En Çok İndirilen Yazılımlar

Hakkı Alkan

Rektör
Yönetici
Reaksiyon puanı
2,168
Dünyanın en iyi download sitesi Download.com üzerinden en çok indirilen yazılımların neler olduğunu merak ediyor musunuz? En popüler yazılımlar, bu yazıda.

Alternatif download siteleri çıksa da, yazılımların en yeni sürümlerini, hızlıca indirebileceğiniz en geniş download sitesi, Download.com. Site, güncellenen listesiyle en çok indirilen yazılımları paylaşıyor. öyle ki; listenin ilk sırasında yer alan Ad-Aware isimli casus engelleme yazılımı, yaklaşık 1,5 milyon kez inidirilmiş durumda. Herkes tarafından en çok tercih edilen yazılımların listesini ve ne işe yaradıklarını açıklıyoruz.

En çok indirilen yazılımlar

Ad-Aware 2007 (Casus yazılım engelleyicisi)

AVG Anti-Virus Free Edition (Anti virüs)

LimeWire (MP3 paylaşım programı)

ICQ (Sohbet)

Avast Home Edition (Anti virüs)

VersionTracker Pro (Sistem aracı)

BitComet (Dosya paylaşım yazılımı)

WinZip (Dosya sıkıştırma programı)

WinRAR (Dosya sıkıştırma programı)

mIRC (Sohbet aracı)

Spybot - Search & Destroy (Casus yazılım engelleyicisi)

FrostWire (MP3 paylaşım programı)

Camfrog Video Chat (Görüntülü sohbet yazılımı)

Advanced WindowsCare Personal (Sistem bakım aracı)

Avira AntiVir PersonalEdition Classic (Anti virüs)

FLV Player (Medya oynatıcısı)

BearFlix (Video indirme yazılımı)

:: Bu yazılımları siz de kullanıyor musunuz? Forumda paylaşın.

Bilgi için: www.download.com
SDN - http://shiftdelete.net

mila12

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
255
LimeWire dünyada en çok indirilen yazılım ama Türkiyede hapise kadar götürebilir :D

PcMaSTeR

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Eğlence Düşkünü bir Kullanıcının Liste Sırasına Göre Program analizi; :)

Şimdi Ben Mp3,Video Crack Falan İndireceğim Ama Ya Virüs bulaşırsa? Bu yüzden Önce Antivirüs İndirmek gerek.
"AVG Anti-Virus" :)

Antivirüs Tamam sıra geldi Mp3'Lere
"LimeWire" :)

Mp3'ü İndirirken Beklemekten Canı sıkılıyor Ve Sohbete Dalmak İçin
"ICQ" :)

Lime'da aradığını bulamadı
"BitComet" e Yöneldi :)

Dosyalar İndi Ancak Sıkıştırılmış Açmak İçin
"Winzip" :)

"ICQ"" Kesmedi "mIRC" e Daldı. :)

İndirdiği Dosyalar İçine Sinmedi ve Ya Casus Yazılım varsa Dedi?
"Spybot" :)

Beklemekten Canı İyice Sıkıldı Karşımdakini Görsem Fena olmaz dedi ve
"Camfrog Video Chat" :)

Bir Sürü Program Kurdu sistemin Yavaşladığını Düşündü ve
"Advanced WindowsCare Personal" :)

Sonra Youtube'tan bir video indirdi ama açamadı ve
"FLV Player" :)

mila12

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
255
Şimdi Ben Mp3,Video Crack Falan İndireceğim Ama Ya Virüs bulaşırsa? Bu yüzden Önce antivirüsde işe yaramayabilir virüslerden gizlemiş olabilirler :)

tonce

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
14
Hepsi tamamda Advanced WindowsCare Personal o kadar iyi değil sanki. Ne zaman kursam hep bilgisayarımda hata üstüne hata veriyordu. Bana mı denk geldi hep nedir.? Belki işe yarıyordur ama ben bir türlü sorunsuz çalıştıramadığımdan artık kullanmıyorum. Onun yerine TuneUp Utilities 2008. :)

+ Yazı için teşekkürler Troy. ;)

mila12

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
255
TuneUp Utilities yazılımını bi dergi vermişti çok güzel yazılım demişti.Öbür ay yazılım bilgisayarınızı yavaşlatmaktadır diye haber yapmışlardı :D

tonce

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
14
mila12 dedi ki:
TuneUp Utilities yazılımını bi dergi vermişti çok güzel yazılım demişti.Öbür ay yazılım bilgisayarınızı yavaşlatmaktadır diye haber yapmışlardı :D

O derginin kendi tezatlığı ama. Ben harbiden çok yararını görüyorum hele ki Vista'da. :)

snra

Profesör
Reaksiyon puanı
22
Listeden sadece Winrar'ı kullanıyorum. Şunu unutmayın ki çok indirilmesi güzel olduğu anlamına gelmez, 6. sıradaki yazılıma kullanıcılar 251 oyla 5 üzerinden 1 vermiş.

tertunc

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
21
mila12 dedi ki:
Şimdi Ben Mp3,Video Crack Falan İndireceğim Ama Ya Virüs bulaşırsa? Bu yüzden Önce antivirüsde işe yaramayabilir virüslerden gizlemiş olabilirler :)
Sen hiç canını üzme dosyayı info@virustotal.com a yada virustotal.com a yolla yeter

32.sefo

Doçent
Reaksiyon puanı
2
aslında bu listeye CCleaner in de ekli olmasını beklerdim :L çok ii işe yarıyo o

> > CCleaner ücretsiz sistem düzenleyici (optimize edici) programdır. Aralarında Türkçe'nin de olduğu 35 dili destekleyen bir yazılımdır.

CCleaner ücretsizdir. Sadece sisteminizi optimize etmekle kalmaz, aynı zamanda bir takipçidir. Gizli bilgileri yönetmekte yardımcı olur. (Çerezler) Kullanılmayan sistem dosyalarını ayıklar. Windows'un daha hızlı çalışması için kontrol edebildiği seçenekler barındırır. Harddisk'te boşluk yaratma özelliği vardır.
Ayrıca online yapılan aktivetelerin, internette gezinirken bırakılan izlerin temizlenmesini sağlar.Örneğin "internet history".

> > <a href="http://download.chip.eu/tr/CCleaner-1.41_132258.html">burdan indirin</a>

JuLiuSiuS

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Evet Ccleanerda olması gerekirdi bu listede.Ayrıca Bu programların içinde asla kullanmayacağım program limewiredır.çok güzel bir program olabilir ama asla kullanmam çok rahat kişinin pcsine sızılabiliyor.İp adresine kadar gösteriyor

32.sefo

Doçent
Reaksiyon puanı
2
JuLiuSiuS dedi ki:
Evet Ccleanerda olması gerekirdi bu listede.Ayrıca Bu programların içinde asla kullanmayacağım program limewiredır.çok güzel bir program olabilir ama asla kullanmam çok rahat kişinin pcsine sızılabiliyor.İp adresine kadar gösteriyor
ip adresini göstermek mi :S oyle bi ozelliği mi vardı o.O uzun zamandır kullanıyorum ama oyle bi özelliği olduğunu daha yeni duydum :^)
(konuyu daha fazla açmayalım, yasal olmayan yöntemleri açıklamak Sdn'e yakışmıyo B) )

Özgür Hoca

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Ya arkadaşlar tezatlığa bakar mısınız? Bir yanda dosya paylaşım yazılımları var listede. Bu yazılımları yükleyince tabiki bilgisayar virüs, truva atı vs.'den geçilmiyor. Sonra da güvenli hale getirecem, virüsleri temizleyecem diye uğraşıyorlar. Anlamak mümkün değil. :@

Jerusalem

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Çoğunu biliyorum ama lisans durumlarını da o parantezlerin içine iliştirseydik güzel olurdu.

occuplus

Asistan
Reaksiyon puanı
1
MSN Messenger bekliyordum ilk sırada.
Ama sıralama gerçek ten ilginç.
Şu an Ubuntudayım en sevindiğin antivirüs(firewall, spybot, antibot, internet secirity gibi yazılımlar kullanıyorum)
Sıkıştırma programı gerçekten çok lazım.

recepyuksel

Asistan
Reaksiyon puanı
0
İlk 2'yi sürekli kullanıyorum(sevindim demekkş herkes bunları kunlaıyor). Herkesede öneriyorum. Beleşe ancak bukadar. Spybot'da favorilerim arasında.

Teşekkürler Paylaşım için.