En iyi Nikon Modeli

emrekirbiz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
13
Arkadaşlar merhaba!
Bende şuan Nikon D3100 var.Ve ben bunu satıp Nikon'un daha üstün performans sağlayan bir makina arıyorum. D7100'ün iyi olduğunu düşünüyorum.
Fakat sizinde bir önerilerinizi dinlemek istiyorum.Makina tam profesyonel olması da şart.Yani kısaca Nikon'un en iyi makinası nedir?
Şimdiden teşekkürler...

tuskilidi

Profesör
Reaksiyon puanı
17
d4 ve d3x amiral gemisi olarak adlandırılan modeller olarak geçiyor nikon camiasında. bu sene içerisinde de d4x'in çıkacağı da söylentiler arasındaymış :)

karacaerc

Profesör
Reaksiyon puanı
18
8.000 TL verilir mi bi fotoğraf makinasına ya :D

D3x, 16 milyar :D FX yani full frame almamak zorundasın buna dikkat etmelisin. O bağlamda da en iyi cihaz 7100 ancak değiştirdiğine değmez inan onun yerine elindeki parayı lense yatır

hltt

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
En nikon hangisidir sorusu biraz genel kaçıyor. Kullanım alanına göre en iyisi değişir. Yalnızca kendin için fotoğraf çekeceksen farklı bu işten para kazanmak istiyorsan farklı tercihlerde bulunabilirsin. D800 harika bir makine ancak bu işten para kazanmıyorsan ya da kazanmak gibi bir planın yoksa o kadar fazla para vermen bence gereksiz. D7100 kişisel anlamda yeterli olur. Çekim tarzına uygun ek lenslerde alabilirsin böylece.

emrekirbiz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
13

Saol Kardeşim.Fena makineler harbiden bunları alabilmek için bir kaç yıl daha :D

- - - Mesaj Güncellendi - - -

d4 ve d3x amiral gemisi olarak adlandırılan modeller olarak geçiyor nikon camiasında. bu sene içerisinde de d4x'in çıkacağı da söylentiler arasındaymış :)

Saol Kardeşim.

En nikon hangisidir sorusu biraz genel kaçıyor. Kullanım alanına göre en iyisi değişir. Yalnızca kendin için fotoğraf çekeceksen farklı bu işten para kazanmak istiyorsan farklı tercihlerde bulunabilirsin. D800 harika bir makine ancak bu işten para kazanmıyorsan ya da kazanmak gibi bir planın yoksa o kadar fazla para vermen bence gereksiz. D7100 kişisel anlamda yeterli olur. Çekim tarzına uygun ek lenslerde alabilirsin böylece.

Evet Kardeşim.Tam benim istediğim gibi bir cevap vermişsin.D7100 alarak hem ömürlük bir makina olabilir.

En bir tanedir ki.. Canonda da nikonda da tek haneli sayılar en iyilerdir. Canon 1d Nikon d4 gibi

Çok haklısın sayılar ne kadar arttıkça bizler iyi olduğunu düşünüyoruz ama tam tersi...

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Arkdaslar Ben Kamera Almak İstıyorum Sadece Kendım Icın Kullanıcaqım Cozurnurluqu İyi Olan Bir Kamera Soylermisniz Fiyatı uygun

fk555897

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Nikon D3200 e'de bak istersen. 24 MP, 55 mm lensi var. Güzel bir fotoğraf makinesi.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Beyler simdi ben Nicon almak istiyorum. Fiyat aralığı 500 ve 1100 TL civarı. Bu aralıktaki en iyi nicon modeli :clap::clap:nedir ???

DumDumaq

Dekan
Reaksiyon puanı
9
En iyi fotograf makinesi lumıa 928 :D dir Dslr kadar iyi çekıyor

S

SDN Okuru

SDN Okuru
nikon d7100 amerikadan body + 18-105mm... nikon lens + 35mm 1.8G... nikon lensle birlikte 1694 dolara aldım . Arkadaşa ebaydan 1800 dolar para gönderdim 83 dolar kesintisi oldu. çok yüksek bi kesinti miktarı var fakat ben yatırdıktan 5- 10 dakika sonra parayı çekebiliyor.. haftaya elime ulaşıcak inşallah
nikon d7100 body + 18-105mm nikon lensle birlikte türkiye fiyatı 4.500 tl olarak belirlenmiş.
makina bana yaklaşık 3.100 tl'ye geldi.
bu yılın en iyi orta sınıf makinası seçildi.
bir fotoğrafsever, fotoğraf çekmeye ilk olarak günümüzdeki imkanları değerlendirirsek cep telefonuyla başlar :)
çektiğiniz fotoğraf sayısı binlerle ifade ediliyorsa , herhangi bir forumda gördüğünüz bir makaleyi sıkılmadan okuyorsanız, avm'lerde gezerken gördüğünüz bir fotoğraf dergisine göz atıyorsanız, bi camın kenarına gelip gözünüzle bi dışarı bi cama fokuslama yapacak kadar deliyseniz :) kısacası hayata vizörden bakıyorsanız, bi makina almanız şart olmuştur.
full frame sensörlü bir cihaz tabikide çok iyidir iso değerleri olsun görüntü kalitesi olsun , sitelerde gördüğünüz o mükemmel fotoğraf ya diye hayranla baktığınız fotoğrafların çoğu full frame sensörlü cihazlardan çıkmış fotoğraflardır. tabikide sanatçının yakaladığı, kadrajdan bize yansıyan ve Yaradanın yarattığı güzelliklerin, seyrimize olanak sağladığı fotoğraflardır.
Full frame sensörlere en yakın görüntü kalitesine sahip ve objektif çeşitliliğinde daha ucuz olması avandajıda olan makinalar ,APS-C sensörlü makinalardır.
Nikonun orta segment diye tabir edilen full frame cihaz kalitesine yakın sonuçlar veren cihazlardan aklıma gelenler nikon d90, nikon 300s, nikonj d7000 , nikon d7100 dür.
nikon 5100 ,5200 gibi cihazlarda güzeldir ancak;
orta segment denilince bazı avantajlar vardır
mesela diyafram iso vb. ayarları hızlı yapabileceğimiz bu gibi ayarların birbirleriyle baplantılarını daha çabuk kavrayabileceğimiz tuş,teker vs. vs. mevcuttur. lcd ekranın dışında yukarıda bi tane daha ekran vardır ki buradan bu ayarları görebilme şansınız vardır, şarj konusunda avantıjınız vardır, vizor daha kalitelidir, su ve toz geçirmezlik özellikleri olur genelde...
yani ilk olarak şunu alayım sonra bunu alırım demek yerine , eğer imkanınız varsa yada ucuza alabilme şansınız varsa
nikoncuysanız nikon d7000 yada nikon d7100 almanızı
tavsiye edermiyim ???
yukarıdaki yazdığım düşüncelerime göre evet :)
haftayada ayrıntılarıyla güzellikleriyle, fotoğraflarıyla tavsiye ederim inşallah :)