diğer

Kullanılan: 11 3.5%

• Kullanılan toplam oy
    316

hyshot

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ücretsiz olması ve neredeyse bütün video formatlarını sorunsuz açabilmesiyle oyum VLC Player'a.

yulsh

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
en güzeli ve basiti VLC, GOM 'u internet kafede denedim beni pek sarmadı

7.43

Dekan
Reaksiyon puanı
332
Gom Player'ın patisini seviyorum. :D

Nikmikyok

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Power DVD garip kalmış :)..
Listedeki bi çok program da freeware. VLC audio ve video dosyalarını açmakla kalmıyo bide nrg formatlı dosyalarıda açabiliyo :) benim favorim kmplayer.

hakanarin

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Yakın zaman içerisinde GOM Player beğenimi kazanmıştı ve oyumu GOM Player'a vermiştim ancak bir haftadır fikrim değişmiş durumda.

Zira GOM Player ile birkaç mp4 videosunda atlama yaşadığımı ve diğer bazı playerler ile bunu yaşamadığımı farkettim. Tam bu sırada da epeydir bildiğim ama önceleri beğenmediğim Media Player Classic Home Cinema versiyonunun epey geliştiğini üstelik sağlam bir 64 bitlik versiyonu olduğunu anlayınca gönlüm Media Player Classic'ten yana kaydı.

64 bit olması, hafif olması, birden fazla altyazıyı güzel listelemesi, Altyazıların çözünürlüğü tam ekran iken yüksek ve kaliteli (Bu durum GOM'da tam tersiydi yani orjinal boyutta güzel altyazı ama tam ekranda görüntü ne kadar büyütülmüş ise yazıda o kadar kötüleşiyordu.) olması hoşuma gitti. Ayrıca GOM Player Türkçe yapılınca birden çok ses içeren dosyalarda sorun oluşturuyordu ancak Media Playe Classic Türkçeyi tam destekliyor ve problemsiz.

Herşey bir yana bilgisayarımdan eksik etmeyeceğim ikinci bir Player'da mevcut. VLC Player.

VLC Player'ı vazgeçilmez yapan şey ise bütün kodekleri kendi içeriğinde taşıması ve işletim sisteminden bağımsız olarak kendi kodekleriyle çalışması. Yanin işletim sisteminizde kodek sıkıntıları var ise daha da mükemmel bir alternatif oluşturuyor.

Bunların dışında dikkat edilmesi gereken birşeyde birçok player'ın çalışma kalitesini varsayılan olarak kullandığı ve sizin kurduğunuz kodeklerin belirlemesi. Yani belkide problemli dediğiniz player'ı bilgisayarınıza kurduğunuz veya kuracağınız başka bir kodeki seçmeniz ile mükemmel biçimde kullanabilecek olmanız.

Bu nedenle görüntü dışında genel kullanım kolaylıklarıda Player seçiminde önem kazanmakta. Mesela ben GOM Player'ın boyutlandırma seçeneklirini çok beğeniyordum. Bu konuda epey iyiler. Ancak Media Player Classic hem bu konuda iyi hemde sesi kaymış videolarda sesi oturma konusunda daha pratik bir kullanıma sahip.

Bu yazıyı daha da uzatmak mümkün ama benim tercihlerimi etkileyen etmenler genel olarak bunlardı.

michuozawa

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
493
KMP altyazıda çok büyük kolaylık sağladığı için tercihim...

CosKuN_fb

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Gom player'da ki "subtitle explorer" seçeneği diğerlerinde de var mı?

Hello Kitty.

Rektör
Reaksiyon puanı
104
KMPlayer ve diğerleri
pis.png

gokhango

Asistan
Reaksiyon puanı
0
hız ve pc kasmama adına VLC player çünkü elimde elimde eski cel 366 +128 mb ram li makina diğer playerler takılma yaparken video vlc playerda takılmadan oynatıyor.bu bakımdan iyi!

k-lite codec ve media player clasic de açmadığı video yok!

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Pure Codecpack + PotPlayer : işte muhteşem ikili :)
Sonra gerilerden KMPlayer gelir...
Diğerleri mi, onlardan bahsetmeye bile gerek yok :D

ByEGT

Profesör
Reaksiyon puanı
15
Antika bilgisayarda da olsa süper bilgisayarda da olsa işletim sistemi farketmeksizin VLC'den vazgeçmem.

cenk_kusje

Asistan
Reaksiyon puanı
2
km player bencede en iyisi.bluray filmlerde görüntüler daha bir parlak geliyor bana.

Meridian

Dekan
Reaksiyon puanı
761
windows median player kullanıyorum genelde :)

re13el

Dekan
Reaksiyon puanı
114
Açıcağıma göre değişir. Splash pronun açabildikleri splash ile onun açamadığı flv leri vlc ya da mpc ile.

warhead

Doçent
Reaksiyon puanı
9
hayret BS ye bir ben oy vermişim :) neyse şu an için BS den daha iyisi yoktur.ama VLC ye ikinciliği veririm.

Reaksiyon puanı
0
Bs player kullanıyorum. Orjinal filmlerde alt yazıyı kendi netten buluyor. Bu özelliği çok iyi. Bilmiyorum diğerlerinde de var mı aynı özellik?