En Dayanıklı Telefon

besod

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
İyi bir akıllı telefon almayı düşünüyorum. fakat telefonumu düşürdüğümde(ki bunu çok sık yaparım)hemen parçalanmasını istemediğim ,suya darbeye vb.ne dayanıklı bir telefon önerir misiniz? Ayrıca uzun süre dayanan bir şarj ve ultra güç tasarrufu modu olursa sevinirim. şimdiden teşekkürler.

Ahbârî

Dekan
Reaksiyon puanı
346
jezamasy.jpg

TakeRisks

Asistan
Reaksiyon puanı
0
İyi bir akıllı telefon almayı düşünüyorum. fakat telefonumu düşürdüğümde(ki bunu çok sık yaparım)hemen parçalanmasını istemediğim ,suya darbeye vb.ne dayanıklı bir telefon önerir misiniz? Ayrıca uzun süre dayanan bir şarj ve ultra güç tasarrufu modu olursa sevinirim. şimdiden teşekkürler.

Aradığın cihazın Sony Xperia Z2 olduğunu düşünüyorum
Suya ve darbeye dayanıklı
Pili 3200 mah (piyasadaki en büyük pili olan telefonlardan biri)
Stamina modu ile 4 kat uzun pil ömrü vadediyor

düşürme testi

[video=youtube;5BGQtfDZNt4]http://www.youtube.com/watch?v=5BGQtfDZNt4[/video]

su geçirmezlik testi

[video=youtube;KvvdDqd3d10]http://www.youtube.com/watch?v=KvvdDqd3d10[/video]

batarya süresi

[video=youtube;qPZNu7y6NHE]http://www.youtube.com/watch?v=qPZNu7y6NHE[/video]

Sucrofe

Profesör
Reaksiyon puanı
677
Z2 alabilirsin. Dayanıklıdır, su geçirmezdir. Kışta da sobaya gerek kalmaz. :lol:

Virility

Profesör
Reaksiyon puanı
119
3310 al hacı hala o kadar sağlam telefon üretemiyor firmalar akıllı olsun diyorsan z2 yada m8 e bak

Sucrofe

Profesör
Reaksiyon puanı
677
Z2 cidden süper telefon. Kronik sorunları olmasa herkese Z2 önerirdim ama şu ısınma, kasa açıklığı, lens kayması gibi sorunlar var. Olmayan sorun yok bu telefonda. İleriki partlarda bu sorunlar halledilirse Z2 tam alınacak telefon.

teokan

Asistan
Reaksiyon puanı
5
cat telefonlara bak derim.
zürkiye de var mi bilmiyorum

TakeRisks

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Z2 cidden süper telefon. Kronik sorunları olmasa herkese Z2 önerirdim ama şu ısınma, kasa açıklığı, lens kayması gibi sorunlar var. Olmayan sorun yok bu telefonda. İleriki partlarda bu sorunlar halledilirse Z2 tam alınacak telefon.
bu sorunlar hepsi 14w21 den sonraki serilerin hiçbirinde kalmadı,ilk partiye özgü hatalardı

furkangunes04

Doçent
Reaksiyon puanı
3
Dayanıklılık yönünden en dandik telefonlar en pahalı telefonlar onu biliyorum. Yani sağa dola vurup sık sık yere düşürecekseniz Galaxy S5, Z2, 5S, One M8 gibi telefonlardan kesinlikle uzak durun. Böyle telefonları aldınız mı, kendinizden ve değer verdiğiniz her şeyden daha fazla değer vermeniz gerekiyor. Yoksa yere bi düştü mü ortalama 600 lirayı gözden çıkarmanız gerekiyor.

Dayanıklılıkta en iyisi Nokia'nın yaptığı ucuz telefonlardır.

Kendi tecrübelerime gelirsem; 2012 yılında satın aldığım Sony Ericsson Xperia Pro telefonu kızaklı-klavyeli olduğu halde bir keresinde 1 metreden mermer zemine ekran tarafı denk gelecek şekilde düştü, havada düşerken yaptığım hamleyle daha hızlı düşmesine neden oldum. Ekran komple patladı diye hayıflanıp telefon yerden yavaşça çevirerek baktım tek çizik almamıştı. O gün bugündür telefonu yanlışlıkla düşürürüm ve hiçbir zaman korkmam. Bu bende kötü alışkanlık yaptı :D

The Virus

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Sağlam telefon deyince çok eskiden anneannemin kullandığı antenli takoz aklıma geldi :D

Asteriks

Profesör
Reaksiyon puanı
3
HTC One M8 ya da Xperia Z2
Suya düşürmezsen HTC One M8
Suya düşürürsen Xperia Z2

What The Hell

Profesör
Reaksiyon puanı
9
Bu iş birazda şans işi. Adam gider en dandik malzemeye sahip Samsung kullanır belli bi açıdan,düşük hızla düşürür bir şey olmaz, sen en sağlam telefona sahip olsanda hızla düşer telefon zarar görür.

Ama genede marka belirtmekse Apple ve Sony derim.

Vikings

Dekan
Reaksiyon puanı
91
Bu iş birazda şans işi. Adam gider en dandik malzemeye sahip Samsung kullanır belli bi açıdan,düşük hızla düşürür bir şey olmaz, sen en sağlam telefona sahip olsanda hızla düşer telefon zarar görür.

Ama genede marka belirtmekse Apple ve Sony derim.

İp 5s kullanıyorum ve cidden çok kaliteli herşeyi fakat ekranı bana o kadar nazik ve kırılgan geliyorki kılıfsız kullanamıyorum o derece. Etrafımdaki arkadaşların bir kaçının ekranı param parça olmuş ama onlarınki ip 5, 5s değil. 5snin ekran kalitesini bilmiyorum yani sağlam ise öneririm arkadaşa. Z2ye gelirsek Kronik sorunları düzeltilince en iyi android telefon benim gözümde z ultra kullanmış biri olarak yorumum bu.

What The Hell

Profesör
Reaksiyon puanı
9
İp 5s kullanıyorum ve cidden çok kaliteli herşeyi fakat ekranı bana o kadar nazik ve kırılgan geliyorki kılıfsız kullanamıyorum o derece. Etrafımdaki arkadaşların bir kaçının ekranı param parça olmuş ama onlarınki ip 5, 5s değil. 5snin ekran kalitesini bilmiyorum yani sağlam ise öneririm arkadaşa. Z2ye gelirsek Kronik sorunları düzeltilince en iyi android telefon benim gözümde z ultra kullanmış biri olarak yorumum bu.

Malzeme kalitesi olarak en iyisi zaten Apple'dır. Verdiğim Samsung örneği gibi birazda şans işi. Z2 kötü bi itibara sahip oldu şimdiden bana kalırsa kronik sorunlarla umarım Z3'te bu tarz sorunlar yaşamaz Sony.

LittleMonster

Profesör
Reaksiyon puanı
33
Xperia Z2 de
14w21 ve sonrasındaki seriler sorunsuz
baştaki ilk 3 seride sorun var

ozantabas

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Ultra güç tasarruf modu suya dayanıklılık ve iyi malzeme kalitesinin bir arada olduğu bir telefon yok. Bir de düşürdüm mü bir şey olmasın diyorsun da bu tamamen şans işi. M8 yere düşünce çizikler ve hafif göçükler olur. Z2 düşünce arkası çatlar (camdan olduğu için) S5 düşünce çerçeveleri hemen dökülür. G3 boşver onu zaten yan düşşe bile ekran parçalanır. Ama bana soracak olursan düşürmede en sağlamı Z2 olur gibi geliyor. Kalın çerçeveleri (sony sahipleri kızmayın kötü amaçla demiyorum. :) ) diğerlerine göre ekranı daha iyi korur. Bir de elde daha sağlam hissi yaratıyor. Ama Z1'de incelediğim droptestte ekrana hiçbir şey olmamasına rağmen iç ekran mahvolmuştu. Z2'de bu çözlümüştür herhalde. M7'de de düşünce hoperlörler gidiyordu. (arkadaşımda öyle oldu). Bence Z2 al. Ama bekle. Bu seri gitsin bitsin bi'. Malum ısınmayla ilgili şikayetler var.

Asteriks

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Ultra güç tasarruf modu suya dayanıklılık ve iyi malzeme kalitesinin bir arada olduğu bir telefon yok. Bir de düşürdüm mü bir şey olmasın diyorsun da bu tamamen şans işi. M8 yere düşünce çizikler ve hafif göçükler olur. Z2 düşünce arkası çatlar (camdan olduğu için) S5 düşünce çerçeveleri hemen dökülür. G3 boşver onu zaten yan düşşe bile ekran parçalanır. Ama bana soracak olursan düşürmede en sağlamı Z2 olur gibi geliyor. Kalın çerçeveleri (sony sahipleri kızmayın kötü amaçla demiyorum. :) ) diğerlerine göre ekranı daha iyi korur. Bir de elde daha sağlam hissi yaratıyor. Ama Z1'de incelediğim droptestte ekrana hiçbir şey olmamasına rağmen iç ekran mahvolmuştu. Z2'de bu çözlümüştür herhalde. M7'de de düşünce hoperlörler gidiyordu. (arkadaşımda öyle oldu). Bence Z2 al. Ama bekle. Bu seri gitsin bitsin bi'. Malum ısınmayla ilgili şikayetler var.
M8 tutan herkes için ele sağlamlık hissini en iyi M8 verir.

Yere düştün mü metal gövde de çizikler oluyor ama bir yamulma olmuyor. Tabi 15 katlı binadan betona düşerse olabilir.

Camının üstüne düm düz düşmez ise camı kolay kolay kırılmaz ( her telefon için geçerli )

Su korumada ise IPX-5 sertifikasının olduğunu duydum doğru olduğundan hiç emin değilim doğru olsa bile Z2 kadar dayanıklı değildir.