En hızlı tarayıcı: Safari 4

MeLankoLia

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Apple'ın yeni ürün duyurularının ardı arkası kesilmiyor. Firma, internet tarayıcısı Safari'nin 4. sürümünü 'dünyanın en hızlısı' ünvanı ile duyurdu.

safari4_haberici.jpg

Mac OS X ve Windows sürümleri bulunan tarayıcının dünyanın 'en hızlı ve en yenilikçi' tarayıcısı olduğu iddia edildi. Nitro JavaScript motorunu kullanan yazılım önceki sürüme göre 4.5 kat daha hızlı. Top Sites, Full History Search, Cover Flow gibi özelliklere sahip olan Safari 4, HTML 5 ve CSS gibi standartları da destekliyor.

Nitro JavaScript motoru ile Internet Explorer'dan 8 kat daha hızlı olduğu iddia edilen Safari'nin yeni sürümü ücretsiz olarak internetten dağıtılıyor.

Safari'nin oldukça iddialı olan sürümüne buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Kaynak

KAZUYA

Doçent
Reaksiyon puanı
20
apple abartida rakip tanimiyor. adamlarin urettigi her sey en iyisi sanki.

visualize

Asistan
Reaksiyon puanı
0
iyi güzel dün gece cıktıgı gibi indirdim fakat yenile butonu yok menüde sag tus ile yenile demek sıkıcı ve hic pratik değil birde sifrelerimi kayıt etmek için hiçbirsey sormuyor her defasında tekrar girmek durumunda kalıyorum.

MSDN

Profesör
Reaksiyon puanı
22
iyi güzel dün gece cıktıgı gibi indirdim fakat yenile butonu yok menüde sag tus ile yenile demek sıkıcı ve hic pratik değil birde sifrelerimi kayıt etmek için hiçbirsey sormuyor her defasında tekrar girmek durumunda kalıyorum.
Adres çubuğunda en sağında dönen ok var ona bas sayfayı yeniler yada kısayol tuşumuz F5 i kullan :wink:

zootechnist

Doçent
Reaksiyon puanı
22
Hız felakettir :D ayrıca beynimi okuyup sayfaları öyle açsa gene kullanmam,kullanamam çünkü Linux kullanıyorum ve bir tarayıcı için de işletim sistemi değiştirilmez

desende_asi

Doçent
Reaksiyon puanı
7
Ben deniyorum bakalım... Güzel gibi ama Firefox un yerini hiçbirşey tutmuyor be ya;)

MeLankoLia

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Hız felakettir :D ayrıca beynimi okuyup sayfaları öyle açsa gene kullanmam,kullanamam çünkü Linux kullanıyorum ve bir tarayıcı için de işletim sistemi değiştirilmez

keşke bunların Linux desteği de olsa.en azından internet explorer kullanmıyoruz linux kullanıyoruz diye :D

enternasyonal

Asistan
Reaksiyon puanı
1
ben uzun süredir kullanıyodum gerçekten hızlı zaten yapılan testlerde de birinci çıkıyor bu safari 4 fakat tek eksiği türkçe desteğinini olmaması

Neutral

Profesör
Reaksiyon puanı
179
Türkçe sürümü yok ki hıh

Safari 4 ün Türkçe Yaması mevcut aylardan beri var ve son sürümünden dolayı da güncellendi. Beta versiyonun ilk çıktığı zamanlar kullanmıştım Türkçe Yamasıyla sadece birkaç kelimesi İngilizceydi onlarla da fazla uğraşmıyorsunuz zaten. Yani diyebilirm ki % 95 i standart çevrilmiş durumda.

Son çevrilen sürüm: 4.530.17.0 (09.06.2009)

BURADAN İNDİRİN

enternasyonal

Asistan
Reaksiyon puanı
1
biliyorum ama o türkçe yama tarayıcının kapladığı yer kadar yer kaplıyor hdd te

Neutral

Profesör
Reaksiyon puanı
179
Hayır, tarayıcının kapladığı yer ne ise o kadar kaplıyor ayrı olarak ramdan harcamıyor yani bütünleşiyor. Kasmıyor ve donmuyor, Safrinin hızını olduğu gibi zaten aktarmaktadır. Sadece Türkçeleştirmektedir yine de kullanıp deneyenler bilgilerini burada paylaşabilirler.

enternasyonal

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Ramdan harcamıyor ama tarayıcı yaklaşık 65 mb yer kaplıyor bu yamada o kadar yer kaplıyor

suyunsesi

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Ya şimdi ben chrome kullanıyorum ve çok pratik bulmuştum :). İnsan alışınca değiştirmesi zor geliyo. E ben şimdi napcam?

K4D!R

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Mozilla Firefox hemen hemen aynı geldi bana hızlari ama eklentilerden vaz gecemedigim icin yine Mozilla Firefox diyorum .

MSDN

Profesör
Reaksiyon puanı
22
Mozilla Firefox hemen hemen aynı geldi bana hızlari ama eklentilerden vaz gecemedigim icin yine Mozilla Firefox diyorum .
Katılıyorum. Eklentisiz tarayıcı kullanamam ben ama Safari'yi yinede 1 hafta deniyeceğim. Ve şuan Safari'deyim :yes:

kara_kalem

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Hız olarak iyi fakat oto. açılan pencereleri engellemiyor her ne kadar bu özelliği aktif etsemde yine sayfalar açıldı.

yusufsan21

Dekan
Reaksiyon puanı
35
Ben bir safari indirmiştim Xp üzerine çok ağırdı. 60 mb'miydi ne? Bir tarayıcı ne ki o kadar?

İSYAN-1

Asistan
Reaksiyon puanı
1
ben denedim hiç beğenmedim, herşey hız demek değil, hem firefoxtan hızlı olduğuda yok zaten..

meksn

Asistan
Reaksiyon puanı
2
grafik desteği dikkat çekecek kadar farklı. hızı o kadar da abartıldığı gibi değil. en hızlısı g. chrome. benim hoşuma giden yönü üst sekmeye istediğin site ismlerini ekliyorsun. tek tıkta açılyor. özetle safari 4 fena sayılmaz.:wink:

usrnm

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bir önceki versiyonu da güzeldi ama sık sık kilitleniyordu. bu kilitlenmez umarım