En İyi Taşınabilir Harddisk? ANKET

En İyi Taşınabilir Harddisk Hangisidir?

• Kullanılan toplam oy
    74

ffgul

Profesör
Reaksiyon puanı
8
>>Aksilik filan yok..
>>Aynen anlattığım gibi oldu..Kendi harici diskim.. Ve hiç memnun değilim..
>>Daha mayısta açılan bi kurstaki öğrencim asus laptobına bakmamı ve mümkünse win-7 kurmamı istemişti..
>>Eve aldım pc yi.. Formatın tam ortasında mavi ekran hatası ve harddisk gitti..(win-xp-vista-7 ve 8 format cd leri de kafi gelmeyince) linuxla formatladım açıldı bi süre çalıştı ve yine sizlere ömür..
>>320 gb 2,5 inçlik hdd nin değişmesi gerektiğini öğrencime söyledim..
>>Ne alalım hocam sorusunu yanıtını vatanbilgisayardan toshiba 500gb sata2 aldırarak çözdüm..
>>Formatı filan derken 1 gün sonra pc hazır halde verdim...
>>Son 6 yılda hiç karşılaşmadıysam 25 tane kursiyerimden bu şekilde olaylar oldu..
>>Bu benim gözlemim..
>>Samsungun da dahili hdd leri sorunlu onu söylemeden geçmiyeyim.. okulumuzun bir labaratuvarı (17 masaüstü pc) komple değişti.. değişenlerin çoğundaki sorun hdd leriydi(yıpranmaya da bağlı) ve bunlardan 14 tanesi samsung du..
>>O nedenle toshiba dedim..
>>Benim için ikinci sırada segate var...

djvahset

Profesör
Reaksiyon puanı
5
evet kardeşim bu bölme işlemini win 7dede yapabiliyorsun biraz araştırdım ama sorunlu olarak seagate güvenmem doğrusu fakat memnun olanlarda var anlamadım

win 7 de dik bölmede yapabiliyorsun gayet başarılı hatta ben alırsan 1 tb wd ona win7 kurmayı planlıyorum

- - - Mesaj Güncellendi - - -

samsung hdd işini bırakmış seagate'te satmış hdd bölümünü çok batırdığı için benim hd160jj sorunsuz bölme işini xp kurar gibi biçimlendirme ekranında yapabilirsin yoksa 4 birincil masalı var.

evet kardeşim bu bölme işlemini win 7dede yapabiliyorsun biraz araştırdım ama sorunlu olarak seagate güvenmem doğrusu fakat memnun olanlarda var anlamadım

win 7 de dik bölmede yapabiliyorsun gayet başarılı hatta ben alırsan 1 tb wd ona win7 kurmayı planlıyorum

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,126
bende 1tb almak istiyorum fiyat bölümleme windows + pardus +ubuntu ve zorinos kurmaya üşeniyorum ama önce hdd'yi almam gerek...

muhammedyakup

Doçent
Reaksiyon puanı
4
1 TB seagate kullanıyorum 4 yıl olmak üzere daha hiç sorun çıkarmadı nazar değmesinde herşeyim onun içinde :)

djvahset

Profesör
Reaksiyon puanı
5
bende 1tb almak istiyorum fiyat bölümleme windows + pardus +ubuntu ve zorinos kurmaya üşeniyorum ama önce hdd'yi almam gerek...

aynen kardeşim önce harddiski almak lazım ama win 7 de kararlıyım

>>Aksilik filan yok..
>>Aynen anlattığım gibi oldu..Kendi harici diskim.. Ve hiç memnun değilim..
>>Daha mayısta açılan bi kurstaki öğrencim asus laptobına bakmamı ve mümkünse win-7 kurmamı istemişti..
>>Eve aldım pc yi.. Formatın tam ortasında mavi ekran hatası ve harddisk gitti..(win-xp-vista-7 ve 8 format cd leri de kafi gelmeyince) linuxla formatladım açıldı bi süre çalıştı ve yine sizlere ömür..
>>320 gb 2,5 inçlik hdd nin değişmesi gerektiğini öğrencime söyledim..
>>Ne alalım hocam sorusunu yanıtını vatanbilgisayardan toshiba 500gb sata2 aldırarak çözdüm..
>>Formatı filan derken 1 gün sonra pc hazır halde verdim...
>>Son 6 yılda hiç karşılaşmadıysam 25 tane kursiyerimden bu şekilde olaylar oldu..
>>Bu benim gözlemim..
>>Samsungun da dahili hdd leri sorunlu onu söylemeden geçmiyeyim.. okulumuzun bir labaratuvarı (17 masaüstü pc) komple değişti.. değişenlerin çoğundaki sorun hdd leriydi(yıpranmaya da bağlı) ve bunlardan 14 tanesi samsung du..
>>O nedenle toshiba dedim..
>>Benim için ikinci sırada segate var...

hayır kardeşim yanlış anladın aksilik derken yani vurma çarpma gibi şeyler olmuş olabilir

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,126
toshiba mekanik olarak daha iyi? yani 1tb olarak toshiba almam daha mantıklı olur.

djvahset

Profesör
Reaksiyon puanı
5
kim benmi yok kardeşim benim toshiba alma gibi bir durumum yok ben wd yada samsung düşünüyorum 2 si arasında kaldım ama %60 wd

1 TB seagate kullanıyorum 4 yıl olmak üzere daha hiç sorun çıkarmadı nazar değmesinde herşeyim onun içinde :)

abi sana ozaman ilk çıkan harddisk denk gelmiş kıymetini bil

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,126
samsung alma seagate almış onu samsung hdd yok artık haberin olsun.

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,126
seagate'e hdd bölümün satmış seagate sevmiyorsan samsung alarak bilmeden seagate almış olucan ondan seagate alma dedim hitachi var.

baY_SnaKe

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Şimdi vaktim olmadığı için özetle çabucak yazıyorum, yoksa uzun uzun sövüp neler olduğunu anlatmak isterdim... Seagate den kesinlikle ama kesinlikle uzak dur... Benim ömrümü tüketti yetmedi yılların birikimini de çöpe attı... Benden tavsiye umarım bunu okuyan her bir kişi seagate den uzak durur...

djvahset

Profesör
Reaksiyon puanı
5
seagate'e hdd bölümün satmış seagate sevmiyorsan samsung alarak bilmeden seagate almış olucan ondan seagate alma dedim hitachi var.

heee doğru söylüyorsun bu konuda bunu aklımda tutucam.. eyvallah

Şimdi vaktim olmadığı için özetle çabucak yazıyorum, yoksa uzun uzun sövüp neler olduğunu anlatmak isterdim... Seagate den kesinlikle ama kesinlikle uzak dur... Benim ömrümü tüketti yetmedi yılların birikimini de çöpe attı... Benden tavsiye umarım bunu okuyan her bir kişi seagate den uzak durur...

kardeş senden en kısa zamanda sağlam bir açıklama beklyoruz merakla inan bana bu kadar pişman olanı görmemiştim

djvahset

Profesör
Reaksiyon puanı
5
az önce bi arkadaşla görüştüm dedi ben samsungun 1 tbnı aldım memnunum bende durumu anlatım sıkıntı yok dedi kafa karıştı

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,126
samsung'un kötü çıkması şans işi ve birazda kötü kullanım kaynaklı.

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,126
wd kullanıyor kardeşim o gıcık kapıyor mesela kullanım şekli kötü.

djvahset

Profesör
Reaksiyon puanı
5
abi ozaman o harddisk ömrü kısa

djvahset

Profesör
Reaksiyon puanı
5
abi aslında bu işin türkçesi şu sen gidersin teknoloji markete alırsın bi cihaz bunun garantisi vardır evet doğru sonra kullanmaya başlarsın ve işte burda olay başlar herşey senin kullanımınla alakalı bir durum iyi kullanırsın uzun süre hor kullanırsın kısa süre elbette aldığın şeyinde sağlamlığı da önemli hatta unutmayın arkadaşlar yüce ALLAH'IN yarattığı biz insanlar bile eskiyoruz hatta hasta oluyoruz peki bizim garantimiz ne kime iade olucaz işte kanun bu alırsın düzgün kullanırsın senin olur kullanmasın çöp olur. marka murka hikaye önemli olan işçilik..

_taha

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
17
Taşınabilir yani hareket halindeki diskler için WD
Fakat sabit diskler içinde Seagate tercihimdir.

djvahset

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Taşınabilir yani hareket halindeki diskler için WD
Fakat sabit diskler içinde Seagate tercihimdir.

kardeşim ben sanada sabit disklerdende wd yi kullanmanı tavsiye ederim yada samsung gerçi ikiside aynı gibi seagate ile :D

ffgul

Profesör
Reaksiyon puanı
8
aynen kardeşim önce harddiski almak lazım ama win 7 de kararlıyım

hayır kardeşim yanlış anladın aksilik derken yani vurma çarpma gibi şeyler olmuş olabilir

>>Vurma çarpma olmadı.
>>Olay şu ki masaüstü pclere harici diski kesinlikle kasanın önündeki usb çıkışlarından takmamak lazımmış bunu anladım...
(Benim gibi müzdarip çok insan var..)
>>Masaüstü pc lerde içerdeki kablolar bazen hasar aldığı için kasaya arkadan yani anakartın üzerinden direk bağlanması gerekiyormuş.
>>Tabi birde WD in kalitesizliği eklenince wd harici disk tabiri caize nalları dikti..(yani sizlere ömür oldu)
>>Aynı pc ye başka bir toshiba harici disk taktım hiç bozulma olmadı...
>>O nedenle
1. sırada hep toshiba harddik olacak benim gözümde..(sony vaiomda bile toshiba var..sony bile bunu ön görmüş..)
2.sırada da seagate barracuda harddiskler var...

djvahset

Profesör
Reaksiyon puanı
5
wd genellikle bu problemleri çarpma yada vurma gibi durumlarda çıkartır ama doğrusu şaşırdım yinede bence toshiba kullanmadım ama illada wd olmıycak dersen samsung hitachi yada codegan da olabilir..

ffgul

Profesör
Reaksiyon puanı
8
>>Benden söylemesi samsunga yaklaşmayın çok pişman olursunuz...
>>2.sayfada da belirttiğim gibi sınıfımızın 17 pc sinin 14 ünden samsung vardı ve hep hdd arızası nedeniyle değişti pc ler.
>>Daha geçenlerde makina mühendisliğini okuyan yeğenimin samsung hdd si esoes verdi ve sizlere ömür...(Hdd 4 yıllık)
>>Bence çevrenizde kullananlara sorun diğer forumlara bakın..
>>Her ne alırsanız alın..Alacağınız ürünü mutlaka iyi araştırın..

djvahset

Profesör
Reaksiyon puanı
5
>>Benden söylemesi samsunga yaklaşmayın çok pişman olursunuz...
>>2.sayfada da belirttiğim gibi sınıfımızın 17 pc sinin 14 ünden samsung vardı ve hep hdd arızası nedeniyle değişti pc ler.
>>Daha geçenlerde makina mühendisliğini okuyan yeğenimin samsung hdd si esoes verdi ve sizlere ömür...(Hdd 4 yıllık)
>>Bence çevrenizde kullananlara sorun diğer forumlara bakın..
>>Her ne alırsanız alın..Alacağınız ürünü mutlaka iyi araştırın..

evet bu konuda tamamen haklısın uyarın için teşekkürler..

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,126
benim hdd hd160jj samsung yenisini almam zor şimdi ölürse felaket olur toshiba bakıcam artık ...

djvahset

Profesör
Reaksiyon puanı
5
HACI SENDE toshibaya bak bakalım al kullan beğenirsen bende alabilirim ama şuanki fikrim wd