Soru En iyi nereden Ableton Live Suite öğrenebilirim?

Martin Archi

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
4,610
Elimde Akai MPK Mini Play MIDI Klavye var. Ableton'u biraz kurcaladım fakat kayıt almak ve ses çıkarmak dışında bir şey başaramadım. Ableton'u en iyi nereden öğrenebilirim?

Reaksiyon puanı
3,029
Ableton Live'ın Türkçe eğitimi neredeyse yok, maalesef. İngilizce olarak Beat Academy'i önerebilirim. Ben de DAW değişmeyi düşünüyorum, pop için Ableton'u öneriyorlar yakın zamanda Mac'e geçiş yaptıktan sonra atılacağım. Eğer daha basit bir şey arıyorsan FL Studio'yu önerebilirim, ben yıllardır kullanıyorum şu an Studio One'dayım ama başlangıçta FL'in çok kolaylığını gördüm. Ayrıca FL, Türkçe kaynağın en fazla olduğu DAW'dir.

Martin Archi

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
4,610
Ableton Live'ın Türkçe eğitimi neredeyse yok, maalesef. İngilizce olarak Beat Academy'i önerebilirim. Ben de DAW değişmeyi düşünüyorum, pop için Ableton'u öneriyorlar yakın zamanda Mac'e geçiş yaptıktan sonra atılacağım. Eğer daha basit bir şey arıyorsan FL Studio'yu önerebilirim, ben yıllardır kullanıyorum şu an Studio One'dayım ama başlangıçta FL'in çok kolaylığını gördüm. Ayrıca FL, Türkçe kaynağın en fazla olduğu DAW'dir.
FL Studio'nun arayüzü nedense Ableton'dan daha karışık geldi. Şuan ikisi de yüklü aralarında gidip geliyorum fakat Ableton öğrenmeyi düşünüyorum. Beat Academy'e bakacağım.

Reaksiyon puanı
3,029
FL Studio'nun arayüzü nedense Ableton'dan daha karışık geldi. Şuan ikisi de yüklü aralarında gidip geliyorum fakat Ableton öğrenmeyi düşünüyorum. Beat Academy'e bakacağım.
Ableton'u daha çok canlı performanslar için kullanıyorlar. Ama prodüksiyon da yapılabiliyor. Ableton ve Studio One'da daha ince işler çıkarmak mümkünken FL bazen prodüktörü sınırlıyor. Sana tavsiyem, eğer alışabiliyorsan Ableton ya da Presonus Studio One ile başlaman.