En iyi telefon 2020

Reaksiyon puanı
10,315
S20 ultra gibi bir canavar varken bunlar ne ya??
Aslını sorarsan benim açımdan da öyle Eren, lakin biz burada kağıt üstünden gittik biraz. :D Bir de sanırım bu Ultra'da mavi ışık mı yeşil ışık mı neymiş sürekli şikayet konusu olan şey, o kusuru giderilinceye kadar onu az bi kenara almışız demek. Ama ben alacak olsam S20 plus alırım, o daha çok hoşuma gidiyor.

Erenist2020

Dekan
Reaksiyon puanı
7,299
Aslını sorarsan benim açımdan da öyle Eren, lakin biz burada kağıt üstünden gittik biraz. :D Bir de sanırım bu Ultra'da mavi ışık mı yeşil ışık mı neymiş sürekli şikayet konusu olan şey, o kusuru giderilinceye kadar onu az bi kenara almışız demek. Ama ben alacak olsam S20 plus alırım, o daha çok hoşuma gidiyor.
Yeşil ekran güncelleme ile çözüldü diye biliyorum.Yeşil ekran sorunu karanlıkta ekran parlaklığını yüzde 5 veya 10 yaparsan oluşuyor.Bugüne kadar çok akıllı telefon kullandım.Cihazı yüzde 5 veya 10 parlaklıkla karanlık bir ortamda hiç kullanmadım.Ben buna çok takılmıyorum.S20 ultrada odak ve hdr sorunu vardı.Mesela hrd ı güncelleme ile baya iyi bir seviyeye getirdiler.Odak olayıda macro çekersen göze batıyor.Normal çekimde bir sorun yok.Abi Samsung bana göre mükemmel bir cihaz yapmış.Apple kullananların hep söylediği bir laf var: ios stabil abiii,yağ gibi akıyor.Bu cihaz akıcılıkta Apple ın cihazlarını ikiye katlıyor.

(Evo)lution

Dekan
Reaksiyon puanı
5,639
S20 ultra gibi bir canavar varken bunlar ne ya??
Normal S20 yi S20 ultra dan daha çok beğeniyorum. S20 ultra iyi bir cihaz ama ben s20 ultra yı çok beğenmiyorum. Normal S20 ve s20 Plus ın odaklama sorunu yok,yeşil ekran sorunu yok ve kamera çatlama sorunu yok. Normal S20 yi beğeniyorum özellikle sd865 versiyonu canavar. Keşke s20 sadece sd865 li olsaydı.

Son düzenleme:
Reaksiyon puanı
10,315
.Abi Samsung bana göre mükemmel bir cihaz yapmış.
Bu cihaz akıcılıkta Apple ın cihazlarını ikiye katlıyor.

Benim bundan şüphem yok. Ancak hiç sevmesem de Çürük elma'nın kullandığı A13 bionic işlemcisi çok sağlam ve kaliteli bir işlemci. Samsung'a en çok kızdığım nokta da burada başlıyor. Dünyanın bir tarafına bir işlemci, öbür tarafına başka bir işlemci... ABD ya da Japonların kanı benden daha mı kırmızı yav! Bunu dünyada bu şekilde yapan başka bir firma var mı? Adamlar iyi ya da kötü cihazlarına her zaman aynı işlemci koyuyor. Birilerini enayi yerine koyup öbürlerini kayıralım demiyorlar. Bu ayıbını saymazsak bana göre de en iyi telefonları her zaman Samsung yapıyor. Ki, ben başka hiçbir marka kullanmadım şimdiye kadar. (İlk telefonum Nokia 5210 hariç :) )

(Evo)lution

Dekan
Reaksiyon puanı
5,639
Çürük elma'nın kullandığı A13 bionic işlemcisi çok sağlam ve kaliteli bir işlemci. Samsung'a en çok kızdığım nokta da burada başlıyor. Dünyanın bir tarafına bir işlemci, öbür tarafına başka bir işlemci...
Aynen. SD ile Exynos arasındaki fark bu sene çok daha büyük. Samsung umarım exynos u sd versiyonu kadar güçlü yapar.

Erenist2020

Dekan
Reaksiyon puanı
7,299
Normal S20 yi S20 ultra dan daha çok beğeniyorum. S20 ultra iyi bir cihaz ama ben s20 ultra yı çok beğenmiyorum. Normal S20 ve s20 Plus ın odaklama sorunu yok,yeşil ekran sorunu yok ve kamera çatlama sorunu yok. Normal S20 yi beğeniyorum özellikle sd865 versiyonu canavar. Keşke samsung sadece sd865 li s20 çıkartsaydı.
Güzel kardeşim odak sorunu macro çekim de var.Normal çekimde yok.S20 ultrada yeşil ekran sorunu güncelleme ile çözüldüğü söyleniyor.Doğrumu bilmiyorum.Yeşil ekran olayı eğer sen karanlık bir ortamda cihazı yüzde 5 parlaklıkta kullanırsan oluşan bir durum.Çok takılmıyorum ama olmasa iyi olurdu.Kamera çatlama olayı evet bir dezavantaj ama dikkatli kullanımla bunun önüne geçilebilir.Cihaz işlemci olarak Snapdragon 865 le gelmeliydi burada haklısın ama Samsung güncellemelerle kendi işlemcisini daha iyi bir seviyeye getirebilir.Ben zaten S20 ailesinde alsam bunu değil S20 alırdım ama bu cihaz baya iyi olmuş.

(Evo)lution

Dekan
Reaksiyon puanı
5,639
Güzel kardeşim odak sorunu macro çekim de var.Normal çekimde yok.S20 ultrada yeşil ekran sorunu güncelleme ile çözüldüğü söyleniyor.Doğrumu bilmiyorum.Yeşil ekran olayı eğer sen karanlık bir ortamda cihazı yüzde 5 parlaklıkta kullanırsan oluşan bir durum.Çok takılmıyorum ama olmasa iyi olurdu.Kamera çatlama olayı evet bir dezavantaj ama dikkatli kullanımla bunun önüne geçilebilir.Cihaz işlemci olarak Snapdragon 865 le gelmeliydi burada haklısın ama Samsung güncellemelerle kendi işlemcisini daha iyi bir seviyeye getirebilir.Ben zaten S20 ailesinde alsam bunu değil S20 alırdım ama bu cihaz baya iyi olmuş.
Odak sorunu normal video çekiminde devam ediyormuş. Yeşil ekran sorunu parlaklık %30 un altında olduğunda oluşyor. Ama bence S20 serisinin en büyük problemi sd ile gelmemesi. Dediğim gibi bu sene fark daha da büyük. Güncelleme ile performans bence düzelmez ama hdr,ekran yeşillenme sorunu ve bazı yazılımsal sorunlar güncelleme ile çözülür bence.

Erenist2020

Dekan
Reaksiyon puanı
7,299
Odak sorunu normal video çekiminde devam ediyormuş. Yeşil ekran sorunu parlaklık %30 un altında olduğunda oluşyor. Ama bence S20 serisinin en büyük problemi sd ile gelmemesi.
S20 ailesi bencede Snapdragon 865 ile gelmeliydi.Youtube da S20 videoları izliyorum.Bidaha bakıcam S20 ultranın son durumuna.

Reaksiyon puanı
10,315
Ama bence S20 serisinin en büyük problemi sd ile gelmemesi.

Buna ben de katılıyorum. Zaten Samsung bu yıl S20 serisi yüzünden büyük hayal kırıklığı yaşadı... Ki, bence en büyük nedeni de bu olsa gerek. Ve Samsung bu kafayla gittikçe daha çok hayal kırıklıkları yaşamaya devam edecek.

TheTruthHurts

Profesör
Reaksiyon puanı
3,139
Samsung’un yaptığı açıklamadan sonra ümidim azaldı. Bildiğin umursamıyorlar bile.

En azından Güney Kore snapdragon sürümünü alıyor. Performansı(sanırsam 5g verimliliği) yeterli olmadığı için exynos yerine snapdragon koydular. (5g meselesi Güney Kore için önemli). Bundan dolayı da Exynos için çalışan takım kendilerini aşağılanmış hissetti söylentisi vardı.

Bence Türkiye’ye snapdragon sürümü uzun süre gelmeyecek. Eğer durum böyleyse tek ümidimiz exynos’un çok daha gelişeceğini ummak. (Snapdragon kullanan başka bir cihaz seçmek te olabilir ama bu seçim çok zor olabilir)

Son düzenleme: