En İyi Tarayıcı

Sizce en iyi tarayıcı hangisi ?

• Firefox

Kullanılan: 364 44.9%
  • İnternet Exploler

Kullanılan: 149 18.4%
  • Opera

Kullanılan: 82 10.1%
  • Safari

Kullanılan: 37 4.6%
  • Maxthon

Kullanılan: 109 13.5%
  • Chrome

Kullanılan: 63 7.8%
  • Avant

Kullanılan: 6 0.7%

• Kullanılan toplam oy
    810
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Juggernaut

Profesör
Reaksiyon puanı
41
yndn dedi ki:
i.e.i hiçbir tarayıcıya değişmem
adszwl7.png

Neden ?? Acaba :DD

Juggernaut

Profesör
Reaksiyon puanı
41
Bunu okuyalım ;

İşte size Internet Explorer‘ı sistemden kaldırmanıza yol açacak nedenler:

1. Riskli. Internet Explorer çok popüler bir web tarayıcısı olduğundan ve hacker’ların en popüler hedefi haline geldiğinden açıklarının araştırılması, bu açıkları kullanan exploit’lerin ortaya konması bir spor haline gelmiş durumda. Hacker’lar bu kadar geniş bir kullanıcı kitlesi olan bir program buldukları için memnunlar ve çalışmalarını bu programın üzerine yöneltiyorlar.

2. ActiveX açıkları. Microsoft’un script dili ActiveX web sitelerini hazırlayanlara bir çok seçenek sunuyor ve kaliteli servisler vermelerine imkan sağlıyor. Ama bunun da bir bedeli var. Güvenlik konusunda uzman otoriteler çıktığı günden beri ActiveX teknolojisine karşılar, bu teknolojinin getirdiği açıkların hacker’ların popüler hedefleri arasında olduğunu vurguluyorlar.

3. İşletim sistemi. Internet Explorer Windows işletim sistemlerinin temel fonksiyonlarına çok fazla entegre olmuş durumda. Bu yüzden bu programın açığını yakalayan biri sadece programa değil sisteminize de derinden erişme imkanı bulabiliyor.

4. Tepki süresi. Microsoft’un Internet Explorer uygulamasının açıkları ortaya koyduğu anda yama yayımlama süresi çok uzun. Şu anda 20 civarında rapor edilmiş ancak Microsoft tarafından düzeltilmemiş açık olduğu söyleniyor. Elbette bu aşamada Firefox da nasibini alıyor, son zamanlarda Firefox açıklarının da artması ve çabuk yamanamaması ciddi problemler çıkartacak gibi görünüyor.

5. Destek. Eğer Windows XP SP2 veya yukarısını kullanmıyorsanız Internet Explorer’ın en son sürümü olan Internet Explorer 7′yi kuramıyorsunuz. Internet Explorer 6 için son zamanlarda çok fazla yama üretilmiyor, bu yazılım ile takılıp kalmış olan kullanıcılar biraz kendi kaderlerine terk edilmiş gibiler.

6. Kişiselleştirme. Internet Explorer kişiselleştirme açısından Firefox‘a göre daha kötü bir tablo çiziyor.Internet Explorer için eklentiler üretiliyor ancak şu anda Firefox kişiselleştirme eklentileri alanında 1000′den fazla plug-in içerdiğinden daha esnek bir web sörf ortamı sunuyor.

İşte size Internet Explorer kullanmaya devam etmeniz için bazı nedenler:

1. Tasarım. Bazı web siteleri tasarımlarını özellikle Internet Explorer için yapıyorlar. Bu yüzden sitelerin bazı özelliklerini Firefox ile kullanamıyorsunuz veya görsel açıdan Firefox ile sorunlar yaşıyorsunuz. Özellikle standart olmayan ve Microsoft’un ActiveX teknolojisini ağırlıklı olarak kullanan siteler Mozilla Firefox ile düzgün görüntülenemiyorlar. Tasarımcı açısından kötü bir puan, ancak yine de bazı popüler sitelerin de dahil olduğu kurumlar bunu yapmaktan vazgeçmiyorlar.

2. Performans. Mozilla Firefox Internet Explorer‘a göre daha yavaş açılıyor ve daha fazla sistem kaynağı kullanıyor. Sayfaları daha hızlı yüklemesine rağmen genel olarak sisteme bindirdiği yük daha fazla. Tabi burada bazı Internet Explorer bileşenlerinin sistemde arka planda zaten çalışmakta olduğundan hızlı yüklendiğini de belirtmeden geçmeyelim.

3. Güvenlik. Firefox‘un da kendine göre güvenlik problemleri bulunuyor. Ancak Mozilla’nın bu tür açıklar ortaya çıktığında yama yayımlama ve açık kapama performansı Microsoft’a göre daha yüksek. Bu yüzden eğer Mozilla Firefox kullanıyorsanız ve güncellemeleri anında yüklerseniz Internet Explorer‘ın getirdiği güvenlik problemleri kadar geniş bir tehlike çemberinin içerisinde bulunmuyorsunuz.

FenerLee

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Her zaman firefox uzun zamandr kullanıyorum çokta memnunum

cengizhan01

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ben sadece firefoxu kullandım ve gayet hoşuma gitti...

RadoN

Dekan
Reaksiyon puanı
3
forever firefox..

seçeneklerde çok kullanılmasada safari veya diğer adında seçenek olabilir.. ;)

semas

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
oooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooopera!!!!!!!!!!

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237
bencede opera çook daha sağlam bir tarayıcı ama firefox un eklentilerinden ötürü değiştiremiyorumm :S

cosmo

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
firefoxa o kadar alıştımki . ie kullanmak aklıma bile gelmiyor

tonce

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
14
Seçeneklere safari eklendi ama bence hala ve her zaman Opera. Bilen bilir. ;)

ersinaydin

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bende opera fireworks ie mevcut. Ama hangisini kullanıyorsunuz derseniz ie yi kullanıyorum nedeni bazı sitelerde opera değişik hatalar bulup yer ve yön değişimine sebep oluyor.Buda benim için kötü bir durum mesela kendi sitemde en altta kaydırma çubuğu çıkıyordu eskiden ama ie de çıkmıyordu ve bu beni çok uğraştırıyordu bu sebeple ie kullanıyorum ama opera ieden daha güzel ve hoş:) ankete opera yı yazdım ama ben ie kullanıyorum...

Regionella

Profesör
Reaksiyon puanı
7
İ.E'nin tek güzel tarafı ;

Temporary Internet Files içerisine Girilebilmesi.

Başka hiçbir özelliği yok. Sıfır (0)

B_a_T_u

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaslar o sitede opera nın sürümleri en son 9 firefox sürümleri en son 1.5 explorer sürümleri en son 7 neden firefox 2.0.0.14 yok :( tartısılır karar ben firefox diyorum üstüne tanımam zevkler tartısılmaz ama eklentiler le kullanmanız tafsiyem

karabasan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
en iyisi firefox tabiki sorulmaz bu soru bence..birde 3. çıksın o zaman deyme keyfine!..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...