djvahset
Profesör
- Katılım
- 19 Mart 2009
- Mesajlar
- 1,276
- Reaksiyon puanı
- 5
- Puanları
- 0
Bu bir Ankettir. Evet arkadaşlar nezamandır düşündüm en iyi harddisk hangisidir ve neden ? Bu konuda bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum.
abi böle dedinde seagate hakkında iyi şeyler duymadım.Western Digital varsa bir tek Verbatim ikinci iyi olur seagate ile ikincilik için kapışır.
abi böle dedinde seagate hakkında iyi şeyler duymadım.
garip dahilisi var 2 tane üretim 1996 yıl 2013 ve hala sağlam tabi kapasite 3gb ve 2gb olarak tarihi eser niyetine saklanıyor demek seagate te bozdu kendini.
WD tabiki benim kulandıklarım son yıllarda WD kendini beğendirmeye başladı hdd satışları samsumg ve seagate üzerine cıktı . seagate son yıllarda sapıtı cok problem yaratan bir disk haline gelmeye başladı.
2006/2007/2008 seagate yılıydı
/2008/2009/2010 samsung yılıydı
ve son yılarda en iyisi WD
herzaman ilk seceneğim.
1 WD
2 SAMSUNG
3 seagate
yoo gerçekten kullanım açısından ömür açısından iyi değilmiş hatta alımta bir hafta kullanamayanlar varmış artı birde servis olayı berbat diyorlar...
kara listeye girdi artik kimseye onermem hitachi de iyi ondan parcalamistik parca kalitesi iyi.
Codegen, A-Data, WD kullanmış biri olarak bu saydıklarımın hiç birini tavsiye etmem şu an 1 ve 2 Tb WD kullanıyorum 1TB diskimin kafası vurmaya başladı gitmek üzere yaklaşık 2 yıl oldu bu kadar zamanda kafasının vurmaya başlaması hiç hoş değil. Merak edenler için hemen belirteyim diski güşürmedim ve bir darbe almadı.
Bir sonrakinde Toshiba almayı düşünüyorum
grundig toshiba koymaya başlamış bende samsung hd160jj 9 bölüm var xp ile bölümleyince oluyor ...
>>Wd çok kalitesiz bi marka, forumlarda yazılıp çizildi..Hep yerlere göklere sığdırılamadı..
>>1 sene önce wd 1tb harici hdd aldım 3 ay sonra sizlere ömür.. Bir öğrencimin Masaüstü pc ne taktim takış o takış...
>>Verdik garanitiye değiştirdiler fakat blok dosyalarda ya yarıda kalıyor yada donma yapıyor..
>>Çok öğrencimin laptoplarında dahili hdd değiştirdim çoğuda wd di...(Ne haricisi ne dahilisi beş para etmez benim gözümde.. Hiç bir öğrencime de tavsiye etmedim o yüzden alacaklarada hep toshiba aldırdım...)
>>WD Alıp alacağıma pişman oldum...
>>Şu anki aklım olsa Toshiba alırdım..(japondan şaşmayacaksın 2 kere 2)