En Güvenlisi Internet Explorer 8!

Akhun Aktosun

Profesör
Reaksiyon puanı
40
Yapılan testler, zararlı yazılımları engelleme konusunda en iyi tarayıcının Internet Explorer 8 olduğunu gösteriyor.

NSS laboratuarlarında yapılan testler, internet tarayıcılarının güvenliği konusunda en iyi tarayıcının Internet Explorer 8 olduğunu gösterdi. Güvenlik testleri malware ve phishing adı verilen ve sisteme zarar verebilen teknikler üzerinde yapıldı. Teste ise Safari 4, Chrome 2, Internet Explorer 8, Firefox 3 ve Opera 10 Beta katıldı.

evowinds

Dekan
Reaksiyon puanı
174
Yapılan testler, zararlı yazılımları engelleme konusunda en iyi tarayıcının Internet Explorer 8 olduğunu gösteriyor.
NSS laboratuarlarında yapılan testler, internet tarayıcılarının güvenliği konusunda en iyi tarayıcının Internet Explorer 8 olduğunu gösterdi. Güvenlik testleri malware ve phishing adı verilen ve sisteme zarar verebilen teknikler üzerinde yapıldı. Teste ise Safari 4, Chrome 2, Internet Explorer 8, Firefox 3 ve Opera 10 Beta katıldı.
neden firefox 3 de 3.5 değil anlamadım? diğerlerinin en son sürümü hatta betası sanki Firefox ve Mozillaya karşı bir istenmezlik söz konusu gibi.

bayadres

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Internet Explorer 8 kullanıyorum.Güvende olduğumu bilmek çok güzel.

sci3

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Kim yapmış ne zaman yapılmış? İE'nin en büyük sorunu güvenlikken nasıl en önde oluyor? Taraflı reklam olmasın sakın

Pupilla

Dekan
Reaksiyon puanı
139
firefox 3.5.2 kullanıyorum. bu güne kadar internetten hiç bir virüs sıkıntısı yaşamadım. bence bu microsoftun browser alanında düşen pazar payını arttırmak için yapılmış gibi

evowinds

Dekan
Reaksiyon puanı
174
bencede, Chrome da 2. versiyonda o neden 3 değil sormak lazım. burnuma pis kokular geliyor.

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Siz de eğer bu tür bir sıkıntıyı deneyimlemek istemiyorsanız, güvenli bir tarayıcının yanı sıra, kesinlikle bir de antivirüs yazılımı kullanmanızı tavsiye ederiz.

:: Siz de deneyimlerinize dayanarak, size göre en güvenli tarayıcıyı yazın.
Tarayıcıdan çok güvenlik programına güvenmeyi tercih ediyorum.

EropaKING

Profesör
Reaksiyon puanı
17
IE nin Güvenliğini Hackerlar bize göstermişlerdi zaten... :)
Yanlışsam düzeltin ama Hackerlara kalırsa da en güvenlisi Chrome, sonra Firefox..diye biliyorum.
Ben IE nin hiç bir zaman bu ikisi kadar güvenli olabileceğini zannetmiyorum.
Ayrıca Firefox taki Eklenti zenginliği Chrome da olsa almış başını gitmişti ama Firefox un eklentileri inanılmaz cazip.

Hello Kitty.

Rektör
Reaksiyon puanı
104
bu test saçma dikkate almıyorum :hammer: çünkü bill amca ile steve amca anlaşmış baksanıza :hammer: safari ile IE son sürümleri kullanılırken chrome ile firefox'un bir alt sürümü kullanılıyor ve operanın ise beta olan sürümü kullanılıyor :hammer:

SwateR

Rektör
Reaksiyon puanı
662
Açıkçası ben hiç şaşırmadım.Çünkü her zaman insanlar en hızlı tarayıcıya yönelir.Ama tarayıcı hızlandıkça sayfa yüklenirken bazı öğeleri atlamak zorunda.Bu güvenlik açısından risk oluşturuyor.Ben banka hesabı vs.özel işlerimde hep Explorer kullanırım.Doğrusu yavaş ama güvenli :)

kavrak

Profesör
Reaksiyon puanı
12
Açıkçası ben hiç şaşırmadım.Çünkü her zaman insanlar en hızlı tarayıcıya yönelir.Ama tarayıcı hızlandıkça sayfa yüklenirken bazı öğeleri atlamak zorunda.Bu güvenlik açısından risk oluşturuyor.Ben banka hesabı vs.özel işlerimde hep Explorer kullanırım.Doğrusu yavaş ama güvenli :)

arkadaşa katılıyorum. bende internette gezinirken firefox kullanıyorum; ama banka işlemleri ve online alışverişlerde tercihim ie.

m1903

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Sonuçlar tam tersi olmasın :D Opera sadece %1'ini engelleyememiş, IE ise %81ini engelleyememiştir o :)

Testi yapan şirketin sitesinden test ayrıntılarını da indirdim. Firefox 3.5 kullanılmamasının sebebi testlerde dengesiz(!) olmasıymış. Ama elle denediklerinde 3 ile 3.5 arasında fark yokmuş. Opera'nın da 9 sürümü ile 10 beta arasında fark yokmuş. Chrome hakkında bilgi yok.

MaviAteş

Doçent
Reaksiyon puanı
24
@Swater ve @kavrak, gün içinde tarayıcı olarak ie kullanmıyorsanız, zaten bilgisayarınız güvende olacağı için, banka şubesine girerken ne kullanırsanız kullanın güvende olacaksınız zaten.

origami__1988

Profesör
Reaksiyon puanı
17
Ben bu testin güvenirliliğine inanmıyorum. Çünkü 4 tarayıcıyı da kullandım firefox ve opera en iyileri. Opera bana göre en iyisi. Bu tarayıcının en büyük sıkıntısıda kendisini reklame dmiyor tanıtamıyor. Ben bu dört tarayıcıyı şu şekilde test ettim önce iyi bir spyware programı kurdum ve belli aralıklarla sıra sıra bu tarayıcıları kullandım. Her tarayıcıyı kullandıktan sonra tarama yaptım. ve çıkan sonuçlarda ie8 kullandığım zaman spyware adware ler bilgisayarıma üşüştü aynı şekilde safari kulladnığım zamanda da üşüştü. Ama opera ve firefox kullandığım zaman ise bilgisayarım daha güvenli oldu .
ben şimdi opera kullanıyorum firefoxun ram i çok yediği için kullanmıyorum. Opera bana göre en HIZLI(dene ve gör)tarayıcı aynı zamnda da en kullanışlı tarayıcıdır. Zaten ie fiefox ve safarinin yaptığı değişikliklerri(sekme eklenti vs) OPERA daha önceden yapmıştı

OPERA 1 Numaradır

bug

Asistan
Reaksiyon puanı
7
anlaşılan microsoft azıcık sağ cebe yerleştirmiş birşeyler

ben_61

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ie 8 gercekten güzel 7 ye oranla sağlam ve kullanışlı yoksa win 7 kullandığım için mi bana öyle geldi...:confused1:

rozabay

Dekan
Reaksiyon puanı
34
Valla konu başlığınıokuyunca karnıma ağrılar girdi. :D
Microsoft ne kadar vermiştir acaba bu test için :hammer:

sersev

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Tarayıcı pazarında hızla kan kaybeden microsoft'un kullanıcaları kandırmak için yaptığı yalan(balon)bir haber.İnanmayın.

kryyltkn

Doçent
Reaksiyon puanı
0
ie den nefret ediyorum yıllarca kandırılmışız. Firefox çok başarılı hem daha hızlı hem de salakça kitlenmeler yapmıyor.

zootechnist

Doçent
Reaksiyon puanı
22
internet explorer zaten ancak koşulları ayarlanmış test ortamlarında başarılı olur.

Bana göre en güvenli tarayıcı minefield yani firefox 3.6, chrome linux'ta henüz alpha seviyelerinde olduğu için kıyaslamaya bile girmez.

opera da iyi ama biraz arayüzü ciddi,soğuk duruyor.:) güvenlik olaraksa bir sıkıntı yaşamadım henüz.

zaten phishingte olay çoğunlukla kullanıcıyla alakalı.

bu ülkede msn'den kontör numarası gönderenler oldukça hiç bir tarayıcı antivirüs vb. program bunun önüne geçemez.

(Hadi 100 kontörü anlarım da 1000 kontör gönderip dolandırılan var :) )