En İyi Tarayıcı

Sizce en iyi tarayıcı hangisi ?

• Firefox

Kullanılan: 364 44.9%
  • İnternet Exploler

Kullanılan: 149 18.4%
  • Opera

Kullanılan: 82 10.1%
  • Safari

Kullanılan: 37 4.6%
  • Maxthon

Kullanılan: 109 13.5%
  • Chrome

Kullanılan: 63 7.8%
  • Avant

Kullanılan: 6 0.7%

• Kullanılan toplam oy
    810
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

blogger

Doçent
Reaksiyon puanı
1

tertunc

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
21
Firefox

-------------------------------------------------------------------------

T_A_R_I_K

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bence en iyi Tarayıcı Internet Explorer 7. Hemde artık herkes indirebilir

ae1907

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
IE7 diyenlerin %90'ı daha Firefox kullanmamıştır. Eğer IE7 hızlı ve güvenliysen Firefox bir ferrari ve güvenlik açısından bir kale. Eğer IE windowstan kaldırılabilseydi hemen kaldırırdım ama ne yazık ki olmuyor.

blogger

Doçent
Reaksiyon puanı
1
ae1907 dedi ki:
IE7 diyenlerin %90'ı daha Firefox kullanmamıştır. Eğer IE7 hızlı ve güvenliysen Firefox bir ferrari ve güvenlik açısından bir kale. Eğer IE windowstan kaldırılabilseydi hemen kaldırırdım ama ne yazık ki olmuyor.
fireofxun bütün versiyonlarını denedim ama ie7 siteyi 1 saniyede açarken firefox 3 saniyede açıyor ferrariye bak be.Sen en iyisi ferrarisini satan bilgisiz bilge ol :D

xpoyraz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
blogger dedi ki:
ae1907 dedi ki:
fireofxun bütün versiyonlarını denedim ama ie7 siteyi 1 saniyede açarken firefox 3 saniyede açıyor ferrariye bak be.Sen en iyisi ferrarisini satan bilgisiz bilge ol :D

Bence de firefox daha iyidir..
Arkadasımızın da dediği gibi ie özellikle 7 daha hızlı açar sayfayı fakat sık download yapıyorsan, özellikle rapid se mutlaka hızında cok sık düşüşler oluşabilecektir. Firefox ise hızı bir kere sabitledi mi kolay kolay düşmez tekrar. Eksi yönü ise eklentilerle alakalı, eğer imzasız bir eklenti yüklersen hata verme oranı oldukça yuksek, ilk sayfadaki opera firefox karsılastırmasına bakarsak opera düşünülebilir :D ama şu kesin ki bahsedilen imzasız eklentiler, scriptler vs. operaya da yüklense o da hata verecektir.. iyi forumlar..

Juggernaut

Profesör
Reaksiyon puanı
41
xpoyraz dedi ki:
blogger dedi ki:
ae1907 dedi ki:

Bence de firefox daha iyidir..
Arkadasımızın da dediği gibi ie özellikle 7 daha hızlı açar sayfayı fakat sık download yapıyorsan, özellikle rapid se mutlaka hızında cok sık düşüşler oluşabilecektir. Firefox ise hızı bir kere sabitledi mi kolay kolay düşmez tekrar. Eksi yönü ise eklentilerle alakalı, eğer imzasız bir eklenti yüklersen hata verme oranı oldukça yuksek, ilk sayfadaki opera firefox karsılastırmasına bakarsak opera düşünülebilir :D ama şu kesin ki bahsedilen imzasız eklentiler, scriptler vs. operaya da yüklense o da hata verecektir.. iyi forumlar..

Sağol bizi aydınlattın.

tonce

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
14
OPERA'nın en iyi olduğunu söyleyebirim. İnternette olduğum süre boyunca %99 Opera kullanıyorum. Kıyaslama yapalım isterseniz. Opera ve Firefox'u açıp aynı internet sayfalarını her ikisininde sekmelerinde açalım ve Ram kullnımlarını inceleyelim. Göreceksinizki yarı yarıya Opera daha az kullanıyor. Birde opera daha seri, hızlı ve kesinlikle hiç şüphem yok Firefox'dan daha güvenli. İE7'yi zaten internet tarayıcısından saymıyorum artık.

Araştırmalarınızı yapın Opera çok eski bir internet tarayıcısıdır. İnternet daha yeni yaygınlaşmaya başladığında çıkmış ancak Opera Software'nin mali sıkıntılarından dolayı reklamlı sürümleri mevcuttu ve para ine satın alınarak reklamlar kaldırılabiliyordu. Bundan dolayı para veren sayısı zaten azdı, reklamlı olarakta kimse kullanmak istemiyordu. Tam bu noktada İE üstünlüğünü kullandı Windows ile birlikte yüklenenerek kullanıma sunulmaya başlandı. Bu zaten tam bir darbe olmuştu.

Ancak artık öyle bir durum yok Opera %100 ücretsiz ve Türkçe olarak kullanıma sunuluyor. Söylediğim gibi Firefox'dan kesinlikle daha iyi ve güvenlik diyorsanız daha da güvenli zaten. Daha ne olsun. Kullanmamanız için hiç bir sebep yok.

Bana şimdi daha önceden Opera kullananlar bazı internet sayfalarıyla uyumsuz olduğunu söyleyebilir. Ozaman 9.5 Sürümünü bekleyin ve deneyin. Zaten benim internete bağlanırken Opera'yı %99 kullanma sebebim bu. %1'lik kısımda ise nadir Firefox kullanırım işim birtince hemen Opera. İşte Opera'nın 9.5 ile kapatılmaya çalışılacak tek problemi internet sitelerini bazıları ile nadiren uymsuzluk çıkarması.

Opera 9.5'i bekleyin. B)

efekan258

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Her zaman her yerde en büyük Opera Bağımlıyım valla internetten çıkasım gelmiyor operayla :)))

Juggernaut

Profesör
Reaksiyon puanı
41
tonce dedi ki:
OPERA'nın en iyi olduğunu söyleyebirim. İnternette olduğum süre boyunca %99 Opera kullanıyorum. Kıyaslama yapalım isterseniz. Opera ve Firefox'u açıp aynı internet sayfalarını her ikisininde sekmelerinde açalım ve Ram kullnımlarını inceleyelim. Göreceksinizki yarı yarıya Opera daha az kullanıyor. Birde opera daha seri, hızlı ve kesinlikle hiç şüphem yok Firefox'dan daha güvenli. İE7'yi zaten internet tarayıcısından saymıyorum artık.

Araştırmalarınızı yapın Opera çok eski bir internet tarayıcısıdır. İnternet daha yeni yaygınlaşmaya başladığında çıkmış ancak Opera Software'nin mali sıkıntılarından dolayı reklamlı sürümleri mevcuttu ve para ine satın alınarak reklamlar kaldırılabiliyordu. Bundan dolayı para veren sayısı zaten azdı, reklamlı olarakta kimse kullanmak istemiyordu. Tam bu noktada İE üstünlüğünü kullandı Windows ile birlikte yüklenenerek kullanıma sunulmaya başlandı. Bu zaten tam bir darbe olmuştu.

Ancak artık öyle bir durum yok Opera %100 ücretsiz ve Türkçe olarak kullanıma sunuluyor. Söylediğim gibi Firefox'dan kesinlikle daha iyi ve güvenlik diyorsanız daha da güvenli zaten. Daha ne olsun. Kullanmamanız için hiç bir sebep yok.

Bana şimdi daha önceden Opera kullananlar bazı internet sayfalarıyla uyumsuz olduğunu söyleyebilir. Ozaman 9.5 Sürümünü bekleyin ve deneyin. Zaten benim internete bağlanırken Opera'yı %99 kullanma sebebim bu. %1'lik kısımda ise nadir Firefox kullanırım işim birtince hemen Opera. İşte Opera'nın 9.5 ile kapatılmaya çalışılacak tek problemi internet sitelerini bazıları ile nadiren uymsuzluk çıkarması.

Opera 9.5'i bekleyin. B)

Hız olarak forza Firefox.

Juggernaut

Profesör
Reaksiyon puanı
41
efekan258 dedi ki:
Her zaman her yerde en büyük Opera Bağımlıyım valla internetten çıkasım gelmiyor operayla :)))

Birde sebep eklesen.

Regionella

Profesör
Reaksiyon puanı
7
Firefox...Opera bazı kodları kabul etmiyor,saçma sapan görüntüler çıkarabiliyor ortaya..

Juggernaut

Profesör
Reaksiyon puanı
41
Shadow1243 dedi ki:
Firefox...Opera bazı kodları kabul etmiyor,saçma sapan görüntüler çıkarabiliyor ortaya..

+1 Yani herşey ortada : D

WaterBoy

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Firefox açık ara önde götürüyo aslında ben netscape severim ama o öldü nerdeyse o yüzden netscape imi firefox temalarında yaşarıyorum :)

Serkannd

Profesör
Reaksiyon puanı
10
i.e.i hiçbir tarayıcıya değişmem
adszwl7.png

MSDN

Profesör
Reaksiyon puanı
22
images

Opera'nın Version: 9.50 beta - Build: 9721 sürümü çıkmış durumda ve kullanıyorum çok iyi ama beta olduğu için arasıra çökme durumları yaşanılabiliyor.
safaribv1.jpg

Safari'nin 3.0.5 sürümüde güzel hataları dületmiş ama hala aşırı ram yiyor.
images

İnternet Explorer 7'nin tek kötü tarafı sekme geçişlerinde yavaş olması ve yeni sekme açarken çok bekletiyor.
firefox-title.jpg

Firefox'da çok iyi Beta 2 sürümü çıkmış durumda ama çoğu eklenti Beta 2 versiyonunu desteklemiyor Firefox'unda bir tek kötü tarafı var o da Safari gibi çok ram yiyebiliyor.
--------------------------------------------------------------------
Evet 4 Tarayıcıyıda kısaca anlattım ^^
Hangisini kullanıyorsan diyorsanız oranlarla vercem :D = Safari %70 - Opera %15 - Firefox %10 - İnternet Explorer %5 ^^

blogger

Doçent
Reaksiyon puanı
1
ie7 xpde yavaş açılıyo ama vistada jet gibi

turoksin0

Profesör
Reaksiyon puanı
0
vistada ie gördüm bendekinden daha iyi çalışıyodu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...