Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Power DVD garip kalmış ..
Listedeki bi çok program da freeware. VLC audio ve video dosyalarını açmakla kalmıyo bide nrg formatlı dosyalarıda açabiliyo benim favorim kmplayer.
Yakın zaman içerisinde GOM Player beğenimi kazanmıştı ve oyumu GOM Player'a vermiştim ancak bir haftadır fikrim değişmiş durumda.
Zira GOM Player ile birkaç mp4 videosunda atlama yaşadığımı ve diğer bazı playerler ile bunu yaşamadığımı farkettim. Tam bu sırada da epeydir bildiğim ama önceleri beğenmediğim Media Player Classic Home Cinema versiyonunun epey geliştiğini üstelik sağlam bir 64 bitlik versiyonu olduğunu anlayınca gönlüm Media Player Classic'ten yana kaydı.
64 bit olması, hafif olması, birden fazla altyazıyı güzel listelemesi, Altyazıların çözünürlüğü tam ekran iken yüksek ve kaliteli (Bu durum GOM'da tam tersiydi yani orjinal boyutta güzel altyazı ama tam ekranda görüntü ne kadar büyütülmüş ise yazıda o kadar kötüleşiyordu.) olması hoşuma gitti. Ayrıca GOM Player Türkçe yapılınca birden çok ses içeren dosyalarda sorun oluşturuyordu ancak Media Playe Classic Türkçeyi tam destekliyor ve problemsiz.
Herşey bir yana bilgisayarımdan eksik etmeyeceğim ikinci bir Player'da mevcut. VLC Player.
VLC Player'ı vazgeçilmez yapan şey ise bütün kodekleri kendi içeriğinde taşıması ve işletim sisteminden bağımsız olarak kendi kodekleriyle çalışması. Yanin işletim sisteminizde kodek sıkıntıları var ise daha da mükemmel bir alternatif oluşturuyor.
Bunların dışında dikkat edilmesi gereken birşeyde birçok player'ın çalışma kalitesini varsayılan olarak kullandığı ve sizin kurduğunuz kodeklerin belirlemesi. Yani belkide problemli dediğiniz player'ı bilgisayarınıza kurduğunuz veya kuracağınız başka bir kodeki seçmeniz ile mükemmel biçimde kullanabilecek olmanız.
Bu nedenle görüntü dışında genel kullanım kolaylıklarıda Player seçiminde önem kazanmakta. Mesela ben GOM Player'ın boyutlandırma seçeneklirini çok beğeniyordum. Bu konuda epey iyiler. Ancak Media Player Classic hem bu konuda iyi hemde sesi kaymış videolarda sesi oturma konusunda daha pratik bir kullanıma sahip.
Bu yazıyı daha da uzatmak mümkün ama benim tercihlerimi etkileyen etmenler genel olarak bunlardı.
hız ve pc kasmama adına VLC player çünkü elimde elimde eski cel 366 +128 mb ram li makina diğer playerler takılma yaparken video vlc playerda takılmadan oynatıyor.bu bakımdan iyi!
k-lite codec ve media player clasic de açmadığı video yok!