En Hızlı Yazı Yazan Adam

MaviAteş

Doçent
Reaksiyon puanı
24
Dakida 163 kelime diyor.Video 4 dakkika.Nasıl oluyor bu iş?

Demek ki video boyunca 163*4=652 kelime yazmış.

Bu arada bende Türkçe Q klavyeyle İngilice bir metinde kendimi denedim dakikada 34 kelime çıktı ama hem İngilizce hemde virgül, $, nokta büyük harf gibi bir sürü ayrıntının olmasının, hızımı azalttığını düşünüyorum.

Zabit katipliği sınavıyla ilgili baktığımda iyi yapanların dakikada 50 kelime civarında olması iyi bir yerde olduğumu gösterir.

Birde Türkçe F klavye ile 10 parmak yazan birisinin videosunu çekip yayınlamak lazım.

yusufsan21

Dekan
Reaksiyon puanı
35
Parmakları takip edilemeyecek gibi değil.Güzel yazıyor deseydiniz yeterliydi bence.

afterdinner

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Şuan 1.500 lira maaş alıyorlarmış, cumartesi ve pazar tatil, hayatımda verdiğim yanlış kararlardan biriside o olmuştu :)

Aslında hızlı yazmaya artı olarak yanlışsız yazmakta çok önemlidir, şu an görüyorumda forumda bazı üyelerin yazımlarında çok imla ve yazım hatası var, bunlarada çok dikkat etmek gerekir, aslında!

Düzgün Türkçe'ye olan hayranlığınızı tebrik ediyorum ama "dahi anlamındaki de ayrı yazılır" kuralını siz de dört farklı yerde ihlal etmişsiniz.:)

1. "...kararlardan birisi de o olmuştu..."
2. "...yanlışsız yazmak da çok önemlidir..."
3. "...şu an görüyorum da forumda..."
4. "...bunlara da çok dikkat etmek..."

Ali TEMEL

Profesör
Reaksiyon puanı
92
:: Siz dakikada kaç kelime yazabiliyorsunuz?
Bunun kadar yazamasam da 80 doğru 4 yanlış yaptım :D Bu adam Q klavye kullanıyordur. Biz türk olduğumuz halde Q klavye kullanıyoruz. Hadi o adam F klavye ile bukadar yazsın bakalım :)

Efsane Destek

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Düzgün Türkçe'ye olan hayranlığınızı tebrik ediyorum ama "dahi anlamındaki de ayrı yazılır" kuralını siz de dört farklı yerde ihlal etmişsiniz.:)

1. "...kararlardan birisi de o olmuştu..."
2. "...yanlışsız yazmak da çok önemlidir..."
3. "...şu an görüyorum da forumda..."
4. "...bunlara da çok dikkat etmek..."

Rica ederim her türk vatandaşı olarak bunlar bizim türkçemizi koruma adına sorumluluğumuzdur.

Fakat, bende hızlı yazdığımdan -de bağlacını bazen bitişik kelime olarak ekleyebiliyorum. Bu da benim bir kusurum ama elimden geldiği kadar dikkat etmeye çalışıyorum.

İmlâmız, lisanımız düzelince, lisanımız da kafamız düzelince düzelecek, çünkü o da ancak onlar kadar bozuktur, fazla değil!
(Yahya Kemal Beyatlı)​